hiç bir sorunu olmadığı halde gebe kalamayanlar...

bende tam senin dedigin gibi düşünüyorum ama.ordaki hemşire sizi adetin 21.günü de çagıracaz dedi.benim biraz kafam karıştı.bu nasıl oluyor acaba.birde bilgi için çook teşekkür ederim canımm:16:
Herkesin yumurta rezervi ve hormon düzeylerine göre farklı protokoller uygulanıyor. Ben de bir önceki adetin 21. Günü lucrin iğne başlamıştım. Bu uzun protokol oluyor ama etkili bir yöntem. Ben olumlu sonuç aldım lucrin protokolüyle, inşallah sizin için de olumlu olur.

Herkesin yumurta rezervi ve hormon düzeylerine göre farklı protokoller uygulanıyor. Ben de bir önceki adetin 21. Günü lucrin iğne başlamıştım. Bu uzun protokol oluyor ama etkili bir yöntem. Ben olumlu sonuç aldım lucrin protokolüyle, inşallah sizin için de olumlu olur.
Canim cok tebrik ederim.allah tamamina erdirsin insaallah.bana bu yontemi biraz acarak anlatirmisin asamalarini.merak ediyorumda.hic bilgim yok.:26:

Allah bizlere kolaylık versin inşallah bende yurtdışından gelicem eger burada yaptıramazsam inşallah burada olurda tabi habirde benim buyük sorunlarımdan biride eşimin bu konuda isteksiz oluşu çok negatif konuşuyor bu konuda beni çok üzüyor benim işim 2 kar zorlaşıyor bu durumda:((

Canim ya her isin bir zorlugu var iste.Sen onu ikna etmeye calis.insallah en kisa zamanda hayirli sonuclar aliriz....:16:

Canim ya her isin bir zorlugu var iste.Sen onu ikna etmeye calis.insallah en kisa zamanda hayirli sonuclar aliriz....:16:

Amin güç bela ikna ediyorum ama işte çok negatif her bir aşamaya binbir zahmet ulaşıyorum:(

Allah bizlere kolaylık versin inşallah bende yurtdışından gelicem eger burada yaptıramazsam inşallah burada olurda tabi habirde benim buyük sorunlarımdan biride eşimin bu konuda isteksiz oluşu çok negatif konuşuyor bu konuda beni çok üzüyor benim işim 2 kar zorlaşıyor bu durumda:((

amin canım doğru senin işin biraz daha zormuş...eşinin neden negatif olduğunu anlamadım sana en çokta yardımcı olması gereken kişi insanın böyle bi durumda dahada çok desteğe ihtiyacı oluyo bunuda eşinden bekliyo...biz tüp bebek yaptırdığımızı ne ailelere nede akrabalara söylemedik gerekte yoktu zaten eşimle birbirimize hep destek ve moral verdik çünkü bunu ikimiz yaşadık bebeğimiz olsun diye uğraştık...çok dua et eşininde fikrinde değişir inşallah...

slm ..
zamanında ben de bu tip konulara yazardım hep ..
sizi çok iyi anlıyorum .
o yüzden size kendimden örnek vererek içinizi ferah tutmanızı istiyorum
2 yıl denemediğim yöntem kalmadı hamile kalamadım
2 yıl sebepsiz kısırlık dediler her testi yaptırdık
2 yıl sonunda gittiğimiz merkezde benim genetik bir hastalığım olduğu ve doğal yolla gebe kalmamın imkansız olduğuna karar verildi ..
tüp bebek denedik ,ilk tüpte ikizlerime hamile kaldım ,şuan 1 yaşındalar ...
nasıl olsa tıbben hamile kalmam imkansız gibiydi ve biz bu yüzden korunmuyorduk
doğumdan sonra ilk 6ay zaten adet olmamıştım .adet olmaya başladıktan 5 ay sonra da hamile kaldım
şuan 7 haftalık hamileyim ,şoklardayız,doktorum da biz de ..
tıbben imkansız olan bir şey ALLAHın istemesiyle oldu ve bize bir hediye gönderdi
biz de bu sıkıntılı süreçleri fazlasıyla yaşadık
ama bu kadar tecrübe sonunda öğrendiğim tek şey bilimin bile bir yere kadar olduğu ve herşeyin nasip kısmet olduğudur.
Rabbim isterse imkansızı da imkanlı kılıyor ..
sadece herşeyin bir zamanı var ve Rabbim hepimiz için en iyi zamanı biliyor ,belki de ondan geciktiriyor..
Sizlere de Rabbim hakkınızda en hayırlısını versin diliyorum ,hiç üzülmeyin ,Ona sığının ,O herşeyin en güzelini biliyor emin olun buna .
Umudunuzu da hiç ama hiç yitirmeyin.
Rabbim kucağınızı doldursun inş.

Canim cok tebrik ederim.allah tamamina erdirsin insaallah.bana bu yontemi biraz acarak anlatirmisin asamalarini.merak ediyorumda.hic bilgim yok.:26:

Teşekkür ederim, darısı başınıza olsun inşallah. Aşamaları diğer yöntemden çok farklı değil aslında sadece bunda bir önceki adetin 21. günü Lucrin iğne başlanıyor. Dozu kandaki estradiol (estrojen) düzeyine göre belirleniyor. Sonra yaklaşık normal beklediğiniz tarihlerde adetiniz oluyor ve adetin 3. günü kliniğe gidiyorsunuz. Lucrin iğnenin dozunu düşürüyorlar, buna ek olarak gonal-F ve menopur iğneler ekleniyor. Bunlar da yumurtalıkları uyarmak ve yumurtalarınız olgunlaştırmak için yapılıyor.İğne olayını gözünüzde büyütmeyin kesinlikle, kendi kendinize rahatlıkla yapabilirsiniz, göbekten uygulanıyor, öyle ağrısı acısı pek olmuyor. Sonrası aynı, yumurtaların durumu vajinal ultrason ile takip ediliyor, istenen büyüklüğe ve sayıya ulaşınca çatlatma iğnesi yapılıyor. Sonra yumurta toplama, lab ortamında döllenme ve kaliteli embrioyların seçilerek rahim içine transfer işlemleri var. Siz sormak istediğiniz varsa sorun yardımcı olurum.

Teşekkür ederim, darısı başınıza olsun inşallah. Aşamaları diğer yöntemden çok farklı değil aslında sadece bunda bir önceki adetin 21. günü Lucrin iğne başlanıyor. Dozu kandaki estradiol (estrojen) düzeyine göre belirleniyor. Sonra yaklaşık normal beklediğiniz tarihlerde adetiniz oluyor ve adetin 3. günü kliniğe gidiyorsunuz. Lucrin iğnenin dozunu düşürüyorlar, buna ek olarak gonal-F ve menopur iğneler ekleniyor. Bunlar da yumurtalıkları uyarmak ve yumurtalarınız olgunlaştırmak için yapılıyor.İğne olayını gözünüzde büyütmeyin kesinlikle, kendi kendinize rahatlıkla yapabilirsiniz, göbekten uygulanıyor, öyle ağrısı acısı pek olmuyor. Sonrası aynı, yumurtaların durumu vajinal ultrason ile takip ediliyor, istenen büyüklüğe ve sayıya ulaşınca çatlatma iğnesi yapılıyor. Sonra yumurta toplama, lab ortamında döllenme ve kaliteli embrioyların seçilerek rahim içine transfer işlemleri var. Siz sormak istediğiniz varsa sorun yardımcı olurum.

Cok tesekkur ederim arkadaslar cevap verdiginiz icin.allah evlatlarinizi bagislasin ve hayirli uzun omur versin.peki bu uzun protokol asagi yukari kac gun surer.benim sure sikintim varda...baska bir sehre gidecez.bana yumurta rezervin azalmis dediler.adetin ikinci gunu gel tahlil yapilacak dediler..bakalim adeti bekliyorum.onbesinden sonra olmam lazimm...hayirlisi.

allah hakkınızda hayırlısını versin...biz hiç aşılama yaptırmadan direkt tüp bebeğe geçtik sonuç negatif sen 5 kez aşılama yaptırmışsın umarım olur ama sana tavsiyem çok fazla araştırma moralini bozma kafan allak bullak olur umudunuda yitirme tabi inşallah çook güzel haberler alıp mutlu olursunuz...

inşallah hayırlısı olur yoruldum artık tüp bebek işlemleri dahada yorucuymuş heleki devlet hastanesinde işleyen prosodürler daha cok yoruyor insanı

Cok tesekkur ederim arkadaslar cevap verdiginiz icin.allah evlatlarinizi bagislasin ve hayirli uzun omur versin.peki bu uzun protokol asagi yukari kac gun surer.benim sure sikintim varda...baska bir sehre gidecez.bana yumurta rezervin azalmis dediler.adetin ikinci gunu gel tahlil yapilacak dediler..bakalim adeti bekliyorum.onbesinden sonra olmam lazimm...hayirlisi.
Adetin 21.günü lucrin iğne başlanıyor ama kontrol yok adetin olana kadar. Evde iğnelerini yapıyorsun sadece. Adet olduktan sonra 3.günü kliniğe gitmeniz gerekiyor, kan ve ultrason tetkiki yapılıyor. İlaçların dozları belirleniyor. Adetin 3.gününden itibaren iğne sayısı 3'e çıkıyor ve 2 günde bir kan + ultrason kontrollerine gitmeniz gerekiyor. Üçlü iğneler başlandıktan sonra toplam süreç yaklaşık olarak 20 gün kadar. Zaten 21.günden-adet olana kadar süreçte kontrol yok, evde geçireceksiniz. Ama adet olduktan sonra tedaviyi yaptırdığınız şehirde olmanız gerekir. Bu da yaklaşık 20 gün kadar.

merhaba kızlar.yazılanları okudum.forum çok hareketli değil sanırım.bende şubat adetimle tüp bebek yaptıracagım inşallah.aranızda yaptıran varsa aşamalardan biraz bahsedebilirmi.bir de toplam kaç gün sürüyor...

oooffff hiç bir problemm yookkk,bebeğimm neden gelmiyorsunn artıkk annemmm :43: :43:

haydi hayırlısı inşallah :emir_bebek: güzel haberler alırsınız inşallah:emir_bebek::emir_bebek:

amin canım doğru senin işin biraz daha zormuş...eşinin neden negatif olduğunu anlamadım sana en çokta yardımcı olması gereken kişi insanın böyle bi durumda dahada çok desteğe ihtiyacı oluyo bunuda eşinden bekliyo...biz tüp bebek yaptırdığımızı ne ailelere nede akrabalara söylemedik gerekte yoktu zaten eşimle birbirimize hep destek ve moral verdik çünkü bunu ikimiz yaşadık bebeğimiz olsun diye uğraştık...çok dua et eşininde fikrinde değişir inşallah...

slm ..
zamanında ben de bu tip konulara yazardım hep ..
sizi çok iyi anlıyorum .
o yüzden size kendimden örnek vererek içinizi ferah tutmanızı istiyorum
2 yıl denemediğim yöntem kalmadı hamile kalamadım
2 yıl sebepsiz kısırlık dediler her testi yaptırdık
2 yıl sonunda gittiğimiz merkezde benim genetik bir hastalığım olduğu ve doğal yolla gebe kalmamın imkansız olduğuna karar verildi ..
tüp bebek denedik ,ilk tüpte ikizlerime hamile kaldım ,şuan 1 yaşındalar ...
nasıl olsa tıbben hamile kalmam imkansız gibiydi ve biz bu yüzden korunmuyorduk
doğumdan sonra ilk 6ay zaten adet olmamıştım .adet olmaya başladıktan 5 ay sonra da hamile kaldım
şuan 7 haftalık hamileyim ,şoklardayız,doktorum da biz de ..
tıbben imkansız olan bir şey ALLAHın istemesiyle oldu ve bize bir hediye gönderdi
biz de bu sıkıntılı süreçleri fazlasıyla yaşadık
ama bu kadar tecrübe sonunda öğrendiğim tek şey bilimin bile bir yere kadar olduğu ve herşeyin nasip kısmet olduğudur.
Rabbim isterse imkansızı da imkanlı kılıyor ..
sadece herşeyin bir zamanı var ve Rabbim hepimiz için en iyi zamanı biliyor ,belki de ondan geciktiriyor..
Sizlere de Rabbim hakkınızda en hayırlısını versin diliyorum ,hiç üzülmeyin ,Ona sığının ,O herşeyin en güzelini biliyor emin olun buna .
Umudunuzu da hiç ama hiç yitirmeyin.
Rabbim kucağınızı doldursun inş.

Mrb arkadaslar msjlari daha yeni gordum . Cabalar sonucunda hayallerine ulasmak ne guzel bi duygudur kimbilir allah bagislasin evlatlarinizi arkadaslar allah bizede nasibetsin insallah benim 3.5 senem doldu cok cok yoruldum uzuldum sabrim tukendi allah halimize acisinda insallah bizlerede nasibetsin hayirli ve saglikli evlatlar insallah. Ben belki haziran ayindaki adetimde tup bebek yaptirabilicem bende ailelere soylemek istemiyorum ama benim annemler dogal yolla olmayacak belli tup bebek yaptir diyip duruyorlar bende turkiyede yaptiracagim icin esimle gelsem esim o kadar uzun sure kalmaz turkiyede bi ablam istanbulda biri ankarada yasiyor onlarda kalsam onlarla gitsem dr a bu defa soylemek zorunda kalicam tup bebek yaptirdigimi nasil yapsam bilemedim simdi bi fikri olan varmi bu konuda ne yapabilirim kizlar?

Olmuyo işte, kafana takma demekle, olmuyo. İnsanın elinde deil, Rabbim tez zamanda bütün isteyenlere versin. Sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlat.

Mrb arkadaslar msjlari daha yeni gordum . Cabalar sonucunda hayallerine ulasmak ne guzel bi duygudur kimbilir allah bagislasin evlatlarinizi arkadaslar allah bizede nasibetsin insallah benim 3.5 senem doldu cok cok yoruldum uzuldum sabrim tukendi allah halimize acisinda insallah bizlerede nasibetsin hayirli ve saglikli evlatlar insallah. Ben belki haziran ayindaki adetimde tup bebek yaptirabilicem bende ailelere soylemek istemiyorum ama benim annemler dogal yolla olmayacak belli tup bebek yaptir diyip duruyorlar bende turkiyede yaptiracagim icin esimle gelsem esim o kadar uzun sure kalmaz turkiyede bi ablam istanbulda biri ankarada yasiyor onlarda kalsam onlarla gitsem dr a bu defa soylemek zorunda kalicam tup bebek yaptirdigimi nasil yapsam bilemedim simdi bi fikri olan varmi bu konuda ne yapabilirim kizlar?

dışarıdan saklaman normal de ailenden neden saklıyorsun ki ,onlar başkasına söyler diye mi korkuyorsun ,söylemeyeceklerini biliyorsan ailenle paylaş bence ,hem bu süreci daha kolay atlatırsın

dışarıdan saklaman normal de ailenden neden saklıyorsun ki ,onlar başkasına söyler diye mi korkuyorsun ,söylemeyeceklerini biliyorsan ailenle paylaş bence ,hem bu süreci daha kolay atlatırsın

Ilk onceleri senin gibi dusunuyordum ama gecenlerde bisey yasadim ondan sonra kendi kendime dedimki anneme bile soylemicem.

canım ailen de mi bu tarz konuşuyor yani ,şaşırdım ..
ailen de böyle konuşuyorsa gizlemen normal o zaman ..

Yok canim ailem oyle konusmak bi yana birde israr ediyorlar artik ne bekliyorsun yaptir zaman geciyor diye.ama iclerinden bile gecirsinler istemem o nedenle soylemekten vazgectim...

Kızlar Rabbim herkese hayırlı evlat nasip etsin
ailelerimiz bizlere destek olmak adına her zaman bir şeyler yapma gayreti içerisindeler ama bazen bizleri çok bunaltıyorlar farkında olmadan o yüzden söylememek belki çözüm oluyor ama onlara hak vermiyor değilim
Bizde bu sene nasip olursa haziran ayında okullar kapanınca ramazan sonunda tüp bebek düşünüyoruz mevlam hayırlısını nasip etsin okulların kapanmasını bekleyeceğiz ve tüp bebek deneyeceğiz

ben bir sefer tüp bebek deneyelim eğer olmaz ise başka denemeyiz diyorum ama eşim olmaz bir kaç sefer daha deneyelim diyor.. çok zor bir süreç
3 sefer aşılama 4 sefer düşük yaptıktan sonra artık tüp bebek kararı aldık dualarınızı bekliyorum ... Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin arayan dileyen herkese

Back
X