• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic evlenmemis arkadaslara soruyorum

bende evlenmeden once boyle dusunurdum, kendimi aslinda evlenecek gibi dusunemezdim.
simdi ablalarimdan once evlendim, biri 31 diyeri 32 yasinda. onlarda senin gibi endise ediyorlar.
bende onlara kusura bakmayin ama, isden, eve, evden ise olmuyor bu isler diyorum.
eskiden bir cok evlilik gorucu usulu oluyordu, degilmi...
leblebi pis, agzima dus diye bir soz vardi galiba... ogle olmuyor iste..

mumkun oldugu kadar, toplu yerlere, derneklere, ben ne biliyim nerelere katilin, Gezin, dolasinki
beyaz atli prensinizle karisilasin. haaa, birde bol bol dugun, senlikler olunca mutlaka gidin:27::1:

birde hic kimse dort dortluk degil kizlar, yok kel, yok kiza, yok sisko falan takintilari yaparsanizda, cidden yanliz kalirsiniz...:9:

Ben diyorum ki acaba dügün salonunu tutsam,gerekli hazırlıkları yapsam gerisi o tarihe kadar koca bulmaya kalıyo :) Belki denk gelir,hem de hersey hazır oldugu icin hic telasemiz olmaz bari :)))))

Ben diyorum ki acaba dügün salonunu tutsam,gerekli hazırlıkları yapsam gerisi o tarihe kadar koca bulmaya kalıyo :) Belki denk gelir,hem de hersey hazır oldugu icin hic telasemiz olmaz bari :)))))

Bence birinin bize cilve yapmayı öğretmesi lazım :) var mı bu forumda böyle bir babayiğit...

evlenmeyi gözünüzde çok büyütmüşsünüz sanki evlilerin her geceleri muhteşem mutlu, dert yok kavga yok güllük gülistanlıkmış gibi göstermişsiniz kendinizi de esirmiş gibi... çocukmuş gibi odam var hele o ne demek yahu odası olmayanlar var halinize şükredin.
koca meraklısı gibi olmuş yazınız kusura bakmayın ama... bu arada bekarım nasipse evlenirim nasip değilse rabbimin bu dünyada imtihanı der hayatımı yaşamaya devam ederim.

Evet işte herkes koca meraklısı diyecek diye kimselere bir şey demiyorum. Evlenmek sadece kocan olması demek değil ki. Hayattaki en büyük mutluluk evlat sevgisi derler. Bütün kadınlar çocuğum olduktan sonra herşeye bakışım değişti, böyle bir mutluluğun benzeri yok diyorlar. Bunu yaşayamazsam diye korkuyorum. Benim öyle büyük bir ailem yok, teyzeler, halalar, kuzenler falan hiçbiri yok. İleride yapayalnız kalacağım. Bunları düşünüp düşünüp çok korkuyorum. Allah böyle istemiş demek de korkumu azaltmıyor. Yalnızlık çok korkunç bi şey bence.

evet yaşadıklarımız kader ama kader bizim tercihlerimizden oluşur biliyorsun değil mi? çok mu seçici davrandın bu zamana kadar ?:26:

Evet işte herkes koca meraklısı diyecek diye kimselere bir şey demiyorum. Evlenmek sadece kocan olması demek değil ki. Hayattaki en büyük mutluluk evlat sevgisi derler. Bütün kadınlar çocuğum olduktan sonra herşeye bakışım değişti, böyle bir mutluluğun benzeri yok diyorlar. Bunu yaşayamazsam diye korkuyorum. Benim öyle büyük bir ailem yok, teyzeler, halalar, kuzenler falan hiçbiri yok. İleride yapayalnız kalacağım. Bunları düşünüp düşünüp çok korkuyorum. Allah böyle istemiş demek de korkumu azaltmıyor. Yalnızlık çok korkunç bi şey bence.

Arkadasım böyle laflara hiç moralini bozma ben seni o kadar iyi anlıyorum ki bilemezsin,seninle tam olarak aynı şeyleri hissediyor düşünüyor ve korkuyoruz.Konuyu actıgındaki ilk yazını ağlayarak okudum hem cok üzüldüm hemde dünyada bu düşüncelere sahip tek kisinin ben olmadıgımı anladım.Böyle bi durumu yasamak gercekten cok zor.Kimbilir belki de biz takıntı haline getirmisizdir ama isteyen koca meraklısı desin,isteyen evde kalmıs desin,isteyen kız kurusu desin ne yasadıgımızı nasıl zor bir ruh halinde oldugumuzu bir tek biz biliyoruz.İnşallah hayırlısıyla olur bu iş,biz ruhen daha fazla yıpranmadan :18:

Tabi butun sayfalari okumadim ama 30yasimda evlenmis 32de anne olmayi bekleyen, iyi bir esi ve mutlu bir evliligi olan bir kadin olarak diyorum ki , hersey gercekten kismet ve hicbirsey gecmis degil.. Ben de bekarken gelin arabalari gecerken ic cekerdim,dualar ederdim ama hic ya ben evlenemezsem,yalniz kalirsam naparim filan diye getirmezdim aklima..esimle1sene icinde tanisip evlendim cok sukur Allaha bekledigimize degdi ikimizinde o da33du evlenirken..bence etraftaki adaylari gercekten degerlendirmeli, ne olursa olsun kabul etmek tabi olmazda genel kriterler (ahlak,guven,kotu huy olmamasi,ailesi) olumlu ise eksik olanlara cok takilmamali kimse dort dortluk degil varsin kel olsun nedir yani..benim cok yakinimda 35de evlendi,bi tanidik 38de nisanlandi vs.kismet bu isler ama kismetleri degerlendirmek gerek..umitsiz olmayin dua edin Allah hayirlisini verecektir..

evet yaşadıklarımız kader ama kader bizim tercihlerimizden oluşur biliyorsun değil mi? çok mu seçici davrandın bu zamana kadar ?:26:

Beş sene önce şu an ayrı olduğum erkek arkadaşımla tanıştığımda hiç seçici değildim. Çok salakmışım o zamanlar. Yaşımdan umulmayacak kadar çocukmuşum. Beni çok seviyor ben de deli gibi aşığım deyip etrafında pervane oldum. Yıllar geçip artık evlenmek istiyorum dediğimde bi baktım ki aşk yetmiyor. Yuva kurmak için para lazım. Ama erkek arkadaşımın işi yok. Bulamıyor. Bulması için çalışkan, hırslı, tabiri caizse taşı sıksa suyunu çıkartacak karaktere sahip olması lazım. Bi insan yıllarca arayıp iş bulamaz mı? Ben çalışıyorum ama ben mi geçindiricem evi? Kısacası evlenecek olgunlukta değil. Güvenim bitti, inancım bitti. Ayrıldım. Çok özlüyorum. Fiziksel olarak ayrıldık, mantık olarak da olmaz diyorum ama gel gör ki içim öyle demiyor. Ne onunla ne onsuz. İçimin almadığı biriyle de mantık evliliği yapacak akıl mı desem, cesaret mi desem, karakter mi desem o da bende yok. Böyle saksı gibi kaldım ortada :)))

Kız nerden bulcaz o babayiğidi,cilve yapmayı becerebilenlerin hepsi simdi evli,mutlu cocuklu :27:

İşte ben de onu diyorum şu evli mutlu çocuklu olanlar nasıl öyle olmuş öğretsinler bize :)

Beş sene önce şu an ayrı olduğum erkek arkadaşımla tanıştığımda hiç seçici değildim. Çok salakmışım o zamanlar. Yaşımdan umulmayacak kadar çocukmuşum. Beni çok seviyor ben de deli gibi aşığım deyip etrafında pervane oldum. Yıllar geçip artık evlenmek istiyorum dediğimde bi baktım ki aşk yetmiyor. Yuva kurmak için para lazım. Ama erkek arkadaşımın işi yok. Bulamıyor. Bulması için çalışkan, hırslı, tabiri caizse taşı sıksa suyunu çıkartacak karaktere sahip olması lazım. Bi insan yıllarca arayıp iş bulamaz mı? Ben çalışıyorum ama ben mi geçindiricem evi? Kısacası evlenecek olgunlukta değil. Güvenim bitti, inancım bitti. Ayrıldım. Çok özlüyorum. Fiziksel olarak ayrıldık, mantık olarak da olmaz diyorum ama gel gör ki içim öyle demiyor. Ne onunla ne onsuz. İçimin almadığı biriyle de mantık evliliği yapacak akıl mı desem, cesaret mi desem, karakter mi desem o da bende yok. Böyle saksı gibi kaldım ortada :)))

galiba bi erkeği erkek kılan onun karakterinden arta kalanlardır. anladığım kadarıyla armut piş ağzıma düşmeden birde iyiceeee çiğneyecek biri olsa ne ii olurdu modunda imiş :)) . ben sana sabrı tavsiye ederim . rabbim gönlüne göre versin geç olsun güç olmasın :) birde evlenmek bu devirde çok kolay yalnızca temiz kalmışlara zor ...

galiba bi erkeği erkek kılan onun karakterinden arta kalanlardır. anladığım kadarıyla armut piş ağzıma düşmeden birde iyiceeee çiğneyecek biri olsa ne ii olurdu modunda imiş :)) . ben sana sabrı tavsiye ederim . rabbim gönlüne göre versin geç olsun güç olmasın :) birde evlenmek bu devirde çok kolay yalnızca temiz kalmışlara zor ...

evet temiz temiz evimizde oturuyoruz işte :)))

Evet yaa ben bi erkekle göz göze geldiğimde bile gözümü kaçırıyorum aman bu bana bakıyo demesin diye :))

Aha aynı ben :) 1 sn anca bakarım 3 sn bakmışsam gözüm dalmıştır neye baktığımın farkında değilimdir :)

Back
X