Hesap ödeme…

Aynen ya birisi yazmis yol yakinken ayril e yuh

Alismislar tr erkeginin kadin hesap ödemez ulen tribine hesabi ödüyor ama sorsan dag ayisi
Yalnız bu önemli bir konu dağ ayısıyla alakası yok. benzer süreç yaşadım ve keşke daha önce ayrılsaydım diyorum. İnan 1 euronun hesabını yapıyor olabilir seninki. İlerde konu açma evlendim bin pişmanım eşim laf çarpıyor bilmemne diye. İşini bırakıp bu adamın peşinden gitmezdim ben.

Türkiye de farklı kültürde insanlar var. Sevgiliyken sinyal versede evlilik biraz şans, biraz karşılıklı birbirini idare etme.
Ben şunu erken öğrendim. Karşı taraf sana nasıl, bu benim kültürüm gibi kabul ettiriyorsa, sen de nasıl istiyorsan öyle davranmalisin. Mesela hesabı, bir sure ona odet bakalım ne oluyor.

Madem açık açık evlenmeyi düşünüyorsunuz , benim almancam yok ogrenmeye çalışacağım ama çalışırsam burdaki yakin kariyerime uygun bir is ararım. Bulamazsam çalışmam, bu durumda ne olur? Gibi fikirlerini öğrenin.

Yani Almanya nin geneli, ( okudum yazılara gore)
Rahat gecim icin, İki kişinin çalışmasına göre planlanmış bir ülke. Sizin çalışmanızı her türlü bekleyecek.

Bence acele etmeyin. Ya da Almanca calisin.

Bizde öyle canim basindan beri öyleydi ikimizde calisan insanlardik ben sonra ciktim isten hamilelik falan simdi büyüttüm sükür 6 yildir gene calisiyorum herseyimiz ortak

En saglikli olan bu kimse kimsenin yüzüne ben sana bunu yaptim ben sana sunu yaptim diyemiyor cünkü iki tarafta esitiz

En kücük örnek ben esime otel dahil ucak bileti aldim japonyaya o da bir sene sonra benim türkiye tatili masrafimi üstlendi

Ben bunu cok seviyorum o da yapar ben de

Kadın onun uğruna tırnakları ile kazıyarak elde ettiği kariyerini bırakacak ama beyefendi bir hesap ödemekten aciz olacak. Kimse kusura bakmasın benim kabul edeceğim bir sye değil. Ben güvenemezdim.
Katılıyorum çok benzerini yaşadım benimkide 41 yaşındaydı daha önce de nişan atmıştı. E varmış defosu aynen bende böyle bir hesap olayı yaşadım resmen aynısı hikayelerimiz. Keşke baştan ayrılsaydım diyorum. Bence doğru kişi değil konu sahibi için. Asla işini gücünü bırakıp gitmemeli. Almanca zor bir dil ben öğrendim ama yine de adama güvenemedim ve iş bulmadan gitmiycem dedim. Sonra hastalık çıktı, varmış bir hayır diyorum. Ayrıldıktan sonra daha net görüyosun Allah korumuş

Hemen bu adam kötü diyemeyiz adam yurtdisinda büyümüs Ona normal geliyordur hatta konu sahibinin bozuldugunu bile anlamamistir

Ayol cimri olsa türkiyeye bile gelmezdi

Dedigim gibi konu sahibi konusmasi gerek ne istiyorsa söylemeli

Herifin 50 yasinda hic evlenmedigini sonradan okudum ama konu sahibi kac yasinda ?

bence alman kültüründe yetişmiş olmasından kaynaklı. Tamam evet hala türk erkeği ama siz de epey eğitimli bir türk kadınısınız. siz hesap ödemek istediğinizi belirttiğiniz halde size ödetmese belki sizin bundan hoşlanmayacağınızı, hakaret olarak algılayacağınızı düşünmüş olabilir alman kadınları gibi..
Bence red flag değil. Açıkça konuşup anlaşılabilecek şeyler. Bu konuyu değil belki ama İlerisi için maddi çekincelerinizi açıkça konuşun bence.

Konu sahibi 37 yaşında.
Adam kötü biri olmasa bile düşüncez birisi olduğu belli.

oldu sana söz Acmam

Kendim kazandigim sürece kimseden 1 euro icin tartismam dilencimiyim pardon da

Hic bir evlilik mükemmel degildir ama gücü kuvveti imkani olan calissin kimseye muhtac olmasin

Sen beni kendinle mi karistirdin

6 binlik hediye almadi da 300 tl lik kupa aldi kizlarrrr diye konu acan sensin

Hayat senin cevrenden ibaret degil eski konularini actirtma bana

Hayat senin cevrenden ibaret degil eski konularini actirtma

Açıkçası hiç ödemeyen biri gibi algılanmasın. Ödemeyi ben teklif ettim o da neden ödeyeceksin ki dedi. Ben de olsun ben öderim dedim. Tamam dedi. Sanırım ben ödetmem falan demesini bekledim. Daha önce hesap ödemişliği de çok ama bazen ben de ufak şeylere takılabiliyorum. Biraz ben de kolay bi insan değilim. Dürüstçe biraz da kendimi eleştireyim.

Güven duygusuz zedelendiği için adama güvenmekte zorluk çekiyorsunuz ve bu açıdan haklısınız ama bir hesap meselesinden adam hakkında hüküm veremezsiniz. Eski eşimi evliyken tanıdım, adam nişanda evlilikte birinci çocukta ikinci çocukta hep farklı ve adi bir yüzünü gösterdi ona nefretim öyle büyük ki erkeklerden ölesiye korkuyorum. Siz de bu adamı beraber yaşamadığınız sürece tanıyamazsınız bu yüzden adamı sürekli tartıyorsunuz. Neden bir yıl ücretsiz izin alıp adamın yanına gitmiyorsunuz ? Bir bakın ülkeye, adama uyum sağlayabiliyor musunuz ona göre evlilik ve kariyer konusunda sağlıklı bir karar alabilirsiniz. Böyle nem kapmaya hazır gibisiniz siz ödemek istemişsiniz adam da öde demiş ben de düz mantık birisiyim altında bir şey arayacak bir durum görmedim.

Hayat senin cevrenden ibaret degil eski konularini actirtma

Ben onu size yazmadım konu sahibine yazdım. Sizin ilişkinizi bilmem nick benzerliği mesajınızı konu sahibi yazdı sanmışım. Niye bu kadar alındınız onu çözemedim ama. Eski konularımı açabilirsin hiç sıkıntı yok. Ayrılacağımız için ucuz hediye almış. Eski sevgilime inanılmaz benziyor konu sahibinin sevgilisi de

Bu arada Almanca çok zor bir dil en az 2 yılı gözden çıkarmak gerek o da dili öğrenemiyosunuz tam sınavı geçecek kadar oluyor. Orada bir süre çalıştım ve bazen hiç anlamıyordum ne dediklerini. Zor yani öyle kolay değil maalesef

Bence takılıyorsanız o noktada bişey vardır nitekim hep öyle oluyor sonradan sonraya o konu iyice göze batıyor filan. Size kötü hissettirdiğine göre bu durum normal değil insan bir noktada gariplik olduğunu hissediyor. Daha yaşınızda çok genç adama göre. Bu adamı çok iyi tanıyın. Uzak mesafede tanımakta zor. Nişan vs olmuşmu hiç evlenmemiş mi?

ortalama benzer şeyler ödediyseniz problem yok. 10a 2 gibiyse sıkıntı.

Ben ödetmem ne demek? Asıl bunu söyleyen erkekten uzak durun. Yurt dışında büyümüş yetişmiş adamdan sizinle aynı düşünmesini beklemeyin. Bizde böyle o halde sen de böyle olacaksın diyemezsiniz. Adam niye diye sormuş siz de ben öderim demişsiniz, bu kadar basit. Siz de karşınızdakine dürüst değilsiniz kabul edin. Risk varsa siz de gönüllüsünüz o riski almaya, kimse zorlamıyor. Ben onun için kariyerimi her şeyimi bırakıp gidicem diyerek hareket etmeyin. Ya da açık açık bunu söyleyin. Ben aynı kariyeri orada yapamazsam benim arkamda duracak mısın beni destekleyecek misin diye sorun.

Adam yine yerinde yurdunda mekanında olacak. İşi düzeni evi maaşı gezmesi tozması vs değişmeyecek, sadece medeni durumu evli yazacak o kadar. Ama sizin soy isminizden tutun eviniz çevreniz mekanınız işiniz kariyeriniz her şeyiniz değişecek. Olur da yürümezse her şeyi adama yıkmayı düşünmeyin, kendi hür iradenizle gidip evleneceksiniz veya vaz geçeceksiniz.

Bu davranışı yetiştiği kültürden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.
Yakın zamanda cenazemiz oldu. Yurtdışından misafirlerimiz evimizde misafir oldular. Geldiklerinin ertesi sabahı Almanya'da doğup büyüyen ablamiz birlikte kahvaltılık alışverişi için markete gitmeyi teklif etti. Herseyimizin olduğunu ama kendisinin özel bir isteği varsa alabileceğimizi söyledim. Sadece masraflara ortak olmak istediğini söyledi. Tabi ki çok sasirdim. Maddi olarakta böyle bir şeye ihtiyacımız olmadigi aşikar. Bunun söz konusu olamayacağını söyledim. Ama şaşırdı tamamen kültür farkı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…