• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic evlenmemis arkadaslara soruyorum

KAYS ve Lottalove şaşırdım ve sevindim, hayırlı olsun.:nazar:

Ben de başka bir kısmetle alakalı topiğe bekarım diye 2012 yılında yazdığım yazıyı bulmuştum,bir yıl sonra o yazıyı görüp alıntı yaparak dalga geçerek 'o yazıyı bir yıl önce yazmışım, 2013'te yine bekarım, seneye Allah kerim:)' diye yazmıştım,kısmet işte:ssz::9:

Aslı sen karıstırdın galiba,yoksa Allah mı söyletti kıııızz :) Ben Leyla88 e yorum yapmıstım yani evlilik kararı alanlar Leyla88 ve Lottalove,ben yıllarııın müzmin bekarıyım :(

Bir kaç sayfayı okudum. İçim daraldı.
Aslında yapacak bir şey yok. Genetiğimiz böyle. Aslında istediğiniz, istediğimiz anne olmak. Anlıyorum.
Ama şu var ki.. Olacaksa olur. Olan ve olmayan her şeyde bir hayır vardır. Olacaksa olması gereken zamanda olur.
Hepinizden yaşça çok büyüğüm. Kabul olan dualarım kadar kabul olmayanlar da oldu. Ve kabul olmamalarının benim için daha iyi olduğunu yıllar içerisinde gördüm ve şükrettim.

Bu yaz iki kız kardeşim de evlendi. İkisi de aşk evliliği yaptı. Biri 36 diğeri 30 yaşındaydı. Özellikle büyük olan kariyerine odaklı yaşıyordu ve evliliği hiç düşünmüyordu. Ama adamın biri çıktı ayaklarını yerden kesti. Şükür ikisi de mutlular. Ama şu var ki bekarken de mutlulardı. Diledikleri gibi gezdiler, çalıştılar, kazançlarını diledikleri gibi harcadılar. Yıllar sonra yalnız kalırsak endişesiyle günlerini zehir etmediler.

Yaşanan gün geri gelmiyor. Pek çoğunuz evleneceksiniz.O zaman çocuk, ev, iş kapanına kısıldığınızda bugünlerinizi çok arayacaksınız. Hayatınızın tadını çıkarın ve aklınızdaki kara bulutları dağıtın bir an önce

yaşınızı bilmiyorum da benim bir kadın tanıdığım 45 yaşında yeni nişanlandı, yakında düğünü olacak inşallah.her şey kısmet gerçekten...

Aslı sen karıstırdın galiba,yoksa Allah mı söyletti kıııızz :) Ben Leyla88 e yorum yapmıstım yani evlilik kararı alanlar Leyla88 ve Lottalove,ben yıllarııın müzmin bekarıyım :(

Evet yanlış yazmışım ama vardır bunda da bir hayır, Allah söyletti diyelim:34:

Benide alın aranıza 26 yaşıma giricem ocakta.Sevgilim var ama o iş bulacak askerliğini yapacakta bende iş bulacağımda hey heyyyyy bakalım yaş kaç olacak.Aksi gibi çevremdeki tüm arkadaşlarımda evleniyor bir bir.Bir iki samimi dostum var onlara diyorum ki sizde evlenin bacaklarınızı kırarım:)

Son düzenleme:
bu işler nasip gerçekten kimin ne zaman kiminle evlenecegini Allah dan başka bilen kimse yok elbet patronum evlenmeden önce bana derdi ki ne zaman evlilik evde kaldın derdi :) sonrada üzülürüm diye herhalde kısmetin nerden gelicegi belli olmaz olucaksa eger dil söyleyemez,göz göremez tutup kalırsın ve bakmışsın evlenmişsin ve gerçekten öyle oldu nasipse oluyor zaten hiç sıkıntı yapmayın Allah dan herşeyin hayırlısı olsun..

evlilik konusundan bıktım ya istemiyorum evlenmicem :27::27:

herkesin her şeyi ne zaman evleneceks,ne getirmesinden de bunaldım.

psikolojimi bozdu artık ciddi anlamda. kısmet diyoum olacaksa olacak olmayacaksa da olmayacak ama 5 dk sonra yine aklımı kurcalıyor

Hic evlenmemis, otuz yasin uzerinde ve artik pek de umudu kalmamis olan arkadaslar sorum size. Gunler bir sekilde geciyor. Kimimiz calisiyoruz, kimimiz hobilerimizle zaman geciriyoruz, kosturuyoruz ama geceler size de cok uzucu ve uzun geliyor mu? Neler yapiyorsunuz? Zamaninizi nasil geciriyorsunuz? Ve en onemlisi moralinizi nasil yuksek tutuyorsunuz?
Ben hala ailemle yasiyorum. Cocukmusum gibi odam var, evlilerin evi varken. Bu gucume gidiyor. Odamda bir suru ceyizim var ozenle secip ozenle sarip sarmaladigim. Evim olsa, kendi zevkimce dosesem diye hayal kurmak bile aci veriyor. Ailemle yasamak gucume gidiyor dedim ama Allah onlari basimdan eksik etmesin. Bir gun gelecek onlar olmayacak. Ben ne yapacagim o zaman yapayalniz? O kadar korkuyorum ki.
En kotusu de amacsiz yasamak. Ne icin yasiyorum ki ben? Calismak icin mi? Gezip tozmak deseniz herkes evli kimle gezeyim, yalniz mi? Coluk cocuk yok. Bombos bir hayat. Varligim ya da yoklugum neyi degistiriyor ki? Hic evlenmemis bir halam var. Annesi babasi uzun zaman once vefat etmis tabi. İki kardesi var ama herkes kendi hayatini yasiyor. Oyle olmaktan cok korkuyorum. Kismet deyip geciyoruz. Ama isyan etmemek elde degil. O kadinin ne gunahi var da onun kismetine boyle yalnizlik ve bos bir hayat dusmus?
Yardim edin arkadaslar. Psikolojim cok kotu. Eger benim kismetim de boyleyse koca bir hayat nasil dayanacagim? Siz nasil dayaniyorsunuz?
evlenmeyi gözünüzde çok büyütmüşsünüz sanki evlilerin her geceleri muhteşem mutlu, dert yok kavga yok güllük gülistanlıkmış gibi göstermişsiniz kendinizi de esirmiş gibi... çocukmuş gibi odam var hele o ne demek yahu odası olmayanlar var halinize şükredin.
koca meraklısı gibi olmuş yazınız kusura bakmayın ama... bu arada bekarım nasipse evlenirim nasip değilse rabbimin bu dünyada imtihanı der hayatımı yaşamaya devam ederim.

evlilik konusundan bıktım ya istemiyorum evlenmicem :27::27:

herkesin her şeyi ne zaman evleneceks,ne getirmesinden de bunaldım.

psikolojimi bozdu artık ciddi anlamda. kısmet diyoum olacaksa olacak olmayacaksa da olmayacak ama 5 dk sonra yine aklımı kurcalıyor

Limonum evde kalmış kızlar kulübü kuralım:27:

Bizi bir biz anlarız:31:

kuralım canım ya evlilik konusuna tahammül bile kalmamış ya. :31::31:

Benim ufak kuzenlerim bile sen artık evlensene evde kalmadın mı diyorlar :27:kafamı nerelere vursam bilemiyorum:37:

Örgütlenmiş bu akraba milleti 7 sinden 70 ine senin evlenmenle bozmuşlar :37:

Son düzenleme:
Benim ufak kuzenlerim bile sen artık evlensene evde kalmadın mı diyorlar :27:kafamı nerelere vursam bilemiyorum:37:

Örgütlenmiş bu akraba milleti 7 sinden 70 ine senin evlenmenle bozmuşlar :37:

eskiden takmazdım bu lafları ama şimdi ciddi anlamda takıyorum gelecek belirsizlik korkutuyor

eskiden takmazdım bu lafları ama şimdi ciddi anlamda takıyorum gelecek belirsizlik korkutuyor

Eskiden neydiki 20-22 hatta 23 gerçekten takılacak yaşlar değil ama biz 26 ya gidiyoruz.Artık insan sağlam basmak hayata katılmak.Bir aile kurmak istiyor.Hali ile dokunuyor bu sözler:31:

Eskiden neydiki 20-22 hatta 23 gerçekten takılacak yaşlar değil ama biz 26 ya gidiyoruz.Artık insan sağlam basmak hayata katılmak.Bir aile kurmak istiyor.Hali ile dokunuyor bu sözler:31:

evet 26 yaşındayız ve hiç bişi yok büyük ihtimalle de olmayacak.karar verip adım atmak gerekiyor stilim

büyü kızım büyü nasibinde büyüsün demiş atalarımız...sakın aldırmayın cevrenize ..kimse acele ile yapıla mutsuz evliliklere sebep olması..nasip bu herkesin eşi var bu dünyada zamanı da var karsılasmak için..
evlenen kadar bosaanan var untmayın...

büyü kızım büyü nasibinde büyüsün demiş atalarımız...sakın aldırmayın cevrenize ..kimse acele ile yapıla mutsuz evliliklere sebep olması..nasip bu herkesin eşi var bu dünyada zamanı da var karsılasmak için..
evlenen kadar bosaanan var untmayın...

Elebette öyle kesinlikle katılıyorum herşeyin hayırlısı ve en güzel şekilde olması doğru olan
İsteğimiz fazla gecikmesin yormasın baktırmasın çevreye gelsin alsın bizi o mutluluk :1:

merhabalalar,

24 yaşındayım ve bende hiç evlenemiycekmişim gibi hissediyorum

nedenine gelirse erkeklere karşı olan ümitsizliğim ve güvensizliğim.. bugüne kadar öyle insanlarla karşılaştım ki çift kişilikli olan mı dersiniz, beni defalarca aldatan mı dersiniz neler neler..
o yüzden birine güvenmem ve güvendiğim kişyle bir aile kurmam çok zor görünüyor gözüme

birde şöyle birşey var arkadaşlarımın hemen hepsi ya boşandı yada boşanma arifesinde, çoluğu cocuğu olup da boşanan mı ne ararsanız var e hal böyle olunca da insan ümitsizliğe kapılıyor

ben artık takdir-i ilahi diyorum, hayatta insanın başına ne geleceği hiç belli olmuyor bir bakarsınız hayat böyle daha güzel oluverir bir bakarsınız evlenir çoluk çocuğa karışırsınız herşey nasip kısmet

emin olduğum tek şey ise ne olursa olsun kendi hayatımızı yaşamak, kendimiz için yaşamak çünkü herşey herkes gelip geçici hayat çok kısa o yüzden herşeyi boşverip canımız ne istiyorsa ne ile mutluysak onu yapmak

umutsuzluğa kapılmayınız her gecenin bir sabahı mutlaka vardır..

Back
X