Hiç iyi değilim

Yaş 30 u geçtimi bu testlerde bi miktar risk ihtimali oluyor. Aynısı kuzenimin başına geldi ama doktoru bunun yaştan kaynaklanabileceğini söyleyip rahatlatmıştı ve canavar bi minnoşumuz oldu. Peki ikili testte burun kemiği ense kalınlığı nasıl çıktı bunlarda önemli
Ense kalınlığı 1.7 gibi normal değerlerde çıktı

İkili testi riskli çıkıp bebeği sağlıklı doğan bir sürü tanıdığım var. Ben ikinci bebeğimde yaşım 35 üstü olduğu için ikili üçlü yaptırmadım direkt fetal DNA testi yaptırdım doktorumun tavsiyesi ile. Çünkü yaptırmış olsaydım yaştan dolayı riskli çıkacaktı. İçinizi ferah tutun, ikili üçlü testlerin güvenilirliği çok düşük. Ense kalınlığı ve burun ölçümü yapıldı mı?
Evet doktora gittiğimizde 2 hafta önce değerleri olsun kalp atışı olsun normal değerlerde çıktıı. Bende böyle olacağını bilsem 2li hayatta yaptırmazdım

Abimin çocuğu için yüksek bir risk oranı verdiler. Türkiye’de bu işin piri sayılacak isimlere gittiler gen taramaları yaptırdılar Amerika’ya dört yıl önce 20 bin TL tutan tesrler İçin örnek gönderdiler. Ve hepsinden aynı sonuç çıktı. Çocuğunuzda bir özür görünüyor. Fakat bu basit bir özür olmayacak. Aldırma seçeneklerini değerlendirin, dediler. Ve ailemizin minik mucizesi tam ve sağlıklı bir doğumla dünyaya geldi :KK200:
Allah bağışlasın yiğeninizi 🤲🌺

biz ikili teste girdigimiz de dr bu yapilan testte baz alinan degerlerin yurt dısı standarlarina gore baz alindigini bizim ırk olarak daha kalin ense yapisina sahip oldugumuzu ve bazen burada bozuk cikan sonuclarin kanla gonderilen sonuclarda sorunsuz cikabildigini soylemisti.
insallah bir sey cikmaz ❤️
Amin inşallah çok sağolun 🤲

Benim 1:180 idi test sonucum. Bende çok üzüldüm.detaylı ultrason yaptırdık,normal dendi. .gelişimi de haftasına uygundu.normalde 2 hafta geriden olurmuş down sendromunda..amniyosentez eşim istememişti....şükür kızım sağlıklı ddoğdu 7 yıl oldu.

Benim 1:180 idi test sonucum. Bende çok üzüldüm.detaylı ultrason yaptırdık,normal dendi. .gelişimi de haftasına uygundu.normalde 2 hafta geriden olurmuş down sendromunda..amniyosentez eşim istememişti....şükür kızım sağlıklı ddoğdu 7 yıl oldu.
Sağlıklı uzun ömürleri olsun inşallah. Banada doktorum gelişimi normalinde devam ediyor dedi. Hiç Bi sorun yoktu. En son bu şekilde olunca ister istemez moralim çok kötü oldu inşallah benim bebeğimde sağlıkla dünyaya gelir

Sağlıklı uzun ömürleri olsun inşallah. Banada doktorum gelişimi normalinde devam ediyor dedi. Hiç Bi sorun yoktu. En son bu şekilde olunca ister istemez moralim çok kötü oldu inşallah benim bebeğimde sağlıkla dünyaya gelir
İnşallah..ense kalınlığıda normaldi..kemik yapısı da ultrasonda normal çıkmıştı..halbuki down sendromlularda kemik yapısı farklı olurmuş. ..inşallah sağlıklı doğar

Merhabalar arkadaşlar şuan 14. Haftalık hamileyim 2. Li tarama test sonucumu doktordan bugün aldım ve risk değerim 1. 237 doktor riskli olduğunu söyledi sabahtan beri moralim çok bozuk. Bi test daha varmış yaptırmaya karar verdik kanın yurtdışına gönderiliyor esas almamız gereken sonuç ona bağlıymış. sinirlerim bozuk olduğundan eşimle de tartıştık o da alttan almadı bu sefer. Yattım yatağıma ağlıyorum tek başıma hiç iyi değilim. Bu testi yaptırıp riskli gözüküp güzel sonuç alan varmı aranızda?
canım bundan tam 12 sene önce benim 2 li testim de değeri çok yüksek çıkıştı 3 dr a gösterdim amniyosentez yapmaya karar verdik ve yaptırdık ama boşuna kendmi yıpratmış ve amniyosentez yaptırmışım kızım çok sağlıklı ve çok zeki o zamanlar bu senin anlattığın 2.bir test yoktu çok ağlamıştım test yanlış çıkmış olabilir üzme kendini

Aslında çok yüksek risk değil gibi

Doktor sınırı söylemedi mi ya da testte yazmıyor mu

Zira yaş 30 üstü olunca o oran değişiyor sigara içme geçmişi vs de eklenirse olasılık testi riski yükseliyor

İçinizi ferah tutun lütfen.. 3 yıl önce erkek kardeşimin bebeği olacağı zaman sizinle aynı duyguları yaşadık. hiç olumlu şeyler söylenmemişti. Defalarca farklı dr. larla görüştük hep aynı sonuçla karşılaştık.. Maddi ve manevi olarak o kadar çok yıprandıkki anlatamam. En son bir arkadaşın tavsiyesi ile devlet hastanesinde görev yapan bir prof. Dr ile görüşüldü ve biz şokkk. bebeğimizin gayet sağlıklı olduğunu söyledi ama biz inanamıyoruz tabi onca testler yapıldı drlarla görüşüldü nasıl olur dedik inanın sevinemedik bile..Test yapılan merkezlerde çalışan insanlarda evlerine bir şekilde ekmek götürecekler değilmi anlatabildimmi demişti doktor bize. Allah ondan razı olsun. Şimdi 4 yaşında halasının paşası çokta sağlıklı maşallah... İçinizi ferah tutun lütfen dualarım sizinle...

İçinizi ferah tutun lütfen.. 3 yıl önce erkek kardeşimin bebeği olacağı zaman sizinle aynı duyguları yaşadık. hiç olumlu şeyler söylenmemişti. Defalarca farklı dr. larla görüştük hep aynı sonuçla karşılaştık.. Maddi ve manevi olarak o kadar çok yıprandıkki anlatamam. En son bir arkadaşın tavsiyesi ile devlet hastanesinde görev yapan bir prof. Dr ile görüşüldü ve biz şokkk. bebeğimizin gayet sağlıklı olduğunu söyledi ama biz inanamıyoruz tabi onca testler yapıldı drlarla görüşüldü nasıl olur dedik inanın sevinemedik bile..Test yapılan merkezlerde çalışan insanlarda evlerine bir şekilde ekmek götürecekler değilmi anlatabildimmi demişti doktor bize. Allah ondan razı olsun. Şimdi 4 yaşında halasının paşası çokta sağlıklı maşallah... İçinizi ferah tutun lütfen dualarım sizinle...
Allah bağışlasın. Umarım doktorlar bilerek para için böyle sonuç vermiyordur günahları boynuna yoksa nasıl yattıklarında uyuyacaklar. İnşallah benle birlikte her annenin yüzü güler

Çok teşekkür ederim. Üzücü Bi şekilde öğrendim keşke 2li yaptırmayıp direkt nfity testini yaptırsaydım bugünüm mahvoldu 10 gün nasıl geçicek bilmiyorum. Sizin sonucunuz gelmedi mi henüz
Merhaba ,yazınızı görünce destek olmak için yazayım dedim .ben 3ay önce doğum yaptım . Bende aynı şekilde 2li test ile hamileliği zehir olanlardanım . Her gün düşünmekten kafayı yemek üzereydim .şimdi herkese şunu söylüyorum eğer bebeğiniz sakat çıkarsa ve onu bu yüzden asla öldürmeyi düşünmüyorsanız bu testi sakın yaptırmayın .sadece insanın psikolojisini bozmaktan başka hiçbirşeye yaramıyor .benim test sonucum 50/1 di .yaşım 34. Sigara kullanmıyorum . Ama bebeğim down sendromu riski taşıyordu .sadece saçma sapan bir hesapla risk çıkıyor . Hiçbir gerçekliği yok . Oğlum çok şükür sapasağlam .bütün hamileliğimi zehir ettim kendime çok ama çok pişmanım .boşuna kendine dert etme .ultrason bulgularından zaten doktorlar anlıyor bebeğin hasta olduğunu .teste gerek yok . Bebeğin ultrasonu iyiyse at çöpe gitsin test kağıdını .çünkü o kağıt sadece bir çöp . Ve çöp olan birşeyin seni üzmesine izin verme doya doya yaşa hamileliğini sonradan yaşayamadıkların için pişman olma 👍🏻

Back
X