Hiçbir şeye yetişemiyorum.

Oo ütü sürprizi enn sevdiğimBahçeli ev avantaj tabiiki ama onunda bir takım artı işleri oluyor,yapmasanda bahçeli olmasının anlamı kalmıyor.Ama çocuklara da yazık,sığamıyorlar katlara,koşacak oynayacak ama nerede.Allah herkese gönlünce ev,hayat nasip etsin.
 
Canım duana yürekten koskocaman aminnnnnn diyorum.Doğayı yeşilliği hayvanları çok seviyorum.Ve çocukların apartman aralarına sıkışıp kalmasından haz etmiyorum.Bahçe işi en sevdiğim bayılırım.İnşallah mevlam herkezin gönlündeki nasip eder.
 
Aynı şeyleri su günlerde yaşamaya başladım. Sürekli mizliyo hicbir ise yetişemiyorum o sesi bazen varya duymak istemiyorum. Şükür oğlumu çok seviyorum bazen elimde olmadan bağırıyorum sonra ağlıyorum üzülüyorum o an dayanamıyorum. Bu adalar temizliği o uyuyunca yapıyorum. Sıkılıyor hemen oyuncağını değiştiriyorum kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
 

Ben de sizi anlıyorum su evde oturmak koca parası yemek ve kendimi işe yaramaz biri gibi hissetmek konusunda. Çünkü tam olarak benim hislerimi ifade etmissiniz. Kreş önerisinde bulunanlar olmuş. Param yok yahu ne kreşi. Zaten para olsa da oğlum krese gidebilecek bir çocuk değil. Sizin avantajınız eşiniz. Benim eşim geç saatlerde geliyor ve çok yorgun oluyor. Adamın yorgunluktan yemek yiyecek hali yokken kalk bana yardım et de diyemiyorum. Yine sağolsun oyaliyor çocuğu biraz.

Bazen kendimi annelige uygun olmadigimi düşünürken buluyorum. İnşallah bu bir yanılgıdır. Tesekkur ederim kendi hayatınızdan verdiğiniz örnekler için. Her birini dikkate aliyorum. Baba kısmı bize pek uymasa da :)
 
Allah kolaylik versin ,sizi cok cok iyi anliyorum. Bir instagram annesi olamadik degil mi? Ya da hayati cocuguyla anlam kazanan mukemmel kadin. Hepsi uydurmasyon olmasina ragmen insan etkileniyor o sacmaliklardan. Takmayin. Allah size guc kuvvet saglik bir de para versin insallah
 

Param yok be apla :) evet o çift çizgi konusundan te bu hale geldim. Belliydi o zamandan böyle olacağı zaten. Çılgın sperm çılgın çocuğa evrildi.
 
Benim 1 tane kızım var ama çok yaramaz değil. Ancak ev işi için şunu söyleyebilirim. Evimde şu an dekoratif obje ve gereksiz hiç bir şey yok. Her şey kaldırıldı. Çiçek , kitaplık, pc masası. Bir sürü hurç ve koli ile baza altında. Etrafta oynayabileceği ama kıramayaçağı zararsız şeyler var. Gerçekten fazladan hiç bir şey bırakmadım. Ve ben de her gün en az iki saat disardayim. Haftada bir gün de oyun grubunda.
 

Allam kendim gibi birini buldum. Hem de parasız :) para duasına iki kere amin. Instagram annelerinin paraları oldugundan mükemmel anne pozu verebiliyorlar. Yani dusunuyorum o makyaj ve saç evde bir bakıcı olmadan yapılması imkansız bir eylem. Sonra da "bigirmiyin ciciklirinizi psikilijiliri bizilir" la sen çocuğu sadece fotoğraf çekerken görüyorsun kime nasihat ediyorsun. Parasız kal ev işleri sana kalsın görürüm o muhteşem anneliği o zaman. Ne dolmusum yalnız :)
 

Ben o lüzumsuz malzemeleri oğlan 6 aylıkken kaldırdım. Te o zamandan arizona kertenkelesi gibi surune surune avına ulaşıyordu. Ancak bizimki çekmece kilitlerini bile kırmayı başarıyor. Engel tanımam diyor allahin apacisi.
 
Amin inşallah.Ama şu yaşlarındayken onlar için istediğimiz bahçe,onlar büyüyünce bize kalıyor.Çocuklarım okuldan yorgun geliyor,biraz tablet telefon,odev yemek derken gece oluyor,adeta bahçeyi görmüyorlar bile,canları çıkmak istemiyor.Bende sırf verandası için bahçenin işlerine,temizliğine katlanıyorum.Bende çok istemiştim bu evi,taşındığımızda duvarlarını bile okşayıp sevmiştim
Allah inşallah sana ve tüm isteyenlee nasip etsin
 
Hahahaha valla oyle. Bakin bir animi anlatayim daha cok taze, haftasonu uc aile olarak gezmeye gittik, restorandayiz yemekler geldi. Benim oglan babasinin tepesinde dur diyorsun durmuyor sus diyorsun susmuyor,yemek zaten yedirene kadar rezilligimiz dizboyu. Neymis parka gidecekmis. O parkta cocuklar kocaman,bizimki aralarinda ezilir biliyorum. Ille gidecek masada cebellesiyoruz diger ailenin oglu da bizimkinden 40gun buyuk. Mama sandalyesinde oturuyor adam ben alcak sesle soylendim aferin dark cocuk yapmak olaganustu iyi fikirmis senin icin dedim. Kadin bana elindeki catali sallaya sallaya din ahlak iman dersi verdi neymis allahin gucune gidermis bilmemne. Kadin dedim senin gozun gormuyor mu? Aha cektigim dedim. Aaa sonra bir baktim 1,5 yasini yeni gecmis cocuga patates kizartmasi veriyor ketcap mayoneze batirip, ustune de kola iciriyor.yemek bitti ustune bir de topitop verdi oh tam oldu.

Ben saglikli beslenme icin deliler gibi ugrasirken bana akil veren kadin cocuguna kola iciriyor. Soyledim bu cumleyi oldugu gibi. Napam onun dirdiriyla mi ugrasayim diyor,hah iste dedim. Bunu soyle ve sus. demem o ki canim, biz iyi olsun diye ugrasirken boyleleri var hep de var olacak.
 

Yalnız kendini dövmek de iyiymis. Ben o noktaya gelmedim henüz. Banyo konusu bizde de sıkıntı. Kovanin içine dalmaya çalışıyor. Şampuan şişesini bosaltiyor vs. Banyo günu evde seferberlik ilan ediliyor. Öyle ki evde çıplak bağırarak koşuyodum en son banyo girişiminde.
 
+1000
 

ben çözümü işe dönerek buldum, 9 aylıkken işe başladım yarım gün çalışıyordum ama öyle iyi geliyordu ki anlatamam.babannesi bakıyor. haftasonları yine aynı tabi harekete devam durmak yok ama zaten özlüyor insan.
devamlı evde olmak yıpratmıştı beni, işe gelip iki insan görüp bir bardak sıcak çay içerek ev işi dışında bir iş yapmak çok iyi gelmişti.
bakabilecek yardım alabileceğiniz birileri varsa işe dönün derim, çünkü nazları anneye oluyor.
 

Yahu zaten herkes mükemmel anne. Çocuğa sesimi yükselttim desen "ignelerle tüm vücudunu kevgire çevirip kızgın yağa attım " algiliyorlar. Zicicam zaten pek hassas anneliklerine. "İmi innisi i dihi çık kicik" diye ağzı yamulta yamulta akıl vermeleri var bir de. Hadi canım ben askerlik yaşında sanıyordum halbuki.

Ayni şekilde ben çocuk ev yemeği yesin diye asosyal yaşıyorum. Çocuğa hamburgeri dayayan pek sosyal anne "kendinizi eve kapatmayın " diyor. La durmuyor çocuk işte. Dışarıda ağzımdan yediğim burun deliklerinden çıkıyor. Stres yorgunluk da bana kalan. Bir de ne yedireyim aç kalacak dışarıda gerginliği var tabi.
 
Kusura bakma ama şu doğru düzgün bile yazmadığın "sikrit cicigin vir. Hiç cicigi ilmiyinlir nipsin" kelimesi varya Allah sana arattırmasın. Eşimle binbir soruna rağmen bi tane çocugumuz olsun da herşeyine ragzıyım diye dua ediyorum eden insanlar var. Derdin olabilir yada şuanki durumun sana dert olabilir ama Allah arattırmadan verdiği için kıymetini bilmiyorsun bence !
Çocugunuz hiperaktif olabilir ama ilk önce siz kendinizi sorgulayın bence. Hiç olmuyorsa çocugunuzun odasını oyun odası yapın doldurun içini istediği gibi dagıtsın. Dışarıya çıkarın enerjısını atsın ve şekerli karbonhidratlı yiyecekler yedirmeyin.
Ve en önemlisi çocuk nasıl yetiştirilir diye eğitim alın yada kitapları okuyun bağırmak kızmak bir süre sonra arsızlık yapıcaktır ki siz zaten yaramazlıklarını aynı anası diye tabirlemişsiniz.
Siz çocugunuzdan önce kendinizi toplayın ki çocugunuza faydanız olsun. Genelde suçu çocuklarda arıyorlar ama adı üstünde çocuk küçük düşünemiyor. Siz kendinizi sorgulayın.
 
Canım aynı şeyleri yaşadım hiç oturmazdı koltuk sandalyeler hem kemirdi konu açmiştım evimde fare var diye:) hırçındı şiddet vardı dedesini az dövmedi eltimin saçını yoldu daha neler neler ama ben fark ettimji çocuk mutsuz oyüzden öyle yapıyor ben sakinxe daha çok ilgilendim oda büyüdü düzeldi çok şükür 4 yaşında bende çoook çekmiş bi anne olarak diyorumki sabret
 
Ben annelige cok zor adapte oldum,ki bu olmus halim dusunun iste rezilligimi anlattim size de. Umarim zamanla degisir bir seyler diye umit ediyorum. Mecburiyetler eli kolu bagliyor.
 
Benimde büyük kızım aynıydı tek fark kendine zarar vermek yerine başkalarına zarar verirdi.Akşam erken yatıyordu Allah a şükür etrafı ozaman topluyordum.Hafta sonu birkaç saatliğine babasıyla gezmeye yollayıp dip bucak temizliyordum.Şuan 13 yaşında. Peki değişti mi ?Hayır..Hâlâ ele avuca sığmaz, asi ,dediğim dedik..Aynı anası.. Keşke babasına çekseydi..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…