• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HİÇ BİR ŞEY BENİ MUTLU ETMİYOR...

Sorumsuz ,her istediği yapılmış gelecek kaygısı olmadığı için bir amaç uğruna çalışmayan ,kimseye bir faydası olmadığı halde herkesten alan kimseye birşey veremeyen amaçsız ve sorumsuz benliğini "bunalım" diye pazarlayan ergen
Sana mı battı😂sorumsuzluzluğum
Sorumda boş kalabalık yapma.

Ailen herseyi onune sererek seni mutlu edecegini sanmis. Cocuk degilsun ki sadececoyuncaklarla avunasin.
Milllet kizini calistiriyor der diye en aktif caginda bir insani evde tutuyorlar, sana aslinda ne kadar kotuluk yaptiklarinin farkinda degiller. Calismak sadece para kazanmak icin degildir. Sosyallesirsin, her insandan birsey ogrenirsin, kendini gerceklestirirsin, bir ise yaradigini hissedersin, tecrube sahibi olursun. Cam fanusta bitki yetistirir gibi cocuk yetistirirsen o cocucuk cok kirilgan olur. En ufak ruzgarda savrulursun. Ne kadar koruyabilirler ki seni, omurleri yeter mi? Onune herseyi sermisler ama sen mutsuzsun simarik cocuklar gibi. Hani simarik bir cocugun onune dunya kadar oyuncak yigarsin yine de hic birini begenmez, hep mutsuzdur, derdini de anlatamaz anca bunu da begenmedim sunu da istemiyorum der aglar durur ya, senin ki de oyle birsey. Insan kendi icin calisir, kendi icin iş yapar, hem el melekeleri gelisir, hem ogrenir, hem de kafasi dagilir. Bos insan anca kafasinda kurar tapacak birsey olmayinca. Affedememen de bu yuzden. Oysa insaniz, hata yapma luksumuz de var. Neyi affedemiyorsun bilmem ama sana da hata yaparak tecrube edinme firsati verilseydi, kendin hata yaptikca hatanin ogrenmeye giden bir yol oldugunu gorup affetmeyi de ogrenirdin.
Doğru söylüyosunuz

Birkaç aklı başında tavsiye dışında cevaplarda annenin aslında yaşlı olmadığını ve soru sahibinin mutsuzluğunun şımarıklıktan kaynaklandığını yazmışlar.Pisa testinde, kendi dilinde okuduğunu anlamada Avrupa sonuncusu olduğumuzun örneği gibi cevaplar verilmiş.Mutsuzluğunu anlatan bu yazının ana fikri ya da ana sorunu annenin yaşı mı?Ya da annenin yaşının yaşlılık sayılıp sayılmaması mı?Ayrıca ülkenin gençlerine şımarık diyemezsiniz.Bu ülkenin genci ne yurt içinde ne de yurt dışında gezemiyor, sinemaya-tiyatroya gidemiyor, yemek-kahve yapamıyor.Aile baskısından, mahalle baskısından kurtulup özgürce yaşamıyor,Düşüncelerini dile getiremiyor.Allah bu ülkede yaşayan gençlerin yardımcısı olsun.
Yorgun hatun ailenin çok baskıcı olduğunu okudum.Eğer öyleyse önünde iki kaçış yolu var.Ya çok büyük bir mücadele vericeksin ya da ailenden olabildiğince kaçınacaksın.
İlk yolu benim bir arkadaşım yaptı.Ailesi çok muhafakardı ve kızı zorla kapatmışlardı.Kız cidden ailesiyle savaştı.Çok büyük kavgalar oldu, dayak yedi.Şehir dışında okuyordu.Ailesiyle maddi manevi tüm bağlarını kesti.Aile sonunda arkadaşımın geri adım atmayacağını anlayınca durumu kabullendiler.
İkinci durumu ise yine şehir dışında okuyan bir arkadaşım yaptı.Yine aile çok muhafazakardı.Ailesinin yanına çok az giderdi.Okula ve derslere ağırlık verdi ve okul bitince işe başladı.Sonrasında maddi bağımsızlığını kazanınca daha da rahatladı.
Bunlar benim çevremden verebileceğim örneklerdi.Sana uygun olan neyse onu yapmalısın.Aile evinde üniversite okuyorsan biraz daha zor olacaktır.Eğer okuduğun üniversitenin kampüsü, spor salonu, klupleri, kütüphanesi varsa onlardan yararlanabilirsin.Belediyenin kurslarını, spor olanaklarını araştır.
Atıyorum hafta içi hergün 2 saat kütüphanede kal.Eve 2 saat geç gitmiş olursun hem de çalışmış olursun.Devamlı kütüphaneye gelen insanlar birbirini tanır onlarla tanışıp sosyalleşirsin.Cumartesi pazar spora git.
Hayatını doldurursan beynini de doldurursun.Düşüncelerin boş bir beyinde sanki derin bir mağarada yankılanan ses gibi yankılanıyor, takıntıya dönüşüyor.

Merhaba arkadaşlar.sorunum şu ki hiçbir zaman mutlu olamıyorum
Annem ve babam beni sever bir dediğimi ikiletmez istediğimi yer içer giyerim ama mutlu değilim
Aslında mutlu olmak için birçok nedenim var ama değilim işte
Yani istediğim herşey oluyor
Mesela okula gidiyorum ama ders çalışamıyorum ders çalışmamak için hep kendime iş çıkarıyorum
Geleceğimden korkuyorum
Gezmeye gidiyorum,alısveriş yapıyorum ama inanırmısınız zerre mutlu olamıyorum tat almıyorum hiç bir şeyden
Tek sevdiğim şey yemek yemek (kilolu degilim)
Bazen kendimi çok nankör hissediyorum çünkü benim yerimde olmak isteyip olamayan birsürü insan var
Ama ben anne babamla bile güzel vakit geçiremiyorum kıymetlerini bilmiyorum yeri geliyor konuşmuyorum bile
Annem yaşlı olmasına rağmen hergün 5 çeşit yemek yapar evi temizler ama ben yapmam çünkü kendimde o gücü bulamıyorum
Tüm gün konuşmam otururum düşünürüm
Ve ben çok saplantılı bir insanım bir insan bana birşey yaptımı hiç aklımdan çıkmaz o
çok kin tutuyorum mesela
Asla affedemiyorum affettim desem de edemiyorum
Zengin depresyonu asdfgh

Birkaç aklı başında tavsiye dışında cevaplarda annenin aslında yaşlı olmadığını ve soru sahibinin mutsuzluğunun şımarıklıktan kaynaklandığını yazmışlar.Pisa testinde, kendi dilinde okuduğunu anlamada Avrupa sonuncusu olduğumuzun örneği gibi cevaplar verilmiş.Mutsuzluğunu anlatan bu yazının ana fikri ya da ana sorunu annenin yaşı mı?Ya da annenin yaşının yaşlılık sayılıp sayılmaması mı?Ayrıca ülkenin gençlerine şımarık diyemezsiniz.Bu ülkenin genci ne yurt içinde ne de yurt dışında gezemiyor, sinemaya-tiyatroya gidemiyor, yemek-kahve yapamıyor.Aile baskısından, mahalle baskısından kurtulup özgürce yaşamıyor,Düşüncelerini dile getiremiyor.Allah bu ülkede yaşayan gençlerin yardımcısı olsun.
Yorgun hatun ailenin çok baskıcı olduğunu okudum.Eğer öyleyse önünde iki kaçış yolu var.Ya çok büyük bir mücadele vericeksin ya da ailenden olabildiğince kaçınacaksın.
İlk yolu benim bir arkadaşım yaptı.Ailesi çok muhafakardı ve kızı zorla kapatmışlardı.Kız cidden ailesiyle savaştı.Çok büyük kavgalar oldu, dayak yedi.Şehir dışında okuyordu.Ailesiyle maddi manevi tüm bağlarını kesti.Aile sonunda arkadaşımın geri adım atmayacağını anlayınca durumu kabullendiler.
İkinci durumu ise yine şehir dışında okuyan bir arkadaşım yaptı.Yine aile çok muhafazakardı.Ailesinin yanına çok az giderdi.Okula ve derslere ağırlık verdi ve okul bitince işe başladı.Sonrasında maddi bağımsızlığını kazanınca daha da rahatladı.
Bunlar benim çevremden verebileceğim örneklerdi.Sana uygun olan neyse onu yapmalısın.Aile evinde üniversite okuyorsan biraz daha zor olacaktır.Eğer okuduğun üniversitenin kampüsü, spor salonu, klupleri, kütüphanesi varsa onlardan yararlanabilirsin.Belediyenin kurslarını, spor olanaklarını araştır.
Atıyorum hafta içi hergün 2 saat kütüphanede kal.Eve 2 saat geç gitmiş olursun hem de çalışmış olursun.Devamlı kütüphaneye gelen insanlar birbirini tanır onlarla tanışıp sosyalleşirsin.Cumartesi pazar spora git.
Hayatını doldurursan beynini de doldurursun.Düşüncelerin boş bir beyinde sanki derin bir mağarada yankılanan ses gibi yankılanıyor, takıntıya dönüşüyor.
Bu güzel yorumunuz için çok teşekkürederim insanlar soruma cevap vermek yerine annemin yaşına takılıp sorumu dağıttı.
Evet ailemin yanında okuyorum ve okulumu bitirip yurt dışına gideceğim aileme haber bile veiycem gidince söylerim çünkü bu ülkede yaşanmıyor
Maddi konulrı da geçtik bu ülkedeki insanların zihniyeti yüzünden
İnsanlar bir türlü gelişmiyor 21.yüzyıldayız hala aynı hatta daha da geriye gidiyoruz
İstediğini yiyip içmek bile bu ülkede şımarıklık sayılıyor
İnsan gibi yaşamayı unutmuş hepsi bir kahveyi bile lüks görüyorlar gençlere
Saçma sapan şeylerle gençlerin ömrünü yediler
Sanki eskiler uzaya çıktı..marsta yaşamı buldu
Yabancı çocuklar hafta sonları yurt dışı seyahatleri yaparken biz dışarıda bi kahve içince şımarık oluyoruz tembel oluyoruz dünya görmeyince böyle oluyor herşey lüks geliyor..

Back
X