Hiç duygularınızla oynandığını düşündünüz mü

lise zamaninda bi cocuk vardi. aslinda ben onu orta okuldan beri taniyordum. Neyse begeniyordum kendisini zaten begenmedigim bir erkekle oturup muhabbet edemiyorum nedense neyse bu da onu begendigimi fark ediyordu ve asiri derecede havalara girmisti. Kendinden emin tavirlari, efendime soyleyim ben ne yaparsam yapayim sen yine bana hayransin tavirlari. Onu begendigim surece taviz verdim bu hallerine. Sonra baskasiyla cikmaya basladim. Bi kac ay gorusmedim onunla. Sonra bigun msn de karsilastik. Yine hersey ayni zannetti heralde cam falan actik. Neyse bu yine sacma sapan biseyler soyledi oyle havali havali. Bende "ne diyorsun sen ya, aptal misin?" der gibi bisey soyledim. Bu bir bozulduuuu. Hic alisik degil benden oyle seyler duymaya. Bir de ben o sirada faceten konusmadigim cogu kisiyi (100-150 kadar) silmistim. Ona bunu soyledim. O da "beni de silmissin galiba" dedi. Bende sanirim oyle olmus dedim (face ten degilde hayatimdan) oyle oldu

Walla hoslandigim adamlara onlardan hoslanirken cok taviz verebilirim ama kafami bozarlarsa hislerim bitmisse onlar da biter. Sonra boyle sakk diye havasini sondururum

Yok düşünmedim...

Herkes kendi duygularından sorumludur...
İster o benimle dalga geçsin isterse benden nefret etsin,beni ilgilendirmez...
Benim aşkım bana yeter!

Doğru gerçekten.. duyguların sana ait...

Duygularımızı suistimal edenler tabi ki var... bazen farkındayız.. bazen zamanla anlarız...bazen hiç anlamayız.. bazen de biz yaparız farkında olmadan...

Aslında ,insan karsındakını severek kendını mutlu edıyor ,bu duyguları yaşatan yani

farkında olmadan insanın hayatına ışık verıyor ,bu şekılde düşünürsek,sevmek insanın kendi yararına

olan bir şey...

O zaman varsın sevmeden ilişkı yürütenler kendini kassınn,kendıne eziyet etsin

kızlar konu güncelleyelım,

hadı cesaretlı kızlar arıyoruz

Tabi ki düşündüm, düşünmez olur muyum? Sevgisinden emin olmamak gibi değil ama dengesiz davranışları ve ayrılık sürecinde yaptıklarıyla duygularımla oynamaya çalıştığını farkettim. Egosu çok yüksek bir insandı, ama özünde aşağılık kompleksi vardı, benim duygularımla oynayarak kendi eksik güvenini tazeliyordu. Allah'a havale ettim ama çok ah ettim ve tutacağını biliyorum, hissediyorum.

canım umarım senın ıcın en ıyısı olur.Duygularla oynayanların temelınde bende

özgüvensızlık ve ezıklık olduğunu düşünüyorum

kızlar konu aldatılma değil ... yanı karsınızdakı insan sizi severmış gıbı davranıp... sonra sevmedığını anladığınız an oldumu kısaca... ne hissettınız o an :26:

evet tamda böyle oldu. ben biriyle birlikteydim bundan tam üç ay öncesinde. 4 ay çıktık. üstelik bu benim ilk ilişkimdi.ilk kez biriyle çıktım. 21 yaşındayım. birini ilk kez sevdim,güvendim,inandım.. ve bir an olsun hiç şüphe etmedim sevgisinden. sürekli benimle ilgili güzel sözler hediyeler süprizler böyle bir ilişki içindeyken. bir gün bana 4 ay sonrasında ben seni seviyorum ama okadar çok değil dedi. senin beklediğin kadar değil dedi. ve dahası zamanında birini çok sevmiştim. o yüzden kimseye okadar değer vermek istemiyorm artık dedi. haklıydı ,onunda canı yanmıştı belki ama benim suçum neydi peki.. o sevdiği kızda evleniyormuş arkaşlar üstelik.. tarif edemiyceğim bi duyguydu. kabus gibi,her an uyncakmış gibi.. ama gerçekti. keşke bana böyle davranmasan peşimden koşmasan,seni seviyorum ölüyorum demeseydin,keşke seviyomuş gibi yapmasaydın dedim. bunun karşılığnda ben bunları seni daha çok sevebilmek için yaptım dedi.. nasıl aştım derseniz herşeyi,hiç bişeyi aşamadım hala. ilaçlar kullandım uyuyabilmek için. gezdim tozdum eğleniyim unutym diye ama hep kendimle başbaşa kaldığımda hala bunun acısıyla yaşıyorum.çünkü onu gerçkten çok sevmiştim.. hayatımın okadar içindeydi ki, annemle falan bile tanışmak istemişti. ben hep ciddi düşünüyo beni seviyo demekki diye düşünürken,aslında bi masalın içinde yaşıyomuşum.. ben bundan sonra birini bidaha nasıl severim,nasıl güvenirim, nasıl inanırım seni seviyorum diyen birine...

kendi yarasını iyileştırmek ıcın yanı seni kullanmıs ..

pislik ya !

aynen öyle oldu.. ama derman olamadım malesef demekki yarasına:) bazen öyle olur işte, karşındakini seversin,önemsersin , güzelsindir,iyisindir,anlayışlısındır olması gereken herşeye sahipsindir. ama bazen yinede yetmez, olmaz yinede olmaz demekki.. o kendisini aldatan, ve şuandada evlenme arifesinde olan eski sevgilisinin hatıralarıyla yaşayadururken, tek yaptığı bende çok büyük bi yara açmak oldu okadar.. beni kendisini aldatan, adam yerine koymayan o kız kadar sevemedi.. ne diyimki .. umarım hayatında bir gün mutlu olamayı becerebilir. ama çok zor..

aldatılan erkekden hayır gelmiyor nedense ,nerde okusam ,dinlesem

hani o çok güçlü dediğimiz erkek bir türlü iflah olmuyor ve işin kötüsü

hala o onu aldatan kadını gözünde yüceltiyor ,erkeklık egosu sahıp olamadı ya

kırıldı o engin ego ,ve bunun tamirinide bir cok kadınla olarak,onların canını yakarak

düzelteceğini sanıyor olması ne kadar saçma.

bir kuyruk acıları,bir kompleksleri,genetik bozuklukları,ahlaki bozuklukları vardır.sevemezler.çünkü sevmek bütün diğer altarnatiflerden vazgeçiş ve kendini adayıştır.korkarlar sevmekten.ya canları yanarsa,ya terkedilir toparlanamazlarsa.ya daha güzeli gelirse ,ya daha iyisi gelirse.doyumsuzdurlar.yeşil varsa maviyi mavi varsa siyahı ararlar .iyiler güçlüler sever kalbi temizdir ,kendi gibi görür korkmaz bağlanır.kötüler ve güçsüzler aldatır.hayatın sorumluluğunu alamayan,emek vererek birşeyler kurmanın keyfini yaşayamayan,hayatı anlık hevesler olarak algılayan hisleri yüzeysel,anlayışları ve değer yargıları sığ,derinliği olmayan insanların sevilmeye layık olmadıklarını kabul edip unutmak gerekir.düşük zeka seviyesiyle erdem nedir anlamaları beklenemez.oysa sevmek yanınızda yaşlanan güzel ruhun kabuğundaki yani bedenindeki küçük çizgilere bakmamaktır.yaşlanan gözlerindeki sevgi ve iyilik ışıltısını görebilmektir.sevmek bir bütündür.çocuğunu anneni babanı,kardeşini,mahalleni,şehrini,ülkeni,dünyayı evreni,Allah ı seversin.komple seversin .Sevenler böyle sever ve bunu beklerler.ne yazıkki bu bekleyiş hep bir kırılmayla biter çünkü çok çok azdır karşılığını bulan.insan böylelerine acır bir gülümseme atıp gitmelidir.Zavalllıklarını bile anlamaktan acizdirler çünkü.

arkadasım ne kadar güzel açıklmassın tşk ederım.Işık tuttun düşüncelerime

Nessy
Düşünmeme fırsat verilmedi,gördüm !
Gördüğümde artık çok geçti.

malısef bazen böyle olabılıyor

Bir arkadaşımın mailiyle benim kafamdaki sorun çözüldü.ben bir faniden ilahi bir sevgi beklemişim,yanıltmayan,korkutmayan,incitmeyen,kuralları ve sonuçları belli.Bu ilahi sevgiyi fani olan insanoğlundan bekleyiş hep üzüntüyle son bulmasına sebep oluyor.Hiçbir kadın sonsuz bir güzellik sunamaz.hiçbir erkek de sonsuz bir sevgi sunamaz.daha ergenlikteyken romantik film ve şarkıların büyüsüne kapılmadan bu gerçeği anlamalı kendi mutluluğumuzu kendimiz inşa edecek kadar güçlenmeliyiz.gerçi hayatı çözememiş yeterince sevgi almamış anne babalarımızın kırdığı kanatlarla uçmamız ve dünyayı yukardan görmemiz de mümkün değil.her seni seviyorum diyene inanmak kaçınılmaz son oluyor.farkında olmamız gerekn çok önemli birşey daha var insanların fikirleri ve sözcükleri nekadar sindirdiğini nekadar içselleştirdiğini irdelememiz lazım.bütün düşünce akımları sonucunu paylaşıma ,iyiliğe ,dürüstlüğe ,nezakete bağlıyor .Ama bu düşünceleri savunan insanların çok çok azı gerçekte böyle yaşıyor.düşünceler ve sözcükler paket olarak alınıp robot gibi aktarılabiliniyorsa HAYATIMIZI,VARLIĞIMIZI,MUTLULUĞUMUZU,KİMLİĞİMİZİ İNSANLARA RAĞMEN KORUMA YOLUNA GİTMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK.hayat bizim zihnimizde başlıyor ve son buluyor.

Gerçek Sevgili’yi ne kadar arıyoruz
ve ne derecede tanıyoruz?

İnsan kendi kendine sormalıdır:
Gerçek Sevgilisi’ni mi arıyor ve tanıyor, yoksa mecazî ve fâni sevgilisini mi?
İkisinin arasında sonsuz uçurum var.
Gerçek Sevgilimiz, biz farkında olsak da olmasak da, bizi seviyor.
Ve, bizi her gün başta hayat olmak üzere, diğer nimet hediyelerine boğuyor.
Gerçek Sevgilimiz’in bir defa bile vefasızlığı görülmüş değil..
Gerçek Sevgilimiz kötü günümüzde bizi terk etmiyor.
Gerçek Sevgilimiz hayatımızda da, ölümümüzde de bizimle beraber..
Gerçek Sevgilimiz bizim onu sevdiğimizden çok daha fazla bizi seviyor.
Gerçek Sevgilimiz, bizi unutmuyor.
Gerçek Sevgilimiz, her gün her an kalbimizi yokluyor;
iç dünyamıza devamlı nazar ediyor,
bizi bizden çok daha iyi biliyor..
Biz, istesek de istemesek de, O’na kavuşmaya doğru gidiyoruz (1).
Yunus Emre bu kavuşmayı, Cennet’ten de çok istiyor.
Mevlânâ bu kavuşmaya,”Şeb-i ârûs” diyor.
Gerçek Sevgilimiz aslında bize hiç uzak olmadı; hiçbir zaman da uzak olmayacak.
O bize şah damarımızdan bile daha yakın (2).
O, hiçbir zaman bize vefasızlık etmedi; hiçbir zaman da etmeyecek.
O, hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı; hiçbir zaman da bırakmayacak.
Hiçbir zaman bizi nazarından düşürmedi; düşürmeyecek.
O, hiçbir zaman O’na yönelmemizi reddetmedi; reddetmeyecek.
O, hiçbir zaman gönlümüzü incitmedi; incitmeyecek.
O, hiçbir zaman bizim–eksiğimizle, kusurumuzla—O’nu isteyişimizi
ve O’na yönelişimizi
geri çevirmedi; geri çevirmeyecek.
O, hiçbir zaman bizi kapısından kovmadı; kovmayacak.
O, hiçbir zaman ellerimizi boş göndermedi; boş göndermeyecek.
Her defasında vefasızlık, sevgisizlik, kabalık, küstahlık,
hata üstüne hata, kusur üstüne kusur bizde;
sonsuz kusursuzluk, noksan sıfatlardan uzak olmak ise hep O’ndadır.
O, defalarca bizi affediyor, bizi bağışlıyor,
hatalarımızı düzeltmemiz için bize mühlet veriyor
—Peygamber Efendimiz’in (asm) müjdesiyle—
biz O’nun için bir damla göz yaşı döktüğümüzde
O bizden gam, keder ve hüznü yok ediyor (3),
biz O’ndan korktuğumuzda O bizi diğer korktuklarımızdan emin kılıyor;
biz O’na yöneldiğimizde O, gelecekle ilgili endişelerimizi ümide çeviriyor;
biz O’nu sevdiğimizde O, bizi saadet çiçekleriyle donatıyor.

Gerçek Sevgilimiz: O, dünümüze hâkim, bu günümüze hâkim, yarınımıza hâkim: O.
Gerçek Sevgilimiz’den ne istersek isteyelim; veremeyeceği hiçbir şey yok!
O’ndan ne dilersek dileyelim; bize cevap vermeyeceği hiçbir isteğimiz yok!
Hayat O’nun, lütuf O’nun, ikram O’nun, ihsan O’nun, merhamet O’nun, nimetler O’nun,
güzellikler O’nun, tattırdığı lezzetler O’nun, bütün mecazî sevgililerimiz
ve diğer bütün sevdiklerimiz O’nun.

Tüm sevgiler de O’nun hediyesi..
Tüm mutluluklar da O’nun ihsanı..
Ama; insan şükürsüz, kadir kıymet bilmez,
O’nun nimetlerinden habersiz gibi davranıyor.
İnsan Gerçek Sevgili’yi buluverse asla üzülmeyecek, asla keder yüzü görmeyecek,
ve kâinatın muhabbet ritmine o da ayak uyduracak;
gerçek saadeti ve sonsuz mutluluğu yakalayacak…

Kimdir o Gerçek Sevgili?
Allah’tan başka kim olabilir?
Öyle ki, Üstad Bedîüzzaman Hazretleri’nin dediği gibi;
her bir isminde binler ihsan defineleri bulunan,
bizi sonsuz ihsanlarıyla mutlu eden,
binler iyiliklerin ve güzelliklerin kaynağı olan,
binbir isminde bütün güzellik tabakaları gizli bulunan,
Celâl sahibi bir Güzel ve Kemâl sahibi bir Sevgili olarak
kendi Yüce Zât’ını bize tanıtan Allah, sonsuz derecede aşk ve muhabbete lâyıktır.
Bütün kâinat O’nun aşk ve muhabbetiyle mest olmuş ve kendinden geçmiştir (4).

Öyleyse insan, Allah’ın hakkı olan muhabbet hissini onun mahlûkatına dağıtmamalıdır.
Çünkü Allah baki; O’nun mahlûkatı ise, fânidir.
Fâni olan insan, kendisi gibi fâni olanı değil; Baki olanı istemelidir.
Tüm mahlûkatın üzerinde gülümseyen nakışlar ve işlemeler,
Allah’ın binbir isminin akislerini taşımaktadır.
Yalnızca Rahmân ismine bir bakalım ki,
Cennet Onun bir cilvesi, ebedî saadet O’nun bir parıltısı;
dünyadaki bütün lezzetler, rızıklar, nimetler, sevgiler ve sevgililer sadece bir damlasıdır (5).
Senin kendini, mecazî sevgilini ve diğer bütün sevdiklerini yoktan var eden
ve hayat üstüne hayat bahşeden, mutluluklar üstüne mutluluklara boğan Allah’ın
Rahmân ve Rahîm isimleri, elbette sonsuz derecede sevilmeye ve aşka lâyıktırlar (6).

Öyleyse, Allah’ın dışındaki bütün sevgilileri mutlaka Allah için sevmeli,
Allah için olmayan sevgileri derhal terk etmeliyiz.

Gerçek Sevgili bize hiç de uzak değildir!
O’nu ne kadar arıyoruz ve ne derecede tanıyoruz?
Bu gün O’nu ne kadar aradık; yarın ne kadar arayacağız,
ve ne derecede tanıyacağız?

Asıl O’nu aramalıyız, O’nu tanımalıyız…
O’nun izni ve rızasıyla, O’nun hesabına da, diğer mecazî sevgilileri …
-----------------------------------------------------------------
1- Enfâl Sûresi, 8/24
2- Kaaf Sûresi, 50/16
3- Câm.Sağîr, 4/1336
4- RNK-Sözler, s. 571
5- RNK-Sözler, s. 582
6- RNK-Sözler, s. 584

anlattıkların çok doğru aslında inşallah gerçek sevgiliye en yakın zamanda ulaşmamız dileğiyle
gerçi bu hengamede bunu başarmak pek kolay görünmüyor ama yinede umutlu olmak gerekiyor galiba

anlattıkların çok doğru aslında inşallah gerçek sevgiliye en yakın zamanda ulaşmamız dileğiyle
gerçi bu hengamede bunu başarmak pek kolay görünmüyor ama yinede umutlu olmak gerekiyor galiba

doğru söylüyorsun bu hengamede çok zor.ama insanları ,gerçek yüzlerini içinde bocaladıkları çamuru gördükçe de insan gerçekleri kavrıyor.

Düşündüm ve hala düşünüyorum.Aslında o da bilio.Bitti çünkü..Kötü yanı karşı komşum olması ve nerdeyse her gün karşılaşmamız..ve o hiçbişey olmamış gibi hala napıosun cnm nasılsın? diye bana msj atabilio?!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…