HGS CEZASI

smeeygle

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2015
2.391
4.623
83
43
Merhaba bayanlar. 26.12.2014 te araba kiralayip memlekete gittik. Bugün araba kiralama şirketinden arayip 305 tl hgs borcunuz var cuma gününe kadar ödemeniz gerekli dediler. Bakan açıklama yapmıştı hgs cezaları ile ilgili. Şimdi sorum araba kiralik olunca itirazı biz mi yapacağız, bir de acaba bizden parayi alıp itiraz ederlerse kiralama şirketi cebine mi kalıyor bu para?

Merhaba.canim hgs 2 yil.calistim.sormak.istediklerini sorabilirsin.yardimci olayim

Canim 444 11 17 ariyosun 1 tuslayacaksin durumunu.izah et kurtarilabilne cevalar olabilir sistemsel.sorunlu o tatihte arac ustunde etiket varmiymis, sorun neden kaynakli sen itirazini yap itiraz edip incelemeye gitcek.bisey var ise eger zaten onlar gonderir bunla ilgili itirazi arac ruhsat sahibi yapiyor vee sunuda unutmadan.ekleyim ceza ruhsat sahibine gider araci kiralayan.icin herhangi hir hukmu yoktur bunla ilgili bi.evrak.imzalatmadi ise rente car bunu.sizden.talep edemez

Şirket senden bu tür cezalara karşılık extra para almadı mı ilk ödemede? Normalde fazladan bir para alıyorlar senden; arabayı teslim ettikten 2-3 gün sonra da eğer herhangi bir ceza filan yememişsen aynen bu parayı senin hesabına iade ediyorlar. Bir nevi önceden kendilerini bu tür zararlara karşı korumuş oluyorlar. Senden böyle bir para almamışlar demek ki; kendi hataları. İtiraz edebilirsin ve haklı da çıkabilirsin ama borç senin borcun, vicdanın rahat eder mi bilmem. 305 tl için değmez öde gitsin bence...

sorun ne tam olarak,
araca hiç HGS takılmamış mı, yoksa HGS'yi okumamış mı.

HGS'yi okumama problemi ise, o kolay halledilir de,
araçta hiç HGS yoksa onu bilmiyorum, araç kiralama şirketinin bunu bildirmesi gerekirdi size diye düşünüyorum.

Geçen ay araç kiraladım ve ücretli yoldan 2 kez geçtim, gidiş-dönüş

Aracı teslim alırken söylemiştim ücretli yoldan geçeceğimi.
Zaten araç kiralama da HGS'li araç vermek zorundalar diye biliyorum, emin değilim, ben internetten kiralarken özellikleri arasında HGS vardı.

Neyse bana getirilen araç henüz yeni imiş, hatta 175 km idi. HGS için toplu başvuruda bulunmuşlar ama henüz yetişmemiş. Siz geçebilirsiniz sorun olmaz dediler.

Tabi ben geçerken alarm verdi. 2 kez.
Teslim ederken söyledim, sorun olmaz, biz başvurumuzu yapmıştık, sildiririz onu dediler.

Araçta hgs olmadığı halde gişeden geçtiyseniz bu ceza sizi bağlar. Hgs,ogs oluyor mu kiralık araçlarda? Kaç gişeden geçti nasıl takip ediyorlar anlamadım?

Arkadaslar arabayi kiralarken hgs vardı üzerinde ve giseden geçerken de ücret ödendi yeşil ışık yandı. Sorun şu dün araba kiralamadan aradılar 305 tl borcunuz var demişler eşime.gişede ücret odenmedi görünüyor ve borcu cuma gününe kadar ödeyin biz götürüp yatiracagiz dediler. Şimdi ben parayi versem adam itiraz edip o parayi geri alırsa ben enayi olacağım. İnanın sabaha kadar uyumadim enayi durumuna dusmeyi sevmiyorum.

Borç benim borcum ben öderim kul hakkı bilerek yemem. Benim derdim odedigim parayi adamlar itiraz edip geri alirlarsa ki alacaklar çünkü bizden kaynaklı problem değil o zaman benim 305 lira ne olacak. Kusura bakmayın ama 305 lira da azimsanacak bir para değil.

Bize de 2014 yılının cezası gelmişti. Çok ilginç yani, üstünden 1,5 sene geciyor ve pat diye ceza geliyor, üstelik o arabayı sattık yine 2014 ağustosta. Cezalar düşürülecek diye bir söylenti var ama emin değilim.

Başıma geldi, benden sadece 5 tl gidiş dönüş normal ücreti aldılar.

Eğer HGS dolu değilse bu onları bağlar.
Siz teslim alırken HGS var diye aldınız sonuçta.

Cezalar düşecek doğru bir de parayi peşin yatırınca %25 indirim varmış. Ama adamlar bize söylemiyor. bunu netten okudum ve iyice gıcık oldum adamlara art niyet aradım.

bu hiç mantıklı değil.

yeni sistemler zaten plakayı okuyor, bizim hgs yi eşim yapıştırmadı bile, hiç de ceza gelmedi ki geçerken hep kırmızı yanıyor bize okuyamadı diye. ama sonradan düşüyorlar, aramaya bile gerek kalmıyor.
siz bence bir arayın, durumu anlatın, sistem otomatik düşmediyse de düşeceklerdir ilgili kişiler.
sakın ödeme yapmayın.
ben bu sizin araba kiralama şirketinden biraz şüphelendim.

Ben de giciklandim eşim nobetci bugün yarın tekrar gidip adamlarla konuşacağım hiç aklıma ve içime sinmiyor bu durum.herkese çok tsk ediyorum biraz rahatladım.

hgs etiketiniz mi yoktu bakiyeniz mi yoktu tam anlayamadım.eğer etiketiniz yoksa kaçak geçtiğiniz günden itibaren 15 gün içinde etiket alırsanız ceza silinir. Araç kiralık olduğu için durum daha farklı diye düşünüyorum, hgs geçişi plakaya yazılır kişiye değil bu yüzden sorumluluk şirkette

Hgs de vardı içinde para da vardı. Gişede yeşil ışık da yandı. Sonradan ceza gelmiş. Araba kiralama şirketi de bu parayı bizden istiyor.

Hgs de vardı içinde para da vardı. Gişede yeşil ışık da yandı. Sonradan ceza gelmiş. Araba kiralama şirketi de bu parayı bizden istiyor.

Yeşil ışık yandıysa nasıl isterler?
Kulak tırmalayıcı bir alarm ötüyor normalde kaçak geçişte.

Sizi kandırmaya çalışıyorlar sanki

Yeşil ışık yandıysa nasıl isterler?
Kulak tırmalayıcı bir alarm ötüyor normalde kaçak geçişte.

Sizi kandırmaya çalışıyorlar sanki
Ya sistemde arıza varmış hatta bakan bile açıklama yapmıştı bu hataları çözeceğiz mecliste kanun tasarısı da verildi. Kiralama şirketi itiraz edip bizim parayi da yiyecekler diye moralim bozuldu enayi durumuna dusmeyi sevmiyorum. Onlara kalacağına devlete kalsın o para.

2014'te ne arızası imiş bu
Bence itiraz edin
Hatta blöf yapın
Mahkemeye verin diye., orada hesaplaşırız deyin.

2014'te ne arızası imiş bu
Bence itiraz edin
Hatta blöf yapın
Mahkemeye verin diye., orada hesaplaşırız deyin.
Mahkemeye vercem.demeniz blof degil aksine vericekleri tek.cevap basvurabilirsiniz olur duzelcek.hir.durumu varsa incelemeye aliyorlar zaten yoksa eger ne soyleseniz olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…