Hiç anne olamayacakmışım gibi hissediyorum :(

benim hem anneannemin hem annemin 10 sene çocuğu olmamış. bende bu psikolojiyle hemen doktora koştum tabii. deneyeli 2 sene oluyor, olmadı. amh değerim biraz yüksek. bense biraz ara verdim. senin bir probleminde yok halbuki. biraz kafanı rahatlat, stresten olmadığı da çok oluyormuş. daha kendini yıpratman için çok erken ve burayı okuyorsan bilirsin tıp o kadar ilerledi ki artık olmayacak denilenlerin bile çocuğu oluyor. Allah ol derse olur, isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın:dua: ama bence kafanı rahatlatacak ve düşünmeyecek aktiviteler bul. çünkü ne zaman kendini salar ve umrunda olmazsa muhtemelen o zaman hamile kalıyormuşsun.. ben bilmem.

Bu his içimi kemiriyor :KK43: çevremde yıllardır çocuğu olmayan bir kaç kişi var onlardan etkileniyorum belkide
Merhaba ruh halini anlayabiliyorum ben de 6 aylık evliyim yakın çevremde on seneden fazladır çocuğu olmayan bir kaç kişi var ben de psikolojik olarak bu durumdan etkilendim evlenmeden önce böyle zor olduğunu bilmiyordum hemen hamile kalınır sanıyordum😒gebelik öncesi kontrol için doktora gitmiştim bir problemin olmadığını söyledi folik asit kullanmaya başla dedi evlendiğimden beri hiç korunmadık geçen ay adet tarihimden bir hafta öncesi ilk kez lekelenme oldu bu durum beni korkuttu doktora gittim küçük bir folikül kisti oluştuğunu söyledi doğum kontrol hapı verdi bir ay kullan dedi kısacası stresle bağlantılı olduğunu düşünüyorum olacağı varsa oluyor zaten korunanların bile oluyor

Böyle kötü şeyler düşünüp enerjinizi düşürmeyin. Sağlıklı beslenin günlük omega3 alın. Zamanla olur. 14 ay zaten çok kısa bir süre değil mi ? Biz 18 aydır evliyiz henüz düşünmüyoruz, yani çok olağan artık evlilerin ilk sene çocuk sahibi olmamaları. Bu nedenle eskisi gibi bir toplumsal baskı da yok. Acele edip de strese girmeyin.

şu lütfen gebe kalmak isteyen , bekleyen veya kalamayan hanımlar , bunu yaşayan bununla ilgili soru sorun dusuncelerini paylasan , sevincini mutluluğunu heyecanını endişesini dile getiren anne adaylarıni baskilamaya calismasaniz ....burda bile yazmışsınız gebelikle ilgili konuları görmeye tahammülüm yok diye ....sizin böyle bir derdiniz var diye anne adayları düşüncelerini içine mi gömsun ...ayrıca 12 ay nedir daha çok erken ..

şu lütfen gebe kalmak isteyen , bekleyen veya kalamayan hanımlar , bunu yaşayan bununla ilgili soru sorun dusuncelerini paylasan , sevincini mutluluğunu heyecanını endişesini dile getiren anne adaylarıni baskilamaya calismasaniz ....burda bile yazmışsınız gebelikle ilgili konuları görmeye tahammülüm yok diye ....sizin böyle bir derdiniz var diye anne adayları düşüncelerini içine mi gömsun ...ayrıca 12 ay nedir daha çok erken ..
“Burda bile yazmışsınız gebelikle ilgili konuları görmeye tahammülüm yok diye” demişsiniz de,ya karıştırdınız konuları yada okumadan yorum yapıyorsunuz.Herhangi bir şeyle ilgili konuyu görmeye tahammülüm olmasa bu siteye üye olmazdım.İnsanlar duygularını içine gömsün diye bir şey de yazdığımı hatırlamıyorum ben..

Evet,başlıkta da yazdığım gibi daha bekârken bile böyle hissederdim.
Evlendim.14 aylık evliyim 9 aydır çocuk istiyoruz ama olmuyor.Artık Gebelik ve belirtileri ile ilgili açılan konuları okumaktan kafayı yiyecek gibi oluyorum.Bir kaç ay öncesine kadar bile bu kadar takmazdım kafama.İlişkiden hemen sonra kalkıp ayaklarımı yukarı kaldırmak alışkanlık oldu.İşe yaramayacağını bile bile..:KK43: Takmamalıyım bu kadar biliyorum.Ama olmuyor.Sanki hiç anne olmayacakmışım gibi hissediyorum.Umarım bir gün buraya “böyle düşünüyordum ama yanılmışım” başlıklı bir konu açabilirim..
İçimi dökmek istedim.Okuyan ve cevap
7 yıl bekledım cocuk ıcın ve hıcbır problem olmamasına rağmen:( sızı anlıyorum fakat nasıpten ötesını yaşayamıyoruz ben üzüldüm ama hayatı kendıme zehır etmedım bu süreçte sevdıgınız hoşlandığınız işler Kişiler ile olun konusun uğraşın falan ben hıc olmayacak dıyordum ona göre odağımı baska seylere kaydırmıştım kabullenmıstım cocuk olmayacağını ilk tüp bebek denememde beklemedıgım bı sekılde tuttuğunu ogrendım yanı dıyecegım NASİP inş sizinde olur üzmeyin kendınızı yıpratmayın cok fazla oluruna bırakın kendınızde rahatlayacaksınız

Evlendim.14 aylık evliyim 9 aydır çocuk istiyoruz ama olmuyor.Artık Gebelik ve belirtileri ile ilgili açılan konuları okumaktan kafayı yiyecek gibi oluyorum.Bir kaç ay öncesine kadar bile bu kadar takmazdım kafama.İlişkiden hemen sonra kalkıp ayaklarımı yukarı kaldırmak alışkanlık oldu.İşe yaramayacağını bile bile..:KK43: Takmamalıyım bu kadar biliyorum.Ama olmuyor.Sanki hiç anne olmayacakmışım gibi hissediyorum.Umarım bir gün buraya “böyle düşünüyordum ama yanılmışım” başlıklı bir konu açabilirim..
İçimi dökmek istedim.Okuyan ve cevap yazan herkese teşekkürler.
Doktora gidin istersenız.

Öncelikle piskolojinizi düzeltin lütfen stresde çocuğun olup olmamasına etken diye duydum bide bol bol dua edin bu vesvese için doktora kontrole gidin sağlıklıysanız Allah a bırakın çünkü biran önce değil sağlıklı bir şekilde ve hayırlısıyla olması önemli kendinizi sürekli telkin edin dua edin vesvese için eşiniz de sağlıklı mı bir durumunuza göre bakın derim

Düşüncen konuşmana,
Konuşman hareketine,
Hareketin kaderine yansır.
Güzel düşün, güzel yaşa.
Mevlana.

Diğer yorumları okumadım aynı şeyi söyleyen olmuş mudur bilmiyorum ama ilk bir yıl olmamasının doğal olduğunu okumuştum yabancı ve Türkçe kaynaklardan. Hatta doktorlar bir yıl denemeden gelenlere, bir yıl denedikten sonra gelmelerini söyleyebiliyormuş. Daha zamanınız var. Umarım sağlıkla hamile kalırsınız :)

Kizlar ben 6 yillik evliyim ve şükür rabbim banada nasip etti. Hic bir sorun yok dediler sonra olmayinca bir sürü tahliller yapildi 3 defa aşılama yapıldı sonra 3 defa tüp bebek Hersey mükemmel olmasina ragmen olmadi. Hormonlardqn dengem bozuldu ve iki tane 5 cm endometriosis kistim oldu. Böyle hayatta hamile kalamazsin ameliyat olacaksin mecbur dediler 3 farkli doktora gittim. Hepsi aynısını dedi hatta yumurtaligini bile alabiliriz dediler ne kadar aglamistim. Ve ameliyata bir hafta kala adet olmam gerekti ve olmadim. Kistten diye düşündüm ip atladim sicak Banyo yaptim adet olayim diye hatta o ay antibiotik bile icmistim. Sonra hamile olduğumu öğrendim. Mucize gibi. O ay sadece birkez iliskiye girmistik eşimle oda aklimda hic bebek yoktu ameliyat olacagim zaten diye rahattim. Kizlar piskoloji herseyi etkiliyor ve tabiki rabbim vakti zamani var diyor. Dünyaya gelecegi varsa geliyor. Ben bilmeden o kadar şey yapmışım allah korudu düşmedi. Ümidinizi yitirmeyin bi mucizede size olur inşallah rabbim kimsenin kucagini boş birakmasin.

Denediklerin hepsini denedim. Ve vazgeçtigim anda hiç beklemeden hamile kaldım. Korona var doktora git diyemem. Bence bı sene daha bekleyin. Korona azalsın. Bu dönemde hamile kalmak çokta mantıklı değil sanki. Allah gönlüne göre versin

Back
X