• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic bir seyi haketmediğimi düşünüyorum:(

sognatore

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
602
793
53
Merhaba. Hayatımin en sinir bozucu en mutsuz dönemindeyim galiba. 84 kıloyum. Sanki bu kilomla gezmeye eglenmeye gülmeye hakkim yokmus gibi hissediyorum. Zayıflamaya çalışıyorum bes kilo verdim ama bi muddet sonra o ilk zamandaki azim kalmiyor bende. Hayata küstüm sanki. 19 yasinda bu kadar kilom olunca kendimden nefret etmeye başladım. Iki uc sene once kilomdan zerre rahatsiz değildim, umurumda bile değildi ama simdi cok zoruma gidiyo. Hic bir kiyafet yakışmıyo sanki. Belki de size de sacma gelecek yazdıklarım ama yazmak istedim, içimi dökmek istedim. Şimdiden okuduğunuz icin tesekkur ederim :(((

Bir diyetisyen,beslenme uzmanına gitsen çok güzel olur...Gerekli tahlil,sana özel beslenme programı uygularlar...

Spor,yürüyüş kilo vermende etkili olacaktır...;)

19 yaşındaysan her şekilde halledersin
Diyetisyen ve spor önemli
Bende 30 yaşındayım 79 kiloyum bide bebek oldu ama havalar az daha düzelsin vereceğim Allahın izni ile

Merhaba. Hayatımin en sinir bozucu en mutsuz dönemindeyim galiba. 84 kıloyum. Sanki bu kilomla gezmeye eglenmeye gülmeye hakkim yokmus gibi hissediyorum. Zayıflamaya çalışıyorum bes kilo verdim ama bi muddet sonra o ilk zamandaki azim kalmiyor bende. Hayata küstüm sanki. 19 yasinda bu kadar kilom olunca kendimden nefret etmeye başladım. Iki uc sene once kilomdan zerre rahatsiz değildim, umurumda bile değildi ama simdi cok zoruma gidiyo. Hic bir kiyafet yakışmıyo sanki. Belki de size de sacma gelecek yazdıklarım ama yazmak istedim, içimi dökmek istedim. Şimdiden okuduğunuz icin tesekkur ederim :KK43:((
Canım o kadar gençsin ki bunları halledememek için hiçbi sebebin yok.. Öncelikle sağlığın için olduğunu düşün kilo verme sürecinin emin ol daha kolay olacaktır.. Benim kuzenin lise ve üniversite hayatı boyunca hep kiloluydu (85-90)ve bundan memnun bile gözüküyodu tüm uyarılarımıza rağmen hayatında hiç diyet yapmamıştı, iş hayatına adım attığında bikaç yıl aynı kilolarda seyretti ama sonra birden zayıflamak istediğine karar verim 2,5-3 yılda 33-34 kilo verdi ve 57-58 kilolara geldi (boyu da 170).. Ona bunun için naptığını soranlara da istediğim herşeyi yedim ama artık zararlı şeyleri yemek istemiyodum diye cevap verdi.. Şimdi çok mutlu bedeniyle ve zorlasan da abur cubur,tatlı falan 1 parça alır devamını yemez kafayı sağlıklı yaşamla bozdu diyebilirim.. Ben 37 yaşındayım son 3 yılda başımdan 3 hamilelik geçti ve 8-10 kilo civarında kilo aldım (173 boya 68 küsür kiloya kadar çıktım) ve bi türlü kurtulamıyodum.. Geçtiğimiz ekim-aralık döneminde spor sağlıklı beslenmeyle 59-60 kilo civarına geldim ve sonrasında da hiç kilo almadım diyet ve sporu bıraktığım halde.. Ama ne zaman bi tatlı yesem ya da aburcubur kendimi suçlu hissediyorum.. Çünkü bu yaşımda o kadar güzel oldu ki bedenim ne selülitim kaldı ne bişeyim aynaya baktıkça o kadar mutlu oluyorumki her yediğim sağlıksız şeyin bu güzel bedene haksızlık olduğu hissine kapılıyorum bikaç lokmadan sonra istemsiz olarak uzaklaşıyorum o sağlıksız yiyecek veya içecekten.. Bu bakış açısıyla bakabilirsen ve boy aynasına daha sık bakıp fazlalıklarının nerde olduğunu görebilirsen onlardan kurtuldukça kendini daha çok seviceksin ve kendine saygın da artıcak.. Ha bu demek değil ki kilolu bi insan mutsuz olsun ya da kendini sevmesin.. Bazıları öyle mutlu olabilir saygı duyuyorum, ama sen bu anlatımından anladığım kadarıyla bedeninden memnun değilsin.. O zaman değişime başlamaya ne dersin ;)

Mutlaka bi dahiliyeye gidip tiroid hormonlarına baktır. Sonra diyete devam et. Herkes manken gibi 34 beden olmak zorunda değil. Balık etli olsan yeter. :KK36:

Canım o kadar gençsin ki bunları halledememek için hiçbi sebebin yok.. Öncelikle sağlığın için olduğunu düşün kilo verme sürecinin emin ol daha kolay olacaktır.. Benim kuzenin lise ve üniversite hayatı boyunca hep kiloluydu (85-90)ve bundan memnun bile gözüküyodu tüm uyarılarımıza rağmen hayatında hiç diyet yapmamıştı, iş hayatına adım attığında bikaç yıl aynı kilolarda seyretti ama sonra birden zayıflamak istediğine karar verim 2,5-3 yılda 33-34 kilo verdi ve 57-58 kilolara geldi (boyu da 170).. Ona bunun için naptığını soranlara da istediğim herşeyi yedim ama artık zararlı şeyleri yemek istemiyodum diye cevap verdi.. Şimdi çok mutlu bedeniyle ve zorlasan da abur cubur,tatlı falan 1 parça alır devamını yemez kafayı sağlıklı yaşamla bozdu diyebilirim.. Ben 37 yaşındayım son 3 yılda başımdan 3 hamilelik geçti ve 8-10 kilo civarında kilo aldım (173 boya 68 küsür kiloya kadar çıktım) ve bi türlü kurtulamıyodum.. Geçtiğimiz ekim-aralık döneminde spor sağlıklı beslenmeyle 59-60 kilo civarına geldim ve sonrasında da hiç kilo almadım diyet ve sporu bıraktığım halde.. Ama ne zaman bi tatlı yesem ya da aburcubur kendimi suçlu hissediyorum.. Çünkü bu yaşımda o kadar güzel oldu ki bedenim ne selülitim kaldı ne bişeyim aynaya baktıkça o kadar mutlu oluyorumki her yediğim sağlıksız şeyin bu güzel bedene haksızlık olduğu hissine kapılıyorum bikaç lokmadan sonra istemsiz olarak uzaklaşıyorum o sağlıksız yiyecek veya içecekten.. Bu bakış açısıyla bakabilirsen ve boy aynasına daha sık bakıp fazlalıklarının nerde olduğunu görebilirsen onlardan kurtuldukça kendini daha çok seviceksin ve kendine saygın da artıcak.. Ha bu demek değil ki kilolu bi insan mutsuz olsun ya da kendini sevmesin.. Bazıları öyle mutlu olabilir saygı duyuyorum, ama sen bu anlatımından anladığım kadarıyla bedeninden memnun değilsin.. O zaman değişime başlamaya ne dersin :KK66:
Cok tesekkur ederim verdiğiniz motivasyon icin. Insallah ben de basaririm.

Canım arkadaslarinla beraber diyete gir tek basina zor oluyor..azimli ol biraz insallah verirsin ama sabir isi bu iş ben de diyetteyim şu an dogum kilolarimi vermeye calisiyorum..

Canım arkadaslarinla beraber diyete gir tek basina zor oluyor..azimli ol biraz insallah verirsin ama sabir isi bu iş ben de diyetteyim şu an dogum kilolarimi vermeye calisiyorum..
Arkadaş cevremde bir tane bile kilolu insan yok inanır misiniz?

Buradaki diyet topiklerinden birine katıl

Aynı şeyleri bende yaşadım. İnsan kilo alınca kendine hiçbir şey yakistirmiyor malesef. Benim doğumdan sonraydi ama 84 kilo olmuştum. Ve hep aynı elbiseyi giyinirdim. Bi süre sonra efor sarfederken nefeste skinti yaşadım ve artık böyle olmaz dedim. Ben yam aksine kilo verdikçe motive olurdum ve inanir misiniz kendi çapımda dikkat edip spor yaparak 64 kiloya düştüm. Şimdi siz gencsibiz metebolizma hızınız gayet iyidir. Bo diyetisyenle iş birliği içine grip kendinizi iyi hissedeceğiniz kiloya kavusabilirsiniz.

Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Aslında daha saglikli olmaya kendi capimda uğraşıyorum. Ama bi cesaret edip diyetisyene gidemedim. Sanirim çekiniyorum insanlarin beni kilolu bulmasından. Bi suredir hayatimdan ekmek hamurisini cikardim. 5 kilo verdim ama baslangictaki azim kalmiyo surekli kiloluyum diye diye icime kapandim umarim basaririm

Siz kendi kendinizi hapsetmissiniz. Diyetisyene gidin. Birakin yardim etsinler. Cok da ahim sahim kilonuz yokmus. Bu hafta icin bir diyetisyenden randevu almak olsun ilk isiniz. Hadi:)

Aslında daha saglikli olmaya kendi capimda uğraşıyorum. Ama bi cesaret edip diyetisyene gidemedim. Sanirim çekiniyorum insanlarin beni kilolu bulmasından. Bi suredir hayatimdan ekmek hamurisini cikardim. 5 kilo verdim ama baslangictaki azim kalmiyo surekli kiloluyum diye diye icime kapandim umarim basaririm
Ben diyete başladığımda 78.5 canım.ustelik 156 boya hayatım boyunca da kiloluydum geçen ramazan bayramında birileri çok rencide etti misafirlerin yanında gideceğin yere yürüyerek gitmene gerek yok kamyon tekeri gibi yuvarlanarak gidersin dedi çünkü belim tam 110 cm ilk iki hafta kendi capimda 5 kilo verdim baktım azim gidiyor hemen buraya zayıflama yarışmasına katıldım ve nerdeyse 30 kilo vererek 50 kiloya kadar düştüm şimdi hala korumadayim ve böyle hayatımdan o kadar mutluyum ki anlatamam 44 46 beden giyen ben 36 beden giyip bol geldiğini görünce yüzümde gülümseme ile geziyorum unutma bu kiloyu 1 günde almadın 1 günde veremezsin sabır bu işin en önemli noktası sabrederek ve vazgeçmeyeceksin....

• Beğen
Reactions: KV_
geçen hafta diyetisyene gitmiş biri olarak yazıyorum: o kadar rahatladım ki. bende çekinen biriyim yardım isteme konularından (bi uzman olsa bile çekiniyorum). O kadar iyi biri ki. Beraber baktık ne yiyorum ne kadar yiyorum diye. ben meğerse az yiyomuşum. Beslenme programınyaptık. İnanırmısın 1 haftada 1,5 kilo gitti. Ve kendimi iyi hissediyorum çünkü abur cubur yemiyorum. ki daha öncede yemiyodum. aç kalmadan düzgün besleniyorum.
Darısı başına :)

geçen hafta diyetisyene gitmiş biri olarak yazıyorum: o kadar rahatladım ki. bende çekinen biriyim yardım isteme konularından (bi uzman olsa bile çekiniyorum). O kadar iyi biri ki. Beraber baktık ne yiyorum ne kadar yiyorum diye. ben meğerse az yiyomuşum. Beslenme programınyaptık. İnanırmısın 1 haftada 1,5 kilo gitti. Ve kendimi iyi hissediyorum çünkü abur cubur yemiyorum. ki daha öncede yemiyodum. aç kalmadan düzgün besleniyorum.
Darısı başına :)
Insallahhh. Size de başarılar

• Beğen
Reactions: KV_
Ben diyete başladığımda 78.5 canım.ustelik 156 boya hayatım boyunca da kiloluydum geçen ramazan bayramında birileri çok rencide etti misafirlerin yanında gideceğin yere yürüyerek gitmene gerek yok kamyon tekeri gibi yuvarlanarak gidersin dedi çünkü belim tam 110 cm ilk iki hafta kendi capimda 5 kilo verdim baktım azim gidiyor hemen buraya zayıflama yarışmasına katıldım ve nerdeyse 30 kilo vererek 50 kiloya kadar düştüm şimdi hala korumadayim ve böyle hayatımdan o kadar mutluyum ki anlatamam 44 46 beden giyen ben 36 beden giyip bol geldiğini görünce yüzümde gülümseme ile geziyorum unutma bu kiloyu 1 günde almadın 1 günde veremezsin sabır bu işin en önemli noktası sabrederek ve vazgeçmeyeceksin....
Azminize hayran kaldim. Insallah ben de basaririm.

Back
X