- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
Bence bütün bunlar çok takmışsın takma istemeseler o kadar hazırlığı yapmazlardı, ayrıca haline şükret benm kayınbabam da çok içli dışlı olmayı sever kadınlarla keşke az seninkinin huyu olsaydıBayramda erkek arkadaşımın ailesiyle tanıştım. Akşam üzeri gelirsen kimseye denk gelmezsin demişti. Aksilik bu ya gittiğimde kuzeni oradaydı. Benden biraz önce gelmiş. Erkekler balkona çıkmış, yeğenim ve ben içerde oturduk. Babası içeri gelip bize hoşgeldiniz dedi. Elini öpecektik ama yeğenime de bana da öptürmedi. Ama itici bir tavrı yoktu, sarılmadı da.
Bizden 10 dakika sonra da halası geldi eşiyle. Erkekler balkonda olduğu için halasının eşi de balkona geçti. Sonra komşuları geldi maaile. Onların erkekleri de balkona geçti. Böylece babayla hiç bir arada bulunamadık. Annesi de misafirlerle ilgilendi falan. Biz halasıyla ve komşusuyla sohbet ettik daha çok. Daha sonra kalkarken de babası ve halasının eşi yolcu etmek için geldiler içeri. Bu defa halasının eşi elini uzatınca sarılmak için de hamle yaptı. Yani sarılmak derken işte yanak yanağa öpmek şeklinde. İlk önce onunla vedalaştım. Babasına sıra gelince bu defa babası da öptü aynı şekilde.
İki gün önce de bize geldiler ve aileler tanıştı. Biraz kalabalık olunca bir süre sonra kadınları diğer odaya aldık erkekler kendi aralarında sohbet ettiler. Sesleri geliyordu gayet güzel bir sohbet ortamı vardı. Ama herkes gittikten sonra abim dedi ki babası benim gibi pek konuşmayı sevmiyor galiba. Ben çok üzerinde durmadım o zaman. Konuşmayı sevmiyordur belki diye düşündüm.
Bugün de onlar bizi davet ettiler. İlk başta kadın erkek hepimiz bir aradaydık ama erkekler kendi aralarında sohbet ediyorlardı. Babası da normal konuşuyordu herkes gibi. Sonra onlar balkona geçtiler. Ve tüm sohbet boyunca babası hiç konuşmamış. Abime sordum ne yaptı diye. Hiç ağzını bile açmadı sadece dinledi dedi. Abimin de gözlemi iyidir. Acaba bu işin olmasını istemiyor mu dedi.
Ben de aşırı incelerim her şeyi, hatta bazen takıntı boyutunda. Şimdi düşünüyorum da acaba gerçekten istemiyorlar mı beni? Yani çok ilgililer çok misafirperver davrandı annesi falan. Yakın akrabaları da çağırmışlar, halalar teyzeler kalabalık bir ortamdı. Çok özenmişler ikramlar hazırlamışlar aşırı ilgiliydiler. Ama bunlar evine gelen herhangi bir misafire de yapılır sonuçta. Şu an her şeyi gözden geçiriyorum annesi de çok durgun. Bize geldiklerinde de öyleydi. Sanki sürekli bir şey düşünüyor gibi. Az konuşuyor falan. Ama ailemdeki herkes annesini çok sevdi. Hatta ben de sevmiştim, konuşmuyor olmasına rağmen çok samimi bulmuştum. Ama şimdi düşünüyorum da bir sürü şey geliyor aklıma. Acaba diyorum istemiyorlar da erkek arkadaşım istediği için mecbur mu kaldılar? Anneler mecbur kalır babayı da ikna etmeye çalışır ya öyle bir durum mu var acaba?
Bu arada bu akşam onlardan kalkıp eve geldim baktım teyzeleri yengeleri halası ve annesi aynı anda instagramdan takip isteği yolladı. Erkek arkadaşıma bahsettim güldük falan. Kendisi vardiyalı çalışıyor. Bizden sonra gece vardiyasına gidecekti o da. Ben evden çıkarken hepsi bizdeydi dedi. Hatta annem senden annenin numarasını isteyecek yarın anneni arayacak konuşacak falan dedi. 2 dakika sonra da annesi aradı konuştuk söylediği gibi. Ama şimdi bir kere huylandım ya her şey zoraki yapılıyormuş gibi geliyor. Sanki erkek arkadaşım yap diyor o da mecbur oğlu üzülmesin diye yapmaya çalışıyor gibi geliyor bana.
Daha önce annesinin durgunluğunu sormuştum erkek arkadaşıma. Bizim aileler arasında kültür farkı var farklı milletlerdeniz. Annemin de bu konudaki önyargılarından bahsetmiştim erkek arkadaşıma. O da biraz annesine bahsetmiş. Annesi de güya bu yüzden tedirginmiş. Bir sorun çıkacak diye korkmuş. Arabaya bindiklerinde erkeklerin kendi aralarında iyi anlaştığını duyunca sevinmiş rahatlamış. Ama bu akşam da durgundu.
Taktım şimdi ben acaba istemiyorlar mı diye. Sorsam erkek arkadaşım söylemez üzülmeyeyim diye. Nasıl öğrenebilirim sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?