- 28 Aralık 2017
- 2.834
- 9.781
- 158
- Konu Sahibi ilginc Kiz
-
Sormayin oyle bir ailedeyim ki herkes basarili evli vb. ben de on plana cikiyorum boyle olunca.Aslinda calismayi seven biriyim ondan da ev basiyor kendimi ise yaramaz ve amacsiz hissediyorum.Kendime ait bir hayatim olsun istiyorum ondan calismak istiyorum.Çalışmak için bu toplum baskısını anlamıyorum
Erkek için anlarım, her durum da evli de olsa bekar da olsa çalışmasını gerekli, dünya kanunu
Ama kadınların hepsi üniv mezun olduktan sonra çalışması zorunlu değil.
Böyle sanki çalışmak zorundasınız ve calisamiyorsaniz diye toplum aile baskiniz yüzünden kendinizi hep eksik hissetmeniz bu yuzden
Bunlari sanki ben yazmisim gibi hissettim o derece ayni seyleri yasamisiz.Guzel dilegin icin tesekkurlerAilem bile strese girdi. En çokta onların bana karşı değiştiğini görmek beni yıkmıştı.. Yani aslında onlar öle değildi ama kendim öle hissettim. Çünkü çok alıngandım. Kendimi ilk defa o zaman değersiz hissediodum. Yine beni iyi çekmişler diorum bazen. Senin de Yaşadıkların çok normal bu yüzden. İnşallah güzel bir iş bularak ayağa kalkarsın canım benim
Amin canım benim. Bu hayatta herşey olur. O güzel canını sıkma.Bunlari sanki ben yazmisim gibi hissettim o derece ayni seyleri yasamisiz.Guzel dilegin icin tesekkurlerSenin islerin rast gitsin ve huzurun daim olsun canim.
yazdığınız tüm sorunların cektigin8z tüm sıkıntıların tek ve net bi sebebi bariz gözüküyor. o yüzden açıkça yazdım.Kisa ve net olmus dogru soyluyorsunuz.
Aslinda 2 sene KPSS denedim olmadi.Bir ise girdim bir sure calistim ve cikarildim kisisel durumdan dolayi oldu.Butun gencliginizi ogrenim hayatina verince karsiligini beklemenin normal oldugunu dusunuyorum.Kotu ise girip yukselenecegini de biliyorum ama bu faktor belirli isler icin gecerline mezunusunuz?
hani işsizliği anlarım da 4 senedir iş bulamamayı anlayamam. kötünün kötüsü bi işe girseniz bile şimdiye bi yerlere gelmiştiniz.
Aslinda 2 sene KPSS denedim olmadi.Bir ise girdim bir sure calistim ve cikarildim kisisel durumdan dolayi oldu.Butun gencliginizi ogrenim hayatina verince karsiligini beklemenin normal oldugunu dusunuyorum.Kotu ise girip yukselenecegini de biliyorum ama bu faktor belirli isler icin gecerli
Bazi isler gelecek vaat etmiyor.
Keske benim annem de bu kadar fedakarlik yapmasaydi o zaman kendime vicdanen yuklenmezdim.Gercekten bazen fazla iyilik size yuk oluyor.Kendimi dusunuyorum bir de ailemi.Dogru tespit etmissiniz.yazdığınız tüm sorunların cektigin8z tüm sıkıntıların tek ve net bi sebebi bariz gözüküyor. o yüzden açıkça yazdım.
Ama inanın başka insanları asla mutlu edemezsiniz bu sizin için çok boş bir caba.. tek bir hayatınız var ve uçakta acil durumdaki gibi önce kendinizi kurtarmamız lazım. başkasını da zaten kurtaramazsınız. sonra yıllar geçtikten sonra pişmanlıkla bunun için mi uğraşmışım demek var. başkalarını tabiki seviyoruz yardim ediyoruz elimizden geldiğince. bu çok insanı ve olması gereken birşey. ama kendimizi yok sayip bunu yapınca tüm düzeni bozmuş oluyoruz. kendisini çocuklarına adayan bir anne de hata ediyor mesela. kendisini hırpalamadan çocuklarına bakacak elbette ama eğer aşırı verici olursa o yıllarda çok yıpranır. çocukları zaten bi şekilde büyüyecek ama kadın fazladan gereksiz yorulmuş ve çocukları da vebal minnet altında bırakmış oluyor. hayatına mal oluyor çocuklar hiç kendileri tercih etmemiş anneleri bunu seçmiş olsa da.
Muhendislik mezunuyum daha fazla ayrintiyla desifre olmak istemiyorum.Odtu mezunu simitci var ulkede onlar da bunu istememislerdir.Tanidigim iyi denilecek mevkideki biri isten cikarildi ve kasiyerlik yapiyor devir zor siz iyi ornekler gormus olmalisiniz.Sizin gorusunuzu de anliyorum ve saygi duyuyorum.ne mezunusunuz?
hani işsizliği anlarım da 4 senedir iş bulamamayı anlayamam. kötünün kötüsü bi işe girseniz bile şimdiye bi yerlere gelmiştiniz.
Keske benim annem de bu kadar fedakarlik yapmasaydi o zaman kendime vicdanen yuklenmezdim.Gercekten bazen fazla iyilik size yuk oluyor.Kendimi dusunuyorum bir de ailemi.Dogru tespit etmissiniz.
Peki siz kendi dogrularinizi yasayinca ne oldu aileniz kabullenip alisti mi veya amacinizi gerceklestirdiniz mi?Bu arada cok tesekkur ederim anlayisiniz icin.ben de aynısını yaşadım yaşadıklarımı yazdım.
Ama bundan sonrası için ne yapacağınız size kalmış.
anneniz de kendini feda etmeseydi daha iyiydi ama şimdi sırf minnetiniz var diye onun istediği hayati yaşayamazsınız. o da en başta kendi hayatını feda edip size aşırı fedakarlık yapmamalıydı şimdi siz de kendinizi kendi istediklerinizi bırakıp onların istediğini yapmaya çalışmamalısınız. yardim hürmet sevgi karşılıklı olur ama hayata dair kararlar tercihler kişisel amaçlar bunları kimse bizim için yapamayacağı gibi biz de kendimizden geçip başkasına fayda veremeyiz.
bu zinciri kırmak sizin elinizde.
hem kendiniz
hem anneniz
hem de gelecekteki çocuklarınız için
Peki siz kendi dogrularinizi yasayinca ne oldu aileniz kabullenip alisti mi veya amacinizi gerceklestirdiniz mi?Bu arada cok tesekkur ederim anlayisiniz icin.
Valla bir de ben ayrıldım işimden. Pişman olmaya başladım aslında.Insallah yakin zamanda girersin canim.Issizlik bu sene en yuksek orana ulasti.Kotu zamana denk geldik.Tecrube istiyorlar da o tecrube sahipleri de bir zamanlar tecrubesizdi onu unutuyorlar.
Nedeni onemli neden ayrildin?Ama onune bak canim umarim baska bir ise girersin yasadiklarin tecrube oldu sana para versen alamazsin tecrubeyi.Valla bir de ben ayrıldım işimden. Pişman olmaya başladım aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?