Hiç kimsem yok!

poeetik

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
162
26
298
İstanbul
Arkadaşlar annem ben beş yaşındayken öldü. Babam iki ay sonra evlendi. Üvey annem de bana yidiğimin içtiğimiz hesabını yapardı. Para istemek için sabahın köründe uyandırırdı. Ben baba evinde hep fazla oldum. Evlendim şimdi de koca evinde fazlayım. Babam da 2 sene önce öldü. Kimsem yok. Gidecek yerim yok. Öğretmenlik diplomam var ama eşim yıllar önce bıraktırdı. Arkadaşlarımı sildirdi. Yıllardır duvarlara anlattım derdimi. Ama artık kimsesizlikten bıktım. Sevgisizlikten yoruldum.

Eşimden ayrılırsam gidecek kimsem yok. Daha önce sokakta hiç yatmadı. Korkuyorum. Sığınma evi benim durumumdaki birini kabul eder mi sizce? İş bulamazsam diye çok korkuyorum. Malum işsizlik aldı başını gidiyor.

Hiç kimsesi olmadan ayakta kalan arkadaşlar, lütfen bana nasıl başardığınızı yazın.

34 yaşındayım. Çocuğumuz olmadı. Kendimi çok güçsüz hissediyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Gidecek hiçbir yerim yok. Ellerimle yaptığım evimi bırakıp sıfırdan bir hayata başlayacak olmak beni çok korkutuyor.

Haddim değil ama böyle bı evlilik için neden çocuk düşünüyorsunuz size yazil değil mi hiçbir yolunda gitmezken bebek olursa düzelir diye mi yapmayın bunu kendinize elbette kadın sığınma yerleri kabul eder ama zaten siz silkinip kendinize gelirseniz kimseye ihtiyacınız olmadığını anlarsınız mesleğiniz bile varmış

Yaşınız da küçük değilmiş hayatınızı böyle bı evlilik için mahvetmeyin evet başlarda zor olsa bile başarabilirsiniz

Galiba önce bir terapi falan görmeliyim. Çünkü bu acziyet hissini aşamıyorum. Sanki sığınma evi de kabul etmeyecekmiş gibi hissediyorum. Sonra sokakta kalacakmışım gibi. Psikolojim allak bullak oldu.

Boşanmak istiyor musunuz?
Eger istiyorsanız kpssye hazırlanın hatta esiniz calisma dese bile şansımı denemek istiyorum mesgale olsun diyerek calisin ve sinava girin
Hatta esinize söylemeyin bile hazırlanırken
Atanırsanız bosanma gücünü de bulursunuz kendinizde
Bransiniz neydi?

Şimdi kendini çıkmazda hissetmen çok normal ama zamanla her şey düzelecek . Önce ücretli öğretmenliğe başlarsın , o arada KPSS’ye çalışırsın . Hiç olmadı özel okullara başvurursun , etüt merkezlerine vs .
Eşinizden alacağınız nafaka vs ile kiranızı ödersiniz .
Anne ve babanızı kaybetmişsiniz başınız sağ olsun ancak başka bir akrabanız var mı ? Bekar kuzeniniz beraber yaşayın . Baba veya anne tarafından akrabalarınıza ulaşın .
Sığınma evinde kalırsınız . Yeter ki siz bir adım atın . Kervan yolda düzülür misali , Ya Allah deyin başlayın .

İngilizce öğretmenliği. Çeviri yaparak para kazanıyorum az az. Ama hayatımı idame ettirmeye yetmez bu para. Sınava hazırlandığımı anlarsa kıyamet kopar.

Hiç kimsem yok. Anne tarafım hep kanserden öldü. Yaşayan akrabam yok. Baba tarafı annem öldüğünde kovdu bizi. Şimdi hiç istemezler. Gideceğim tek yer Sığınma evi.

Eğitiminize bir şekilde devam etmek zorundasınız, kadın sığınmadan yardım isteyin inşallah yardım ederler , çok üzüldüm durumunuza .. İnsanlar ve hayat çok acımasız

İngilizce öğretmenliği. Çeviri yaparak para kazanıyorum az az. Ama hayatımı idame ettirmeye yetmez bu para. Sınava hazırlandığımı anlarsa kıyamet kopar.
Çok sevindim atanma durumunuz var , bir şekilde gizli de olsa sınava hazirlanin ve kurtulmaya bakın, atanınca daha rahat edeceksin ve kimseye ihtiyacın kalmayacak , Rabbim yardım etsin inşallah

Ben de İngilizce öğretmeniyim. Önce bir düzeninizi kurun , inanın çok fazla etüt merkezi, özel kurs , okul , kreş derken bir sürü yerden iş bulabilirsiniz. Özel ders verebilirsiniz . Saati 100tl’den veriyorum ben . Uzaktan eğitimde grup derslerine başladım . 5000 TL maaşım 3600tl özel ders gelirim var .
Neden korktuğunu hala anlayamıyorum. Çocuğun da yok ki bağım kalacak desen .

Şu durumda çocuk olmamalı zaten önce kendinizi kurtarmaya bakın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…