• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç arkadaşım yok

• Konu Sahibi Konu Sahibi whshw
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şöyle bir örnek vereyim ben de size o zaman ; benim yakın bir arkadaşlığım oldu ,sürekli davet ederdim ,gelirdi ,güzel de zaman geçirirdik.Kendisi arardı sana gelicem evde misin vs. Sonra Bir kere de ben dedim ona ,sana müsait olduğun bir zaman kahve içmeye gelicem ,ne zaman olursa ,1 ay vs farketmez,bana dedi ki gülerek ; yaa evi toplamam lazım önce 🤪 Aynı bu şekil yaptı.Çağırmadı da ,gitmedim ben de.Sonra bunun üzerine, kendisi yine aradı beni ,sana gelicem evde misin? Bu sefer ben kabul etmedim.işim var dedim.Evi de çok müsait ,biliyorum bunu.Hatta bahçeli ,gayet şık bir ev.Yani çekineceği hiç bir şey yok beni davet etmesi için.İnsan alınıyor ama ya.Ne demek evi toplamam lazım önce? Bi de ağzını bi tuhaf yapıyor.Bana on kez gelsin hiç sorun değil ama ben ona bir kez gitmek istediğimde söylediği cümle çok kalitesizdi.Ben onun dağınığına mı bakıcam? Bu şekil kullanıldığını düşünüyor insan ki mutlaka işi düşünce yine aradı.Ben gelemiyorum böyle şeylere.Ben seni ne kadar sayıyor ,sana ne kadar özen gösteriyorsam ,sen de bağri onun yarısını yap.Ben eskiden almasını bilmezdim ,hep verirdim,ta ki insan 40 lı yaşları deviriyor, bir bakmışsın ki yorulmuşsun...Hep ben ,hep ben nereye kadar diyorsun? Artık karşıdan da bekler oldum bazı şeyleri...
Isteksizlik veya art niyeti haric tutarak demistim zaten. Hep size gelip bir kere kendisine çağırmayan insan bu kapsama giriyor.

O yüzden genelleme yapmadan kisiye ve duruma gore degerlendirmek gerekiyor.

Insanlarin arkadaslik anlayisi ve iliski dinamikleri kendilerine gore degisiyor sonuç olarak.

Isteksizlik veya art niyeti haric tutarak demistim zaten. Hep size gelip bir kere kendisine çağırmayan insan bu kapsama giriyor.

O yüzden genelleme yapmadan kisiye ve duruma gore degerlendirmek gerekiyor.

Insanlarin arkadaslik anlayisi ve iliski dinamikleri kendilerine gore degisiyor sonuç olarak.
Evet ,son derece katılıyorum ✔️

Asıl biz sizle arkadaş olalım 😂 anlattığınız hikayede bir arkadaşta bende vardı. Kızı artık evime çağırmıyorum diye muhabbetimiz kalmadı
Aynı bölgede yaşasak olalım ,ben de sizden elektrik aldım zaten ,tarz olarak benziyoruz sanki 🤗

Hangi il 😂 şaka bir yana birbirimize kazık atmak yok ama 😂
Aslaa ,hayatımda hiçç kimseye kazık atmadım .Yükselen,ay ya da güneş burçlarınızdan biri kesin toprak elementi değil mi? Tarz olarak çok yakınız da il olarak bilemiyorum ,🤣Ege bölgesi burası .Orası neresi

Kızlar hiç arkadaşım yok ve ben bunu nedense son zamanlarda çok kafaya takmaya başladım. 5 senedir evliyim çocuğum yok ve atanmaya çalışıyorum. Kendi arkadaşlarımla bağım kalmadı bizde beş altı sefer eşimin arkadaşları ve eşleriyle görüştük. Kimisini evde yemekte ağırladım kimisini çay kahvede ağırladım kimileriyle pikniğe gittik. Görüşmelerimiz sırasında son derece güzel vakitler geçirdik samimi olarak söylüyorum. Güleryüzlü ve dikkatli davrandım her zaman. Karşılıklı kadınlarla enerjimiz tuttu ne ben kötü bir tavır takındım nede karşıdan öyle tavırlar gördüm. Ama nedense sonrasında hiçbir şekilde bir iletişim olmadı. Mesela ben evime çağırdığım kişilerden bir davet dönütü almadım. Sonuçta yemekte ağırlamışım en azından bir çaya kahveye davet edilmedim. Bir kaçını ben aradım plana davet ettim davetime icabet edilmedi. Sonrasında yine hiç aranmadım. Ama bu böyle böyle bütün görüştüğümüz kişilerde oluyor. Tanıdıklarıma bakıyorum herkes dört beş çift görüşüyor vakitler geçiriyor organize oluyor ama ben nerde hata yapıyorumda bu iletişimin devamı gelmiyor üzülmeye başladım. Öz eleştiri yaptığımda herhangi bir eksiklikte göremiyorum kendimde. Neden böyle oluyor çok üzülüyorum…
Kac yasindasiniz bilmiyorum ama ben ev gezmesinden, evde yemek icmekten vs hic hoslanmiyorum. Belki disarda bir program yapip davet etseniz her sey daha kolay olur.

Kac yasindasiniz bilmiyorum ama ben ev gezmesinden, evde yemek icmekten vs hic hoslanmiyorum. Belki disarda bir program yapip davet etseniz her sey daha kolay olur.
Yok yok sonrasında aradım dışarı için plana davet ettiklerim oldu. Yine de sonuç bu maalesef

Bir insanın nasıl hiç arkadaşı olmaz anlamıyorum. Kesinlikle öz eleştiri yapılması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Ben ekstra çaba harcamam ama çok kolay arkadaş edinirim. Sohbeti sarmayan,alıngan, mız mız, sürekli karşılık bekleyen, kasım kasım kasılan tipler arkadaş edinemez. Mesela sen onu ağırlarsın mükemmel ama belkide kasıntı gelir ve o seni ağırlamak istemez.
Sohbet ettim dersin ama sohbetin bomboştur sarmaz vs gibi.

Arkadaşlık kurmak ve sürdürmek biraz çaba istiyor. Davetle falan olmuyor pek, resmi kalıyor o şekilde kurulan arkadaşlıklar. Sık sık aramanız, sormanız, mesajlaşmanız, görüşmeniz, eşleri aradan çıkararak iletişim kurmanız gerek. Bunlar yoksa istediğiniz kadar davet edin, iyi ağırlayın, güzel zaman geçirin “kocamın arkadaşının eşi”nden öteye gidemezsiniz.
Bu sırada bankada kredi işlemim için işlem yapan kadınla laf lafı açması sonucu arkadaş olmam ve güncelde her hafta pilatese gitmemiz 😄 benim arkadaşlıktaki max çabam bence enerji tutması da çok önemli.

Bir insanın nasıl hiç arkadaşı olmaz anlamıyorum. Kesinlikle öz eleştiri yapılması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Ben ekstra çaba harcamam ama çok kolay arkadaş edinirim. Sohbeti sarmayan,alıngan, mız mız, sürekli karşılık bekleyen, kasım kasım kasılan tipler arkadaş edinemez. Mesela sen onu ağırlarsın mükemmel ama belkide kasıntı gelir ve o seni ağırlamak istemez.
Sohbet ettim dersin ama sohbetin bomboştur sarmaz vs gibi.
Ama konuda bahsettiğim gibi karşılıklı olarak gayet hoş sohbetler edildi. Yoksa zaten kötü vakit geçirildi der geçersin. Bence siz arkadaşlık etmeye gönlü olan birilerine denk gelmişsiniz.

Bir yıldır benim kafam insan kaldırmıyor. Akrabalar dahil. sadece futursuzca birbirimizle dalga geçip zorbaladığımız ,gözümüzden yaş gelene kadar gülüp eğlendiğimiz 2 arkadaşımla görüşüyorum .,çünkü onlarlayken ; "x benim ne demek istediğimi anlar" rahatlığı var. Diğer arkadaşlar akrabalar arayınca bile telefonu açasım gelmiyor ,ruhum daralıyor. Hayat yeterince zorken oturup dert dinlemek, sitem duymak ,yemek tarifi konuşmak , çocuklardan yakınmak/övünmek vs vs İstemiyorum. Sizin çevreniz de böyle olabilir.

Back
X