Hepimizin o yaşlarda yaşadığı, hissettiği şeyler.
Bu duygulardan kurtulmak demeyelim de düzenlemek için ne yapabiliriz diye düşünelim?
Sırlarını niye anlatasın ki?
Çevremdekilere anlatmak mahremimi açmaktır. Bir gün karşıma getirebilirler. Özellikle ergenlik sürecinde.
Bu platform onun için çok ideal, çünkü anonim :)
Arkadaşlık öyle nerede ne zaman hangi dosta denk düşeceğini bilemez insan.
Çirkin değilsindir emin ol. O yaşlarda hepimiz çirkin hissettik. Ben burnumu yaptıracaktım. Kemerli. Doktorum izin vermedi

büyüyünce geçer isteğin yüzün otursun, isteklerin netleşsin çok istersen bir ihtimal yaparım dedi. 12 yıl geçti gidip tekrar teklif etme ihtiyacı bile hissetmedim.
Hemen hemen herkesin platonik bir sevdiği vardır. Zamanla geçer. Bir gün gerçek aşkı bulur. Varsın geç olsun ömrünün kalanını da tamamlayacağın birine aşık ol.
Derslerin neden kötü? İstediğin hedeflediğini bir fakülte, bir iş var mı? Hedef koyarsan bir şekilde düzeltme sorumluluğunu içinde hissedersin.
Aileyle ergenlikte hepimizin kötü idi. Sadece idare etmeyi bilmek lazım. Onlara karşı saygını bozma, ama kendi isteklerini de uygun dille anlat.
Bunlara üzülmek yerine kendini keşfetmeye çalış, güzel insanların kitaplarını oku, hedef koy, gayret et, şükret.