- 21 Temmuz 2012
- 944
- 275
- 323
- Konu Sahibi Munevvergul
-
Merhaba arkadaşlar daha önce üstteki konuyu açmıştım. Bu kişi ile görüşmeye devam ediyorum. 1 hafta önce Türkiye ye beni ziyarete geldi. Ancak belki size saçma gelebilir ama kafama takılan bir konu oldu. Haliyle bir yerlerde oturduk yemek yedik vs. Birkaç kez o ödese de ben de ödedim ona yük olmamak için. Dün son kez buluştuk ve bir şeyler yedik. Ödemeyi kendim yapmayı teklif ettim ve kabul etti ödedim. Yalnız bu durum benim aklıma şöyle bir şeyi getirdi. Ben onun için bu kadar fedakarlık yapmaya hazırlanırken onun çok da jest yapmaması düşündürdü. Doğrusu kimseye yük olma gibi bir niyetim yok. Ancak şu an ayrı ülkelerde olduğumuz için 2-3 ayda bir ancak görüşebiliyoruz. Onda da bu davranışı doğru mu sizce. Üstelik Euro kazanan birisi. Sizce ufak şeylere mi takılıyorum. Acaba evlenip ülke değiştirdiğimde iş bulamasam bana sıkıntı yaratır mı gibi soruları aklıma getirdi.Mesele benim ödemem değil umarım anlatabilmişimdir ancak biraz irrite oldumMerhaba arkadaşlar, 37 yaşındayım. 13 sene önce başımdan 6 aylık bir evlilik geçti çocuğum yok boşandım. Sonrasında çok kötü hissettiğim zamanlar oldu ama mücadele ettim işimde ilerledim. Kendi psikolojimi düzelttim. Hatta geçen sene kariyerimle ilgili güzel bi adım atıp Almanya da 1 yıl kaldım, oradaki üniversitede araştırmalar yürüttüm. Bunları beni daha iyi anlarsınız diye anlatıyorum. Almanya da iken de orada doğmuş biriyle tanıştım. Benden 9 yaş büyük orada üniversite okumuş, daha önce evlilik yapmamış bir insan. Kendisi çok medeni be kadına değer veren ve kibar biri. Yanlış anlamayın ama kendisiyle ilgili bir kusur bulamıyorum. Bu yaşa kadar iyi kötü birçok insanla karşılaştım yanılma payım olsa da insanları tanıyabileceğimi düşünüyorum. Peki sorun ne derseniz, hemen açıklayayım. Evlenince benim Almanya ya yerleşmemi istiyor. Almanya da çok mutluydum fakat burada inşa ettiğim kariyeri bırakıp gitmem gerekecek. Türkiye de nispeten ortanın üstü bir maaş alıyorum. İngilizcem var ama Almanca bilmiyorum. Orda iş bulabilir miyim emin değilim. Kendisi benim kariyerime saygı duyduğunu her fırsatta dile getiriyor gerekirse evlendikten sonra birkaç sene Türkiye de işime devam etmemi söylüyor. Ama ben zor olacağını düşünüyorum. Ama onu kaybetmek de istemiyorum. Kardeşimle tanıştırdım o da efendi iyi bir insana benziyor dedi ama haklı olarak bu kadar emeğini çöpe mi atacaksın diyor. Hayatım hep mücadele ile geçti, tekrar bir sıkıntı yaşamaktan korkuyorum. Ama inanın bugüne kadar da düzgün biri karşıma çıkmadıüstelik yanlızlıktan da o kadar yoruldum ki. Lütfen bana yardım eder misiniz? Şimdiden teşekkürler.
O daha çok ödedi ama son kez biraz irrite oldum.kaç kere buluştunuz kaç kere o ödedi ? nerelerde yendi, lüks mekanlar mıydı ? siz oradayken ödeme işleri nasıldı ? belki misafircilik oynuyordur. Ödemeniz bana garip gelmedi bende öderdim. Ama flört ettiğim adamın ödeme oranının bana kıyasla fazla olmasını da isterdim.
Iyi yapmis. Normal olan bu bence. Ben de bu cumle karsisinda yook ben odicem, birakmam falan diye inatlasmayi itici buluyorum :)Ödemeyi kendim yapmayı teklif ettim ve kabul etti ödedim.
Eski pamuk olsa çok normal ödemelisiniz zaten derdim. Artık demiyorum. Durumu iyi olan bir partnerim varsa hep ödemeli, almalı, harcamalı daima.Merhaba arkadaşlar daha önce üstteki konuyu açmıştım. Bu kişi ile görüşmeye devam ediyorum. 1 hafta önce Türkiye ye beni ziyarete geldi. Ancak belki size saçma gelebilir ama kafama takılan bir konu oldu. Haliyle bir yerlerde oturduk yemek yedik vs. Birkaç kez o ödese de ben de ödedim ona yük olmamak için. Dün son kez buluştuk ve bir şeyler yedik. Ödemeyi kendim yapmayı teklif ettim ve kabul etti ödedim. Yalnız bu durum benim aklıma şöyle bir şeyi getirdi. Ben onun için bu kadar fedakarlık yapmaya hazırlanırken onun çok da jest yapmaması düşündürdü. Doğrusu kimseye yük olma gibi bir niyetim yok. Ancak şu an ayrı ülkelerde olduğumuz için 2-3 ayda bir ancak görüşebiliyoruz. Onda da bu davranışı doğru mu sizce. Üstelik Euro kazanan birisi. Sizce ufak şeylere mi takılıyorum. Acaba evlenip ülke değiştirdiğimde iş bulamasam bana sıkıntı yaratır mı gibi soruları aklıma getirdi.Mesele benim ödemem değil umarım anlatabilmişimdir ancak biraz irrite oldum
Açıkçası hakkını yemeyeyim hemen bırakıp gel demiyor. Ancak ben geçmişin de travmalarıyla kaygıya kapılıyorum. Yoksa çok nezaketli ve düşünceli bir insan. Evet burada iyi bir kariyerim var. Ama diğer yandan sadece bu kariyer beni mutlu etmiyor. Ayrıca geçmişteki olumsuz yaşantıma bakarak da acaba hata mı ediyorum hissi geliyor. Ancak doğrusu ben bu kadar nezaketli ve bana güven veren bir erkekle karşılaşmamıştım. Bir Türk görüntüsünde medeni bir Avrupa erkeği ile olmak çok hoşuma gidiyor. Sonra içimdeki Türk şüpheci yanım ortaya çıkıp dikkat et diyor. Bazen öyle üzülüyorum ki hem geçmişteki üzüntülerime hem de Türkiye de doğmama. Teşekkür ederim yanıtınız için.Alman hesabı kafasında. Bunda sorun yok, orada doğmuş oranın kültürüyle büyümüş. Orada garson hesabı beraber mi ayrı mı ödeyeceksiniz diye sorar. Hatta tatile gidileceği zaman bile çiftler ayrı ödeyebiliyor. Bakın size önce de yazdım. Ben o kadar fedakarlık ediyorum gibi cümleler kurmayın çünkü günün sonunda kararını kendi iradenle verdin denebilir. Sizin yapacağınızı ben yaptım, benim eşim de aynı kültürde büyümüş. Ama o yanıma geldi, bütün prosedürleri halletti, uzun denecek süre kaldı. Ailesi de buradaydı, onları ziyaret ettiği zaman tanıştık sevgili olduk. Adam bana, benim işim gücüm, her şeyim, kariyerim garantim orada işine gelirse demedi. Geçiş sürecinde beraberdik, burada evlendik. Çocuk olduktan sonra daha kreş aşamasında özel okul vs gerçeklerle yüzleşince gidelim dedi. Çocuklarımıza güzel gelecek sağlamak istiyorsak benim orada imkanlarım çok fazla dedi.
İstemesem yine gitmezdim. Benim de işim kariyerim vardı. Gitmeye karar verdim çünkü eşim beni ürkütmedi, kariyerine devam edersin, gerekirse ben çocuklara bakarım dedi ve bezle biberonla gezen babaydı. Uzun lafın kısası ben belirsizliğe gitmedim, hem adamla evlenip aynı evde yaşadım hem eşliğini babalığını gözlemledim. Beklentilerimiz belliydi ve karşılıklı yerine getirdik. Siz yanlış hatırlamıyorsam bayağı kariyeri olan yüksek seviye memursunuz. Çok iyi düşünün, hatta hemen istifa etmeyin ücretsiz izin hakkınız varsa kullanın. Rahatsız olduğunuz, acaba mı dediğiniz her davranışı sorun. O kültürde her şeyi sorup konuşabiliyorsun. Ayıp olur mu, yanlış anlar mı vs bunu yapmayın direk konuşun. Sen Alman kültürde yetişmiş olabilirsin ama ben de Türk kültüründe büyüdüm, şundan bundan rahatsız oluyorum diyin. Ama unutmayın, günün sonunda siz oraya gideceksiniz ve gittiğiniz ortama sizin adapte olmanız gerekecek. Türkiye'de gemileri yakmayın derim. Adam kapalı kutu, paketin içinde ne var orada anlayıp göreceksiniz.
Aynısını yaşadım. Sonra hasta oldum ben. Dedim yurtdışında iş bulamayabilirim. Sorun değil 1-2 yıl dedi. Bi de şey diyor evlenince sen çalışmazsan maaşım 1000 euro artacak benim. Ama demiyorki onu sen harcamalarında kullanırsın. Sonra kendine günlük bir yeme limiti belirlemiş sen zaten benden az yiyorsun diyodu. Beni bunlar düşündürüyodu. Sonra hastalık sürecim oldu ve ayrıldık. Çok şükür kurtuldum diyorum. Hangi ülkede bilmiyorum seninki ama avrupalıların bazıları çok cimriymiş, bana sürekli onları söylüyodu. 1 euro nun bile peşinde koşarlar bilmemne.Merhaba arkadaşlar daha önce üstteki konuyu açmıştım. Bu kişi ile görüşmeye devam ediyorum. 1 hafta önce Türkiye ye beni ziyarete geldi. Ancak belki size saçma gelebilir ama kafama takılan bir konu oldu. Haliyle bir yerlerde oturduk yemek yedik vs. Birkaç kez o ödese de ben de ödedim ona yük olmamak için. Dün son kez buluştuk ve bir şeyler yedik. Ödemeyi kendim yapmayı teklif ettim ve kabul etti ödedim. Yalnız bu durum benim aklıma şöyle bir şeyi getirdi. Ben onun için bu kadar fedakarlık yapmaya hazırlanırken onun çok da jest yapmaması düşündürdü. Doğrusu kimseye yük olma gibi bir niyetim yok. Ancak şu an ayrı ülkelerde olduğumuz için 2-3 ayda bir ancak görüşebiliyoruz. Onda da bu davranışı doğru mu sizce. Üstelik Euro kazanan birisi. Sizce ufak şeylere mi takılıyorum. Acaba evlenip ülke değiştirdiğimde iş bulamasam bana sıkıntı yaratır mı gibi soruları aklıma getirdi.Mesele benim ödemem değil umarım anlatabilmişimdir ancak biraz irrite oldum
Benimde aynısı başıma geldi tam gidecek o gün havaalanına bırakıcam öncesinde yemek yedik pahalıda bir yerdi. Ben ödedim. Ama bozuldum da. Tutmuş bana euro veriyor almadım tabi. O gün baya sorguladım diyorum keşke o gün ayrılsaydımO daha çok ödedi ama son kez biraz irrite oldum.
Bilmiyorum bu da doğrudan öyle bir şey demedi. Ama Alman kafasında. O nedenle bazı şeyleri de anlayamadığını hissettim. Kötü bir niyetini görmedim. Hatta Türk erkeklerine göre ekstra dürüst. Böyle kıl tüy şeylere takılıp onu kaybederim diye de korkuyorum. Ama ben Türkiye de büyüdüm. Haliyle bazı şeyler farklı geliyor.Aynısını yaşadım. Sonra hasta oldum ben. Dedim yurtdışında iş bulamayabilirim. Sorun değil 1-2 yıl dedi. Bi de şey diyor evlenince sen çalışmazsan maaşım 1000 euro artacak benim. Ama demiyorki onu sen harcamalarında kullanırsın. Sonra kendine günlük bir yeme limiti belirlemiş sen zaten benden az yiyorsun diyodu. Beni bunlar düşündürüyodu. Sonra hastalık sürecim oldu ve ayrıldık. Çok şükür kurtuldum diyorum. Hangi ülkede bilmiyorum seninki ama avrupalıların bazıları çok cimriymiş, bana sürekli onları söylüyodu. 1 euro nun bile peşinde koşarlar bilmemne.
Çok dikkat et derim seni rahatsız etti ve bu konuyu buraya taşıdıysan illaki vardır bişeyler. Doğum gününde vs nasıl hediyeler aldı?Bilmiyorum bu da doğrudan öyle bir şey demedi. Ama Alman kafasında. O nedenle bazı şeyleri de anlayamadığını hissettim. Kötü bir niyetini görmedim. Hatta Türk erkeklerine göre ekstra dürüst. Böyle kıl tüy şeylere takılıp onu kaybederim diye de korkuyorum. Ama ben Türkiye de büyüdüm. Haliyle bazı şeyler farklı geliyor.
Haklısın tam bir cimri köpekkMerhaba arkadaşlar daha önce üstteki konuyu açmıştım. Bu kişi ile görüşmeye devam ediyorum. 1 hafta önce Türkiye ye beni ziyarete geldi. Ancak belki size saçma gelebilir ama kafama takılan bir konu oldu. Haliyle bir yerlerde oturduk yemek yedik vs. Birkaç kez o ödese de ben de ödedim ona yük olmamak için. Dün son kez buluştuk ve bir şeyler yedik. Ödemeyi kendim yapmayı teklif ettim ve kabul etti ödedim. Yalnız bu durum benim aklıma şöyle bir şeyi getirdi. Ben onun için bu kadar fedakarlık yapmaya hazırlanırken onun çok da jest yapmaması düşündürdü. Doğrusu kimseye yük olma gibi bir niyetim yok. Ancak şu an ayrı ülkelerde olduğumuz için 2-3 ayda bir ancak görüşebiliyoruz. Onda da bu davranışı doğru mu sizce. Üstelik Euro kazanan birisi. Sizce ufak şeylere mi takılıyorum. Acaba evlenip ülke değiştirdiğimde iş bulamasam bana sıkıntı yaratır mı gibi soruları aklıma getirdi.Mesele benim ödemem değil umarım anlatabilmişimdir ancak biraz irrite oldum
Farklı geleni konuşacaksınız, söyleyeceksiniz soracaksınız. Yani ben bu huylarını beğeniyorum, kimse arkandan konuşmuyor. Bir şeyi merak ediyorsa veya rahatsız hissediyorsa hemen söylerler. Kaba saba gelebilir ama açık ve net olmaları inanın daha iyi. Adamın maddi olarak size bir yükü yok, o da kamu görevlisi geliri vs iyi düzenli. Genelde bu şekil evlilikte kadını ya da erkeği sömürme amacı oluyor ama sizinki öyle görünmüyor. Genel olarak ödeme harcama konusunu konuşun. Benim alıştığım gördüğüm sistem bu ama fikirlere açığım, ne şekilde olacak diye sorun. Bizdeki gibi düşünmeyebiliyorlar. Bir arkadaşım ev aldı. Kredi ödemesi kadın %60 erkek de %40 yaptı. Tapuyu da yine 40-60 hisseli paylaştılar mesela. Karı koca her şeyiniz ortak değil mi diye sorunca yoo niye olsun herkes ne kadarını öderse dedi mesela.Bilmiyorum bu da doğrudan öyle bir şey demedi. Ama Alman kafasında. O nedenle bazı şeyleri de anlayamadığını hissettim. Kötü bir niyetini görmedim. Hatta Türk erkeklerine göre ekstra dürüst. Böyle kıl tüy şeylere takılıp onu kaybederim diye de korkuyorum. Ama ben Türkiye de büyüdüm. Haliyle bazı şeyler farklı geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?