Merhabalar;
Belkide ana haber bültenlerinde sıkça karşılaştığım için midir? bilemiyorum. Ama şevkim kırıldı. Türkiye'de düşünsel faaliyetlerin bir kıymeti olmadığını ve bununla ilgili bölümlerin önemsenmediğini hepimiz biliyoruz. Tıp ve hukuk dışında diğer tüm mesleklerde iş bulma ile ilgili sorunlar oluyormuş. Herkes tıp ya da hukuk okumak zorunda mı ya? Lisans okumak ve sosyal bilimlerde bir bölüm okumak istiyorum. Bir yanım çok istiyor. Bir yanımda iş bulabilecek misin?.Boş hayaller kurma diyor. Geçen gün bir tanıdığıma rastladım. Güzel Sanatlara gitme hayali varmış. Aslen ingilizce öğretmenligi okumuş. Ben de yeniden okula dönmeli miyim? Forumda psikoloji,sosyoloji, sosyal hizmetler okumuş olanlarınız varsa lütfen beni bilgilendirin...
Ben sosyoliji okudum.calismayi sevmedigim icin hic calismadim ama donemden mezun butun arkadaslarim is güc sahibi oldular.devlet kurumlarinda danismanlik verilen alanlar bunyesinde sosyolog barindirma zorunlulugu olan ozel ve devlet kurumları oldukca fazla.
Arkadasim sosyoloji mezunu tam oalrak nasil tamamladi bilmiyorum fakat farkli bir uni ogretmenlik adina bir egitim tamamlayarak su an ogretmenlige basladi oldukca mutlu gorunuyor onemli olan gercekten ne istedigini bilmek olabilir hattaizel egitimde calistgi icin cok imreniyorum keske ben de ozel ogretimlerde ogretmenlik yapabilecek bir bolumde okumus olsaydim manevi olarak mutlu olup isimide severek yapardm ...
Yiğenim felsefe okuyor.Cokta istediği bir bölümdü.
Ama okuduğu bölümden kaynaklimi bilmiyorum iş konusu açılınca teyze bu ulkenin kuafore,kasiyere,bankaciya ihtiyacıda var diyor..
Herkesin gönlüne göre versin rabbim..sizde istediğiniz bölümü okuyup istediğiniz işi yaparsınız inşallah..
Hepinize çok teşekkür ederim. Benim tanıdıklarım iş noktasında sıkıntı çekiyorlar. Bir arkadaşım ingilizce psikoloji okudu. Okulu derece ile bitirdi. Ama iş bulamadı. O da şu an farklı eğitimler alıyor. Bir diğeri sosyoloji okudu. Şu An hukuk okuyor. Ama sosyoloji ile ilgili birşeyler yapamadı. Bunlari görünce ister istemez insan düşünüyor.
Bence her sektörde işler şansa bakıyor avukat olup calışamayanda var .s doktor olup şarkıcı olanda yani gerçekten yediden yetmişe bir an ne istediğimizi bilemeyebiliyoruz inşallah istediğin olur üzerinde odaklanıp hiç vaz geçmeden devam edersen mutlaka iş bulurusn ama farklı seçeneklerle kafanı kurcalarsan işsizlik sorunun daha çok olabilir bunu sakın unutma canım. :) şimdiden başarılar diliyorum.
Bende Haziran'da sınavı kazanırsam sosyal hizmetler okumak istiyorum.İş alanları çok fazla.Hoş bitirdiğim de 41 yaşımda olacağım bu alanda çalışırmıyım bilmem.Benim ki yarım bıraktığım eğitimimi tamamlama isteği.Hakkınızda hayırlısı olsun canım.
halkla ilişkiler mezunuyum, o zamanlar %2 lik yüzdelik dilimle girmiştik biz, şimdi sınavsız bile alanlar var ya neyse,
alanımda çalışıyorum ama benimle aynı işi yapan, jeofizik, matematik, işletme, turizm mezunu arkadaşlarımız var, yani diploma sadece diploma olarak kalıyor bazı sektörlerde. şimdiki aklım olsa asla o puanı bu bölümle heba etmezdim (yine aynı işi yapacak olsam da)
halkla ilişkiler mezunuyum, o zamanlar %2 lik yüzdelik dilimle girmiştik biz, şimdi sınavsız bile alanlar var ya neyse,
alanımda çalışıyorum ama benimle aynı işi yapan, jeofizik, matematik, işletme, turizm mezunu arkadaşlarımız var, yani diploma sadece diploma olarak kalıyor bazı sektörlerde. şimdiki aklım olsa asla o puanı bu bölümle heba etmezdim (yine aynı işi yapacak olsam da)
bende jeofızık mezunuyum kadroya gırmeden evvel her isi yaptım (gorsel duzenleme ve servis destek elemanı vs.) suan allahtan kendı ısımı yapıyorum unıvdeyım. benımle aynı bolumu okuyan arkadaslarım bankacı vs oldular.
Merhabalar;
Belkide ana haber bültenlerinde sıkça karşılaştığım için midir? bilemiyorum. Ama şevkim kırıldı. Türkiye'de düşünsel faaliyetlerin bir kıymeti olmadığını ve bununla ilgili bölümlerin önemsenmediğini hepimiz biliyoruz. Tıp ve hukuk dışında diğer tüm mesleklerde iş bulma ile ilgili sorunlar oluyormuş. Herkes tıp ya da hukuk okumak zorunda mı ya? Lisans okumak ve sosyal bilimlerde bir bölüm okumak istiyorum. Bir yanım çok istiyor. Bir yanımda iş bulabilecek misin?.Boş hayaller kurma diyor. Geçen gün bir tanıdığıma rastladım. Güzel Sanatlara gitme hayali varmış. Aslen ingilizce öğretmenligi okumuş. Ben de yeniden okula dönmeli miyim? Forumda psikoloji,sosyoloji, sosyal hizmetler okumuş olanlarınız varsa lütfen beni bilgilendirin...
eskiden bi doktor sevgilim vardı yaklaşık 2-3 yıl kadar pratisyendi ama şartları çok ağır hastahaneler geceli gündüzlü çalışmakta ve ücretleride fazla değil.sonrasında uzman oldu ama o zamanda tayin ataması falan derken düzeni iyice kaçtı şimdide parası var huzur ve ailesi yok. iş bulunsada huzuru yok. Avukatlıkta şimdilik iyi evet ama bir sürü özel üniversitede avukatlık okunabiliyor bi kaç yıla kadar avukatlıkta iş bulması zor olan meslekler statüsüne girecektir. biraz kısmet şans işidir canım bu. hayat senin ve mutlu olacağın tercihleri yapmanı tavsiye ederim.
bende jeofızık mezunuyum kadroya gırmeden evvel her isi yaptım (gorsel duzenleme ve servis destek elemanı vs.) suan allahtan kendı ısımı yapıyorum unıvdeyım. benımle aynı bolumu okuyan arkadaslarım bankacı vs oldular.
bu arkadaşımın emekliliği geldi artık, yaşı bekliyor :)
ama bazı sektörler böyle işte, halkla ilişkiler, reklam, medya, basın/yayın, banka (bizden de çok bankacı çıktı), çağrı merkezinin en üstten en alt kademesine, sekreterya vs her bölümün mezunlarının yaptığı işler, biraz istek, gayret, şans, çaba, torpil yetiyor...