Hibe

Oh ne ala. Paranın üzerine yat bir güzel ye, sonra da burda birilerini kendine arka çıkarmaya çalış. İnsanlar iyice yiyici oldu anam. Bir de kimsede borcumuz kalmaz diyip, öder misiniz diye soruyorsun. Üstüne üstlük aldığın 30 bin senin borçlarının bir kısmını kapatmana yeterdi. Adam baba hayrına sana faizsiz kredi vermiş. Hiç yüzünüz kızarmıyor dimi? Ben abimden aldığım 3 bin tl yi ödüyorum. Yuh yani..

Üste çıkma bu olsa gerek...
Bi de ödesem mi demissin ya o da ayrıca trajikomik

Valla biz arkadaşımızdan 5 lira alsak hemen geri vermenin peşindeyiz yani arkadaşım "Canım gerek yok beş lira niye veriyosun"dese bile mutlaka veririm ki kimsenin parası üzerimde kalmasın.Konu sahibi başlığı bile "Hibe" şeklinde açmış.Zaten mantık olarak vermeye niyetleri yok.Bence halasıgil paranın üzerine soğuk su içsin

Konu sahibi,böyle cevaplar,böyle tepkiler beklemiyordu galiba.Konuyu açtığına pişman oldu galiba.

Yok artık bu gözler daha neler görecek Bu devirde kim kime hayrına 30 bin verir ? Çok saf olmadığınıza göre paranın üstüne yatmaya çalışıyorsunuz resmen. İyilikten maraz doğar diye boşa dememişler

Bnce sizi mahçup etmemek için süre belirtmemişler, sizin o an zor durumunuzda yardımcı olmaya çalışmışlar, neden durduk yere size 30 bin tl versinler ki, siz de alırken etraflıca konuşsaydınız madem borç mu veriyorsunuz diye, tabii ki de ödeyin insanların parasını ,yaptığınız ve düşündüğünüz ve burda ödeyelim mi diye sormanız çok çirkin, adam istiyorsa size de helal etmeyecektir zaten ödemezseniz

Konu sahibi merak ettim..sen o akrabanın yerinde olsan, bu parayı bir başkasına HİBE edermisin ?

Saf degil bence

Madem öyle bu arkadaşa da bir el atın da halanın parasını ödesin
Hemşeri sayılırsınız sonuçta

Konu sahibi sizi hic iyi niyetli gormedim. Hadi diyelim siz hibe ettiginizi dusundunuz (ki boyle bir kaniya nasil vardiniz hayretler icerisindeyim) sonradan borc olarak verildigi anlasildi madem sizde disinizi tirnaginiza takip azar azar borcu odemek yerine gelmis burda konu acmissiniz ustune birde adami kotulemissiniz. Adamin zenginligi sizi alakadar etmez zenginse zengin size ne. Bu zamanda bir baba bile evladina cikarip o parayi vermez kaldiki elin adami. Adam size iyilik yapmis ama keske yapmasaymis. Iyilik yap denize at diye bosuna dememis atalarimiz..

Bu zamanda babası oğluna oğlu babasına 100 TL vermiyor karşılıksız

Neyin kafasındasiniz elbette ödeyeceksiniz birde cikismak nedir insanlara yaaa

Keşke vermeseymis halalar vermeyip kötü olsalardı
Valla acıdım karşı tarafa 30 bin lira ha deyince biriken bir miktar değil 5-10 bin gelirin olsa bile bı iki yılda anca birikir yani

Borcunuzu odeyin daha fazla vakit geçmeden azar azar olsa dahi ...

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. İstemezük deseler bile o borç ödenmeli. Tavrınız pek hoş değil. O para ile borcunuzu kapatmayıp ne yaptınız ki, varolan borca yenisi eklendi diyebiliyorsunuz.

30 000 lira gerçekten çok iyi para zenginde olsalar bu kadar para hibe edilmez
sizi üzmemek daraltmamak için zaman vermemişler
siz aradıklarında geri ödenmeyecek şekilde konuştuğunuz için korkup para yanmasın diye arıyorlar ki bence haklılar

30 000 lira ile borcu kapatmadınız mı? ne yaptınız

Bu adama birisi sizn çok borcunuz olduğunu söyledi ve adam da madem öyle başkalarının borçlarını ödesinler ben yabancı değilim diyerek size geldi ve ısrarla borç vermek istedi. Siz de aldınız ama hibe olarak saydınız?!
Valla şu zamanda insanların pişkinliği beni şok ediyor! Bi de hibe değil diye ters köşe yapmışsınız ama konu başlığı, etiketlediğiniz cümle hiç öyle demiyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…