Hiç anne olamayacakmışım gibi hissediyorum :(

Off şaka mı yapıyorsun yaa 14 ay olmuş daha ben 10 yıldır evliyim su an tedavi işleriyle uğraşıyorum ben bile umut etmeye çalışıyorum önemli bir sorun olsa dr zaten söylerdi anlayamıyorum ya cahillikten mi yapıyorsunuz ilgi mi cekeyim diyorsunuz?interneti açıp okusan bile yazdigin sebeplerin kısırlık yapmadığını anlarsin dr gerekli görürse enfeksiyon için tedaviye başlar enfeksiyon geçince denersin baktın olmuyor o zaman panik yaparsın

Daha çok erken. Çok büyük oranda psikolojik olarak vücudunuzu etkilediğiniz için hamile kalamıyorsunuz. İnsanlar neden hiç genelde tatilde hamile kalır ya da senelerce tedavi gördükten sonra nasılsa olmuyor diye kabullenip akışına bıraktıktan sonra hamile kalır düşündünüz mü? Tıbbi bir gerçektir stresin tüm hormonları etkilediği. Düşünmeyin, birliktelik yaşarken hamile kalmaya değil zevk almaya odaklanın. Üstelik drlar da bir sıkıntı olmadığını söylemiş. Kendi kendinize duvarlar örmeyin.

O hissi atmaniz lazım ilk olarak. Rabbimden umut mu kesilir. Stres herseyin başı 1 sene sonra kaldim bir kimyasal gecirdim hiç dusunmedigim ay hamile kaldim

Bende öyle hissediyordum yalnız değilsin ama çok şükür ki küçük bir prenses annesiyim hiç olumsuz düşünme ki doktorda sıkıntı yok demiş ☺️

Yumurtalık rezerviniz iyiyse bir süre daha bekleyebilirsiniz. Doktorlar da çevrendeki herkes gibi ne bu acele, zamanla olur diyeceklerdir. Rahim filmi ile tüplerin açık mı ona baktırmalısın. Eşin test yaptırmadıysa spermiyogram testi yaptırsın. Hormonlar normal değerde ise bir süre daha bekleyebilrisin. Ancak bu süreç seni çok yıpratıyorsa ve yapabileceğin herşeyi yaptığını düşünüyorsan aşılama ve tüp bebeğe geçiş yapabilirsin. Ben pcoluyum ve bu ay inşallah transferim olacak. Yaşadıklarını anlayabiliyorum . Hakkında hayırlısı 🙏🏼

Ben daha bugün doktordan çıktım. İleri pko. Yaptığım şeyler bir gram düzeltmemiş pkoyu. Doktor da şaşırdı. 45 gündür regl de olamıyorum. Ben de sanırım anne olamayacağım

Evet,başlıkta da yazdığım gibi daha bekârken bile böyle hissederdim.
Evlendim.14 aylık evliyim 9 aydır çocuk istiyoruz ama olmuyor.Artık Gebelik ve belirtileri ile ilgili açılan konuları okumaktan kafayı yiyecek gibi oluyorum.Bir kaç ay öncesine kadar bile bu kadar takmazdım kafama.İlişkiden hemen sonra kalkıp ayaklarımı yukarı kaldırmak alışkanlık oldu.İşe yaramayacağını bile bile..:KK43: Takmamalıyım bu kadar biliyorum.Ama olmuyor.Sanki hiç anne olmayacakmışım gibi hissediyorum.Umarım bir gün buraya “böyle düşünüyordum ama yanılmışım” başlıklı bir konu açabilirim..
İçimi dökmek istedim.Okuyan ve cevap yazan herkese teşekkürler.
Çokça salavat ve istiğfar ile Allah tan isteyiniz. Sizi sevindirecektir🌸

Bende de aynı his var ancak hamile kalamama korkusu değil. Bu sorumluluğu kaldıramama, iyi bir anne olamama korkusu, hiçbir zaman bu sorumluluğu alacak ve bu fedakarlığı yapabilecek hâle gelememe korkusu var bende de.

Stres, hamile kalmanın önünde çok büyük bir engel. Önce o sorunu çözmeye odaklanın bence. Diğer üyelerin dediği gibi paniğiniz, stresiniz ekrandan hissediliyor.

Dur biraz sakin ol ya Ben 4 yıldır evliyim daha pes etmis değilim. Evlendiğimden beri yaşadığım zorlukları anlatsam oturur ağlarsın. Akışına bırak daha erken

Lütfen üzülmeyin. Etrafınızda anne olmayı çok isteyip olamayan bir yakınınız oldu mu. Belki bilinçaltınıza onun yaşadıkları işlemiştir. Çocukken bile anne olamayacağınızı düşünmüşsünüz.
herkesin bünyesi farklı oluyor. Benim tanıdığım birisi tam 10 yıldır evli. Hiç doğum kontrol yöntemi kullanmadı sadece 1 kızı var. Doğal yollardan çocuğu oldu.
Korkularınız geçer umarım. Sağlıklı mutlu bir şekilde anne olursunuz umarım.

Evlendim.14 aylık evliyim 9 aydır çocuk istiyoruz ama olmuyor.Artık Gebelik ve belirtileri ile ilgili açılan konuları okumaktan kafayı yiyecek gibi oluyorum.Bir kaç ay öncesine kadar bile bu kadar takmazdım kafama.İlişkiden hemen sonra kalkıp ayaklarımı yukarı kaldırmak alışkanlık oldu.İşe yaramayacağını bile bile..:KK43: Takmamalıyım bu kadar biliyorum.Ama olmuyor.Sanki hiç anne olmayacakmışım gibi hissediyorum.Umarım bir gün buraya “böyle düşünüyordum ama yanılmışım” başlıklı bir konu açabilirim..
belli olmuyor o işler. ümitsiz olmayın. pek çok tedavi yöntemi var. başarı sağlanıyor. sizin süre olarak daha az olmuş. 1 yıl deneme süresi veriyor doktorlar. genelde basit tetkikler dışında 1 yıldan önce tedavi bile uygulamıyorlar. çevremde tedavi ile 1-2 sene de çocuğu olan da oldu, ümidi kestikten 5 sene sonra kendiliğinden olan da. tedavisiz zor dedikleri bir arkadaşım korunmayı bıraktı madem tedavi gerekiyor diye. çocuk düşünmese bile hamile kaldı. yani ümitsiz olmayın. Allah hayırlı zamanda nasip etsin. gönlünüze göre olsun.

Umutsuzluk seytandandir umut etmek ALLAH"tan umudunu kesme beklemedigin an gelicek inseALLaH evladin kurler denedinmi folik asid basla derim ben kullanmiyorsan eger. ..

Back
X