Hiç bitmeyen özlem :/

Teyzem gitti gelin olarak. Önce hiç alışamadı sonra alıştı. O da hiç sosyal değildir. Hiç Almanca öğrenmedi ama yine de alıştı.

Döndüğünde beklediğin gibi olmayabilir ama 23 senede arada gittin geldin adın misafirdi ama kesin dönüş yapsan misafirlik olmayacak,ben o kadar uzakta değildim o kadar zamanda geçmemişti ama 4 sene batmanda kaldım 1.5 sene oldu ailelerin yanına döneli ve özlüyorum orayı geldim de ne oldu diyorum

Doğrudur örneğin biz dost dediğimiz kişinin hertürlü sorunuyla yakından ilgileniriz ama nedense aynı samimiyeti göremiyoruz burada bugün can ciğer olup yarın sokakta zor selam verenleri tanıdım süreklilik yok sorun daha çok burada
Benim kuzenim de yaşıyor orada o da çok özlüyor Türkiye’yi sürekli yaşayıp nasıl bir yer olduğunu görmen lazım diyor , merak etmişimdir hep sanırım duygusal ortam hiç yok hep mantıksal davranıyorlar gerçekten merak ettim aradaki farkı

Dostluk ve insan iliskileri kardes Ülke dedigimiz Azerbaycan da bile yok.Almanya yi dusunemiyorum.Sizinde az degil ams 23 yil esiniz de donmek istiyor mu.Cocuklariniz buyuk ise alismasi zor olur Turkiye ye.
Yok onun ailesi burada hatta karşı komşumuz oluyorlar.Kardeşleri çevresi işi gücü hep burada haliyle istemiyor

Teyzem gitti gelin olarak. Önce hiç alışamadı sonra alıştı. O da hiç sosyal değildir. Hiç Almanca öğrenmedi ama yine de alıştı.

Ben geldiğim gibi kursa gittim Almanca öğrendim o konuda problemim yok şükür..Teyzenizin alışmış olmasına çok sevindim lakin alışamadımdan kastım kelime manasıyla ilgili değildi duygusal boyutu beni daha çok yaralayan

Döndüğünde beklediğin gibi olmayabilir ama 23 senede arada gittin geldin adın misafirdi ama kesin dönüş yapsan misafirlik olmayacak,ben o kadar uzakta değildim o kadar zamanda geçmemişti ama 4 sene batmanda kaldım 1.5 sene oldu ailelerin yanına döneli ve özlüyorum orayı geldim de ne oldu diyorum

Yurt içi ve dışı aynı olmasa gerek diye düşünüyorum ama yinede bilemedim şimdi

Benim kuzenim de yaşıyor orada o da çok özlüyor Türkiye’yi sürekli yaşayıp nasıl bir yer olduğunu görmen lazım diyor , merak etmişimdir hep sanırım duygusal ortam hiç yok hep mantıksal davranıyorlar gerçekten merak ettim aradaki farkı

Hangi şairdi şuan unuttum ona sormuşlar Almanyanın en çok neyini seviyorsun diye Türkiyeye dönüşünü demiş En az altı ay yada 1 yıl yaşamak gerek derler farkı anlayabilmek için..

Belki bir kızım olsaydı daha farklı olurdu ☺
3 erkek evde çok daha zor..Mesele sadece aile değil evet ailemi kurdum ama moralim bozukken annemle alışverişe gitsem kuzenlerimle kahve içsem veya atıyorum sinemaya gitsem bence bu kadar birikmezdi içimde..Dostluk kavramı burada çok farklı bu ülkenin kültürüyle büyüyünce duygusal değil yüzeysel bakıyorlar bizim önemsediğimiz gibi önemsenmiyoruz
Evet belki kızınız olsa onunla ihtiyacınızı giderebilirdiniz. İnsan neyden mahrumsa onu istiyor bence
Türkiye'de yaşamak gerçekten çok zor. Sıkıntılar çok fazla, her anlamda.
Belki tanıdığınız insanlar öyledir ama orada çok Türk yok mu mesela? Mutlaka kafanıza uygun birileri vardır

Bulunduğum yerde Türkler var evet.İlk geldiğimde hiç çevrem yoktu kimi tanıdıysam eşimin ailesinin sayesinde oluyodu onların dostları oldukları için tam olarak içimi dökemiyordum.Zamanla güzel dostluklarım oldu ama kimi taşınıp başka şehre gitti kiminden de ben farklı yere taşındığım için ayrılmak zorunda kaldım buda benim şanssızlığım sanırım arkadaşım çok ama dost başka tabi..
Evet keşke bir kızım olsaydı ama üzülmüyorum kısmetse ilerde iki gelin kızım olacak ❤

Back
X