• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic evlenmemis arkadaslara soruyorum

Tevekkül falan diyorlar, dua ediyorlar. Herhalde kanser falan dedim evlilikmiş. Taktığınız şeye bakın, evlilik demek bir sürü sorumluluk demek. Zaman ayırın kendinize, okuyun, kariyerinize verin. 22 yaşındayım 30 undan önce evlenmeyi düşünmüyorum. Hayat yeterince zor zaten, gelecek kaygısı tonla. İştir güçtür, yüksek lisanstır şudur budur. Uzuyor zaten ileri tarihe atıyorsun evlenmeyi. İlk önce eğitim ve iş önemli, para var huzur var. Tabii sonra da geriye güvendiğin ve sevdiğin biriyle evlenmek kısmetse olur. İllaki bir kadının evlenmesi gerekmiyor, evlenmeyince de kız kurusu falan olunmuyor. Haltetmiş onları diyenler. Bir sürü evlenip boşanan insanlar var evlenip mutsuz olmak da var işin içerisinde. Hayırlısı deyip geçmek lazım. :) Evlenmek için evlenenler var bir de o da çok yanlış bence.

böyle diyenler hep 30'undan önce evleniyor:1:
biz de zaten çoktan eğitimimizi tamamladık, işimizi gücümüzü elimize aldık, yaşımız 28,5 ve üstü genelde (28,5 olan ben oluyorum.:)), sırada hayat arkadaşımızı bulmak kaldı geriye, o da insanın aklına takılıyor ister istemez...biz de hayırlısı ve kısmet diyoruz zaten, duygularımızı paylaşıyoruz ama burada da...

Gonderme kiz naz yap :21: ama o birak mesaj atmayi arar seni yine gonlunu alir sen de bir iki naz yapar yelkenleri suya indiriverirsin :1: ama boyle seyler askin tadi tuzu hic atraksiyon olmasa ne anladik bu isten dimi ama :16:

Göndermedim canım :1: o tam işkolik oldugu için çok nadiren gündüz mesajlaşıyoruz işe gitmeden mesaj atar günaydın diye ve akşam eve gelince geldim der ve o zaman uzun uzun konusuruz bugün işteyken mesaj atti, bizim aramızda çook uzun bir mesafe oldugundan sevgili olalı hiç görüşmedik, bir kere gördük birbirimizi :( ondan sonra sevgili olduk

aşk dedinde canım, ben yıllar önce platonik aşk yaşadım ve 1-2 yıl önce unuttum, onu çok sevmiştim ama tanımak nasip olmadı, 3 ay önce şimdikini tanıdım ve sevdim seviyorumda çok ama aşık degildim, bir haftadır aşka yakın bir duygu hissediyorum, kendi kendime diyorum acaba yaşımdan dolayımı aşık olamadım bir türlü :44: heyecan var saygı var sevgi var huzur var ama aşk yeni yeni başlıyor, o bana aşkım falan diyor hep ben hâla bir kez olsun demedim mesela...

Göndermedim canım :1: o tam işkolik oldugu için çok nadiren gündüz mesajlaşıyoruz işe gitmeden mesaj atar günaydın diye ve akşam eve gelince geldim der ve o zaman uzun uzun konusuruz bugün işteyken mesaj atti, bizim aramızda çook uzun bir mesafe oldugundan sevgili olalı hiç görüşmedik, bir kere gördük birbirimizi :( ondan sonra sevgili olduk

aşk dedinde canım, ben yıllar önce platonik aşk yaşadım ve 1-2 yıl önce unuttum, onu çok sevmiştim ama tanımak nasip olmadı, 3 ay önce şimdikini tanıdım ve sevdim seviyorumda çok ama aşık degildim, bir haftadır aşka yakın bir duygu hissediyorum, kendi kendime diyorum acaba yaşımdan dolayımı aşık olamadım bir türlü :44: heyecan var saygı var sevgi var huzur var ama aşk yeni yeni başlıyor, o bana aşkım falan diyor hep ben hâla bir kez olsun demedim mesela...

Askın nasıl gelecegi belli olmuyo ki bazen ilk görüste kalbin pır pır ediyo,bazen de zamanla bi insanı tanıdıkca duyguların aska dönüsüyo ama bunu hemen farketmiyosun sonra bi sabah kalkıp bakıyosun ki asık olmuşsun,günes bile bi baska doguyo :) Platonik aska gelince bende olmustum coook eskiden cok ta uzun sürmüstü ama öyle kaldı o is herhangi bisey olmadi yani,sonra zamanla unuttum.Ama o zamanlar öyle bi asıktım ki o kisiye sırılsıklam...Bu platonik ask bittikten uzun bi süre sonra ne düsündüm biliyo musun belki de o insanla birlikte olma sansım olsaydı zamanla onu tanıdıkca hic te sandıgım gibi biri olmadıgını görcektim.Cünkü platonik ask tek taraflı oldugu icin kafanda istedigin tüm özelliklere sahip bi karakter ciziyosun ve bunun o kisi olduguna inandırıyosun kendini.Yani kısacası platonik ask sanırım karsı tarafı gözünde büyütmekten baska bisey degil :)

Askın nasıl gelecegi belli olmuyo ki bazen ilk görüste kalbin pır pır ediyo,bazen de zamanla bi insanı tanıdıkca duyguların aska dönüsüyo ama bunu hemen farketmiyosun sonra bi sabah kalkıp bakıyosun ki asık olmuşsun,günes bile bi baska doguyo :) Platonik aska gelince bende olmustum coook eskiden cok ta uzun sürmüstü ama öyle kaldı o is herhangi bisey olmadi yani,sonra zamanla unuttum.Ama o zamanlar öyle bi asıktım ki o kisiye sırılsıklam...Bu platonik ask bittikten uzun bi süre sonra ne düsündüm biliyo musun belki de o insanla birlikte olma sansım olsaydı zamanla onu tanıdıkca hic te sandıgım gibi biri olmadıgını görcektim.Cünkü platonik ask tek taraflı oldugu icin kafanda istedigin tüm özelliklere sahip bi karakter ciziyosun ve bunun o kisi olduguna inandırıyosun kendini.Yani kısacası platonik ask sanırım karsı tarafı gözünde büyütmekten baska bisey degil :)

ah su platonik aşklar, ya inan benimki neredeyse 10 yıl sürdü orta okulda başladı ve tanımadıgım biriydi ayda yılda bir dişarda gördüm ve hep unuttum derken tekrar gördüm tekrar aşık oldum her seferinde...haklısın insan o kişiyi aklinda beyninde büyüttükce büyütüyor o benim için dünyanın en yakışıklı insanıydı o kadar yani :ssz: birde kumral yeşil gözlüydü :1::1: bende hiç konuşmadım onunla evet bende senin gibi düşünüyorum belkide tanısaydım kendisini hiç sevmezdim ama Kader diyorum çekecek çilem varmış ben en son gördükten sonra 2 yıl önce resmen depresiyona girdim aşk acısından, 6 ay falan kıvrandım sonra zamanla geçti, simdi görsemde bir sey hissetmem yani hiç sanmıyorum :)

inşallah şimdikinide önceki gibi o kadar çok severim tek dilegim bu çünkü öbürünü çok sevmiştim, şimdi korkuyorum şimdiki bana aşık degilmisin diye sorsa ne dicem aşık olmaya yakınım aslında

ah su platonik aşklar, ya inan benimki neredeyse 10 yıl sürdü orta okulda başladı ve tanımadıgım biriydi ayda yılda bir dişarda gördüm ve hep unuttum derken tekrar gördüm tekrar aşık oldum her seferinde...haklısın insan o kişiyi aklinda beyninde büyüttükce büyütüyor o benim için dünyanın en yakışıklı insanıydı o kadar yani :ssz: birde kumral yeşil gözlüydü :1::1: bende hiç konuşmadım onunla evet bende senin gibi düşünüyorum belkide tanısaydım kendisini hiç sevmezdim ama Kader diyorum çekecek çilem varmış ben en son gördükten sonra 2 yıl önce resmen depresiyona girdim aşk acısından, 6 ay falan kıvrandım sonra zamanla geçti, simdi görsemde bir sey hissetmem yani hiç sanmıyorum :)

inşallah şimdikinide önceki gibi o kadar çok severim tek dilegim bu çünkü öbürünü çok sevmiştim, şimdi korkuyorum şimdiki bana aşık degilmisin diye sorsa ne dicem aşık olmaya yakınım aslında

İnsallah seversin hatta digerinden cok seversin simdikini arkadasım,zaten nasibinse sevmek istemesen bile seversin Allah o sevgiyi o sıcaklıgı koyar icine engel olamazsın.Sürekli duygularını kontrol etme ya da sorgulayıp yönetmeye calısma bence,herseyi akışına bırak ozaman hersey cok daha güzel olur ve inşallah hayırlısıysa aşkların,sevgilerin enn güzelini yasatsın Rabbim daha önceleri cektigin sıkıntılara inat.Ben hissediyorum ki sen bunu hakediyosun ;)

İnsallah seversin hatta digerinden cok seversin simdikini arkadasım,zaten nasibinse sevmek istemesen bile seversin Allah o sevgiyi o sıcaklıgı koyar icine engel olamazsın.Sürekli duygularını kontrol etme ya da sorgulayıp yönetmeye calısma bence,herseyi akışına bırak ozaman hersey cok daha güzel olur ve inşallah hayırlısıysa aşkların,sevgilerin enn güzelini yasatsın Rabbim daha önceleri cektigin sıkıntılara inat.Ben hissediyorum ki sen bunu hakediyosun ;)

amin, ay canım duygulandım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için
ben ona deliler gibi aşık olmayı çok istiyorum çünkü bunu hakettigini biliyorum, fakat içimdeki korku aslında benim yaşadıgım acıyı ona yasatmak istemiyorum, yani kendimi çok sorguluyorum,ya aşık olamayıpta ayrılmak istersem o yıkılır acı çeker bunun için endiseliyim, ama dedigin gibi artık zamana bırakacagım :) aşık degilim desemde onunla evlenmek istiyorum yuva kurmak istiyorum, aklımdan hiç çıkmıyor, mesela bugün ilk defa TV de birbirine sarılan bir çift görünce içim gerçekten cız etti, kendi kendime aşıkmıyım ben diye sordum :)
Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin, hergün bunun için dua ediyorum, artık sizleride dualarıma katacagım :)

ne zaman bu gibi konu açılsa hemen kader kısmete bağlanır her şeye kader deyip geçtiğimiz için başarıya ulaşamıyoruz... madem her şey kader neden okuyoruz çalışıyor bir şeyler için uğraşıyoruz oturalım evimizde bütün gün nasıl olsa kader yazılmış olacaksa olur değil mi?
evlenmek konusunda da bir sürü adayınız vardır eminim ama seçici davranılıyor işte ilk çıkanın boynuna atlamayacaksınız ama herkesi hemen eleyince böyle yuvasını kuranları imrenerek izlemekle yetiniyor insan kim bilir çok şey kaçırıyorsunuz belki de. biraz şans vermekle alakalı bu işler...

amin, ay canım duygulandım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için
ben ona deliler gibi aşık olmayı çok istiyorum çünkü bunu hakettigini biliyorum, fakat içimdeki korku aslında benim yaşadıgım acıyı ona yasatmak istemiyorum, yani kendimi çok sorguluyorum,ya aşık olamayıpta ayrılmak istersem o yıkılır acı çeker bunun için endiseliyim, ama dedigin gibi artık zamana bırakacagım :) aşık degilim desemde onunla evlenmek istiyorum yuva kurmak istiyorum, aklımdan hiç çıkmıyor, mesela bugün ilk defa TV de birbirine sarılan bir çift görünce içim gerçekten cız etti, kendi kendime aşıkmıyım ben diye sordum :)
Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin, hergün bunun için dua ediyorum, artık sizleride dualarıma katacagım :)

Sana bisey diyeyim mi aslinda sen bu cocuga aşık olmussun da haberin yok :21: bundan sonra tek ihtiyacin olan his icinde kelebeklerin ucusmasi,midene tatli tatli sancilar girmesi o da yakin bi tarihte olur zaten ;) Bu arada cevabim biraz gec oldu kusuruma bakma,gece seninle yorumlasirken uyuya kalmisim :9: malum is guc erken kalkiyorum mecburen.Dualarina beni de katmayi unutma,inan ki buna cok ihtiyacim var,aynen dedigin gibi Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin İnsallah :16:

Sana bisey diyeyim mi aslinda sen bu cocuga aşık olmussun da haberin yok :21: bundan sonra tek ihtiyacin olan his icinde kelebeklerin ucusmasi,midene tatli tatli sancilar girmesi o da yakin bi tarihte olur zaten ;) Bu arada cevabim biraz gec oldu kusuruma bakma,gece seninle yorumlasirken uyuya kalmisim :9: malum is guc erken kalkiyorum mecburen.Dualarina beni de katmayi unutma,inan ki buna cok ihtiyacim var,aynen dedigin gibi Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin İnsallah :16:

en iyi arkadasımda sen aşıksın diyor :1::1: ya aslında çok çoook gözüme girmeye başladı, hatta dün gece bu mesajı yazdıktan sonra ona mesaj bile attım Sabah okusun diye :1::1:
Amin canım hakkımızda hayırlısı olsun, Mü'min nin Mü'mine olan duası kabul olurmuş (benimki hep der birbirimize dua edelim diye) inşallah en kısa zamanda seninde haberlerini alırız takiptesin yani :)

en iyi arkadasımda sen aşıksın diyor :1::1: ya aslında çok çoook gözüme girmeye başladı, hatta dün gece bu mesajı yazdıktan sonra ona mesaj bile attım Sabah okusun diye :1::1:
Amin canım hakkımızda hayırlısı olsun, Mü'min nin Mü'mine olan duası kabul olurmuş (benimki hep der birbirimize dua edelim diye) inşallah en kısa zamanda seninde haberlerini alırız takiptesin yani :)

Aminnn canim tez zamanda insallah bende sana dua ediyorum Allahim insallah icine bol bol sevgi kalbine bool bol ask versin ve bu aski daim etsin diye :16:

Son düzenleme:
üye olur okurlar o kadar basit. buraya yazılan şeyler kamuya açıktır hanımlar evde, günde dedikodu yapmıyoruz malum:)

Konu ekşi sözlüğe düşmüş.el sallayın kızlar :)
Vay vay vaayy ya aramızda köstebek var yada konuyu takip ediyolar ki kimin ne yazdigini hatta kac yasinda oldugunu bile bilyolar.İleri geri yorumlar yapılmıs bu cok büyük bi saygısızlık su an hepimize SÖZ HAKKI DOGDU!!!!Belirtmeden gecemiycem iyi yada kötü hakkımda kim ne düsünüyosa Allah ona 10 katını versin.Konuyla o kadar yakından ilgileniyolarsa gelip buraya yazsınlar.

Konu ekşi sözlüğe düşmüş.el sallayın kızlar :)

Bu arada sert yazdım ama yanlıs anlasılma olmasın kızgınlıgım sana degil arkadasım,aksine haber verdigin icin tesekkür ederim kendim ve buraya yazan tüm arkadaslarım adına.Orda yazılanları okuyunca sinirlerim bozuldu.Herkesin hayatı kendine,biz burda kendi aramızda dertlesiyoruz,onlar orda bizi cekistiriyo,izinsiz kimsenin kimseye yorum yapmaya hakkı yok gercekten cok sinir oldum.Sevgili kadınlar kulübü lütfen burda yapılan paylasımları üye olmayanların görmesini engelleyin!

Selam kizlaaaaar. Araniza katilim bende :)

Yas 26, şuan işsiz. ........bir adama talibim :) o o insan dedigim......ama daha yeni yeni görüşüyoruz. Mantik yok diyor. Kalbim ama bam başka şeyler diyor.......

:)

Araniza alcakmisiniz beni :))))

Hic evlenmemis, otuz yasin uzerinde ve artik pek de umudu kalmamis olan arkadaslar sorum size. Gunler bir sekilde geciyor. Kimimiz calisiyoruz, kimimiz hobilerimizle zaman geciriyoruz, kosturuyoruz ama geceler size de cok uzucu ve uzun geliyor mu? Neler yapiyorsunuz? Zamaninizi nasil geciriyorsunuz? Ve en onemlisi moralinizi nasil yuksek tutuyorsunuz?
Ben hala ailemle yasiyorum. Cocukmusum gibi odam var, evlilerin evi varken. Bu gucume gidiyor. Odamda bir suru ceyizim var ozenle secip ozenle sarip sarmaladigim. Evim olsa, kendi zevkimce dosesem diye hayal kurmak bile aci veriyor. Ailemle yasamak gucume gidiyor dedim ama Allah onlari basimdan eksik etmesin. Bir gun gelecek onlar olmayacak. Ben ne yapacagim o zaman yapayalniz? O kadar korkuyorum ki.
En kotusu de amacsiz yasamak. Ne icin yasiyorum ki ben? Calismak icin mi? Gezip tozmak deseniz herkes evli kimle gezeyim, yalniz mi? Coluk cocuk yok. Bombos bir hayat. Varligim ya da yoklugum neyi degistiriyor ki? Hic evlenmemis bir halam var. Annesi babasi uzun zaman once vefat etmis tabi. İki kardesi var ama herkes kendi hayatini yasiyor. Oyle olmaktan cok korkuyorum. Kismet deyip geciyoruz. Ama isyan etmemek elde degil. O kadinin ne gunahi var da onun kismetine boyle yalnizlik ve bos bir hayat dusmus?
Yardim edin arkadaslar. Psikolojim cok kotu. Eger benim kismetim de boyleyse koca bir hayat nasil dayanacagim? Siz nasil dayaniyorsunuz?

Yalnızlığınızın ve hayatınızın boşluğunu evliliğe bağladığınız sürece bu mutsuzluktan kurtulmanız zor gözüküyor.
Hayatınızın ekseninden bu bakış açısını çıkarın.

Selam kizlaaaaar. Araniza katilim bende :)

Yas 26, şuan işsiz. ........bir adama talibim :) o o insan dedigim......ama daha yeni yeni görüşüyoruz. Mantik yok diyor. Kalbim ama bam başka şeyler diyor.......

:)

Araniza alcakmisiniz beni :))))

Hosgeldin canimm :3:

Back
X