- 17 Şubat 2016
- 1.006
- 212
- 123
- 34
- Konu Sahibi eliffdiyebiri
-
Bunu da söyledim.Evimde kalırım niye orda kalayım dediBen de İzmirliyim, arabasız da gidip aslında kalabilirsiniz bir yerlerde. Çeşme Alaçatı falan değil (gereksiz pahalı diye) ama Urla olur, Karaburun olur. Gümüldür'de Özdere'nin denizi çok güzel ve toplu taşıma ile bile 1 saat. Daha uzak da olur derseniz Kuşadası olur. Plaja yakın bir otel (ya da bütçenize göre apart, pansiyon) seçebilirsiniz. Araba %100 şart değil bence 3-5 günlük bir deniz tatili yapmak için İzmir'de yaşarken.
Gideceğimiz yer alsancak konak.Oralardan öyle sıkıldımkiAraba olmadan da gezilir. Otobüs, minibüs, tren çıkın. Evlendiğimiz ilk yıllar arabamız yoktu. Gezmeden de geri kalmadık.
O zaman sorun eşinizin para harcamamak istemesi şu an. Ben konuyu okuyunca araba olmadığı için tatile gidemediğinizi düşünmüştüm. Eğer Hatay, Balçova falan o taraflardaysanız günübirlik bile gidip gelebilirsiniz (Urla, Gümüldür'e falan). Biraz zor olur ama olur. Ya da bir arkadaşınızla, annenizle falan gidin. Bütün yıl eşek gibi çalışıp 3 günlük tatili kendinizden sakınmayın. Eşiniz gitmek istemiyorsa o da onun problemi, otursun evinde.Bunu da söyledim.Evimde kalırım niye orda kalayım dedi
Anlıyorum sizi, ben de İzmir'de yaşıyorum ve sanki insan dibimiz tatil beldesi atıyorum Bodrum bile 3 saat uzaklıkta ama ben yerimde sayıyorum yine ömrümden bir yaz geçti gibi bir düşünüyor tatil yapamayinca.. ama günübirlik Çeşmeye de gidip gelinebilir misal, eğer Ceşme yi seviyorsanız.İzmir'e yaşıyorum.Evliyim.Çocuk falan yok.Özel sektörde öğretmenim.5 senedir arabasız.Araba olmayınca doğal olarak hiçbir yere gidilmiyor.Geçen yılda bir yere gitmedik.
Biraz kenarda paramız var.Fona yatırdık.Her ay düzenli para geliyor.Ev alamıyoruz.En azından araba alalım diyoruz.Eşimde kışa doğru bakalım diyor.Sonuç olarak boşa geçen bir yaz daha.
Bütün kış hayvan gibi çalıştım.Yeri geldi 3 kuruma gittim.Borç var diyor.Çoğunu ödedik zaten.
Arabayı kışın alalım ama yazın ayda bir araba kiralayım dedim.Tamam dedi eşim.
Bayramda sadece 2 gün izni var.1gün ev ziyareti ikinci gün araba kiralayacaktık.3600 müş günlük.Beyimiz vazgeçti.Agustosta tekrar işe başlayacağım.O kadar sıkıldım ki.Eminim kış gelince de bir bahane bulacak.Araba falan almayacağız.
O kadar bunaldım.Sinirden ağlıyorum.
Aşırı sıkıldım beni anlamıyor.Tekrar ağustosta iş başı yapacagim.Daha önce otobüsle ayvaliga gitmiştik.Gayet güzeldi.Bornova dayım.Arkadaşlarla denize gideceğiz.O da günübirlik.O zaman sorun eşinizin para harcamamak istemesi şu an. Ben konuyu okuyunca araba olmadığı için tatile gidemediğinizi düşünmüştüm. Eğer Hatay, Balçova falan o taraflardaysanız günübirlik bile gidip gelebilirsiniz (Urla, Gümüldür'e falan). Biraz zor olur ama olur. Ya da bir arkadaşınızla, annenizle falan gidin. Bütün yıl eşek gibi çalışıp 3 günlük tatili kendinizden sakınmayın. Eşiniz gitmek istemiyorsa o da onun problemi, otursun evinde.
Biraz daha yakınınızda Ayvalık, Altınova, Cunda Adası, sarımsaklı var, bir sürü uygun pansiyon vb.var. toplu taşımayla kolayca gidip gelebilirsiniz.İzmir'e yaşıyorum.Evliyim.Çocuk falan yok.Özel sektörde öğretmenim.5 senedir arabasız.Araba olmayınca doğal olarak hiçbir yere gidilmiyor.Geçen yılda bir yere gitmedik.
Biraz kenarda paramız var.Fona yatırdık.Her ay düzenli para geliyor.Ev alamıyoruz.En azından araba alalım diyoruz.Eşimde kışa doğru bakalım diyor.Sonuç olarak boşa geçen bir yaz daha.
Bütün kış hayvan gibi çalıştım.Yeri geldi 3 kuruma gittim.Borç var diyor.Çoğunu ödedik zaten.
Arabayı kışın alalım ama yazın ayda bir araba kiralayım dedim.Tamam dedi eşim.
Bayramda sadece 2 gün izni var.1gün ev ziyareti ikinci gün araba kiralayacaktık.3600 müş günlük.Beyimiz vazgeçti.Agustosta tekrar işe başlayacağım.O kadar sıkıldım ki.Eminim kış gelince de bir bahane bulacak.Araba falan almayacağız.
O kadar bunaldım.Sinirden ağlıyorum.
Ben akraba ziyaretini bosverip 2günlük otobüsle bir pansiyonda kalmayı önereceğim.Garajdan zaten otobüsler kalkıyor.Benim seneye çıkacağım garanti mi? Ayrıca bu ekonomide borç falan bitmez.Ya da refaha eremeyiz.Gerçekten hayattan soğudum.Anlıyorum sizi, ben de İzmir'de yaşıyorum ve sanki insan dibimiz tatil beldesi atıyorum Bodrum bile 3 saat uzaklıkta ama ben yerimde sayıyorum yine ömrümden bir yaz geçti gibi bir düşünüyor tatil yapamayinca.. ama günübirlik Çeşmeye de gidip gelinebilir misal, eğer Ceşme yi seviyorsanız.
Bende ilk defa hayatımda geçen sene Çeşme ye gitmedim. Dedigim gibi otobüs ile 45 dk lik yol olunca insan dahada bi üzülüyor. Maalesef artık otel fiyatları cok cok fazla
ve artık şunu düşünüyorum gidersek bile günübirlik gideceğiz muhtemelen.
Pansiyonlar bir tık daha uygun, onu da belki düşünebilirsiniz. En azından insan gidip birkaç gün orada geçirdiği zaman tatil yaptım hissini kavuşuyor buda psikolojikmen iyi hissettiriyor o yaz icinde.
Bodrum'daki fiyatları bilmiyorum ama arastirabilirsiniz.
Ben artık kendim tura katılmayı düşünüyorum.2 sene önce ayvalikta kaldık.İnanın fiyat olarak öyle uygundu ki.Bencede onda heves yok.Biliyorum kış gelsin araba falan almayacağız.Sonunda kendim haberi olmadan araba alicamBiraz daha yakınınızda Ayvalık, Altınova, Cunda Adası, sarımsaklı var, bir sürü uygun pansiyon vb.var. toplu taşımayla kolayca gidip gelebilirsiniz.
Sorununuz araba değil bence, eşinizde sizinle eğlenecek, zaman geçirecek, planlar yapacak istek ve heves yok.
Arabada da gene bankada para bırakacağız.500 600 e uygun bir araba alicaz.Artik almazsa kendim bakıp almayı düşünüyorum.5 senedir evliyim.Arabasiz olmuyor.Ev gezmesine gitmeyin bayramda çıkın birlikte başka bir şey yapın, araba kiralamak bile pahalı geliyorsa arabayı zor alır belli ki bu adam, o yüzden araba gelecek diye erteleme, o bayramda ev gezmesi istiyorsa yapsın, sen çık en yakın rotada gidebileceğin yerlere bak git gez, gelmek istemiyorsa da kendi tercihi, zaten esindeki bu kafayla zor yaparsiniz birseyler...
Sizin sorun eşinizde tamamen. Annem emekli arkadaş grubuyla 0 İngilizce feribotla Yunan adalarına gitti geçen yaz İzmir'den. İçlerinden sadece biri Google Maps kullanabiliyor, bir şeyi halledemeyince çocuklarını arayıp konuşturuyorlar falanAşırı sıkıldım beni anlamıyor.Tekrar ağustosta iş başı yapacagim.Daha önce otobüsle ayvaliga gitmiştik.Gayet güzeldi.Bornova dayım.Arkadaşlarla denize gideceğiz.O da günübirlik.
Bence de, cok haklısınız erkekler bazen aileden yada akrabalardan biraz çekinebiliyorlar ama size yetişkin insanlarsınız yani 18-20 yaşında bir çift değilsiniz kaldı ki öyle olsa bile yetişkindiniz. Güzelce arayıp kusura bakmayın çok yoğun çalışıyoruz, bu iki günü tatil yapip dinlenerek değerlendirmek istedik, çok yorulduk cok ihtiyacımız var diyebilirsiniz.Ben akraba ziyaretini bosverip 2günlük otobüsle bir pansiyonda kalmayı önereceğim.Garajdan zaten otobüsler kalkıyor.Benim seneye çıkacağım garanti mi? Ayrıca bu ekonomide borç falan bitmez.Ya da refaha eremeyiz.Gerçekten hayattan soğudum.
Ben Ayvalık'lıyım, hem civar yerler hem Ayvalık içi muhteşemdir. Asla sikilmazsiniz, küçük Yunanistan gibi bir yer :) zaten her yer birbirine yakın toplu taşıma kullanarak her gün başka bir halk planjina gitseniz bile yeter. Gece hayatı da canlı ve güzeldir.Ben artık kendim tura katılmayı düşünüyorum.2 sene önce ayvalikta kaldık.İnanın fiyat olarak öyle uygundu ki.Bencede onda heves yok.Biliyorum kış gelsin araba falan almayacağız.Sonunda kendim haberi olmadan araba alicam
İzin problemi var.Ama izin olsada gene evde pinekleriz biz.Ne güzel annenize özendim resmenSizin sorun eşinizde tamamen. Annem emekli arkadaş grubuyla 0 İngilizce feribotla Yunan adalarına gitti geçen yaz İzmir'den. İçlerinden sadece biri Google Maps kullanabiliyor, bir şeyi halledemeyince çocuklarını arayıp konuşturuyorlar falanHeves ve biraz bütçe olduktan sonra her yere gidilir. Eşinizin başka sorunları mı var, para dışında?
Öyle bir çekincesi inanın yok.2 sene önce bayramda tatile gittik.Hiçte sorun olmadı.Parayı bahane ediyor.Bir kira geliri kadar fondan gelir geliyor.Zaten eldeki parayla ev almak imkansız.Arabayi da binbir bahane ile erteledi.Usta şoför olsam kendim araç kiralıycamBence de, cok haklısınız erkekler bazen aileden yada akrabalardan biraz çekinebiliyorlar ama size yetişkin insanlarsınız yani 18-20 yaşında bir çift değilsiniz kaldı ki öyle olsa bile yetişkindiniz. Güzelce arayıp kusura bakmayın çok yoğun çalışıyoruz, bu iki günü tatil yapip dinlenerek değerlendirmek istedik, çok yorulduk cok ihtiyacımız var diyebilirsiniz.
Aslında bu kadar detaylı bir açıklamaya gerek yok ama dediğim gibi erkekler bu tarz durumlardan çekinebiliyorlar ve belki eşinize böyle böyle deriz derseniz o da daha olumlu bakar. Bakmakta zorunda aslinda yani sonuçta yoğun çalışıyorsunuz, dediğiniz gibi yarınagarantimiz yok.
Umarım tatil yaparsınız ve gönlünüzce geçer 🏖
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?