• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic yoktan huzursuz oldum

son mecnun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
1.265
1.616
133
37
Kisaca anlatmaya calisacagim. Bundan bir ay once kaynimin dugunu oldu. Oncesinde gelin hanimla mesafenin de otesinde bi uzaklik vardi. Soyleki eltim beni ortamda yok sayiyor hic muhatap olmuyordu.. Surda su oldu burda bu oldu diye uzatmacagim olayin ozeti bu yani..

Neyse dugun gunu de annesinin gercekten saygisiz iki davranisi oldu. Ben cok kirildim ama dugun arasi benden kaynakli sorun cikmasin diye ses etmedim.

Simdi bunlar balayindan dondu birkac hafta gecti kayin validem bu hafta esimi aramis iste gidip gelmiyor musunuz yaziklar olsun da sudur da budur da sayistirip duruyor. Sonra baktim bana gonderme yapiyor iste senin avukatin kuvvetli de o yapiyor da falan filan.. yani yeni evli ciftimizi yemege davet etmeyisimiz olay oldu suc oldu..

Halbuki kv dugun gunu yaptiklari terbiyesizlikleri gordu bana hak verdi. Bi tanesini anlatayim mesela dugun bitti salondan donduk eve girdi gelin damat iste kizin dayisi amcasi falan yukari cikmak istediler gelinin annesi kimseyi cikarmadi yukari. Insanlar resmen kapida kaldi ev kv nin evi o bile soz sahibi olamadi gelin damat girdi kiz tarafindan bikac kisi girdi iceri bende bir iki esya var onlari birakip cikicam kadin beni resmen kolumdan tuttu iceri gecme dedi. Dondum kaldim oylece ayakkabimi filan cikarmistim okadar bozuldumki hic birsey diyemedim kapiya biraktim esyalari.. bunun gibi birkac olay daha..

Ben de Allah biliyor ya oyle hemen davet etmeyi dusunmedim. Hem esim cok onemli bir sinava hazirlaniyor adam bi yarim saat oturup benle hasbihal edemezken bir misafir agirlamak gercekten bir fedakarlik olacak onun icin. Ben de karsi tarafi bu fedakarliga layik gormedigim icin davet olayini sinav sonrasina yani bir ay sonrasi gibi planliyordum..

Nisanlilik surecinde karsi taraf mesafenin otesinde bir duvar ormeyi tercih etti resmen (yanlis anlasilmasin ben elti meraklisi bi insan degilim. Aksine mesafe insaniyim ama takindigi tavir mesafenin otesinde yok sayisti ve bunu kimse kabul edemez saniyorum) ha ben de oyle mi oyle mesafemi al sana mesafe mesajini vermek istedim en fazla..

Ama sagolsun kv bunu bile hak gormuyor bize. Ihale hemen bize yikiliyor. Bana soylese yine anlarim bi de esimi sikistitip bana laf vurmasi hepten gicik etti beni..

Aradim kv anne sanki sen olani biteni bilmiyormusun niye sinava girecek oglunu boyle huzursuz ediyosun bana laf atiyosun dedim. Kimi nezaman davet edecegime ben karar veririm. Nezaman uygun gorursem ozaman cagiririm dedim. Kv pek bi zoruna gitti tabi tartistik..

Sekeri firlamis benim yuzumden simdi ben kotu oldum. Canim cok sikkin.:KK14:

hic Canini skma canim gayette kibar bir sekilde derdini anlatmissin.senin yaptiklarindan dolayi degil kendi sozunu dinletemedigi icin firlamistir sekeri.diger eltin sana yanlis birseyler yapsa ilerleyen zamanlarda emin ol onlara sesini cikaramaz bosver bildigin gibi ilerle

Tabiki istemediginiz konuda kimse sizi zorlayamaz.
Ama dugun gunu yasadiginiz mevzuyu anlayamadim
Dugun bittikten sonra herkes evine gider.
Sizin eve ne isiniz var elinizdekileri kapidan birakin cikin. Dayinin amcanin ne isi var. Ev kv ni evi ama soz hakki olamadi ne demek gelinle damadin en ozel gunu
Herseyde kiz annesi suclanir, ondan baska kimsenin aklina eve girmeyelim demek gelmemismi?

Kesınlıkle haklısınız ama tarzınız bence farklı olmalıydı ne yazık ki ben de ilk 6 aydan sonra biraz politik olmak gerektıgını anladım ne yazık ki içinizdekileri soyleyınce siz haklı bile olsanız karsı taraf haklı duruma sokabılıyor kendini :)

Soyle, kayınvalıdenıze soyle soyleyebılırdınız, anne tabii ki cagırırım ama su an esimin sınavı var biliyorsun onu atlatsın ınsallah felan :) sonra da baska bahaneler :)

Düğünden sonra yarım saat kadar yeni gelin evinde oturulur bizde de.
Eltin cahilliğinden yapıyordur ama bence düzelir bu tavrı.

Tabiki istemediginiz konuda kimse sizi zorlayamaz.
Ama dugun gunu yasadiginiz mevzuyu anlayamadim
Dugun bittikten sonra herkes evine gider.
Sizin eve ne isiniz var elinizdekileri kapidan birakin cikin. Dayinin amcanin ne isi var. Ev kv ni evi ama soz hakki olamadi ne demek gelinle damadin en ozel gunu
Herseyde kiz annesi suclanir, ondan baska kimsenin aklina eve girmeyelim demek gelmemismi?

Benim oturup kalmak gibi bir niyetim yoktu zaten elimdekileri birakip cikicam. Hem oyle olsa bile koskoca bir insani kapida kolundan tutmak nekadar dogru..

Insanlar bi yarimsaat oturup dagilirdi gelin ve damadin basini beklemeyecekti yani kimse..

Kesınlıkle haklısınız ama tarzınız bence farklı olmalıydı ne yazık ki ben de ilk 6 aydan sonra biraz politik olmak gerektıgını anladım ne yazık ki içinizdekileri soyleyınce siz haklı bile olsanız karsı taraf haklı duruma sokabılıyor kendini :)

Soyle, kayınvalıdenıze soyle soyleyebılırdınız, anne tabii ki cagırırım ama su an esimin sınavı var biliyorsun onu atlatsın ınsallah felan :) sonra da baska bahaneler :)

Yok canim benim kv de de kesinlikle ise yaramazdi sadece onun bildigi dogrudur oyle onu bahane edeyim bunu bahane edeyim diyemezsin.

Benim oturup kalmak gibi bir niyetim yoktu zaten elimdekileri birakip cikicam. Hem oyle olsa bile koskoca bir insani kapida kolundan tutmak nekadar dogru..

Insanlar bi yarimsaat oturup dagilirdi gelin ve damadin basini beklemeyecekti yani kimse..

Bu konuda size hak veremeyecegim.
Yarim saate bile gerek yok, hic kimsenin yeltenmemesi gerekiyordu. Tabiki bazi seyler gorecelidir. Siz boyle goruyorsaniz kimsenin size aksini zorlama hakki yok.
Tabiki bu size yapilani hakli cikarmiyor.
Siz kendinizi duzgunce ifade etmissiniz bir daha kv arayamaz. Mesafenizi koruyamaya devam edin.

Yarim saate bile gerek yok, hic kimsenin yeltenmemesi gerekiyordu. Tabiki bazi seyler gorecelidir. Siz boyle goruyorsaniz kimsenin size aksini zorlama hakki yok.
Siz kendinizi duzgunce ifade etmissiniz bir daha kv arayamaz. Mesafenizi koruyamaya devam edin.

O olay adetlerle alakali dogrudur yanlistir da degilim ben. Hem cikmak isteyen kendi taraflari idi bizden kimse yoktu. Benim niyetim sadece esyalari birakip cikmak. Ayipti cok ayip biri sizi kolunuzdan durdurup engel olsa ne hissedersiniz?

Lafin altinda kalmamissiniz, o da artik bunu zor yapar. Hadsiz. Anladigim kadariyla esinizle de sorun yaşamıyorsunuz bu konuda. Hic caninizi sikmayin. Sekeri de 2 insuline bakar. Ayrica sekeri cok umrundaysa insanlara once hadsizlik yapmayacak. Yerinizde olsam aramam bile gecmis olsun diye.

Kisaca anlatmaya calisacagim. Bundan bir ay once kaynimin dugunu oldu. Oncesinde gelin hanimla mesafenin de otesinde bi uzaklik vardi. Soyleki eltim beni ortamda yok sayiyor hic muhatap olmuyordu.. Surda su oldu burda bu oldu diye uzatmacagim olayin ozeti bu yani..

Neyse dugun gunu de annesinin gercekten saygisiz iki davranisi oldu. Ben cok kirildim ama dugun arasi benden kaynakli sorun cikmasin diye ses etmedim.

Simdi bunlar balayindan dondu birkac hafta gecti kayin validem bu hafta esimi aramis iste gidip gelmiyor musunuz yaziklar olsun da sudur da budur da sayistirip duruyor. Sonra baktim bana gonderme yapiyor iste senin avukatin kuvvetli de o yapiyor da falan filan.. yani yeni evli ciftimizi yemege davet etmeyisimiz olay oldu suc oldu..

Halbuki kv dugun gunu yaptiklari terbiyesizlikleri gordu bana hak verdi. Bi tanesini anlatayim mesela dugun bitti salondan donduk eve girdi gelin damat iste kizin dayisi amcasi falan yukari cikmak istediler gelinin annesi kimseyi cikarmadi yukari. Insanlar resmen kapida kaldi ev kv nin evi o bile soz sahibi olamadi gelin damat girdi kiz tarafindan bikac kisi girdi iceri bende bir iki esya var onlari birakip cikicam kadin beni resmen kolumdan tuttu iceri gecme dedi. Dondum kaldim oylece ayakkabimi filan cikarmistim okadar bozuldumki hic birsey diyemedim kapiya biraktim esyalari.. bunun gibi birkac olay daha..

Ben de Allah biliyor ya oyle hemen davet etmeyi dusunmedim. Hem esim cok onemli bir sinava hazirlaniyor adam bi yarim saat oturup benle hasbihal edemezken bir misafir agirlamak gercekten bir fedakarlik olacak onun icin. Ben de karsi tarafi bu fedakarliga layik gormedigim icin davet olayini sinav sonrasina yani bir ay sonrasi gibi planliyordum..

Nisanlilik surecinde karsi taraf mesafenin otesinde bir duvar ormeyi tercih etti resmen (yanlis anlasilmasin ben elti meraklisi bi insan degilim. Aksine mesafe insaniyim ama takindigi tavir mesafenin otesinde yok sayisti ve bunu kimse kabul edemez saniyorum) ha ben de oyle mi oyle mesafemi al sana mesafe mesajini vermek istedim en fazla..

Ama sagolsun kv bunu bile hak gormuyor bize. Ihale hemen bize yikiliyor. Bana soylese yine anlarim bi de esimi sikistitip bana laf vurmasi hepten gicik etti beni..

Aradim kv anne sanki sen olani biteni bilmiyormusun niye sinava girecek oglunu boyle huzursuz ediyosun bana laf atiyosun dedim. Kimi nezaman davet edecegime ben karar veririm. Nezaman uygun gorursem ozaman cagiririm dedim. Kv pek bi zoruna gitti tabi tartistik..

Sekeri firlamis benim yuzumden simdi ben kotu oldum. Canim cok sikkin.:KK14:
senin evinden onane co kistiyosa kendi hergun cagirsin valla beni saymayani ben de saymaam herkes haddini bilecek hic de cagirma.tavrini koymussun zaten.

Halbuki kv dugun gunu yaptiklari terbiyesizlikleri gordu bana hak verdi. Bi tanesini anlatayim mesela dugun bitti salondan donduk eve girdi gelin damat iste kizin dayisi amcasi falan yukari cikmak istediler gelinin annesi kimseyi cikarmadi yukari. Insanlar resmen kapida kaldi ev kv nin evi o bile soz sahibi olamadi gelin damat girdi kiz tarafindan bikac kisi girdi iceri bende bir iki esya var onlari birakip cikicam kadin beni resmen kolumdan tuttu iceri gecme dedi. Dondum kaldim oylece ayakkabimi filan cikarmistim okadar bozuldumki hic birsey diyemedim kapiya biraktim esyalari..

gelin evinde sizin ne işiniz var dayının amcanın ne işi var? ayrıca sadece sizi değil kızın dayısı amcası da çıkarılmamış yukarı. neden üzerinize alındınız? senin eşya bırakman elzem miydi de gerdek olacak eve girmeye çalışıyosun? gelin tarafı bişey demese bile ben girmezdim. ver kızın annesine o koysun nereye konulacaksa, illa sen mi girmek zorundasın?

Oncesinde gelin hanimla mesafenin de otesinde bi uzaklik vardi. Soyleki eltim beni ortamda yok sayiyor hic muhatap olmuyordu.

kimse kimseyi muhatap almak zorunda değil. herkes sizi sevmek zorunda da değil. beli sizden hoşlanmadı ve mesafe koymaya karar verdi. bence gayet normal. ayrıca sizi ortamda yok sayması ne oluyor? siz karar mercii misiniz ya da karar mercii o mu? aile ilişkilerinde nasıl yok sayılıyor bana bi anlatın hele.

O olay adetlerle alakali dogrudur yanlistir da degilim ben. Hem cikmak isteyen kendi taraflari idi bizden kimse yoktu. Benim niyetim sadece esyalari birakip cikmak. Ayipti cok ayip biri sizi kolunuzdan durdurup engel olsa ne hissedersiniz?

Ben gelin damadın ilk gecesinde asla evlerine girmeye kalkışmam en fazla damat ikinciye gelir kapıdan alır, ama içeri girmeye asla kalkışmam. O yüzden bilemeyeceğim .

merak etme kv ile arana biraz mesafe girer ama iyi olur bu mesafe ,
artık oda duracagı yeri bilir ,
bu arada eşin ne diyor bu duruma , hani annesi şeker komasına falan girdi yaaa , tövbe tövbe

gelin evinde sizin ne işiniz var dayının amcanın ne işi var? ayrıca sadece sizi değil kızın dayısı amcası da çıkarılmamış yukarı. neden üzerinize alındınız? senin eşya bırakman elzem miydi de gerdek olacak eve girmeye çalışıyosun? gelin tarafı bişey demese bile ben girmezdim. ver kızın annesine o koysun nereye konulacaksa, illa sen mi girmek zorundasın?

kimse kimseyi muhatap almak zorunda değil. herkes sizi sevmek zorunda da değil. beli sizden hoşlanmadı ve mesafe koymaya karar verdi. bence gayet normal. ayrıca sizi ortamda yok sayması ne oluyor? siz karar mercii misiniz ya da karar mercii o mu? aile ilişkilerinde nasıl yok sayılıyor bana bi anlatın hele.

Keske okudugunuzu anlayip oyle yorum yapsaydiniz. Gelin evine girme meraklisi gibi algiladiniz sanirim. Aksine hic isim olmaz ben hic yukari cikmaya yeltenmedim bile.. Esimin yanindayim esim dayisiyla tokalasip vedalsirken adam dedi bi yukari cikar hasbihal eder hayir duasinda bulunuruz(adam hoca) neyse cikilmayacak filan dendi. Kv geldi sunlari eve birakiver dedi. Napsaydim kizin annesine al sen cikar mi deseydim. :deli:

Yada kapida gelinlikle duagiyla cebellesen insanin elinemi tutustursaydim:deli:

Muhalefet olcam diye komik olmayin lutfen.

Ne yani 'gerdek evine' girilince noluyor tobe tobe golge mi dusuyor birseylere..

Yok 'gerdek evi' yok bilmem ne diye diye hayatin akisinda olagan seyleri tabulastiran zihniyet bu zihniyet iste isin icinden cikilmaz hale getiren. Cahilce..

Ha muhatap olma olayina gelince kimse kimseyi kimse beni sevmek zorunda degil bunun icin de asla ugrasmadim simdiye kadar. Beni kocam sevmis gerisi sevse noluur sevmese nolur:KK25:

Benden hoslanmamis da olabilir gozumun ustunde kas olmasi gicigina gitmis de olabilir anlarim:-)

Ama su var ki madem akraba olduk muhatap olmak durumundasin insanlari yok sayamazsin. Nasilsin iyimisin den ote gecmezsin istemezsen ama hic yerine koyamazsin. Cunku istesen de istemesen de o insanla bayramda seyranda yuz yuze geleceksin.. kimse kv sine bayildigi icin gidip gelmiyor mesela.. Ortada bir hukuk olusuyor. Anlatabiliyor muyum? Biz de bele cici kis:KK70:

merak etme kv ile arana biraz mesafe girer ama iyi olur bu mesafe ,
artık oda duracagı yeri bilir ,
bu arada eşin ne diyor bu duruma , hani annesi şeker komasına falan girdi yaaa , tövbe tövbe

Kv nerde durup nerde konusacagini bilse budurumlar basina gelmez zaten..

Esim aradi kibarca karisma sen anne dedi saglik durumu da iyiymis

gelin evi degil ki kv nin evi orasi sonra gecmisler kendi evine

Amaaan senin evin degil mi ne karışıyor dogru zamanı sen bilirsin takma eltinede uyma muhattap olma olsun bitsin.

Back
X