Is hayatından bir haber olduğunuzu ve bu yorumu ona göre yaptığınızı varsayıyorum. Şahsen yorumunuza güldüm, düşünsene hem cahillik hem de çok bilmişlik var...ne güzel hayat
Yeni gördüm mesajınızı. benim çok ağır şartlarda, koronayken dahi toz içinde depoda ağır eşya taşıyarak eşek gibi çalıştığım oldu. değil kahve çay, yoğun tempoda tuvalet molası izni alamayıp azarlandığım da oldu. yemek molamın bile yarım saatini işe harcadığım da oldu. bence "çok bilmişlik" yaftası yapıştırmadan önce kime nasıl ve neden böyle bir karşılık verdiğime bir bakmalıydınız. bakmıyorsanız da bir zahmet yorumda bulunmayın, gerçi bu forumda tuhaf bir azınlığın memnuniyetle taşıdığı bir kürk şu her şeyi ben bilirim, en zor hayat benim, en güçlü kadın benim kürkü. çoğu kişi burada "çay kahve keyfi yapılacak yer değil iş yeri" gibi söylemlerle sanki ev hanımlarının yükü onlarınkinden daha hafifmiş gibi konuştukları için tiye aldım o yorumda o insanları.
arkadaşlar ev hanımları da yoruluyor kendi gözlerimle şahit oluyorum; çocuk bakmak, çalışan kocanın ailesinin peşinden koşturma sorumluluğunu zorla yüklenmek(Türkiye'de yaşıyoruz aksi çok az yaşanır) kolay değil.
buna karşılık olarak "bunları çalışan kadınlar da yapıyor" cevabını veren insanlar oldu. ee? bunları çalışarak yapmak sizin tercihiniz, çalışmadan yapmak o kadının tercihi? size sizin işiniz daha kolay diyen oldu mu? ben en başta "ev hanımlarının emeği yok sayılıyor, en azından çalışan kadının aldığı maddi bir karşılık var" dediğim için gelip "hayyııırrr en zoor bizim işimiizzz, çalışmayan kadın kötü kadındırrrr" dediğinizde
Prenses bella
tabiriyle "zırlamış" oluyorsunuz sanırım(ben demedim o dedi

).
Çalışan kadının işi de zor. çocuğum olsa öyle çalışsam o ayrı zor, çocuğum olsa koca zulmü görsem çalışmasam o ayrı zor. Yani herkesin hayat şartları bir mi? İnsan "en zorunu ben yaşıyorum" yarışına girer mi yahu? Empati kurmak sizden eksiltmez. benden eksiltmedi, ağır şartlarda çalışmış artık eğitimine bakan bir insan olarak sizin hor gördüğünüz insanlara empati etmenin mümkün olduğunu biliyorum, size de tavsiye ederim.
yani gerçekten nasıl oluyor da içinde bulunmadığınız durumların kolaylığı hakkında bu kadar net konuşabiliyorsunuz? çok ilginç geliyor bu forumun bir kesimi bana. Allah kolaylık versin, herkesin kendi tercihi. zorlama ve baskıyla yaşayanlara da dua edin geçsin bitsin. vallahi hem güldürüyorsunuz hem de şaşırtıyorsunuz yahu sjsnksmdldmldx
not: tatmin olmazsınız diye ekleyeyim dedim sadece mavi yaka olarak değil rezidans gömleklisi olarak da çalıştım. fiziksel ağırlıklı ve psikolojik ağırlıklı başka başka işlerde çalıştım. inşallah kriterlerinize uymuşumdur. memuriyet şartınız varsa üzülürüm, o olamadım daha henüz maalesef