Saf degil benceSiz 30 bini borclarinizi kapatmak icin almadinizmi? Daha neyin 30 bini arti borcumuz diyorsunuz? Ayrica sizde ki de isguzarlik. Demek gercekden sizin gibi iinsanlar da varmis. Vay be. Siz ne kadar safsiniz( ya da safliga yatiyorsunuz) kim kime bu zaman da 30 bin verir ki veren sahis da esinizin halasinin kocasi. Babasi da degil. Hay yarabbim ya gecekmisinzi siz?
İnsanlar bir kaç bin tl altın için düğün yapar, başkasından aldığı 30 bin ise hibe olur işte anacım. Adaletin gözü kör olsun.Nasıl yani 1,5 yıl önce yapılan sünnetin düğünü 1,5 ay öncemi yapılmış altın toplamak için
Madem öyle bu arkadaşa da bir el atın da halanın parasını ödesinSizin gormemis olmaniz bu uygulama yok manasina gelmiyor bizzat çevremde defalarca gördüm kuran kursu yapilacak diye 500.000 tl lik arazisini bagislayani gördüm 30.000 tl yardim oyle cok uçuk değil kendi dayim kanserden öldü buyuk teyze ve halalardan yaklasik 150.000 tl hibe geldi bundan 4 sene önce.
Ayrica ben ve kendi ailem de akrabalarimizdan düşkün veya borclu olanlara her yıl belli bir miktar karşılıksız yardım yaparız soran arkadaşa binaen. Desteklersiniz veya desteklemezsiniz bu benim çevremde var olan bir durum.
Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. İstemezük deseler bile o borç ödenmeli. Tavrınız pek hoş değil. O para ile borcunuzu kapatmayıp ne yaptınız ki, varolan borca yenisi eklendi diyebiliyorsunuz.Merhaba arkadaşlar sizin bu konudaki düşüncelerine ihtiyacım var. Gecen sene eşimin halasıgil misafirliğe geldiler. Halasının kocası bize durup dururken paraya falan ihtiyacınız varmı veriyim dedi birileri onlara paraya sıkışgınlar yardım edin falan demişler. Eşimde yok amca sağ ol istemez falan dedi.Ama ısrarla ne kadar istersen veriyim vallahi istemem falan diye üsteledi. Eşim ısrar edince artık 25 bin lira kadar falan borcum var dedi ama daha fazlaydı eşim o kadarını dedi ve o gün 25 bin derken 30 bin lira para verdiler ama bu parayı biz onlardan istemedik borçta istemedik biraz sıkıntımız vardı onuda bir şekilde hallederdim. Kalkıpta o kadar borcumuz varken birde başkasından borç istemeye gerek yoktu. Halasıgilde sonra öderseniz şu zaman verir edersin böyle bir konuşma yapmadılar. Bu arada kendilerinin durumlarda çok iyi daireleri dükkanları var ikişer emekli maaaşları var bankada falanda paraları bulunuyor. Aradan 5 6 ay geçti ve amcası aradı parayı ne zaman ödeyeceksin birazını falan versen ödesen diye eşimde siz bana o parayı borç olarak vermediniz şimdi ne parası istiyonuz istemem diyerek verdiniz. Benim o kadar borcum vardı. Borç olarak verdiğinizi deseydiniz,hiç almazdım o parayı dedi. Karşımızdaki insanların konuşmaları çok kırıcı laf konuşmayı bilmiyorlar insanın kafasına taş vurur gibi cümleler ediyolar. Biz bu kadar sıkıntının içinde birde 30 bin tl borç sahibi olduk. Yok diyorsun şu anda ödeyemeyiz diyoruz ama anlamıyorlar birgün halası arar bir gün oğlu parayı ne zaman ödüyon birazını getir diyorlar. Şu anda bizden gelecek 30 bintlye muhtaç kalmışda değiller zenginler. Böyle bir durumda siz napardınız ödermiydiniz.biz bu parayı verecez ama şu anda verecek durumumuz yok.
Cümleyi yanlış kurmuş olabilirim demek istediğim biz bunun borç olarak verildiğini bilseydik zaten almazdık bu parayı çünkü bu kadar sıkıntının içinde birde böyle bir yükün altına girmezdik. Şuan biz zaten bu parayı ödemeyecez demiyoz verecez kimsenin hakkını yemedik çok şükür bugüne kadar şuan durumumuz yok diyoruz anlamıyorlar bir iyilik yaptılarsa bunu da kaç aydır burnunuzdan getirdiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?