- 5 Ekim 2010
- 1.716
- 489
- 148
- Konu Sahibi sevimlikartanesi
-
normalsin bence çünkü sen güzel şeylere sahip olan ve güzel şeyler yaşayan herkesi kıskanmıyosun ki sadece bu arkadaşın senin istediklerine sahip olduğu için ilgini çekmesi normal.benzer bir şeyi bende yaşadım.bu sene bizim okula bi kız geldi.benim beğendiğim bi çocuk vardı.bu kızla kısa bi sürede çıkmaya başladılar.benim de içim bi garip oldu tabii.acaba kıskanıyo muyum,üzüldüm mü,imreniyo muyum diye.şimdi okulun son aylarındayız malum.kız o çocukla 1-2 hafta çıktı.çocuk arkadaşlarına kızı kullandığını söylemiş.hemen yayıldı tabi.kız ayrıldı ondan sonra 3 kişiyle çıktı 2 ayda filan.sonra okulda adı ka.ar a çıktı.ama samimiyetle söylüyorum üzülmüştüm.sonuçta kimin kiminle çıktığı ya da kaç kişiyle çıktığı diğerlerini ilgilendirmemeli.çocuklada kimse çıkmıo güvenmiyolar tabi. söylemek istediğim vardır her işte bi hayır.belki sen arkadaşından çok daha güzel şeylere sahip olucaksın ama sadece biraz beklemen gerekicek. :) Bunu bilemezsin.
ama en kısa zamanda olsa ya. bi de en buyuk arzum 25 yaşında evlenmekti,nasip etmedi rabbim:2:Arkadaşın önünde gözüne batan bir örnek sadece, çok insani normal şeyler istiyorsun aslında. Herkesin arzu ettiği şeyler.
Allah tan hayırlısını iste her zaman, dışarıdan o kadar mutlu, her şeye sahip görünen insanlarında kendi içlerinde ne dertleri var bilemeyiz ki...
Vakti gelince her şeyi yaşar insan, yeter ki ağız tadıyla güzellikle olsun
hiç başka birinin yerinde olmak istediniz mi? ben istedim.çünkü hayalini kurduğum her şeye o sahip.
üniversiteden bi kız arkadaş vardı. gerek dış görünümü gerekse hal ve hareketlerini çok beğendiğim, zaman zaman kıskandığım bir kızdı. uzun zamandır facede yoktu. şimdilerde yine aktif olmuş. ama faceden çıkarmış çoğu arkadaşını nedense!!!en son nişanlıydı şimdi evlenmiş. fotolarına bakarken bir de ne göreyim karnı burnunda hamile !!!ve eşiyle o kadar yakışıyorlar kii. birbirlerini sevdikleri çok belli, gözlerinin içi gülüyor ikisinin de.
ve ben garip haldeyim.. sahip olmak istediğim mutlulukların hepsini yaşıyor. gıpta mı ediyorum kıskanıyor muyum bilmiyorum. çünkü ben bunların hiçbirine sahip değilim. ne bir sevgiliye, ne mutlu bir yuvaya, ne eşe dosta ne de bir bebeğe . bebeği de oğlan olacakmış. tam dilediğim gibi.işte bu da... Allah ım bana da nasip edecek misin bir gun
ve sorarım ben normal miyim yoksa çok mu fesat içim. offff bilmiyorum:44::44:
Bak bende 26 yaşına geldim daha evlenemedimRabbim böylesini uygun görüyor..
Normal değilsin arkadaşım. Bir arkadaşının ya da bir insanın çok mutlu olduğunu görmen ya da düşünmen, o kişinin gerçekten istediği hayatı yaşadığı ya da gerçekten mutlu olduğu anlamına gelmez. Gıpta ettiğin arkadaşının da hayatının sonuna kadar sahip olamayacağı meziyetler olacak. Ayrıca senin ondan çok daha üstün olan ve geliştirebileceğin yeteneklerin vardır eminim, ayrıca mutlu olabileceğin başka şeyler. Bunların üstünde hiç düşündün mü? Şunu da belirtmekte fayda var: Yapılan bir araştırmada Facebook'un insanları mutsuzluğa sürüklediği tespit edilmiş. Nedeni çok açık: Facebook gibi yerlerde insanlar mutsuz hallerini değil, mutlu hallerini paylaşırlar! Neden kötü günlerini gösterip insanlara malzeme versinler ki, değil mi ama? (!)
Bir de: Bu mu yani istediğin? Bir koca ve bir çocuk? Neden ufkun bu kadar dar? Neden çocuk istiyorsun, bunu sordun mu hiç kendine? Evlilik senin nihai mutluluğun mu? Dünyada bir kadın için başka bir mutluluk kaynağı yok mu? Facebook gibi yerlerde çok gezinme, vaktine yazık. Kitap oku, kendini geliştir. Bir kursa yazıl, öğren, ufkunu genişlet. Göreceksin ki hayat evlilikten de kocadan da, çocuktan da daha büyük.
Ne kadar yaşlanmışsın ve ne kadar çok şey kaybetmişsin bilemezsin. :) Detaylı bilgi için eşi ve eşinin ailesiyle sorun yaşayanlar kısmına bakman tavsiye.
Ayrıca rabbin böylesini uygun görmedi, hayatın kendi tercihindir ve rabbin yazamaz. Bırakalım bu kaderci düşünceleri...
Ne kadar yaşlanmışsın ve ne kadar çok şey kaybetmişsin bilemezsin. :) Detaylı bilgi için eşi ve eşinin ailesiyle sorun yaşayanlar kısmına bakman tavsiye.
Ayrıca rabbin böylesini uygun görmedi, hayatın kendi tercihindir ve rabbin yazamaz. Bırakalım bu kaderci düşünceleri...
Bu arkadaşın senin hayallerinde olan şeylere sahip olmuş diye sen ona özeniyorsun ya
emin ol onun hayalinde olanlar daha farklı şeylerdir o da başkalarına özeniyordur
Hayat böyle..
Ayrıca resimlerdeki mutluluklara,gülücüklere bakıp aldanma.
İlişkilerin,evliliklerin içini bilemezsin.
Kimse oraya kavga ederken ki fotoğraflarını koymuyor.
Bu kızın hiç mi sıkıntısı yok sanıyorsun?
Sana bir örnek vereyim belki her şeyi dört dörtlük bir kaynanası vardır şeytan gibi her gün
ağlıyordur. En mutlu anı zehir oluyordur. Bunu bilebilir misin?
Mutsuzlukları olan insan hep hisseder senin bu hissettiklerini. Kıskançlık duyar, özenir..
Aslında insan olarak en önemli şeyi unutarak hep sahip olamadıklarımız için ağlıyoruz.
Sağlıklı mısın arkadaşım? Çok şükür Rabbim de.
Hayatta sağlıktan kıymetli bir şey yok.
Bunu diyen ben başka hayatlara özenmiyor muyum?
Deli gibi özeniyorum
Benim hayatıma özenen binlerce insan olduğunu unutarak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?