• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiç başka birinin yerinde olmak istediniz mi? ben normal miyim?

sizin içinde bulunduğunuz durum bana göre normal değil, insan imrenebilir ama benim hayalimi o yaşıyor deyip, kıskanması üstüne üstlük buraya konu açacak kadar kafaya takması hiç doğru değil...

bence durup bir düşünün sizin sahip olduklarınızı, eminim sizin yerinizde olmak isteyecek bir sürü insan vardır. eşiniz, çocuğunuz olmayabilir ama bir aileniz, kardeşleriniz daha doğrusu sizi seven bir sürü insan vardır hayatınızda, üstelik eliniz ayağınız düzgün, kulağınız duyuyor, gözünüz görüyor, sağlıklısınız, aldığımız nefese bile şükretmeliyiz..

yapmanız gereken sahip olamadıklarınızı düşünüp mutsuz olmak değil, sahip olduklarınızı düşünüp mutlu olmayı seçmelisiniz..

Gayet normalsin ve hatta hissettiğin bu duyguları paylaşabildiğin için de bir çok insandan daha iyi durumdasın bence.

Dusuncelerin fesat, kotu niyetli filan degil bence.
Olabilir, insanlara imrenebiliriz, ama butun hayatlarina imrenip onlarin yerinde olmak istemek biraz kendimize haksizlik diye dusunuyorum.
Evlilik, cocuk gibi seyler fazla kasmaya gelmiyor, oluruna birakmak lazim. Kismetin seni buluyor.

Sormussun soyliyim, insanlarda imrendigim noktalar oluyor tabii ama kimsenin yerinde olmak, kimsenin hayati gibi hayat yasamak istemezdim. Kendi hayatimdaki guzellikler, sans bana yetiyor. Sen de kendi hayatinin guzelliklerine bak ve hayati akisina birak.

Madem her şey insanın elinde niye böyle her istediğimiz anında gerçekleşmiyor, çağdaş düşüneceğim diye abartıyorsunuz artık. Kim neye istiyorsa ona inanır size sormuş mu bayan uygun gördü mü, görmedi mi diye hayret bir şey..:19:

Evet gerçekten de çok haklısın ,, çağdaş düşünelim derken bazı şeyleri unutuyorlar..........Hepimizin istekleri var elbette ama bunları şıp diye kendimiz gerçekleştiremiyoruz ,,,

.......konu sahibi arkadaşım bence sende hiç bi sorun yok....Bir çok insan böyle düşünür......İsteklerinin hepsi o kişide mevcutsa neden böyle düşünmeyesin ki...? Ama bir de şu açıdan bak , belki de ilerleyen günler de ya da yıllarda o arkadaşından bile daha mutlu olucaksın....Neyle karşılaşacağımızı bilemiyoruz sonuçta , umarım hayat güzel olur hepimize....

Son düzenleme:
Dusuncelerin fesat, kotu niyetli filan degil bence.
Olabilir, insanlara imrenebiliriz, ama butun hayatlarina imrenip onlarin yerinde olmak istemek biraz kendimize haksizlik diye dusunuyorum.
Evlilik, cocuk gibi seyler fazla kasmaya gelmiyor, oluruna birakmak lazim. Kismetin seni buluyor.

Sormussun soyliyim, insanlarda imrendigim noktalar oluyor tabii ama kimsenin yerinde olmak, kimsenin hayati gibi hayat yasamak istemezdim. Kendi hayatimdaki guzellikler, sans bana yetiyor. Sen de kendi hayatinin guzelliklerine bak ve hayati akisina birak.

mutlu değilim . halbuki ben küçük şeylerle de mutlu olabilirim.

ihtiyaçlar hiyerarşisi vardır bilir misinz. önce fizyolajik ihtiyaçların doyurulması gerekir,yemek,içmek,uyumak gibi. sonra güvenlikte olma ihtiyacı gelir barınma gibi,sonra bir gruba dahil olma,sevme-sevilme daha sonra statü kazanma ihtiyacı gelir. tamam aç açıkta değilim ama sevme-sevilme ihtiyacım karşılanmıyor. o zaman da mutsuzluk geliyor işte ::(

Biliyo musun face de nişanlanan evlenen arkadaşlarımı gördükçe içim eziliyo, midem bulanıyo ve çok yalnız, çaresiz hissediyorum kendimi ama geleceğin güzellikler getirmesi için dua ediyorum, elimden başka da bişey gelmez zaten. Onlara da dua ediyorum Allah mutlu etsin diye ama bi yandan da içimin çok fena ezildiğini hissediyorum :(

Son düzenleyen: Moderatör:
ihtiyaçlar hiyererşisi...evet sana katılıyorum..Sevme -sevilme eksiği...Temel ihtiyaçlardan bir veya birkaçı eksik olunca insan bir adım yukarısına geçemiyor ,orada tıkanıyor..Ben bunu sık sık hissediyorum..Sulanmayan bir çiçek gibi soluyorum günden güne..
Ama yapacak birşey olmadığı için yok saymaya çalışıyoruz..Takmamaya özen gösteriyoruz..Bizden aşağısını düşünüp şükrediyoruz(ki bu çok gerekli)..Bizden yukarısına bakmıyoruz...Kıskanma..Kıskanmak erdemli bir davranış değil...Normal da değil aslında..Kıskanmaktan Allah'a sığınalım..İmrenmekten bile korkalım,kıskanmaya dönüşür diye..
Gözümüz olmasın kimsenin birşeyinde..Bizden yukarısına bakmayalım.Bizden aşağısını düşünüp şükredelim..Her türlü temel eksiğimizle bile güçlü olalım....
Güç burda belli olur..
İstediğimizi,beklentimizi elde ederiz inşallah..Keşke bir yolu olsa....
Rabbim yaşı geçmek üzere olan tüm yalnızlara bir an önce hayırlısıyla evlilik ve babyler nasib etsin..Dua edelim..

Son düzenleme:
Tipik Türk kadını hareketleri aslında.
Çoğumuz ne yazık ki bize her daim öğretildiği üzere oku, evlen, çocuk doğur kuralına göre adapte etmişiz kendimizi.
Başka bir ülkede yaşasak böyle olmayacaktı eminim. Amerika'da veya Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde ...
O yüzden genelde üniversite bitince ya da artık tahsil her neyse, o bitince, hayatımızda biri yoksa ve çevrede evlenen, çocuk bekleyen kadınlara bakınca üzülebiliyoruz halimize.
Kimisi fesatlanıyor, kimisi imreniyor.
Hayatını yaşamak yerine, akışa uymak yerine bir kadının kendine farkında olmadan acıması, bence normal değil.
Trajik bir durum.
Biraz geniş düşünmek lazım. Sadece Türkiye bazlı değil.
Dünyada kadınlar neler yapıyor? Nasıl yaşanıyor? Bizimkiler tutturmuş evlilik, yuva, çocuk diye.
Başka bir halt yok resmen.
Tamamıyla ona endeksli bir düşünce yapısı oluşturuluyor üzerimizde ne yazık ki.
20li yaşlarının başındaki gencecik kızlar bile evde kaldığını düşünebiliyor böyle aptalca düşünceler yüzünden.
Ben de çok mutlu çiftleri görünce bayılıyorum.
Fakat senin gibi o benim hayallerimi yaşıyor , ben yaşayamıyorum falan demiyorum.
Halime üzüldüğüm yok hayatımda biri olmamasına, hiç kimseye bir şey hissetmiyor olmama rağmen.
Kadere, kısmete de çok inanırım zaten.
Hem sadece o arkadaşın değil, milyonlarca kadın senin hayalini yaşıyordur , hayalinden ötesini de yaşıyordur.
Onlara bakıp ilham almak seni güçlendirir. Tavsiye ederim bunu.
Çünkü ilham aldığın zaman olumlu düşünmeye başlıyorsun ve kafanda hep güzel tablolar çiziyorsun.

kızlar günde en az 1-2 kere onun facesine bakıyorum bende kayıtlı olmamasına rağmen. deli miyim neyim yahuu:52::52:

bu konuyu okuyunca ıcımden sunu yazmak geldı ; kimse kimsenın iç yüzünü bilemez o harıka gıden evlılık ev eşya resımdekı gülen ıkı yuz ...bilemeyız herkesın ıcınde bır derdı vardır ve sadece kendımızle mutlu olabılmeyı öğrenmelıyız şükretmelıyız...

Back
X