Hiç bir zaman kendi basima birseyler yapamicam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

larose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2020
13
9
38
24
Merhaba,
Yeni uyeyim kusura bakmayin belki yanlis yere yaziyorumdur :/
Ben 19 yasindayim, kendi basima birseyler yapmaya çalisiyorum. Yemek yapmakla basladim. Farkli tarifler bulmayi ve onlari yapmayi severim. Yalniz her mutfaga girdigimde annem hep karisiyor, hevesim kaçiyor ve içimden devam etmek'te gelmiyor :/ Ona artik kendi basima yapmak istedigimi açik bir sekilde soyledim ama ciddiye almiyor ve artik ne yalan soyleyim yemek yapmak için hevesim ve ilgim yok :( Bana çoçuksun diye muameler yapiyor, guvenmiyor ve kirici oluyor. Olan bana oluyor, çunku artik kendimi çok beceriksiz hissediyorum, hayatta hiç bir seyi yalniz basima halledemiyorum..
Ne yapmam gerekiyor? Ne dusunuyorsunuz?

Merhaba,
Ben 19 yasindayim, kendi basima birseyler yapmaya çalisiyorum. Yemek yapmakla basladim. Farkli tarifler bulmayi ve onlari yapmayi severim. Yalniz her mutfaga girdigimde annem hep karisiyor, hevesim kaçiyor ve içimden devam etmek'te gelmiyor :/ Ona artik kendi basima yapmak istedigimi açik bir sekilde soyledim ama ciddiye almiyor ve artik ne yalan soyleyim yemek yapmak için hevesim ve ilgim yok :KK43: Bana çoçuksun diye muameler yapiyor, guvenmiyor ve kirici oluyor. Olan bana oluyor, çunku artik kendimi çok beceriksiz hissediyorum, hayatta hiç bir seyi yalniz basima halledemiyorum..
Sorun annende. O evde yokken dene sevdiğin yemekleri

Son düzenleme:
Annenin müdehaleci tavırlarından dolayı yapamadığının farkındasın neden kendini beceriksiz hissediyorsun ki? Benim annem de eskiden hep müdahele ederdi makarna bile yapamazdım ama üniversiteye geçtiğimde kendi evimde her şeyi yaptım. Şu an yapamadığım yemek yok. Sen de ileride kendi mutfağında yaparsın

Kendi basiniza bir seyler yapmaya karar verdiginizde neden ilk isiniz mutfaga girmek oldu?
Okul ne durumda mesela? Universiteye devam ediyor musunuz? Bir dil ogrenebilirsiniz,bilgisayar programlarinda eksikleriniz varsa onlari tamamlayabilirsiniz. Kitap okuyabilirsiniz.

Yemek yapmanın en iyi öğrenileceği insan annedir, internet siteleri değil. İlla yemek yapacaksan kulağını annene ver.

Ayrıca bence de tek başına bir şeyler yapmaya neden yemekle başladın? 19 yaşında bir genç kızın yapacağı tonla şey varken üstelik.

Annenizin mutfaktaki müdahalesini hayatınıza bu kadar genellemeye gerek var mı acaba? 😄
Beni de annem hiç sokmazdı ki çok hevesliydim halbuki bir şeyler pişirmeye , makarna haşlamayı ve çay demlemeyi bile üniversitede öğrendim çok komik.
Ama şimdi mutfaktan çıkmıyorum masterchef edasıyla sahalardayım 🤣

Merhaba,
Ben 19 yasindayim, kendi basima birseyler yapmaya çalisiyorum. Yemek yapmakla basladim. Farkli tarifler bulmayi ve onlari yapmayi severim. Yalniz her mutfaga girdigimde annem hep karisiyor, hevesim kaçiyor ve içimden devam etmek'te gelmiyor :/ Ona artik kendi basima yapmak istedigimi açik bir sekilde soyledim ama ciddiye almiyor ve artik ne yalan soyleyim yemek yapmak için hevesim ve ilgim yok :KK43: Bana çoçuksun diye muameler yapiyor, guvenmiyor ve kirici oluyor. Olan bana oluyor, çunku artik kendimi çok beceriksiz hissediyorum, hayatta hiç bir seyi yalniz basima halledemiyorum..
Kendi ayaklarınız üzerinde durma cabaniza devam edin. Siz şuan hayatı yavaş yavaş anlıyorsunuz . Zannetmeyin ki digerlerinin önünde engeller yok. Hepimizin önünde engeller var ve bu engelleri aşma çabasına yaşamak diyoruz. Vazgeçmeyin yoksa yaşamanın da tadı kalmıyo .

Kendi basiniza bir seyler yapmaya karar verdiginizde neden ilk isiniz mutfaga girmek oldu?
Okul ne durumda mesela? Universiteye devam ediyor musunuz? Bir dil ogrenebilirsiniz,bilgisayar programlarinda eksikleriniz varsa onlari tamamlayabilirsiniz. Kitap okuyabilirsiniz.
Degisik tatlar, degisik yemekler hosuma gidiyor :)
Evet universiteye devam ediyorum, tip okuyorum, su an tatilde oldugum için ve evden disari çikmadigim için hep bilgiyasar veya telefonla vakit geçirmek olmuyor, kitap okumak veya 4'uncu bir dil ogrenmek ayri bir aktivitem ama yemek yapmak yeni bir aktivitem oldu :)

Evet universiteye devam ediyorum, tip okuyorum, su an tatilde oldugum için ve evden disari çikmadigim için hep bilgiyasar veya telefonla vakit geçirmek olmuyor, kitap okumak veya 4'uncu bir dil ogrenmek ayri bir aktivitem ama yemek yapmak yeni bir aktivitem oldu :)
Tıp okuyan,4 dil bilen bir genc yemek yapmasi annesi tarafindan engellenince “kendi basima hic bir sey yapamayacagim” mi der peki sizce?
Hobi olarak yemek yapmak guzel bir sey,ancak sanki pencereye bile cikip sokaga burnunu cikaramayan,baski altinda bir “sıdıka” gibi yazmaniz ilginc olmus.

Annem banada cok karisirdi mutfakta. Her seye mudahaleydi ama bu hamurisi vsde hep ondan ogrendim. Eger yaptigi guzel yemekler varsa yaninda durup teknik ogrenmeye calis inan cok faydasini goreceksin.

Belki sizin çok yoruldugunuzu düşünüyordur.
Evet fırsat vermesi lazım iyi olur kafanız dağılır.
Beyni dinlendirmek için eli oyalamak en iyi aktivitelerden birisi.
Bunu söyleyin annenize.
Dinleniyorum iyi geliyor deyin.

25 yaşına geldiğinde tam tersini düşüneceksin kuzumm biri olsa da işimi yapsa yükümü hafifletse diye🥳💗
ay ben 28 yasındayım hala konu sahibi ile aynı fikirdeyim, o zaman da oyle dusunuyordum simdi de boyle, annemin evine geliyorum diyorum ki kek yapıyım sana cok guzel bir tarif buldum, neyse yapıyorum koyuyorum fırına yoruldum bir kahve iciyim bari diyorum mutfaktayım ama hala orada masada oturuyorum iki dk annem geliyor hemen cığlık kıyamet mutfak batmıs her yer dagılmıs aaaaa uuuuu eeeeee bana fenalık geliyor tabii zaten yaparken de kac yumurta var yok o cok az koy yok unu az cok koy yagını azalt seker bundan koy falan derken zaten benim kek oluyor keko:sopa: neyse sonra kendi evime gidiyorum corba yapıcam sehriye corbası sehriyeleri ilk once az tereyagında kavuruyorum esim geliyor bu corba cok yaglı olacak zaten tavuk suyu da var sen beni sismanlatmak mı ıstıyorsun ben o kadar yaglı corba icmem bilmem ne vıdı vıdı konusuyor sonra sehriyeler oluyor arap gibi kavrulmuslar iyice neyse bu sefer de kötu olursa cok malzeme cope gitmesin tavuk suyu o kadar ayırmıstım falan simdi söylenmesin diye az koyuyorum tavuk da az koyuyorum bu sefer de malzemeden caldın corba böyle olmaz sen corba yapamıyorsun bundan sonra ben yapıcam zaten cok yaglı oldu e bu sehriyeler yanmıs maydonozların rengi neden böyle ayyyyyy :KK62: :KK62: :KK62: deliriyirum yani:işsiz::KK11:

Pek inandırıcı olmadı beybisu.

Tıp okuyan,4 dil bilen bir genc yemek yapmasi annesi tarafindan engellenince “kendi basima hic bir sey yapamayacagim” mi der peki sizce?
Hobi olarak yemek yapmak guzel bir sey,ancak sanki pencereye bile cikip sokaga burnunu cikaramayan,baski altinda bir “sıdıka” gibi yazmaniz ilginc olmus.
Deger, çunku nasil davrandini gormuyorsunuz :/
Sidika nedir ? tam anlamadim da (Yari Turk Yari Fransiz oldum için Turkçem super degil :/ )

ay ben 28 yasındayım hala konu sahibi ile aynı fikirdeyim, o zaman da oyle dusunuyordum simdi de boyle, annemin evine geliyorum diyorum ki kek yapıyım sana cok guzel bir tarif buldum, neyse yapıyorum koyuyorum fırına yoruldum bir kahve iciyim bari diyorum mutfaktayım ama hala orada masada oturuyorum iki dk annem geliyor hemen cığlık kıyamet mutfak batmıs her yer dagılmıs aaaaa uuuuu eeeeee bana fenalık geliyor tabii zaten yaparken de kac yumurta var yok o cok az koy yok unu az cok koy yagını azalt seker bundan koy falan derken zaten benim kek oluyor keko:sopa: neyse sonra kendi evime gidiyorum corba yapıcam sehriye corbası sehriyeleri ilk once az tereyagında kavuruyorum esim geliyor bu corba cok yaglı olacak zaten tavuk suyu da var sen beni sismanlatmak mı ıstıyorsun ben o kadar yaglı corba icmem bilmem ne vıdı vıdı konusuyor sonra sehriyeler oluyor arap gibi kavrulmuslar iyice neyse bu sefer de kötu olursa cok malzeme cope gitmesin tavuk suyu o kadar ayırmıstım falan simdi söylenmesin diye az koyuyorum tavuk da az koyuyorum bu sefer de malzemeden caldın corba böyle olmaz sen corba yapamıyorsun bundan sonra ben yapıcam zaten cok yaglı oldu e bu sehriyeler yanmıs maydonozların rengi neden böyle ayyyyyy :KK62: :KK62: :KK62: deliriyirum yani:işsiz::KK11:
Anlasilmak ne guzel.....
Sizede Allah sabir versin :)

Anne ile mutfak deneyimi iki türlü oluyor ortası yok.
Eğitim kabiliyeti yüksekse sabırla gösteriyor çok güzel öğretiyor.
Ya da olur olmaz herşeye karışıp stresten hiçbirşey yapamamanıza neden oluyor.

Her türlü yemek öğrenmenin en güzel incelikleri internetten öğrenilir. Eskiden sadece yemek kitapları vardı, şimdi bloglarda videodan fotoğraflara ince detayları bile görebiliyorsunuz.

Kendi başınıza bir kalın takır takır bir ayda bir sürü yemek yapmayı öğrenirsiniz merak etmeyin.

Deger, çunku nasil davrandini gormuyorsunuz :/
Sidika nedir ? tam anlamadim da (Yari Turk Yari Fransiz oldum için Turkçem super degil :/ )
Sıdıka icin google’dan bakabilirsiniz.

Anneniz size mutfakla ilgili nasil davranirsa davransin,basa cikilamayacak bir sey oldugunu sanmiyorum. İlave olarak mutfakta anne engeli gordugunuzde bu basligi attiginiza da inanamadim ondan bu sekilde yorumladim.

Cevremde tıpçı arkadaslar var, mutfaga vakitleri kalmiyor su anda. Daha nitelikli seylerle ugrasiyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X