Hiçbir şey takmadılar. Cimri aile..

Merhaba kızlar uzun zamandır buraları okuyordum ben de üye olup derdimi paylaşmak istedim.

Eşimin ailesi nişanlılık döneminde hep takı ve yapılcaklar mevzusunu geçiştirdiler. Eşim biz her şeyi yapacagız konuşmaya gerek yok merak etme dedi. Zorla bir ortam oluşturduk ve sonunda Kaynanam bana ve anneme ne istersiniz diye sordugunda annem “çocuklara yatırımlık bir şeyler yapın seti de ben alıcam kızıma. Damada da saat alıcam siz de ne yaparsanız şanınızdandır “dedi.
Düğüne kadar çok gerildik sıkıntılar oldu. Düğünde de hiçbir şey olmamış gibi güldüler oynadılar sarıldık ama takıya gelince takmadılar. Hiçbir şey takmadılar misafir gibi geldiler gittiler. Bizim akrabalarımıza hoşgeldin bile demediler. O kadar görgüsüzler ki balayınımız dahil her şey burnumdan geldi. Düğün yerine kendi karar verdiler düğün salonu tutmadılar. Ucuz bir restoranın üst katını kapatıp küçük nir yemek ve kötü de bir orkestra vardı!!! Ona bile sustum yeter ki huzurum olsun diye:KK43:( Eşim de mahçup oldu takıdan dolayı bana hak verdi. Ama ben telafisini istedim. Onlar yapmadılarsa senin yapman gerek dedim. Dul veya yetime bile bu yapılmaz. Faturayı bana kesme dedi. Altın yüzünden böyle yapma dedi. Ailesinin yapmadıklarını o da yapmayacakmış. Bankada ev araba alacak birikimi var. Ama çocuk olmadan harcamayacak. O benim bekarlık param dedi. Onun karısı olarak bir değerim yok yani. Evi terk ettim boşanacagım. Bu resmen ekonomik şiddettir. Çok üzgünüm....
İşte bu yüzden her önüne gelenle evlenmemek lazım. İnsan olamamış anne-babanın çocuklarını almamak lazım.

Merhaba kızlar uzun zamandır buraları okuyordum ben de üye olup derdimi paylaşmak istedim.

Eşimin ailesi nişanlılık döneminde hep takı ve yapılcaklar mevzusunu geçiştirdiler. Eşim biz her şeyi yapacagız konuşmaya gerek yok merak etme dedi. Zorla bir ortam oluşturduk ve sonunda Kaynanam bana ve anneme ne istersiniz diye sordugunda annem “çocuklara yatırımlık bir şeyler yapın seti de ben alıcam kızıma. Damada da saat alıcam siz de ne yaparsanız şanınızdandır “dedi.
Düğüne kadar çok gerildik sıkıntılar oldu. Düğünde de hiçbir şey olmamış gibi güldüler oynadılar sarıldık ama takıya gelince takmadılar. Hiçbir şey takmadılar misafir gibi geldiler gittiler. Bizim akrabalarımıza hoşgeldin bile demediler. O kadar görgüsüzler ki balayınımız dahil her şey burnumdan geldi. Düğün yerine kendi karar verdiler düğün salonu tutmadılar. Ucuz bir restoranın üst katını kapatıp küçük nir yemek ve kötü de bir orkestra vardı!!! Ona bile sustum yeter ki huzurum olsun diye:KK43:( Eşim de mahçup oldu takıdan dolayı bana hak verdi. Ama ben telafisini istedim. Onlar yapmadılarsa senin yapman gerek dedim. Dul veya yetime bile bu yapılmaz. Faturayı bana kesme dedi. Altın yüzünden böyle yapma dedi. Ailesinin yapmadıklarını o da yapmayacakmış. Bankada ev araba alacak birikimi var. Ama çocuk olmadan harcamayacak. O benim bekarlık param dedi. Onun karısı olarak bir değerim yok yani. Evi terk ettim boşanacagım. Bu resmen ekonomik şiddettir. Çok üzgünüm....
Dul? Yetim? Dul ve yetime bile bu yapılmaz? Bile BİLE? Bile mi??? Şoktayım şu an ama sizin gibi ne yazdığını bile bilmeyene müstehaktır Eminim.

Bence de boşanın adama yazık.
Onu mutlu edecek bir bayanla evlenmesi için prangalarından kurtarın.

Sadece alınganlık yapan ben değilmişim sevindim buna bende ikinci evliligimde ne eşimden ne ailesinden altın görmedim çünki kardeşi yeni evlenmişti ama sonrasında eşim aldı ve araba aldık bozdurdum ve şimdi yine almaya başladı bunlar sorun edilmemeli bence ama bekarlık param demesi çok saçma hak veriyorum ve lütfen dul ve yetim diye ayırt etmek çok çirkin bi tabir böyle olmasını hiç kimse istemez konu sahibi sende istemezsin eminim :KK51:
O lafım için diğer yorumlarda haksız oldugumu belirttim. Kendimi yanlış ifade ettiğim için özür dilerim. Benim annem de dul hayat mücadelesi verdi tek başına. E ben de boşanıyorum dul olucam. Babam da hayatımda yok yetim sayılırım. O cümleyi kullanırken şunu demek istemiştim “karşı tarafın zihniyetine göre öyle bile olsam yapılmaması lazım böyle” umarım anlatabilmişimdir.

Mevzu sadece altın değil ki. Her ayrıntıyı buraya sığdıramadım ama Harcamalarıma karışıyor ortak hesap yapmıyor benden habersiz para saklıyor. Para konularında yalan söylüyor vs. Temel nokta altınla başladı öyle devam etti
Dogrudur ne anlattiysaniz onu yorumluyoruz. Diger yasadiklarinizda hakli olabilirsiniz ama altin mevzuunda ikinizde de sorun var.

Cok yeni gerçekten. Bilmiyorum ya evlilikte maddi konulari sevmiyorum kv vs oyle yaptıysa ben onu saymazdim hicc. Ee esinle zsten yavaştan birlikte yaşama alışırdınız ve tatlı dille aldırırdın bence. Maddi konu icin ev terkedilmemeli bence. Hii 10 yillik evli olirsun bu adam böyleyse tamam. Nisanliyken hic mi tanıyamadın canm sen bu adami

cidden kayınvaliden altın takmadı diye boşanacak mısın eşinden? adam da bir şey takarlar diye bekliyormuş o da şaşırmış onun ne suçu var bunda? bir altın meselesi için boşanılır mı? o kadar zoruna gittiyse mesafeni tavrını koyarsın eşinle alıp veremediğin ne onu anlamadım. adamla sırf altın için evlenmiş imajı oluşturuyorsun böyle. benim eşim de bana şu altın takmadı onun yerine de sen tak dese ben de reddederdim. bence parasını yatırım için kullanmak istiyor. ha o parayı sizin için kullanmak isteniyor sadece kendisine harcamak istiyorsa ona da maalesef diyecek bir şey yok kendi tercihi. kanunen kendi kişisel malıdır zaten bir şey alınsa bile ortak olamazsınız. tavır hoş değil ama ben senin tavırlarından da hoşlanmadım.

Ohaaa ama yani afedersiniz
Ben altin almayan anne baba biliyorum ama onlarda damat alıyordu altını birini anasina;birini babasina birini de kendi takmıştı
Arkadaşımın eşi, bilezik almıştı, annesi babasi takmisti
Yine boyle teyzemin komsusu oğlan da öyle yapmış
Esin ne diye sana almamis saka gibi bir adam ve cok görgüsüz berbat bir aile.
Ne demek cocuk olmadan harcamicam 1 yaşıma daha girdim🤦🏼‍♀️
Yani orda senin akrabalar geldi illaki takmışlardır ailesi hicbise Nasil takmaz? :(

Neden insanlardan bir şeyler bekliyorsunuz? Bizim de evlenmemize 6 ay var dün oturduk bir hesap kitap yaptık maaşlarımızı topladık kenara ne kadar atabiliriz baktık. Para biriktirebilirsek davet verebileceğiz yapamazsak nikah yapıp çıkacağız. Bu kadar. Ailesinden de en ufak bir beklentim yok. Hele takı vs. Durumu olan, canı isteyen yapar ama yapmayandan istemek veya yapmadığı için küsmek çok ayıp geliyor bana. Ben ve erkek arkadaşım aynı yaştayız, neden onun ailesi sadece çocukları erkek diye daha fazla şey yapmak zorunda olsun ki?

Eşimin ailesi nişanlılık döneminde hep takı ve yapılcaklar mevzusunu geçiştirdiler. Eşim biz her şeyi yapacagız konuşmaya gerek yok merak etme dedi.Hiçbir şey takmadılar misafir gibi geldiler gittiler. Bizim akrabalarımıza hoşgeldin bile demediler.( Eşim de mahçup oldu takıdan dolayı bana hak verdi. Ama ben telafisini istedim. Onlar yapmadılarsa senin yapman gerek dedim. Dul veya yetime bile bu yapılmaz. Faturayı bana kesme dedi. Altın yüzünden böyle yapma dedi. Ailesinin yapmadıklarını o da yapmayacakmış. Bankada ev araba alacak birikimi var. Ama çocuk olmadan harcamayacak. O benim bekarlık param dedi. Onun karısı olarak bir değerim yok yani. Evi terk ettim boşanacagım. Bu resmen ekonomik şiddettir. Çok üzgünüm....
dul ve yetımlere bıle bu yapılmaz demıssınız de onların sucu ne bırının kocasının bırının babasının ölmesı mı ?
allah herkese kalbıne gore versın ınsallah .

bır taraf dul ve yetımlere saygı duymuyor dıger taraf da es aılesıyle bırlıkte saygısıız .

Ben de bekar paramı bu sürece harcadım ve gönülden harcadım. ama eşim kendi parasını bekarken biriktirdiğim para o dedi. Ev tuttu beyaz eşya koltuk aldı diye her şeyi yaptıgını zannetti. Ve bu aile varlıklı bir aile. Ama aşırı cimriler
Eşiniz evlilik sürecinde bunları söylediyse neden bozmadınız bu süreci? Yani ben bunu anlamıyorum evlenmeden önce bunların sinyali verilmiş zaten ben olsam kestirip atardım ama siz devam etmişsiniz..

Neden insanlardan bir şeyler bekliyorsunuz? Bizim de evlenmemize 6 ay var dün oturduk bir hesap kitap yaptık maaşlarımızı topladık kenara ne kadar atabiliriz baktık. Para biriktirebilirsek davet verebileceğiz yapamazsak nikah yapıp çıkacağız. Bu kadar. Ailesinden de en ufak bir beklentim yok. Hele takı vs. Durumu olan, canı isteyen yapar ama yapmayandan istemek veya yapmadığı için küsmek çok ayıp geliyor bana. Ben ve erkek arkadaşım aynı yaştayız, neden onun ailesi sadece çocukları erkek diye daha fazla şey yapmak zorunda olsun ki?

Konunuzda bazı bölümleri kaçırmışım o yuzden kendime tekrar alıntı yapıyorum. Sizin ilişki baştan enteresanmış. Düğün yapıp yapmamaya ortak karar veremeyen bir çift, birikimini eşinden esirgeyen bir koca, kayınvalidesinin almadığı altını sanki "karşı taraf"mış gibi eşinden bekleyen bir kadın.

Annem DUL😒
Ben YETİMİM😒
Arkadaşımın annesi evlendi ve DULidi, erkegin ilk evliligiydi dillere şayan bir kına gecesi ve dügün yapıldı.
Ben evlendim eşim ve ailesi prensis gibi davrandı ve 14senelik evliyim halada öyleler.
Siz ve sizin gibi zihniyettekiler gerçekten çok can sıkıcısınız,demekki sizin çevrenizde bu durumda olan olsaydı siz ezmek icin yer arardiniz demekki.
DUL VE YETİM,ÖKSÜZ olmak bu durum ne bi eziklik nede bir eksiklik....

O benim bekarlık param
Bu nasıl bir cümledir, benimde bekarlık param vardı ve hepsini düğün hazırlıklarına harcadım hatta herşey bittikten sonra bir miktar para kalmıştı hesabımda eşimin haberi bile yoktu kaldığından o kalan parayıda düğünden sonraki hafta eşimin avcuna saydım düğün borçlarının bir kısmını kapatsın diye evlenmişsiniz artık senin paran benim parammı var.

Konu zaten hep para üstüne kurulu. Tek bir sevgi yada ask ibaresi yok. Evlenme sürecini bile ailesinin taki ile ilgili konusmasi olarak özetliyor. Ne bilim yani ben evlenirken gelinlik, dekorasyon, organizasyon pesindeydim. Esim ile evlenmenin mutlulugunu (ve stressini) yasiyordum. Mesela konu sahibi, dügün olacak yeri bilmemesi, benim için altin olmamasindan daha agirdi.

Merhaba yazdiklarini okudum ve acikca üzüldüm.. Seni anliyorum gözün parada pullda degil fakat Heveslerin ve sana söz verileni tutmamalari seni baya kirmis.

Sana söyleyecegim su olacak: Biliyorum suan belki zor ama kimseye muthac degilsin. Altin mi istiyorsun? Kendin al, Para mi istiyorsun? Biriktir kendine ait paran olsun. Ama böyle birsey icin yuvani bozma derim.. Herkese tavrini koy ve bu durumu Kayinvaliden ile konus. Herseyin bir siniri vardir.

Back
X