Hiç yok yere çıkan bir borcu ödemek zorunda kaldınız mı? Tavsiye istiyorum :(

merllins06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2019
489
1.449
113
35
Merhaba, çok saçma sapan bir durumdan dolayı yok yere 100.000 tl borcumuz oldu. Kumar borcu vs değil.. eşimle 32 yaşındayız ve daha evimiz bile yok. İkimiz de çalışıyoruz. Kredi çekicez şimdi. Düşündükçe yataktan kalkamıyorum aptallığımıza kızıyorum, napıcaz diye düşünüyorum o parayı ev peşinatı yapabilirdik. Ama sonuç olarak olan oldu. Kabullenmem lazım.

daha önce bi şekilde borç ödemiş olanlardan yardım istiyorum. Nasıl kabullenip hayatıma bakarım. Herşey mahvolmuş gibi hissediyorum. Birilerinin geçer nolacak demesine ihtiyacım var galiba. Kendimi çok yıpratıyorum tavsiyelere ihtiyacım var

not: ne borcu diye sorgulanacağını tahmin etmiştim:d açıklayayım genel olarak, aldığım bir eğitimi cesitli problemlerden dolayı tamamlayamadım bu yuzden odeme yapmam gerekiyor, odememe gibi bir ihtimal yok.

Son düzenleme:
ne borcu bu özel değilse?
aslında kabullenip kabullenememekte borcun neden olduğuna bağlı sanki.

Geçmiş olsun ne denir başka. Eşiniz ayrı siz ayrı olarak ayda büyük meblağlar kazanmıyorsanız bu borç uzun yıllar sürecek gibi görünüyor.

Sözleşmeye riayet edememe derken küçük bir borcu ödemediniz de faiz falan mı bindi anlamadım. Kusur durumu varsa yok yere çıkan bi borç olmuyor çünkü. Biraz pahalı bir ders almış oldunuz. Olan olmuş yani boşuna kendinizi yıpratmanıza gerek yok. Geçmiş olsun.

Açıkladım, başka bir arkadaşa da bir sözleşmeye riayet edememe gibi bir durum diyelim.
Yapılan sözleşmeyi okumadan mı imzaladınız ? Boş yere imzalatılmıyor o sözleşmeler . Sözleşme yapan işletmeler kendilerini bu şekilde güvence Altına alıyorlar. Sözleşmeyi dikkatli okumayan önemsemeyen insanlara böyle pahalı bir ders oluyor sonucunda

Sizin gibi insanlari anlamiyorum. Derse ihtiyacim yok. Cok daha detay vermem gerekirse babam kanser oldugu icin egitimimi yarida biraktim, sozlesmeden haberim var. herhangi bir excuse da kabul etmiyorlar odemem gerekiyor. Sacma bir konuysa yorum yazmayabilirsiniz bakip gecersiniz, herkese akil vermeye calismak ozellikle stresli durumda olan biri icin mantikli degil. Tesekkurler yine de vakit ayirdiginiz icin

Sozlesmedeki cezai sart degil ama bu, sozlesmeden dogan alacak. Mucbir sebep maddesine bir bakin, mucbir sebep sayilmaz bu ama zorunluluk hali var. Zorunluluk hali sozlesmeye eklenmis olabilir

Lisansüstü eğitim için burs alıp tezi veremediniz sanırım. Borç elbette ödenir bir şekilde ama ben yine de bir avukata danışmanızı öneririm. Covid sürecinde birçok şey aksadı, belki bir değişiklik vs olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…