Yahu bireysel emekliliği boz öde, ses yok. Arabayı sat öde, ses yok. Bence ödemeyin. Karşı taraf akraba olduğunuz halde tanıyamamış sizi, dünyanın parasını kaptırmış. Akıl akçesi olsun onlara bu enayilikleri.
kk da beni en sinir eden konularin basini cekenlerden biri bu olur heralde.
birde zenginmis ya halalar birde onlara sor. cocuklarindan kisip yaptilar ettiler belki de yıllarca calistilar.
ayrica biz istemedik diyorsunuz da belki onlarda gercekten yardim olsun diye verdi.
ama acim acim diye dolanan birine zorla para verdiginizi dusunun sonra o kisi gidiyor o paraya magnum aliyor insan kendini enayi hisseder hani actin sen diye.
borclu insan araba alir mi. hem de yeni krediye girerek. hadi goturu yapmak icin ucuz yollu birsey alsaniz neyse.
ev kredim vardi arabanin a sini bile dusunemedim. bitti kredi hala borcla almayi dusunemiyorum. para biriktirmeye calisiyorum.ve alsam alsam en fazla 30 bine alcam o da bulabilirsem. annem 10 bin kadarini vermeyi teklif ediyor kabul etmiyor ki oz annem.
ama konu sahibi 30 binin ustune de borc yaparak araba aliyor. ve uste cikip nerdeyse amcalara hakaret edecek. en sinir oldugum konulardan biri bu. asla empati yapamayacagim bir konu.
eskiden kyk kredileri oyleymis ya. enflasyonla paranin degeri iyice dusunce odenirmis kredi. hatta bana da o gazla aldirdilar kredi. ki ailemin yaninda okudum kredi almasam da olurdu. arada calistim falan. kredi biraz fuzuli oldu eve falan harcandi cogunluk. alirken 7 bin almisim oderken 9 bin olarak odedim bir yil asiri stres olmustum oderken. borc konusunda cok hassasim ondan sanirim ucretli ogretmen maasiyla.odemistim. bir yil.hic harcama yapmadan. ustume basima bile almiyordum.
amcalara gecmis olsun. azicik birikmisim vardi 5-6 ay icinde bile degeri cok dustu icim acidi parayi tl olarak tuttuguma. amcanin para gideli zaten 1,5 yıl olmus. en az bir 3 yil daha kurus odemezler. 5 yila parasinin degeri 3 bine es deger olur. Allah baska yerden karsisina cikarsin o iyilik yapmaya çalışmış. bu zamanda kimseye para verilmez. kardeş kardese kredi borcu yikip arazi oluyor da yegen mi yapmayacak...