Hic Öleceginiz Ani Düşündünüz mü?

çokoprens

iki prens annesi
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2007
2.766
15
318
46
Diğer
...... o anda sizin herkesi duyduğunuzu ;fakat hissedişlerınızden kimsenın haberı olmadığını...
siz orada boylu boyunca yatarken hemen yanıbasınıızda adınızın feryat edıldığını...
bir damla gözyaşina dayanamadığınız annenızın yanıbasınızda kendınden bi çare biçimde ve ciğerı sökülmescesıne acılar icinde basınızda bekleyişini... halbuki daha anneniz için yapmayı düsündüğünüz ne çok planınız olduğunu...
minicik yavrunuzun hiçbirseyı anlayamadığı halde sanki hissediyormuş-
casına ağlayışını...
ve bir ömür boyu beraber olmak için söz verdiğiniz ;fakat onu bu yolda yanlız bıraktığınız esinizi...
... bunları hiç düşündünüz mü?

Halbuki yapacak ne kadar da çok planınız vardı.ne kadar yoğundunuz hayat denılen kervanda... dünyevi işlerınızı halletmek uğruna sevdıklerınızı hep gerı plana atmak zorunda olduğunuzu düsündüğünüz zamanlarda önünüzde onlarla ilgilenmek için ne kadar da çok vaktınız olduğunu sanıyordunuz değil mi?
Fakat iste ''O AN''ölüm anı sizin için de gelmıstı.vakit esirgemedığınız iş hayatınız artık ebedıyyen sona ermıstı.gerideyse...
gerideyse gözü yaşlı,kalplerı buruk atan sevdıklerınız kalmıstı...
... tüm bunları şu anda yaşıyor olsaydınız ve geri dönüs sansınız olmasaydı eminim ki Rabbimizden geri dönmek ve ihmal ettiğiniz sevdiklerınıze hakkettıklerı değeri fazlasıyla HİSSETTİRMEK için bir fırsat daha vermesını ısterdınız ...

İŞTE SİZE ''O AN'I '' YAŞAYAN HİÇKİMSEYE VERILMEYEN ALTIN DEĞERINDE BİR FIRSAT!!

... buyrun ... hayatınız su anda sizin elınizde... gerçektlestırmekte gecıktığınızı düsündüğünüz her şeyı yapabılırsınız.varsa kırdığınız kalplerı düzeltebilir,hayatınızı daha anlamlı hale getirebilir ve sevdiklerınıze bolca vakıt ayırabılırsiniz.İşte bunları yaptıktan sonra ''O AN'I'' yaşasanız bile sırf gerıde buruk bıraktığınız insan olmadığı için huzurlu olabılırsınız!

unutmayın,hayat gerçekten çok kısa size verılen hergünün değerını bilmenız ve hergünü dolu dolu yasamanız dileğiyle ...

çok sık düşünürüm öldüğümü
ya da sevdiklerimin öldüğünü, lütfen bunu takıntı olarak görmeyin.Sadece, onları kaybedersem neler yarım kalır hep onu düşünürüm. uzun zamandır aramaıyorsam[/ hemen ararım, gönül kırdıysam düzeltmeye çalışırım...3 günlük dünyaa, sevdiklerimle paylaşmıycaksam iyiliği güzelliği ne anlamı kalır ki

Son düzenleme:
tabiki herzaman aklima gelir,
ama oanda bukadar seyi düsünebilirmiyiz onu bilmiyorum.

hep düşünürüm ve hep gözlerim dolar ama ne kadar da şöyle yapayım böyle yapayım desemde insanoğl bir şekilde yine anlık yaşıyor ve Allah korusun ama kaybetmeden de değer bilmiyor.

herzaman düşünürüm nasıl öleceğim öldükten sonraki akıbetimi allah yardımcımız olsun.....

harika bir yazı.Beni çok duygulandırdı ve biraz da düşündürdü.Çok doğru dünya işleri ile okadar meşguluz ki...

Her an aklımda ölüm denilen bizi bu dünyadan sevdiklerimizden ayıran soğuk kelime.şu an bile.bide panik ataksanız hep aklınızda.....en çok tek varlığım oğlumu düşünürüm.annemi babamı ve dünya tatlısı 2 kızkardeşimi....bana bi şey olursa oğluma sevgiyle bakarlar derim sonra ama ben daha yaşamalıyım oğlumu kendim evlendirmeliyim.bi tarafınız hep yarımsa ölümü hep düşünüyosunuz. Eşimi kaybedeli böyleyim...o günden beri hiç bi şeyi ertelemedim.ertelemiyorum.kırıldığım insanlar oluyo çok üzüldüğüm anlar oluyo ama bi saatten fazla içimde tutmamaya çalışıyorum.inanın hayat kısa..her olayın her insanın iyi tarafını görmeye çalışın...çokoprens yazı harika çok tşk...

Ara ara hep aklıma gelmiştir biraz daha yaşım küçükken kendime yer seçerdim bahçemizde güzelce bir ayva ağacımız adı üstünde ayva ağacı ama meyveleri bol kurtlu ve nedense bi tek o ağacın tepesine tırmanamamamdan olsa gerek hep derdim ölürsem beni buraya gömün diye ama malesef müteahhite verince evi avya ağacı da tarih olunca filmlerden esinlenip ölürsem beni yakın ben küllerimden doğarım dediğimde ortamda esen soğuk havayı hatırlar gibiyim ama eninde sonunda biliyorum ki gideceğimiz yer kara toprak ve umarım ki sevdiklerimin acısını yaşamaktansa ben önden gidersem çok memnun olacağım ölümden hiç ama hiç korkmuyorum biliyorum ki her daim ensemizde.

Bir tek merak ettiğim şu olmuştur hep cenaze namazlarının klasik sorusunu malum herkes bilir sorulması merakla beklenen soru "Hakkınızı helal ediyormusunuz?" bu soruya bağıra bağıra "Helal ediyoruz" diyipte içinden "Allah belasını versin iyi oldu geberdi" diyenleri çok merak etmişimdir.

Konu ile ne kadar alakalı oldu bilemiyorum ama konuyu okuyunca bir tek aklımdan geçen bu olduğu için yazayım dedim:)

çok güzel yazı arada düşünürüm zaten ölüm kaçınılmaz kırdıklarım tabiki oluyor off kırdıklarımla helalleşme fırsatı bulurum o anda inş

olmazmı özellikle gece yattığım zaman bebeğime bakarım ve ona doymadan olürsem diye çok korkarım yada o bebekken ölürsem ilerde beni özelliklede onu ne kadar sevdiğimi hatırlamazsa diye çok korkarım hatta sırtüstü yatıyosam hemen ona doğru döner sarılır öyle uyurum hatta bu korku yüzünden hala onunla yatıyorum beşiği boşa almışız sanırımbu konuda bi tedaviye ihtiyacımvar kabul ediyorum ama ne demişler ''korkunun ecele faydası yok''

ben çok sık düşünürüm ve elimde oolmadan ağlarımsenağlama aslında ölmekten korkmuyorum ama arkada kalanları düşündükçe çok üzülüyorum..offff yine kötü oldumsenağlamasenağlama:çok üzgünüm:

ya ben kendi ölümümü değil de annemin ölümünü çok düşünürüm .. ona birşey olursa ne yaparım die? ve onun ölümü aklıma geldikçe ağlamaya baslarım .. =(
Rabbim bana annemin babamın ve ablamın acısını yasatmasın ..

arada bı aklıma gelır kendım ıcın degıl gerıde kalanlara cok uzulurum (CANIM KIZIM ) bı tuhaf olurum ya hemen aklıma baska seyler getırırım ...cunku mutlu seyle dusundugun zaman mutlu olacagın seylerın cogaldına ınanıyorummmm....

Mevlana "Ölüm günüm doğum günümdür.Ölüm yokluk, ayrılık değildir, kavuşmaktır der.
Rabbim günahlardan arınmış olarak ölmeyi nasip etsin ve de ölümün bile hayırlısını versin inşallah
sevdiklerimi kaybettikten sonra ölüm bana güzel gelmeye başladı onlara kavuşmak düşüncesi ölümün soğuk yüzünü sıcaklaştırıyor

Ben de düşünürdüm ve hala düşünürüm.Ve yaklaşık 6 ay önce o anı canlı canlı yaşadım.Çok kötü bir trafik kazasından kurtulduk detaya inmek istemiyorum ama kötü bir şey,hayat herşeye rağman güsel ve yaşamaya değer...

evet ölen akrabalarımla buluşacağımdüşüncesiyle avutuyorum kendimi hep...babamı çoközledim mesela...

aslında düşündüm,
ama insan olmamızın gereği zaman zaman unutuyoruz,çok hatırlamıyoruz,
belki de hatırlamak istemiyoruz..

yoksa yapılması gerekenler konusundaki hassasiyet çok daha farklı olurdu heralde..

ölüm insanın hayatının her anında var aslında ama görebilene tabiki.bir yerde okumuştum azrailde olsa gelen melek değilmi diye.ölüm değilde belki günahlarım korkutuyor beni.bu yüzden ölüme hazırlanmak gerektiğini düşünüyorum tabi bu dünya telaşesi içinde ne kadar hazırlanabilirsek artık.........:sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…