- 28 Aralık 2017
- 2.834
- 9.781
- 158
- Konu Sahibi ilginc Kiz
-
Ilk onceleri kendi meslegimde aradim ama olmayinca farkli islere yoneldim.Agir sartlari olan bir isti ama cikardilar.Kimse mennun olmuyor yasayarak gordum ne yazikki ama ailemi sevdigimden onlar da mutlu olsun istiyorum galiba son zamanlarda cok kirilsam da onlara.Yaş kaç? Kendi mesleğini yapamıyorsan bi yerden başlamak adına farklı bir işte tecrübe edebilirsin. Hem sosyal açıdan çok daha iyi olur senin için. Kimseyi memnun edemezsin bu arada, önce kendini mutlu etmeyi öğrenmekle başlamalısın. :)
Egitim hayatim boyunca caliskan biri olunca ve bolumum de iyi ve zor bir bolumdu ondan kendi isimi yapmak istedim.Olmayinca agir sartli bir ise girdim ve cikarildim niyetleri farkli olunca yoksa size katiliyorum.Basitte olsa bir yerden baslamak lazim. Is arayan bir insanin 4 senedir issiz olmasina inanmakta gucluk cekiyorum. Is seciyorsunuzdur. Ben isletme bitirdim, gittim bi yerde isci olarak ise basladim. Iyiki baslamisim sonra o isler sayesinde yonetimde is buldum. Cok sukur hayatimi idare edebilecek parada calisiyorum senelerdir.
Hevesin olsun olmasin, eger hayatin boyunca baskalarina muhtac yasamak istemiyorsan, kendi ayaklarinin ustunde durmaya mecbursun
Keske ben de hayatta sizin oldugunuz yerde olsam ya su an bana hic ufuk gozukmuyor sanki.Siz cok beklediniz mi is icin bir de benim hevesim yok hissizlik var sanki siz bu surecte yasadiniz mi bu durumu??Bence hiç üzülmeyin çünkü anneniz dahil kimseyi memnun edemiyorsunuz. Mezun olunca aynı sıkıntıları yaşadım çok iyi anlıyorum. İş aradım yok, etraf ve aile baskıda. iş buldum evlilik sorar oldular. Evlendim çocuk. Çocuk yapıp işi bıraktım şimdide hem iş hem çocuk istiyorlar :) Eşimin desteği olmasa çıldıracağım. Yani demem o ki mutlu olmaya odaklanın çünkü diğerleri hiçbirzaman mutlu olmuyorlar.
İnşallah benden daha daha iyi olursunuz. Ama öyle zorluklar çektim ki bu zamana gelene kadar. Aile hayatım berbattı, sorumsuz baba ve ekonomik sıkıntılara rağmen okulu zor şer bitirdim. Sonra ücretli öğretmenlik yaptım bir köy okulunda ki görseniz kaldığım evi çöplük gibiydi ama mecburdum. Soba yakardım bazen yakamaz donardım. Bir sevgilim sevenimde yoktu güç alacağım. Sonra sırf yalnızlıktan kendimi saçma bir ilişkiye sürükledim ve daha da değersiz hissettim. Sonra bir cesaret kurtulup eşimle tanıştım. Ama aşırı sinirliydim ve panik atak vardı bu yüzden evliliği yürütemem gibi geldi ama çok şükür eşim çok sabırlı ve bana karşı sevgi dolu, o beni sakin ve anlayışlı bir insana dönüştürdü. İnanın hayatıma dair anlatacak iyi şeyler şu son 3 yılda oluştu.Keske ben de hayatta sizin oldugunuz yerde olsam ya su an bana hic ufuk gozukmuyor sanki.Siz cok beklediniz mi is icin bir de benim hevesim yok hissizlik var sanki siz bu surecte yasadiniz mi bu durumu??
Emek veren ve aci ceken insanlarin mutlu olmasini cok isterim.Esinizle karsilasmaniz guzel olmus Allah mutlulugunuzu daim etsin ve arttirsin insallah uzun uzun anlattiginiz icin tesekkur ederim.Bir filmdeki su replik aklima geldi:"Ben suan bana iyi olacaksin diyen degil benimle ayni aciyi yasayan birini yanimda istiyorum"o misal oldu sizinle sohbet.İnşallah benden daha daha iyi olursunuz. Ama öyle zorluklar çektim ki bu zamana gelene kadar. Aile hayatım berbattı, sorumsuz baba ve ekonomik sıkıntılara rağmen okulu zor şer bitirdim. Sonra ücretli öğretmenlik yaptım bir köy okulunda ki görseniz kaldığım evi çöplük gibiydi ama mecburdum. Soba yakardım bazen yakamaz donardım. Bir sevgilim sevenimde yoktu güç alacağım. Sonra sırf yalnızlıktan kendimi saçma bir ilişkiye sürükledim ve daha da değersiz hissettim. Sonra bir cesaret kurtulup eşimle tanıştım. Ama aşırı sinirliydim ve panik atak vardı bu yüzden evliliği yürütemem gibi geldi ama çok şükür eşim çok sabırlı ve bana karşı sevgi dolu, o beni sakin ve anlayışlı bir insana dönüştürdü. İnanın hayatıma dair anlatacak iyi şeyler şu son 3 yılda oluştu.
Yatmadan önce sizin için dua edeceğime emin olun. Hani demişsiniz ya hevesim yok diye, gerçekten en zoru bu oluyor. Herşeyi bırakıp şöyle dağ bayır sonsuz yürüyesi geliyor insanın amaçsızca. Yani ben hep böyle hissederdim. Ama sakın düşmeyin umutsuzluğa ve şunu eklemeyi çok istiyorum, yaşadığım olumsuz ilişkiden sonra neler yapıp kaybettiğimi ve birdahakine aslında ne yapmam gerektiğini öğrenmiş oldum. Belkide bu yüzden eşimden değer gördüm. Ve sonra o mutsuz zamanları hatırlayıp küçük sorunları hiç önemsemez oldum falan. Yani şu günleriniz size ilerde daha güçlü olmanız için yardımcı olacak.Emek veren ve aci ceken insanlarin mutlu olmasini cok isterim.Esinizle karsilasmaniz guzel olmus Allah mutlulugunuzu daim etsin ve arttirsin insallah uzun uzun anlattiginiz icin tesekkur ederim.Bir filmdeki su replik aklima geldi:"Ben suan bana iyi olacaksin diyen degil benimle ayni aciyi yasayan birini yanimda istiyorum"o misal oldu sizinle sohbet.
Evet zaten farkettim ki zorluk yasamayan insanlarin mutlu olmasi daha zor ben de kucuk seylerden mutlu olurdum su evreden once.Bir de etrafimda benim gibi birini goremeyince kendimi soyutlanmis hissettim.Belki de yasadiklariniz sizi aile kurmaniza hazirladi.Tesekkurler huzurunuz daim olsun.Yatmadan önce sizin için dua edeceğime emin olun. Hani demişsiniz ya hevesim yok diye, gerçekten en zoru bu oluyor. Herşeyi bırakıp şöyle dağ bayır sonsuz yürüyesi geliyor insanın amaçsızca. Yani ben hep böyle hissederdim. Ama sakın düşmeyin umutsuzluğa ve şunu eklemeyi çok istiyorum, yaşadığım olumsuz ilişkiden sonra neler yapıp kaybettiğimi ve birdahakine aslında ne yapmam gerektiğini öğrenmiş oldum. Belkide bu yüzden eşimden değer gördüm. Ve sonra o mutsuz zamanları hatırlayıp küçük sorunları hiç önemsemez oldum falan. Yani şu günleriniz size ilerde daha güçlü olmanız için yardımcı olacak.
Ilk onceleri kendi meslegimde aradim ama olmayinca farkli islere yoneldim.Agir sartlari olan bir isti ama cikardilar.Kimse mennun olmuyor yasayarak gordum ne yazikki ama ailemi sevdigimden onlar da mutlu olsun istiyorum galiba son zamanlarda cok kirilsam da onlara.
Canım üniversiteyi derece ile bitirdim, onur öğrencisi olmuştum. Hemde zorlu bir üniversiteden. Bölümümde gayet iyiydi. Yaklaşık 3 yıl KPSS denen o malum sınava hazırlandım. Sonuç ne oldu? Hep sınavlarda başarılı ammaa gel gelelim sözlü sınavlarda hüsrannn... Ki demem o ki olmuosa olmuodur. Bende nişanlı olarak başladım bir özel sektörde kendimide sevdirdim, hemde psikiyatriden çıktım geldim iş görüşmesine o derece moralim bozuk, ailemle aram çok kötüydü. Neden diğer işimi bırakmışım tavır aldı annem. Ben kimseyi dinlemedim içime sinmedi heryerde çalışmak, sende kendi sinirlerini yıpratma. Nasibinde varsa iyi bir yer oluyor zaten.Bahtsizligim universiteden mezun olmakla basladi.Universiteden mezun oldum ve is aradim her genc gibi olmadi olmadi.Dort seneye yaklasicak giremedim.Ben calismayi meslegimi seven biriydim.Sevecegim uyusacagim birini de bulamadim.Kpssyi denedim olmadi.Ailem de hastaliklar oldu.Psikolojik olarak da ben rahatsizlandim.Kafam almiyor artik birakmak zorunda kaldim.Bir tane yere girdim bekar bayan olunca farkli yaklastilar isten cikarildim.
Annem de etrafimizdaki iyi ornekleri gosterip bana kiziyor onu da anliyorum eskiden boyle degildi yasadigi zorluklardan degisti.
Benimde hicbirseye hevesim kalmadi ne calismaya ne de sevgili flort olaylarina.Bu ben degilim bazen istememek de iyi diyorum ama bu seferde yasamiyormusum gibi geliyo icim cok kirgin.Ne kendimi ne ailemi mennun edebiliyorum elimde olmadan.Sanki amacim yok surekli hayir cevabi almak mi bu hale getirdi bilmiyorum is konusunda.Hevesim gitti geri gelir mi acaba ya da gelmemesi mi iyi??
Benim yasadiklarimizi yasamissiniz.Yalniz olmadigimi hissettim.Allah kimseyi bu durumda birakmasin okumayi bazilari luks goruyor ama gercekten zor mezun olunca is sikintisi ayri bir zor.Ben de nasib diyorum ama icim aciyor yine de kirginim.Mesajiniz icin tesekkurler.Canım üniversiteyi derece ile bitirdim, onur öğrencisi olmuştum. Hemde zorlu bir üniversiteden. Bölümümde gayet iyiydi. Yaklaşık 3 yıl KPSS denen o malum sınava hazırlandım. Sonuç ne oldu? Hep sınavlarda başarılı ammaa gel gelelim sözlü sınavlarda hüsrannn... Ki demem o ki olmuosa olmuodur. Bende nişanlı olarak başladım bir özel sektörde kendimide sevdirdim, hemde psikiyatriden çıktım geldim iş görüşmesine o derece moralim bozuk, ailemle aram çok kötüydü. Neden diğer işimi bırakmışım tavır aldı annem. Ben kimseyi dinlemedim içime sinmedi heryerde çalışmak, sende kendi sinirlerini yıpratma. Nasibinde varsa iyi bir yer oluyor zaten.
Insallah yakin zamanda girersin canim.Issizlik bu sene en yuksek orana ulasti.Kotu zamana denk geldik.Tecrube istiyorlar da o tecrube sahipleri de bir zamanlar tecrubesizdi onu unutuyorlar.Ben de 7 aydır işsizim. Bir çok görüşmeye gittim. Ama sonrasında dönmediler. Çok fazla tecrübe istiyorlar ama e onlar işe almazsa nereden olacak 5-10 yıllık tecrübem ?
Kisa ve net olmus dogru soyluyorsunuz.başkalarını
aileniz de dahil başkalarını mutlu etmeye çalışmaktan vazgeçin .
Ailem bile strese girdi. En çokta onların bana karşı değiştiğini görmek beni yıkmıştı.. Yani aslında onlar öle değildi ama kendim öle hissettim. Çünkü çok alıngandım. Kendimi ilk defa o zaman değersiz hissediodum. Yine beni iyi çekmişler diorum bazen. Senin de Yaşadıkların çok normal bu yüzden. İnşallah güzel bir iş bularak ayağa kalkarsın canım benimBenim yasadiklarimizi yasamissiniz.Yalniz olmadigimi hissettim.Allah kimseyi bu durumda birakmasin okumayi bazilari luks goruyor ama gercekten zor mezun olunca is sikintisi ayri bir zor.Ben de nasib diyorum ama icim aciyor yine de kirginim.Mesajiniz icin tesekkurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?