• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç bir geliri olmayan ve çalışmayan kadınlar

Ben fettan değilim benim eşim de böyledir. Cebinde son 5lirası varsa onunla bana bir şey alır, esirgemez. Çalışsam da çalışmasam da aynı, kendi huyu bu. Sadece bana karşı değil herkese karşı eli açıktı hastalandığında yanında kimse olmayınca sadece bana böyle davranmaya karar verdi.
Benim eşim de böyledir lisede komilik yapıp bana altın kolye almıştı hediye gramı o kadar az ki 2 ayda 1 kopuyor 😂 13 senedir hep boynumda şimdi sıpası emerken tutup koparıyor kuyumcu bizden bıktı.

Tamam işte annene yardım et. Kendi annenden bahsediyosun bu kadar cimri olma.
Ayrıca seni bir türlü hiç sevemedim abshssjsks
Bir tuhaf geldi annesine verdiği parayı vermek mi istemiyor acaba artık
Bir türlü anlayamadım konu ne için açıldı neye evrildi

Bir de ülkede işsizlik yok gibi bol keseden yargı dağıtmışsınız. Şu an okul öncesi veya ilkokul döneminde çocuğu olan bir kadın asgari ücretli bir işte çalışamıyor mesela. Bakıcıların, kreşlerin, tam gün okulların fiyatından da haberiniz yok belli ki?
Sanki işsizlik yok, ülkede sorun yok, sosyal bir devlet düzeni var da insanlar tembel gibi bir havalardasınız.
Ülke gündemine dönüp gerçek işsizlik rakamlarına bakın bence.

Bir de ülkede işsizlik yok gibi bol keseden yargı dağıtmışsınız. Şu an okul öncesi veya ilkokul döneminde çocuğu olan bir kadın asgari ücretli bir işte çalışamıyor mesela. Bakıcıların, kreşlerin, tam gün okulların fiyatından da haberiniz yok belli ki?
Sanki işsizlik yok, ülkede sorun yok, sosyal bir devlet düzeni var da insanlar tembel gibi bir havalardasınız.
Kaldı ki işsizlik oranlarına öğrenciler dahil edilmiyor birçok insanın gitmese bile üniversite kaydı da var
Askerlik için kayıt olmuş olanlar veya kayıt olup gitmeyenler çok fazla

Kaldı ki işsizlik oranlarına öğrenciler dahil edilmiyor birçok insanın gitmese bile üniversite kaydı da var
Askerlik için kayıt olmuş olanlar veya kayıt olup gitmeyenler çok fazla
Bir seneden uzun süre iş bulamayanlar da o rakamlara dahil edilmiyor.
Çocuğunu emanet edecek kimsesi olmayan bir kadın ülke şartlarında asgari ücretin biraz üstünde işe giremez. Eğitim yarım gün. Öğlen 12.30da çocuğu nasıl alacak mesela? Özel okullar veya etüt merkezleri zaten neredeyse asgari ücret alıyor

+1
Ayrıca işsizlik yok diyen arkadaşı benimle beraber iş görüşmelerine davet ediyorum gelsin beraber 5427548 tane mülakat gezelim :D
İşverenlerin sundukları teklifleri, şartları duysa aklı şaşar herhalde. Sonra gençler iş beğenmiyor, ülkede işsizlik yok hadi ordan.

Sen sanıyorsun ki sürekli elimizde çay kahve keyif yapıyoruz. Bir zamanlar çalışan bir kadınken ben seni anlayabiliyorken, günlük temponun olabileceğini, ani iniş çıkışlarının olabileceğini, birileriyle zıtlaşabileceğini moralinin bozulabileceğini yorulabileceğini empati yaparken, sen neden evde oturanı bu kadar küçümsüyorsun? Bebekten dolayı evdeyim. Çok memnunum ama şöyle ayrıntılarda var, insan görmüyorum. Yalnızım, bebeğim ve ben varız. Sanıyorsunuz ki elimiz g*tümüzde 7/24 buraya yorum yapıyoruz. Son 1 buçuk aydır günde ağzıma bi lokma atabilirsem şükrediyorum kahve falan hak getire. Arkadaşlarımla en son galiba 1 ay önce görüştüm onda da benim evime geldiler. Bu küçümseme, bu ezikleme ne? Sabah 9dan beri çığlık atan bebeğimi 5 dk susturmuşken bi girip bakıyordum ki millet sanıyormuş biz keyif yapıyoruz. Çalış kardeşim sana çalışma diyen yok, ancak biz seninle empati yaparken sen bizimle dalga geçmeyi tercih ediyorsan senin sıkıntın yani.
çalışan kadın egosu ve mağrurluğu her şeye hükmeder. anlaşılmanız zor, Allah empati yeteneği olanlarla denk getirsin inşallah. sadece ev hanımlarının emeği yok sayılıyor dediğim için ilginç bir şekilde muhalefet buldum kendime ben de 😂

Çalışmak psikolojiye iyi geliyor diye savunuyorum ama bundan 5 sene önce kalp krizi geçiriyordum az daha işyerinde. O yüzden çok iyi anlıyorum buradaki serzenişleri de :D
Çalışıyorum misal, torpillinin biri bi geliyor hopp iyi yerde. Artık kendimi saf hissediyorum. Halbuki işimi seviyorum be maaşımın hakkını vermem gerek. Torpilli dangozlarla çalışınca daraldım bende. Ayın 15inde maaş almasam çekilecek değil 🤪

Yurt dışındaki arkadaşın çocuklarının kırtasiye masrafının çoğu devlet veriyormuş, öğle yemeği ücretini de. Kira desteği de alıyormuş. Tam günmüş okulları. Biz özel okul için aylık 25 bin veriyoruz. Artı kırtasiye parası 😕 asgari ücretlinin vermesi mümkün mü. Tam gün okul olan yer çok az. Olsa bile öğle yemeği problem.

Açıkçası üretken olmak da bir yetenek kimseye örgü ör dikiş dik sat diyemezsin yapmıyorsa yapamiyordur. Herkes para kazanmak ister ama harekete geçen çok az orta yaşlarda bence yapacak işleri sınırlı yemek bulaşık temizlik gibi. Üç kuruş paraya 10 saat kölelik bence
Hayat ona kendi ayakları üzerinde durmayı sunmamış olabilir. Ama imkanım olduğu müddetçe annemi ailemi sevdiğim herkesi maddi olarak desteklerim bana mental olarak ağır da gelmiyor bu konu ben bolca para saçan biriyimdir jsjdjf olsa da olmasa da veririm o para bana bir sekilde döner çünkü asla iyiliği geciktirmem çünkü karşımdaki insanın belki o an ona çok ihtiyacı vardır. Neyse uzatmayayım. Uzun zamandır hiç 0 TL bakiyem olmadığı için o duyguyu bilemiyorum, ama imkan varsa anneni iyi hissettirmen çokta zor değil. Çünkü değiştirilemeyecek bir şey en azından kolaylastirilabilir hayat.

Is hayatından bir haber olduğunuzu ve bu yorumu ona göre yaptığınızı varsayıyorum. Şahsen yorumunuza güldüm, düşünsene hem cahillik hem de çok bilmişlik var...ne güzel hayat
Yeni gördüm mesajınızı. benim çok ağır şartlarda, koronayken dahi toz içinde depoda ağır eşya taşıyarak eşek gibi çalıştığım oldu. değil kahve çay, yoğun tempoda tuvalet molası izni alamayıp azarlandığım da oldu. yemek molamın bile yarım saatini işe harcadığım da oldu. bence "çok bilmişlik" yaftası yapıştırmadan önce kime nasıl ve neden böyle bir karşılık verdiğime bir bakmalıydınız. bakmıyorsanız da bir zahmet yorumda bulunmayın, gerçi bu forumda tuhaf bir azınlığın memnuniyetle taşıdığı bir kürk şu her şeyi ben bilirim, en zor hayat benim, en güçlü kadın benim kürkü. çoğu kişi burada "çay kahve keyfi yapılacak yer değil iş yeri" gibi söylemlerle sanki ev hanımlarının yükü onlarınkinden daha hafifmiş gibi konuştukları için tiye aldım o yorumda o insanları.

arkadaşlar ev hanımları da yoruluyor kendi gözlerimle şahit oluyorum; çocuk bakmak, çalışan kocanın ailesinin peşinden koşturma sorumluluğunu zorla yüklenmek(Türkiye'de yaşıyoruz aksi çok az yaşanır) kolay değil.

buna karşılık olarak "bunları çalışan kadınlar da yapıyor" cevabını veren insanlar oldu. ee? bunları çalışarak yapmak sizin tercihiniz, çalışmadan yapmak o kadının tercihi? size sizin işiniz daha kolay diyen oldu mu? ben en başta "ev hanımlarının emeği yok sayılıyor, en azından çalışan kadının aldığı maddi bir karşılık var" dediğim için gelip "hayyııırrr en zoor bizim işimiizzz, çalışmayan kadın kötü kadındırrrr" dediğinizde Prenses bella Prenses bella tabiriyle "zırlamış" oluyorsunuz sanırım(ben demedim o dedi 😂).

Çalışan kadının işi de zor. çocuğum olsa öyle çalışsam o ayrı zor, çocuğum olsa koca zulmü görsem çalışmasam o ayrı zor. Yani herkesin hayat şartları bir mi? İnsan "en zorunu ben yaşıyorum" yarışına girer mi yahu? Empati kurmak sizden eksiltmez. benden eksiltmedi, ağır şartlarda çalışmış artık eğitimine bakan bir insan olarak sizin hor gördüğünüz insanlara empati etmenin mümkün olduğunu biliyorum, size de tavsiye ederim.

yani gerçekten nasıl oluyor da içinde bulunmadığınız durumların kolaylığı hakkında bu kadar net konuşabiliyorsunuz? çok ilginç geliyor bu forumun bir kesimi bana. Allah kolaylık versin, herkesin kendi tercihi. zorlama ve baskıyla yaşayanlara da dua edin geçsin bitsin. vallahi hem güldürüyorsunuz hem de şaşırtıyorsunuz yahu sjsnksmdldmldx

not: tatmin olmazsınız diye ekleyeyim dedim sadece mavi yaka olarak değil rezidans gömleklisi olarak da çalıştım. fiziksel ağırlıklı ve psikolojik ağırlıklı başka başka işlerde çalıştım. inşallah kriterlerinize uymuşumdur. memuriyet şartınız varsa üzülürüm, o olamadım daha henüz maalesef 😓

Back
X