Hiç kıyafetim yok?

Canım seni çok iyi anlıyorum, bence bu konuyu annenle tekrar konuş. Duygularını sakin bir şekilde ifade et. Eğer daha önce fazla reaksiyon gösterdiysen seni anlamamış olabilirler 🤗

Ben de senin yaşlarındayken çok isterdim çeşit çeşit giyinmeyi ama şu an daha çok kıyafetlerimin temiz ve uyumlu olmasına özen gösteriyorum. Yaşın ilerledikçe sen de anlayacaksın o kadar da önemli olmadığını.

Dolap uygulamasından uygun fiyatlı şeyler bulabilirsin. Her ay bütçene göre bir tane alsan gayet yeterli olur bence ☺️

İlkokul , ortaokulda hiç yirtiksiz ayakkabım olmadı üstüme yeni hicbirsey alınmadı hep halamın verdiklerini giydim.kabanim botum hiç olmadı.hep başkalarına okulda içten içe imrendim.bir bot alınsın diye yıllarca yalvardım.alamadi ailemlisede bir bot ve mont aldılar yilarca giydim ilk kez taze biseyim oldu onunda bedeni bir beden büyüktü ailem büyük bedeni severdi.simdi istediğimi alıp giyiyorum alım gücüm var çok şükür.ama seni iyi anlıyorum insan o dönemler hep giyilene herşeye bakiyor başkalarının aldığı hoşuna gidiyor.calismaya başlayınca çok iyi şeyler aldım giydim bekarken şimdi evliyim umarım iyi bir meslevin olur ve istediğin herşeyi gönlünce alırsın .
Şimdi benimde iki kızım var.
Büyük kızım 11 yaşında sormadan istemeden istediği şeyi ihtiyaçlarını hemen almaya çalışıyorum.ic çamaşır söylemesi ayıp ergenlikte çamaşır im bile yoktu:(( bulamazdik o dönemler bu kadar herşey yaygın değildi alanda durumu iyi olandı.kizlarima saç tokası iç çamaşır ayakkabı mont bere rldiven ayakkabı bot sürekli alırım.icimde uhte çünkü.yas şimdi geldi 40 a çok iyi şeyler alıp giymek istiyorum içimde kaldı cunku

Ya okulumuzn belli bir forması yok , okula herkes bakıyorum farklı farklı kıyafetler giymis olarak geliyor , ben ise resmen aynı kıyafeti haftada 3 gun giyiyorum , asssssırı utanıyorum , bi kere bi ayakkabım vardı baya 2 3 senelik , tabi kararmıstı da , bi arkadasım ayakkabıya bak bembeyaz diye dalga gecti benle , asırı kotu oldum. Aslında durumumuz var fakat ailem lmıyor yok neymis borc varmıs falan , ayda bir kıyafet aldanıznyeter 1 parca en azından diyorum onuda kabul etmiyolar , en kotusu harclıklarımı biriktiriyorum ona bile kızıyolar , gelmis biz onu yemek yemen icin verdik kıyafwt slamazsin falan diyolar. Resmen biktim millet cok guzel giyinirken eski püskü kıyafetlerle okula hidiyorum , bazen gizlice para biriktirip biseyler alıyorum ama zorluyor bu beni , ne yapicam?
Üniversiteyi üstümdeki montla bitirdim. Sen giysi diyorsun. Bunlar hep dayatma. Biz bi pantolonla kaç yıl geçirirdik herkes de çok beğenirdi bizi. Önemli olan temiz olmak.

Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.sende iş güç sahibi olunca neler neler alırsın.ama şu an çözüm dersen..
Az az biriktirip acil ihtiyaçlarını al bir ay pantolon vs.. gibi.
O dönemler insan giymek istiyr sen çok haklısın ailene bişey diyemiyorum durumu ne halde .
Bak şimdi cebbimde param var çıksam mağazalar isteisgimi alırım ama heves gidiyor bir süre sonra.o dönemler çok başka

Bende neredeyse her gün aynı şeyle gidiyorum okula. Utanmasam 12 yaşından beri giydiğim pembe peluş pijamamla yataktan çıkıp bile giderim öyle üşeniyorum giyinmeye. İnsanlık üstündekilerle değil içindekilerle oluyor. Kıyafetine bakan insanları arkadaş yerine koyup muhatap alma. Belki 1 gardrop dolusu kıyafetin var, nereden biliyorlar ? Üşeniyoruz ayol. Kime ne.

Bende neredeyse her gün aynı şeyle gidiyorum okula. Utanmasam 12 yaşından beri giydiğim pembe peluş pijamamla yataktan çıkıp bile giderim öyle üşeniyorum giyinmeye. İnsanlık üstündekilerle değil içindekilerle oluyor. Kıyafetine bakan insanları arkadaş yerine koyup muhatap alma. Belki 1 gardrop dolusu kıyafetin var, nereden biliyorlar ? Üşeniyoruz ayol. Kime ne.
Ya bu aslında farklı bir mevzu, şuan sizin dediğiniz gibi düşünemiyor bu yaş grubu 🌸 Daha 16 yaşında çevreye özenen, kendini keşfeden çocuklar bunlar. Üşendiği için değil, olmadığı için üzülüyor, giyinemiyor, haliyle kendini kötü hissediyor. Yaşadıkları çok normal değil mi? Hele ki böyle bir dönemde... Önceden ailemiz ne alırsa onu giyerdik biz, çoğu zaman seçme şansımız bile yoktu. Şimdiki nesil kendi beğendiği olmazsa giymiyor. Herşeyin uyumuna dikkat ediyor. Böyle bir ortamda bu minik arkadaşın yaşadıkları, hissettikleri çok doğal.

Ailen kızmazsa, kabul ederse ben de sana bir hediye göndermek isterim. ❤️

Ben yine kapitalist sisteme hizmet edicem:KK70:
Ama bir söz var insan kıyafetiyle gelir , sözleriyle ağırlanır diye.
Ben aşırı önem veririm giyime kuşama. Çünkü bence insan hakkında çok şey söyler. Ha bir insanın durumu yoktur ona amenna.
Ama durumu olup , paspal gezen insandan haz etmem ve yakınlıkta kurmam :KK70:
16 yaşındaki bir genç kıza çok güzel yorum yapmışsınız hanımefendi sizi tebrik ediyorum.
Çok yazık gerçekten.
İnsanların arada bir gardrop doldururken beyninide doldurması gerektiğini düşünüyorum.

Aslında işin kolay, 1 siyah pat. 1 tane siyah tayt ve 2-3 sweat oldu bitti. Daha ne kadar farklı olsun ki okuldasın sonucta olabildiğince spor olman gerekir. Bunlar için butiklere bakabilirsin uygun fiyatlı, mağaza indirimlerinden faydalanabilirsin ve birde semt pazarına bakabilirsin. Mesela 50 TL civarına aldım bu kış tüm sweatlerimi aynı zamanda lcw nın siyah mom jeani inditex grubuyla yarısır baya iyi, fiyatı da uygun. Ayakkabı içindee, bence paranı bırıktırıp modeli eskimeyecek bir kaç yıl giyebileceğin bir markadan alabilirsin.
öğrenci ablandan bu mesajda sana, ne olursa olsun kimseyi takma.
Bu arada eğer kabul edersen bende maaşımı alınca ufak bir hediye göndermek isterim. Öğrenci kardesimsin benimde lisemde serbest kıyafet zorunluluğu vardı cok iyi anlıyorum seni 🙏

Ya bu aslında farklı bir mevzu, şuan sizin dediğiniz gibi düşünemiyor bu yaş grubu 🌸 Daha 16 yaşında çevreye özenen, kendini keşfeden çocuklar bunlar. Üşendiği için değil, olmadığı için üzülüyor, giyinemiyor, haliyle kendini kötü hissediyor. Yaşadıkları çok normal değil mi? Hele ki böyle bir dönemde... Önceden ailemiz ne alırsa onu giyerdik biz, çoğu zaman seçme şansımız bile yoktu. Şimdiki nesil kendi beğendiği olmazsa giymiyor. Herşeyin uyumuna dikkat ediyor. Böyle bir ortamda bu minik arkadaşın yaşadıkları, hissettikleri çok doğal.

Ailen kızmazsa, kabul ederse ben de sana bir hediye göndermek isterim. ❤️
Haklısınız, farkındayım aslında durumun. Ama işte duruma farklı bir pencereden bakabilmesini sağlamak istedim. 💜

Siz de bazı kurnazlıklar yapabilirsiniz.

Mesela kıyafetleriniz rengarenkse tekrar tekrar giyildiğinde dikkat çeker, ama siyah-beyaz-gri gibi basic şeylerin tekrar giyildiği dikkat çekmez. Özellikle siyahın.

Basit parçalar giyip, saçınıza başınıza özen gösterip ufak aksesuarlarla gayet şık olabilirsiniz.

Yapacak bir şey yok ben de bırakın liseyi üniversitede de adam gibi içime sinen bir gardrop sahibi olmadım :)

Ben yine kapitalist sisteme hizmet edicem:KK70:
Ama bir söz var insan kıyafetiyle gelir , sözleriyle ağırlanır diye.
Ben aşırı önem veririm giyime kuşama. Çünkü bence insan hakkında çok şey söyler. Ha bir insanın durumu yoktur ona amenna.
Ama durumu olup , paspal gezen insandan haz etmem ve yakınlıkta kurmam :KK70:
Mesela edep insana ozel birseydir, insanlari hayvanlardan ayiran da budur.
Sizin alakasiz yorumunuza istinaden yine yorumunuzla alakali bu soz aklima geldi.
Ben şahsen yanimda paspal giyinenden ziyade edepsiz, hayasiz, insanlari dis gorunuse gore yorumlar yapip ezen, ahlak yoksunu vs gibi kotu ozelliklere sahip birinin bulunmasindan rahatsizlik duyarim.
Cogu zaman yanimdaki arkadasimin ne giydigini hatirlamam bile. Hep ayni kiyafeti giyse bile bu onunla iletisimimi etkilemez. :super:

Sizin alakasiz yorumunuza istinaden yine yorumunuzla alakali bu soz aklima geldi.
Ben şahsen yanimda paspal giyinenden ziyade edepsiz, hayasiz, insanlari dis gorunuse gore yorumlar yapip ezen, ahlak yoksunu vs gibi kotu ozelliklere sahip birinin bulunmasindan rahatsizlik duyarim.
Cogu zaman yanimdaki arkadasimin ne giydigini hatirlamam bile. Hep ayni kiyafeti giyse bile bu onunla iletisimimi etkilemez. :super:
Bu da biraz ağır oldu sanki 😱

Cevap versem banlanırım , değer misin ? Asla :D o yüzden hayatında başarılar. Bir de şey dicem göz ardı tuşu var , hani sevmiyorsan basarsın.
Kendiniz gibi düşünmeyen ya hayvan yada edepsiz :) evet sen en edepli , en akıllısın oldu mu? Hadi naş:D

Bu da biraz ağır oldu sanki 😱
Bdv de beğendim almak isteyen bana sallıyor. Alamıyorlar da yazık :D her neyse ban almaya değmeyecek insanlarla artık muhattap olmayacağım. Göz ardı edicem hepsini.

Bdv de beğendim almak isteyen bana sallıyor. Alamıyorlar da yazık :KK70: her neyse ban almaya değmeyecek insanlarla artık muhattap olmayacağım. Göz ardı edicem hepsini.
neden oyle bir sey yapsinlar ki? yani ben de forumda aktif bir uyeyim ama o kadar da dikkatimi cekmediniz, kimsenin sizin uzerinize oynadigini falan fark etmedim.

bu konuya yaptiginiz yorum gercekten cok talihsiz oldu, ben diger kisinin hakaret iceren yorumunu da tasvip etmiyorum ama en azindan “arkadaslar evet yorumum hos olmamis” deseniz daha sik olurdu. cunku gercekten herhangi bir mantiga uymuyor kiyafetim yok diyen bir genc kiza benim marka takintim var kiyafeti guzel olmayanla arkadaslik etmem demek.

neden oyle bir sey yapsinlar ki? yani ben de forumda aktif bir uyeyim ama o kadar da dikkatimi cekmediniz, kimsenin sizin uzerinize oynadigini falan fark etmedim.

bu konuya yaptiginiz yorum gercekten cok talihsiz oldu, ben diger kisinin hakaret iceren yorumunu da tasvip etmiyorum ama en azindan “arkadaslar evet yorumum hos olmamis” deseniz daha sik olurdu. cunku gercekten herhangi bir mantiga uymuyor kiyafetim yok diyen bir genc kiza benim marka takintim var kiyafeti guzel olmayanla arkadaslik etmem demek.
Sassy sen takıntılı değilsin çünkü. Ben kendimi önemsediğimden değil bildiğim bir şey olduğundan söyledim emin ol :)
Yaptığım yorum yanlış dahi olda gelip bana hayvan ve insan arasında ki fark yazamaz. Ha onu normal görüyorsan ona da bir şey diyemem. Kimseden yaptığım yorum için falan özür dileyemem. Sadece konu sahibini üzeceğimi düşünemedim. Ben kimsenin yorumuna gidip bu tarz bir cevapta vermiyorum. Bence olaylara şu an farklı bakıyoruz.

Back
X