• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic yoktan huzursuz oldum

Ben de gelinle damadın peşine takılmayı saçma buldum. Sizin için demiyorum genel konuşuyorum. Gelin de böyle düşünüyor olacak ki annesini görevlendirmiş. Kendi ailesi de dahil "gelmek isteyenleri sen gönder ben kimseye git diyemem" demiş, annesi de "ilk günden sen kötü olma kötü olcaksam ben kötü olayım" diye düşünmüş, sizi de oturmaya geliyor sanmış. Evet kaba davranmış ama o anın yorgunluğuna ve stresine verin. Belki kendi ailesiyle de tartıştı bu yüzden bilemezsiniz. Ben sizin yerinizde olsam eltiye karşı görevimi yapar çekilirim, kendi iyi niyetimi gösteririm. Ya da çağırmayacaksam da eşimle anlaşırım, eşim annesine cevabını verir. Kayınvalidenizin size karşı kışkırtması hoş değil, sonuçta sizi eviniz. Kimi ne zaman çağıracağınıza siz karar verirsiniz.

gelin evine dugun gecesi girilmez orda haklilar ama tabi kolundan tutup durdurmak fazla olmus. ayrica orasi kv evi diyorsunuz...ama artik onlarinda evi......yemege davet olayinda sogukluk sezsem sanirim bende cagirmazdim.

Ha muhatap olma olayina gelince kimse kimseyi kimse beni sevmek zorunda degil bunun icin de asla ugrasmadim simdiye kadar. Beni kocam sevmis gerisi sevse noluur sevmese nolur:KK25:
kis

ne güzel demişsin ne önemi var dimi eee sizi yok sayan bir insanın eşyalarını evine bırakmak felan sadece düğüne gider bir köşede dururdum öyle eğer tavrınız net biçimde belli etseydinizz soğuk uzak mesafeli kalsaydınız kayananızda size neden çaırmadın diyemezdi yada öyle bir muameleyle karşı karşıya kalmzdın

Valla bu konudaki tek problem kv nizin sizin işinize karışması. Eltinizle güllük gülistanlık olabilirsiniz, aranizda hic bir sorun olmayabilir ya da küs de olabilirsiniz... Ama evinize ne zaman davet edeceginiz sizin bileceginiz iştir.

Belki kayinvalideniz tatli bir dille size hatirlatma yapabilirdi "kızım eltinle sorunlar oldu biliyorum ama bi barış çubuğu uzatsan, müsait olunca bi yemege çağırsan" vs diye. Ama böyle oglunu arayip emri vakiler yapmasi, sizi kotulemesi olmamış :KK20:

Kisaca anlatmaya calisacagim. Bundan bir ay once kaynimin dugunu oldu. Oncesinde gelin hanimla mesafenin de otesinde bi uzaklik vardi. Soyleki eltim beni ortamda yok sayiyor hic muhatap olmuyordu.. Surda su oldu burda bu oldu diye uzatmacagim olayin ozeti bu yani..

Neyse dugun gunu de annesinin gercekten saygisiz iki davranisi oldu. Ben cok kirildim ama dugun arasi benden kaynakli sorun cikmasin diye ses etmedim.

Simdi bunlar balayindan dondu birkac hafta gecti kayin validem bu hafta esimi aramis iste gidip gelmiyor musunuz yaziklar olsun da sudur da budur da sayistirip duruyor. Sonra baktim bana gonderme yapiyor iste senin avukatin kuvvetli de o yapiyor da falan filan.. yani yeni evli ciftimizi yemege davet etmeyisimiz olay oldu suc oldu..

Halbuki kv dugun gunu yaptiklari terbiyesizlikleri gordu bana hak verdi. Bi tanesini anlatayim mesela dugun bitti salondan donduk eve girdi gelin damat iste kizin dayisi amcasi falan yukari cikmak istediler gelinin annesi kimseyi cikarmadi yukari. Insanlar resmen kapida kaldi ev kv nin evi o bile soz sahibi olamadi gelin damat girdi kiz tarafindan bikac kisi girdi iceri bende bir iki esya var onlari birakip cikicam kadin beni resmen kolumdan tuttu iceri gecme dedi. Dondum kaldim oylece ayakkabimi filan cikarmistim okadar bozuldumki hic birsey diyemedim kapiya biraktim esyalari.. bunun gibi birkac olay daha..

Ben de Allah biliyor ya oyle hemen davet etmeyi dusunmedim. Hem esim cok onemli bir sinava hazirlaniyor adam bi yarim saat oturup benle hasbihal edemezken bir misafir agirlamak gercekten bir fedakarlik olacak onun icin. Ben de karsi tarafi bu fedakarliga layik gormedigim icin davet olayini sinav sonrasina yani bir ay sonrasi gibi planliyordum..

Nisanlilik surecinde karsi taraf mesafenin otesinde bir duvar ormeyi tercih etti resmen (yanlis anlasilmasin ben elti meraklisi bi insan degilim. Aksine mesafe insaniyim ama takindigi tavir mesafenin otesinde yok sayisti ve bunu kimse kabul edemez saniyorum) ha ben de oyle mi oyle mesafemi al sana mesafe mesajini vermek istedim en fazla..

Ama sagolsun kv bunu bile hak gormuyor bize. Ihale hemen bize yikiliyor. Bana soylese yine anlarim bi de esimi sikistitip bana laf vurmasi hepten gicik etti beni..

Aradim kv anne sanki sen olani biteni bilmiyormusun niye sinava girecek oglunu boyle huzursuz ediyosun bana laf atiyosun dedim. Kimi nezaman davet edecegime ben karar veririm. Nezaman uygun gorursem ozaman cagiririm dedim. Kv pek bi zoruna gitti tabi tartistik..

Sekeri firlamis benim yuzumden simdi ben kotu oldum. Canim cok sikkin.:KK14:
kendinizi mükemmel ifade etmişlsiniz tebrik ederim umursamayın sisin için şekeri ykselen kayınvalidenizin şekerini diğer yemeğe davet edilme meraklısı gelini düşürür. siz hiç merak etmeyin.

Keske okudugunuzu anlayip oyle yorum yapsaydiniz. Gelin evine girme meraklisi gibi algiladiniz sanirim. Aksine hic isim olmaz ben hic yukari cikmaya yeltenmedim bile.. Esimin yanindayim esim dayisiyla tokalasip vedalsirken adam dedi bi yukari cikar hasbihal eder hayir duasinda bulunuruz(adam hoca) neyse cikilmayacak filan dendi. Kv geldi sunlari eve birakiver dedi. Napsaydim kizin annesine al sen cikar mi deseydim. :deli:

Yada kapida gelinlikle duagiyla cebellesen insanin elinemi tutustursaydim:deli:

Muhalefet olcam diye komik olmayin lutfen.

Ne yani 'gerdek evine' girilince noluyor tobe tobe golge mi dusuyor birseylere..

Yok 'gerdek evi' yok bilmem ne diye diye hayatin akisinda olagan seyleri tabulastiran zihniyet bu zihniyet iste isin icinden cikilmaz hale getiren. Cahilce..

Ha muhatap olma olayina gelince kimse kimseyi kimse beni sevmek zorunda degil bunun icin de asla ugrasmadim simdiye kadar. Beni kocam sevmis gerisi sevse noluur sevmese nolur:KK25:

Benden hoslanmamis da olabilir gozumun ustunde kas olmasi gicigina gitmis de olabilir anlarim:-)

Ama su var ki madem akraba olduk muhatap olmak durumundasin insanlari yok sayamazsin. Nasilsin iyimisin den ote gecmezsin istemezsen ama hic yerine koyamazsin. Cunku istesen de istemesen de o insanla bayramda seyranda yuz yuze geleceksin.. kimse kv sine bayildigi icin gidip gelmiyor mesela.. Ortada bir hukuk olusuyor. Anlatabiliyor muyum? Biz de bele cici kis:KK70:

gerdek evi tabirini ben kullanmazdım ama kız tarafının zihniyetinin o şekilde olduğunu düşündüğüm için yazdım. yoksa dünyanın en geniş insanlarından biri olabilirim, herhangi bişeyi tabulaştırmam. ama açıkçası düğün sonrası evime cümbür cemaat gelinsin istemezdim. amca da duasını kapıda okusun, kapıda okunan duanın eve faydası lmuyor mu, kapalı kapıyı görünce dua geri mi dönüyor, ne alaka?

siz de baktınız kimseyi yukarı çıkarmıyolar. kadının yanına çıkıp ya şunları eve bırakmamı istedi kv, ne yapalım? diye sorabilirdiniz. yani hayatın olağan akışı sizin için şu şekilde o zaman.
kv : bunları çıkar
siz : (gelinin annesine) al bunları sen çıkar!
kusura bakmayın ama komik. dediğim gibi usulunce rica edebilirdiniz.

kocam sevsin gerisi umrumda değil diyen siz, konu açan siz. hangi birine inanalım bilemedim.

hal hatır sormuyosa da onun ayıbı. çok mu mühim. hayatta en son dert edeceğim şeydir yani eltinin bilmemkimin bana nasılsın dememesi. umrumda olmaz.

cici kis olayını anlamadım. zira lisede ya da mahalle kavgasında değiliz.

Brova sana böyle devam et ,hiç de canını sıkma bunun için istediği bu degilmi gelin hanımın al sana mesafe kendi kasinmis

Evet aslinda ben kotu de birsey yaptigimi dusunmuyorum. Sonuc itibariyle mesafe isteyen insana olabildigince mesafeli davranmaya calisiyorum.

Brova sana böyle devam et ,hiç de canını sıkma bunun için istediği bu degilmi gelin hanımın al sana mesafe kendi kasinmis

Evet aslinda ben kotu de birsey yaptigimi dusunmuyorum. Sonuc itibariyle mesafe isteyen insana olabildigince mesafeli davranmaya calisiyorum.

Sabah kahvaltısını müteakip düğün olmamıştır diye farz ettim. Onun dışında düğün öğlen bile olsa, bitmesi gitmesi derken anca akşam eve gidilir. Ama siz şafak söker sökmez yapıyorsanız düğünlerinizi ayrı.

Sabah namazini muteakip olmadi ama ogle namazini muteakip oldu..

Saat 15.30da eve varmistik.

Valla bence ağzınıza sağlık, ayrıca sonuna kadar haklısınız, hem ev sizin kimi ne zaman isterseniz o zaman çağırırsınız hem de oğluna sizinle laf çarpması hiç hoş değil.

Ben de gelinle damadın peşine takılmayı saçma buldum. Sizin için demiyorum genel konuşuyorum. Gelin de böyle düşünüyor olacak ki annesini görevlendirmiş. Kendi ailesi de dahil "gelmek isteyenleri sen gönder ben kimseye git diyemem" demiş, annesi de "ilk günden sen kötü olma kötü olcaksam ben kötü olayım" diye düşünmüş, sizi de oturmaya geliyor sanmış. Evet kaba davranmış ama o anın yorgunluğuna ve stresine verin. Belki kendi ailesiyle de tartıştı bu yüzden bilemezsiniz. Ben sizin yerinizde olsam eltiye karşı görevimi yapar çekilirim, kendi iyi niyetimi gösteririm. Ya da çağırmayacaksam da eşimle anlaşırım, eşim annesine cevabını verir. Kayınvalidenizin size karşı kışkırtması hoş değil, sonuçta sizi eviniz. Kimi ne zaman çağıracağınıza siz karar verirsiniz.

Biz direkt eve gececektik zaten gelinin dayisi hoca dua yapilacak dediler biz oylelikle gittik. Oturma niyetiyle cikan insanlar zaten asagida kaldi. Gelinin yaninda yengesi birkac kisi vardi bende elimle emenetle ciktim onlar girerken benim kolumdan tutulmasi mesele..

Valla bu konudaki tek problem kv nizin sizin işinize karışması. Eltinizle güllük gülistanlık olabilirsiniz, aranizda hic bir sorun olmayabilir ya da küs de olabilirsiniz... Ama evinize ne zaman davet edeceginiz sizin bileceginiz iştir.

Belki kayinvalideniz tatli bir dille size hatirlatma yapabilirdi "kızım eltinle sorunlar oldu biliyorum ama bi barış çubuğu uzatsan, müsait olunca bi yemege çağırsan" vs diye. Ama böyle oglunu arayip emri vakiler yapmasi, sizi kotulemesi olmamış :KK20:

Ben de aynen bunu anlatmaya calisoyorum. Aklin yolu bir madem akrabalik iliskilerini onemsiyor kv ozaman daha yapici bir tutum takinir. Buyukluk sen de kalsin sogukluk girmesin der. Aksine benim ustume ustume gelinirse soyleyecegimi soylerim. Sonra sekeri cikiyo kalbi daraliyo biz huzursuz oluyoruz:110:

gerdek evi tabirini ben kullanmazdım ama kız tarafının zihniyetinin o şekilde olduğunu düşündüğüm için yazdım. yoksa dünyanın en geniş insanlarından biri olabilirim, herhangi bişeyi tabulaştırmam. ama açıkçası düğün sonrası evime cümbür cemaat gelinsin istemezdim. amca da duasını kapıda okusun, kapıda okunan duanın eve faydası lmuyor mu, kapalı kapıyı görünce dua geri mi dönüyor, ne alaka?

siz de baktınız kimseyi yukarı çıkarmıyolar. kadının yanına çıkıp ya şunları eve bırakmamı istedi kv, ne yapalım? diye sorabilirdiniz. yani hayatın olağan akışı sizin için şu şekilde o zaman.
kv : bunları çıkar
siz : (gelinin annesine) al bunları sen çıkar!
kusura bakmayın ama komik. dediğim gibi usulunce rica edebilirdiniz.

kocam sevsin gerisi umrumda değil diyen siz, konu açan siz. hangi birine inanalım bilemedim.

hal hatır sormuyosa da onun ayıbı. çok mu mühim. hayatta en son dert edeceğim şeydir yani eltinin bilmemkimin bana nasılsın dememesi. umrumda olmaz.

cici kis olayını anlamadım. zira lisede ya da mahalle kavgasında değiliz.

Madem insanlari eve cikarmayacaklar ozaman dugun sonrasi gelinin annesi kimseyi kapiya kadar getirmeyecekti. Biz zaten kv leri alip kendi evimize gececektik. Eve gidip dua yapilacak diyen kendileri..

Nitekim dua kapida yapildi suphesiz muhatabina nerde olursa olsun ulasmistir..

Kapiya kadar insanlari getiren kendileri sacma sapan triplere giren yine kendileri..

O hengamede kizin annesini bulup rica etmektense sonuc odakli davranip birakivereyim diye dusundum. Hata etmisim tovbeler tovbesi. Birdaha asla diyecegim ama baska bir eltim olmayacak malesef:-)

Hadi diyelim ben bir densizlik ettim eve gireyim istedim ne olursa olsun bir insan kolundan tutulmaz ayiptir saygisizliktir..

Herkes kendine yakisani yapar. Orda bir tatsizlik ciksin istemedim. Bununla birlikte bundan sonraki davranislarima gelenime gidenime kimseyi karistirmam..

Benim dertlendigim nokta burasi. Yoksa siz "eltim beni sevmedi bohuu annesi beni eve sokmadi bohuu " gibi bir anafikir mi cikardiniz? Eger oyleyse pek soyleyecek birseyim olmaz size..

Son olarak "anlat bakayim hele" gevseklgindeki muhatabima cici kis tabirini kullanacak rahatligi cok gormem kendime. Mahalle kavgalarinda mi kullanilir demek bilmiyordum:KK70:

Madem insanlari eve cikarmayacaklar ozaman dugun sonrasi gelinin annesi kimseyi kapiya kadar getirmeyecekti. Biz zaten kv leri alip kendi evimize gececektik. Eve gidip dua yapilacak diyen kendileri..

Nitekim dua kapida yapildi suphesiz muhatabina nerde olursa olsun ulasmistir..

Kapiya kadar insanlari getiren kendileri sacma sapan triplere giren yine kendileri..

O hengamede kizin annesini bulup rica etmektense sonuc odakli davranip birakivereyim diye dusundum. Hata etmisim tovbeler tovbesi. Birdaha asla diyecegim ama baska bir eltim olmayacak malesef:-)

Hadi diyelim ben bir densizlik ettim eve gireyim istedim ne olursa olsun bir insan kolundan tutulmaz ayiptir saygisizliktir..

Herkes kendine yakisani yapar. Orda bir tatsizlik ciksin istemedim. Bununla birlikte bundan sonraki davranislarima gelenime gidenime kimseyi karistirmam..

Benim dertlendigim nokta burasi. Yoksa siz "eltim beni sevmedi bohuu annesi beni eve sokmadi bohuu " gibi bir anafikir mi cikardiniz? Eger oyleyse pek soyleyecek birseyim olmaz size..

Son olarak "anlat bakayim hele" gevseklgindeki muhatabima cici kis tabirini kullanacak rahatligi cok gormem kendime. Mahalle kavgalarinda mi kullanilir demek bilmiyordum:KK70:

ben hala anlamadım yani kadın kolunuzdan tuttu gelin naber nasılsın demedi. bu mu olay. dert ettğiniz bu iki şey. o kadar anlamsız ki. siz hayatınızda hiç densizlik etmediniz mi? valla ben etmişimdir. böyle bi durumda gelin anası benim kolumdan tutsa sinir olurum o an unuturum gider. dert edecek hırs yapacak şeyler değil bunlar ya.

O olay adetlerle alakali dogrudur yanlistir da degilim ben. Hem cikmak isteyen kendi taraflari idi bizden kimse yoktu. Benim niyetim sadece esyalari birakip cikmak. Ayipti cok ayip biri sizi kolunuzdan durdurup engel olsa ne hissedersiniz?

valla o hareket çocuğa yapılsa çocuk bile kendini kötü hisseder alınır.

ben hala anlamadım yani kadın kolunuzdan tuttu gelin naber nasılsın demedi. bu mu olay. dert ettğiniz bu iki şey. o kadar anlamsız ki. siz hayatınızda hiç densizlik etmediniz mi? valla ben etmişimdir. böyle bi durumda gelin anası benim kolumdan tutsa sinir olurum o an unuturum gider. dert edecek hırs yapacak şeyler değil bunlar ya.

O halde lutfen anlamadiginiz konularda yorum yapmakta israr etmeyiniz.

Back
X