Hiç kıyafetim yok?

Anne baba çocuğuna o güveni verdikten sonra o yollara baş vurmaz ergen.Kenara itilmiş,sevgi görmemiş,baskı ile büyümüş çocuklar dediğinizi yapanlar.Dediğim gibi suçu çocukta değil ailesinde aramak gerekiyor.Lisede arkadaşım babası mutasıp olduğu için uzun alınan okul eteğini kıvırır kıvırır gezerdi okulda.Benim böyle şeyler yapmam,o arkadaşlarıma özenmem söz konusu olmadı.Ben de onla aynı yaştaydım,aynı heveslerim,duygularım vardı elbette.Aile şanstır
Yani çevre ve yetiştirilme her şeydir insanın bireysel özelliklerinin hiçbi önemi yoktur diyorsunuz ya hayretler içinde okuyorum
Yaklaşımınızdan çıkarımda bulunacağım masadan kalkmadan sürekli kendi anlatan tarih öğretmeni de siz misiniz? 😂😂

Annemle babam izin vermedikleri her şeyin sebebini güzelce açıklardı ama benim pek umrumda olmazdı. Bu arada sevgi görmeyen, kenara itilen bir çocuk değildim.

Mesela yaşıma uygun olmadığı için makyaj yapmamam gerektiğini söylerlerdi, evden çıkınca yapardım. Dönüşte eve girmeden makyajımı silerdim.

Eteğim çok uzun değildi ama ben yine de katlardım. Çoğu ergen gibi hevesim vardı böyle şeylere. Siz hiç mi ergen olmadınız yahu😂
Kenara itilmiştin
Sadece sen bilmiyorsun
Sevgi görseydin bilimde gözün olurdu
Birbirimizi kandırmayalım 🙄

Ben de ergendim. Babamın biriciğiydim, çok başarılı bir öğrenci olduğum için de olabildiğince şımartılıyordum; babam yobaz biri değildi, aydın bir adamdı. Makyaj da yaptım, etek de katladım, yeri geldi dersi de astım, sevgilimle de seviştim, seks de yaptım, gezdim, tozdum. Elime para geçince kıyafetime, epilasyonuma harcadım, gittim piercing yaptırdım, dövme yaptırdım. O yaşta insan yediğini, içtiğini, gezdiğini biliyor. Hepsi yaşıma uygundu, yaptığım hiçbir şeyden pişman olmadım; hayatımın en güzel günleri olarak hatırlıyorum. Dönmeyi o kadar çok isterdim ki.

Bir ergene “Podyuma değil, okula gidiyorsun.” diyerek haşlayan biri nasıl bir ergenlik geçirmiş merak konusu. Öyle bir ebeveynim olmasını istemezdim.

Siz gülmeye devam edin :) Herkes hayata baktığı noktadan devam ediyor,başarılar dilerim :)
Yazdıklarım çarpıtılmadan okunursa ne demek istediğimi anlarsınız.:KK66:
Çarpıtan sizsiniz aslında. Gelişmiş ülkelere kadar getirdiniz konuyu. Evet gelişmiş ülkelerde çocuklar hiç kıyafetleri yüzünden zorbalığa uğramıyor, çok haklısınız 😂

Annemle babam izin vermedikleri her şeyin sebebini güzelce açıklardı ama benim pek umrumda olmazdı. Bu arada sevgi görmeyen, kenara itilen bir çocuk değildim.

Mesela yaşıma uygun olmadığı için makyaj yapmamam gerektiğini söylerlerdi, evden çıkınca yapardım. Dönüşte eve girmeden makyajımı silerdim.

Eteğim çok uzun değildi ama ben yine de katlardım. Çoğu ergen gibi hevesim vardı böyle şeylere. Siz hiç mi ergen olmadınız yahu😂
Ama bakın size makyaj yapma imkanı vermemişler,seçenek sunmamışlar siz de gizli gizli yapmışsınız.Sizin suçunuz yok ki,sizi bu duruma itmiş aileniz .

Bir ergene “Podyuma değil, okula gidiyorsun.” diyerek haşlayan biri nasıl bir ergenlik geçirmiş merak konusu. Öyle bir ebeveynim olmasını istemezdim.
İçinde çok şey kalmış, diğer ergenler hatta kendi çocuğu bile yaşayamadıklarını yaşamasın istiyor diye yorumladım ben açıkçası. Doğrudur yanlıştır bilemem bana geçen duygu bu.

Çocuklarımıza özgüvenin kılık kıyafetle olmayacağını anlatmak bize düşüyor.Böyle yetişen bir toplumda bu tür durumların yaşanması nasıl da azalacak.İleri,medeni ,gelişmiş ülkelerin kültürüne bakın,insanlar bu tür boş işlerle uğraşmıyor.Başarı,bilim takdir görüyor.Biz de ise hava civa…
Siz o kazakla okula gittiğinizde sizi küçümseyen,rahatsız eden bakışlar oldu mu?
Çocuğa elbette özgüvenin kılık kıyafetle olmadığını anlatalım ama çocuk bunu en fazla bir çocuğun anlayabildiği kadar anlar. Ayrıca kıyafet de etkiliyor ozguveni ister istemez.
15 yaşındaki olgunlukla 25 yaşındaki olgunluk aynı değil. Bu yorumu bana yazmadınız ama son sorunuza benzer şöyle söyleyeyim benzer durum başıma geldi ve evet rahatsız eden bakışları ve hatta cümleleri dahi oldu. Bunu diyen kişiler de öyle dersle alakası olmayan kişiler değildi, gayet güzel puanlarla belli bir yüzdeliğe girmiş başarılı çocuklardi. Yazdıklarınız doğru ama bunu pratikte uygulamak çocuklar için bazen mümkün olmuyor.

Çarpıtan sizsiniz aslında. Gelişmiş ülkelere kadar getirdiniz konuyu. Evet gelişmiş ülkelerde çocuklar hiç kıyafetleri yüzünden zorbalığa uğramıyor, çok haklısınız 😂
Kaç defa yurt dışına çıkıp gelişmiş bir ülkede bunları gözlemleme fırsatınız oldu?

Ama bakın size makyaj yapma imkanı vermemişler,seçenek sunmamışlar siz de gizli gizli yapmışsınız.Sizin suçunuz yok ki,sizi bu duruma itmiş aileniz .
Az önce siz de kendi kızınıza o imkanı vermeyeceğinizi söylemiyor muydunuz?

Az önce siz de kendi kızınıza o imkanı vermeyeceğinizi söylemiyor muydunuz?
Okulda o imkanının olmadığını bilir.Gençtir özenecek,yapacak …ama okul dışında yaşına uygun bir şekilde makyaj yapıp gezebilme rahatlığını yaşar istediği kadar.

Okulda o imkanının olmadığını bilir.Gençtir özenecek,yapacak …ama okul dışında yaşına uygun bir şekilde makyaj yapıp gezebilme rahatlığını yaşar istediği kadar.
Tamam okulda makyaj yapmayı yasaklıyorsunuz yani. O zaman kızınız gizli gizli yaparsa kızma hakkınız yok siz itiyor oluyorsunuz çocuğu buna.

Valla bilmiyorum, lirik güzel bayan açıklama getirirse sevinirim 😂
Ya inanın kızamıyorum size 😀 Çarpıtmadan okursak üstümüze alınmadan birbirimize faydamız olur :) bu konuda kavga arımıyorum o yüzden yokum inanın.Fikir alışverişi yaptığımızı düşünüyorum 🤨

Ya inanın kızamıyorum size 😀 Çarpıtmadan okursak üstümüze alınmadan birbirimize faydamız olur :) bu konuda kavga arımıyorum o yüzden yokum inanın.Fikir alışverişi yaptığımızı düşünüyorum 🤨
Güzel arkadaşım çarpıtan yok. Seyahat yarıştırmak isteyen sizsiniz, biz de kaç seyahatn konuda yorum yapmamıza uygun olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz.

Bence biraz köşeye sıkıştınız, kurtulmak için çarpıtma falan diyorsunuz.

İçinde çok şey kalmış, diğer ergenler hatta kendi çocuğu bile yaşayamadıklarını yaşamasın istiyor diye yorumladım ben açıkçası. Doğrudur yanlıştır bilemem bana geçen duygu bu.
Ebeveynlerin endişelerine hak veriyorum;ama yetiştirdiğimiz çocuğa da güvenelim. Arkadaşı olurum, benden korkmasın, yaşadıklarını bana anlatsın, önemli bir karar alacaksa danışsın isterim;fakat kısıtlamam, baskılamam, yasaklamam. Daima ters teper çünkü. İçinde ukte kalsın hiç istemem. İstediğini yaşasın, uyardığım noktalara dikkat ederek. Hata yapa yapa öğrenilir, aksi hâlde başarılı bir birey olamaz, iyi insan ilişkileri kuramaz.

Tamam okulda makyaj yapmayı yasaklıyorsunuz yani. O zaman kızınız gizli gizli yaparsa kızma hakkınız yok siz itiyor oluyorsunuz çocuğu buna.
Tamam işte okulda makyaj yapmayı kısıtlayan ben değilim ,okulun kuralları .O yaşta bir çocuk bu tür farkları kaldıramıyor ,giyemediği şey için üzülüyor.Bu nedenle de okulda herkesin kurallara uyması herkesin tek tipte gelmesi isteniyor.Bu konuda hem fikirsek ?.. devam ediyorum.
Baskı görmeyen çocuk istediğini uygun ortamda yapınca zaten okula öyle gitmemesi gerektiğini bildiğinden özenmiyor başkasına.Kendimden örnek verdim .Zerre kadar özenmezdim çünkü etek boyum kısacıktı gunluk hayatta belki de ondan.Ama ailemden baskı görseydim ben de o eteği kıvırıp gidecektim belki de…

Son düzenleme:
Güzel arkadaşım çarpıtan yok. Seyahat yarıştırmak isteyen sizsiniz, biz de kaç seyahatn konuda yorum yapmamıza uygun olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz.

Bence biraz köşeye sıkıştınız, kurtulmak için çarpıtma falan diyorsunuz.
Hayır ben onu samimi bir şekilde sordum siz savunmaya geçtiniz.Bulundugunuz yerdeki gözleminizi merak ettim.Şayet bulunmadıysanız da bundan doğal bir şey yok ;) diyorum ya burda kadınlar tetikte bekliyor ki ben çok eski bir üyeyim biliyorum platformu

Tamam işte okulda makyaj yapmayı kısıtlayan ben değilim ,okulun kuralları .O yaşta bir çocuk bu tür farkları kaldıramıyor ,giyemediği şey için üzülüyor.Bu nedenle de okulda herkesin kurallara uyması herkesin tek tipte gelmesi isteniyor.Bu konuda hem fikirsek ?.. devam ediyorum.
Baskı görmeyen çocuk istediğini uygun ortamda yapınca zaten okula öyle gitmemesi gerektiğini bildiğinden özenmiyor başkasına.Kendimden örnek verdim .Zerre kadar özenmezdim çünkü etek boyum kısacıktı gunluk hayatta belki de ondan.Ama ailemden baskı görseydim ben de o eteği kıvırıp gidecektim belki de…
Anlamadığınız nokta şu, okullarda herhangi bir kısıtlama yok. Çocuklar serbest kıyafet olmasa da istedikleri gibi giyinip gidiyorlar, kızlar makyaj yapıyor, erkekler saç uzatıyor, sakal bırakıyor. Siz çocuğunuza bunları yasakladığınız zaman zorbalığa uğrama ihtimali var. Bütün kızlar makyajlıyken sizinkine yasaksa bu eninde sonunda ilgisini çekecek, özenecek. Yasak olunca daha tatlı gelecek ve gizli yapacak. Basit bir denklem bu.

Back
X