Hiç acı duymayan insanlar..

Lereenim

Onur Üyesi
Pro Üye
17 Ağustos 2006
4.367
1.806
Hiç acı duymayan insanların sırrı
Bilim adamları, bazı insanların ömürlerinde hiçbir ağrıyı hissetmemelerine yol açan bir genetik kusur saptadı.



Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, bilim adamları, bu çok nadir görülen durum yüzünden hayatlarında ağrı nedir bilmeyen 6 çocuk üzerinde inceleme yaptı. Bu çocukların yaşadıkları deneyimin, ağrının, insanları zarar görmekten kurtaran önemli bir uyarı olduğunu gösterdiği belirtildi.

Bilim adamları, bir ağrı uyarısı olmaksızın hayatın daha tehlikeli olacağını, çünkü örneğin bu çocukların dudaklarını ısırdıklarında hiç acı duymadıklarını belirttiler. Bu çocukların hepsinin dudaklarında ısırmadan kaynaklı yaralar bulunduğu, bazılarındaki yaraların ileride estetik ameliyat gerektirecek boyutta olduğu belirtildi. Çocukların ikisinin de dillerinin üçte birinin olmadığı, çoğunda kemik kırıklarının bulunduğu kaydedildi.

Bu çocukların hemen hepsinin vücutlarında kaynar su veya buhardan ya da radyatörlerin üzerine oturmaktan kaynaklı yanıkların da bulunduğu bildirildi. Çocuklar üzerinde yapılan ayrıntılı incelemede, bu durum dışında çocukların sinir sistemlerinin normal olduğu, sıcak ve soğuğu, dokunmayı, baskıyı hissettikleri belirlendi. Çocukların DNA incelemesinde, ağrıyı hissetmeyi sağlayan bir proteinin işleyişini engelleyen genetik kusur bulundu.
 
aaaaaaaaaa ağzım açık kaldı, daha önce böyle birşey duymamıştım. oldukça ilginç çocukların sonunu düşünemiyorum.paylaşımın için teşekürler.
 
X