- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.303
- 528
Yani çevre ve yetiştirilme her şeydir insanın bireysel özelliklerinin hiçbi önemi yoktur diyorsunuz ya hayretler içinde okuyorumAnne baba çocuğuna o güveni verdikten sonra o yollara baş vurmaz ergen.Kenara itilmiş,sevgi görmemiş,baskı ile büyümüş çocuklar dediğinizi yapanlar.Dediğim gibi suçu çocukta değil ailesinde aramak gerekiyor.Lisede arkadaşım babası mutasıp olduğu için uzun alınan okul eteğini kıvırır kıvırır gezerdi okulda.Benim böyle şeyler yapmam,o arkadaşlarıma özenmem söz konusu olmadı.Ben de onla aynı yaştaydım,aynı heveslerim,duygularım vardı elbette.Aile şanstır
Yaklaşımınızdan çıkarımda bulunacağım masadan kalkmadan sürekli kendi anlatan tarih öğretmeni de siz misiniz?

Kenara itilmiştinAnnemle babam izin vermedikleri her şeyin sebebini güzelce açıklardı ama benim pek umrumda olmazdı. Bu arada sevgi görmeyen, kenara itilen bir çocuk değildim.
Mesela yaşıma uygun olmadığı için makyaj yapmamam gerektiğini söylerlerdi, evden çıkınca yapardım. Dönüşte eve girmeden makyajımı silerdim.
Eteğim çok uzun değildi ama ben yine de katlardım. Çoğu ergen gibi hevesim vardı böyle şeylere. Siz hiç mi ergen olmadınız yahu![]()
Sadece sen bilmiyorsun
Sevgi görseydin bilimde gözün olurdu
Birbirimizi kandırmayalım