Hiçbir halt yapamamak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asgari ücretli kardeşin ailesiyle yaşıyor eve para vermiyordur. Aksi mümkün değil.

Otel tatili ayarlayabilirsiniz 3,5 gün.ama yine borcu bahane ederse bilemem.

Sizde çalışıp para kazanıyorsunuz, neden eşinize danışıyorsunuz bu çok alırı yüksek bir gider değilmi? 3600 tl bi market masrafı yeti geldiğinde.

Anladim o zaman bu durum daha bencilce maalesef. Siz istiyorsunuz ve bu luks bi istek değil. Sizde kibarca diretin, bu yaptigi haksızlık ve ayıp.

Sizin asgari ücret kadar fon geliriniz yok. O dediğinizin bence tamamına yakını enflasyonu amorti ediyordur. Bence siz ya devlet için iyice ugrasin ya özel ders falan verin. Eşiniz de biraz daha hırslı olup baska bir iş yapmaya çalışsın. Bu kadar paradan şikayet edip adım atmıyorsunuz hic.

Sorun arabasızlık değil, eşinizin pintiliği. Nefret ederim.

Bir şeyi merak ediyorum gezmeyi mi sevmiyor ya da arkadaşlarıyla plan yapıyor mu ya da sizinle gezmek istiyor mu bunu sordunuz mu ya da tek sorun masraf olmasın isteği mi

Sorun arabasızlık değil, eşinizin pintiliği. Nefret ederim.
Pintilik değil be margaret, adam asgari ücret artı yemek kartı alıyor diyordu. 70 e yaklaştığımız oldu diyor ama kiraları da var. Üstelik iki ay işsiz de kalıyor. Kocası özel derse izin vermiyor. İki üç asgari altı veren dershaneyle çalışıyorsa seviniyor konu sahibi. Bahsettiği 70leri de senede bir belki iki ay ancak görüyor. Genel tablo aylık en iyimser tabloda 50 bin gelir ve kira gibi giderler var.
Yani aslında fakirlik sınırındalar adam da ne gezmesi be araba kiralaması ne araba alma kafasında.

Evet. Bornovadayız birde.Tire ödemiş gibi merkeze uzakda değiliz.Geçen yazımda bomboş gecti, buda öyle geçecek belli
eviniz yok
arabanız yok
çocuğunuz yok
evleneli 5 sene olmuş yani, kendi kendinize evlenmiş de olsanız, eşya düğün borcu olsa bitmiş olması gerekirdi

ne borcu ki bu?

Bizimde 5 yıl arabamız yoktu sizi o kadar iyi anlıyorum ki eşim araba kullanmayı bile bilmiyordu 28 yaşında 2 ay önce artık alalım dedik oda sıkıldı herşeyde başkalarını çağırmayı bi yere gidilecekse başkalarının arabalarında sürünmekten aşırı haklısınız ama şöyle bir durum var biz arabamız yokkende geziyorduk taksiyle metroyla otobüsle tabiki aşırı zor biliyorum bence eşinizle kavga etmeden söyleyin ikna etmeye çalışın ikna olmuyorsa yapacak birşey yok bende çok dedim alalım diye ama kendisi istediği zamanda aldı

Akraba ziyareti mi kalmis Allah askina. Esinize bagli degilsiniz. Cikin arkadaslarinizla 2 gun denize girin. Yakinmissiniz zaten. Araba almak icin de kimseye sormaniza gerek yok. Alin arabayi koyun kenara. Borcu her turlu birlikte odeyeceksiniz zaten. Adamin sizinle bir sey yapasi yok.

Çoluk çocuk yokken 70 bin gelirle gezilir bence ya. Kadın ne kadar bunalmış, kim bilir ne zamandır bir şey yapmıyor adam. Beklentisi nedir bilmiyorum ama her bütçeye göre yapılacak bir aktivite vardır mutlaka. Araba şart değil bence zaten. Benim en gezgin zamanlarım bekar ya da yeni evli ve arabasız dönemlerimdi. Sorun adamın ayda yılda bir de olsa buna bütçe ayırmaması.

70 yok işte. Senede belki 2 ay ancak 70 geliyor. Yaz dönemi asgari ücret artı yemek kartıyla geçiniyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…