Olumsuzluklara çok koklenmişsin kuzum ya. Ilk once kendine çirkin demen çok yalniş. Bakimli, temiz ol gerçek guzellik odur. Ve yaş aldikca zaten yuzun vucudun şekillenicek. Şimdiden sorun yapma oyle şeyleri. Temizliyine, giyimine, bakimina dikkat et. Yuz maskeleri, saç maskeleri dene mesela her hangi sorun için. 17 yaşimda ben de oyleydim. Çok zayifdim. Burnum kendime çok uzun gorulurdu. Hergu estetik yaptirmak istiyorum diye ağlardim17 yasindayim , hic mutlu olamiyorum hersey ust uste geliyor dayanamiyorum , oturup sırlarımı anlatabilecegim biri yok , cirkinim , hoslandigim kisi benden hoslanmıyor, arkadaslarim benle zoraki takılıyor , ayip olmasin diye takılıyor , derslerim kotu , ailemle aram kotu hicbirseyim duzgun deil biktim ne yapacagimi bilmiyorum bu olaylara o kadar cok alıstım ki hicbirseye sasırmıyorum hayat cok sıkıcı geliyor , ne yapicam olmek istiyorum.
Olur öyle 17 yaşındaki ergenlerin çoğu mutsuz oluyor zaten.17 yasindayim , hic mutlu olamiyorum hersey ust uste geliyor dayanamiyorum , oturup sırlarımı anlatabilecegim biri yok , cirkinim , hoslandigim kisi benden hoslanmıyor, arkadaslarim benle zoraki takılıyor , ayip olmasin diye takılıyor , derslerim kotu , ailemle aram kotu hicbirseyim duzgun deil biktim ne yapacagimi bilmiyorum bu olaylara o kadar cok alıstım ki hicbirseye sasırmıyorum hayat cok sıkıcı geliyor , ne yapicam olmek istiyorum.
Olumsuzluklara çok koklenmişsin kuzum ya. Ilk once kendine çirkin demen çok yalniş. Bakimli, temiz ol gerçek guzellik odur. Ve yaş aldikca zaten yuzun vucudun şekillenicek. Şimdiden sorun yapma oyle şeyleri. Temizliyine, giyimine, bakimina dikkat et. Yuz maskeleri, saç maskeleri dene mesela her hangi sorun için. 17 yaşimda ben de oyleydim. Çok zayifdim. Burnum kendime çok uzun gorulurdu. Hergu estetik yaptirmak istiyorum diye ağlardimşimdi 29 yaşindayim hiçbir estetiyum yok kenardan hep ovgu aliyorum. O resimlerime bakanlar zaten benim olduguma inanmiyorlar. Değişeceksin. Ergenlik insanlarin en çok kusurlarinin öne çiktiği yaşdir. Çirkin oldugunu da dusunmuyorum.
Ders konusuna gelirsek dersim kötu diyerek notlarini yukseltemezsin. Gunumuzun sosyal medyalari, yalanci işikli hayatlari en çok okul çocuklarinda çok buyuk karamsarlik yaratiyor. Herkes eğleniyor ben ders çalişiyorum dusuncesi çok fazla. O yuzden kendini sosyal medyanin sahteliyine kaptirma. Zayif notlarini duzeltmeye çaliş. Beynimizin sinirsiz potensialini degerlendir. Yabanci dil öğren. Internetde o kadar ilmi sayfalar, ders vidyolari varki onlardan yararlana bilirsin. Bazi uygulamari kullanmayi kisitla. Zorluk olmadan başari olmaz. Hep dizi izleyerek başariya ermeyi beklememelisin.
Ailenle sorunlara gelince. Onlarin kiymetini anlamab biraz zaman alacak. Mesela belki evlenene kadar bilmiyceksin kiymetlerini ama bilki çok kiymetliler. Sağlikli olmalari, yaninda olmalari bile bir lutuf. Guzel bir opucuk, sicak sarilma bile aradaki buzlari eritir. Ben babamla anlaşamazdim. Kavga etmediyimiz hafta olmazdi. Mecbur olmadikca konuşmazdik. Ergenlik donemlerimde. Anlayişsizlik yapardi. Ama şimdi misafir gidince oyle bir sariliyoruzki. Hep opucuklere boğarim kendisini)) duzeliyor ya zamanla hersey
Yani hayatinda olumsuz hiçbir şey yok. Sadece sen kendin olumsuz bir hayat kurmuşsun kendine. Ve şimdi neden hayatim boyle diye şikayetleniyorsun. Senin duzelte bileceyin şeyleri duzelt. Kendine yeni sayfa aç bugun hayatimin yeni bir donemi başliyor diyerek yeni bir hayat kur. O hayata sadece sevgi ve guzellikleri al. Çok degil 3 ay sonra çok mutlu oldugunu goreceksin
Cokkkk huzel yazmissiniz cok tesekkur ederim deneyecegimHepimizin o yaşlarda yaşadığı, hissettiği şeyler.
Bu duygulardan kurtulmak demeyelim de düzenlemek için ne yapabiliriz diye düşünelim?
Sırlarını niye anlatasın ki?
Çevremdekilere anlatmak mahremimi açmaktır. Bir gün karşıma getirebilirler. Özellikle ergenlik sürecinde.
Bu platform onun için çok ideal, çünkü anonim :)
Arkadaşlık öyle nerede ne zaman hangi dosta denk düşeceğini bilemez insan.
Çirkin değilsindir emin ol. O yaşlarda hepimiz çirkin hissettik. Ben burnumu yaptıracaktım. Kemerli. Doktorum izin vermedibüyüyünce geçer isteğin yüzün otursun, isteklerin netleşsin çok istersen bir ihtimal yaparım dedi. 12 yıl geçti gidip tekrar teklif etme ihtiyacı bile hissetmedim.
Hemen hemen herkesin platonik bir sevdiği vardır. Zamanla geçer. Bir gün gerçek aşkı bulur. Varsın geç olsun ömrünün kalanını da tamamlayacağın birine aşık ol.
Derslerin neden kötü? İstediğin hedeflediğini bir fakülte, bir iş var mı? Hedef koyarsan bir şekilde düzeltme sorumluluğunu içinde hissedersin.
Aileyle ergenlikte hepimizin kötü idi. Sadece idare etmeyi bilmek lazım. Onlara karşı saygını bozma, ama kendi isteklerini de uygun dille anlat.
Bunlara üzülmek yerine kendini keşfetmeye çalış, güzel insanların kitaplarını oku, hedef koy, gayret et, şükret.
gunun yarisindan fazlasi bu sekilde geciyorsa, aklinda intihar dusunceleri varsa, hayattan eskisi gibi zevk alamiyorsan psikiyatriste git. ama arada oyle geliyor sonra geciyorsa terapiste git.17 yasindayim , hic mutlu olamiyorum hersey ust uste geliyor dayanamiyorum , oturup sırlarımı anlatabilecegim biri yok , cirkinim , hoslandigim kisi benden hoslanmıyor, arkadaslarim benle zoraki takılıyor , ayip olmasin diye takılıyor , derslerim kotu , ailemle aram kotu hicbirseyim duzgun deil biktim ne yapacagimi bilmiyorum bu olaylara o kadar cok alıstım ki hicbirseye sasırmıyorum hayat cok sıkıcı geliyor , ne yapicam olmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?