- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Oo ütü sürprizi enn sevdiğimBacım birtanede ablası var 4,5 yaşında.Kızımda sağolsun pek yerinde duramaz kurtlu benim çocuklar ben buna kanaat getirdim.Kurtları kaynıyor yani
Ve çalışan bir anneyim.İnan bazen level atlayıp ütü kısmına geçemiyorum.
Annem sağolsun ufaklığa bakıyor kızım kreşe gidiyor.Kadın bana acıyıp sürpriz olarak ütü felan yapıyor o derece yani.
Büyük kızım kardeşine çok düşkün burda şanslıyım biraz.Ama şu varki küçük oğlan ayaklanır ayaklanmaz ev ayaklanır eminim.Allahtan eşyam az.
Hafta sonlarını iple çekiyorum valla piknik ayağına çayıra salıyorum büyüğü:))
En büyük isteğim Allah bize bahçeli bir ev almayı nasip eder inşallah.Kızım hayvanları çok seviyor ve bahçemde kedi köpek tavuk felan olsun istiyorum.Kedilere bayılıyorum ben yaa:))
Valla oyun hamurunu geçtim artık bacım normal poğaça hamurunu yoğuruken kızımı dahil ediyorum.Biber felan doldururkende hem işe yarıyor hemde aktivite :))
Canım duana yürekten koskocaman aminnnnnn diyorum.Doğayı yeşilliği hayvanları çok seviyorum.Ve çocukların apartman aralarına sıkışıp kalmasından haz etmiyorum.Bahçe işi en sevdiğim bayılırım.İnşallah mevlam herkezin gönlündeki nasip eder.Oo ütü sürprizi enn sevdiğimBahçeli ev avantaj tabiiki ama onunda bir takım artı işleri oluyor,yapmasanda bahçeli olmasının anlamı kalmıyor.Ama çocuklara da yazık,sığamıyorlar katlara,koşacak oynayacak ama nerede.Allah herkese gönlünce ev,hayat nasip etsin.
Ne kadar guzel anlatmissiniz ,ben sizi anliyorum. Bir benzeri de bende var belki biraz daha usludur sadece,siddet gostermez ama hep meme ister hep oyun ve ilgi ister. Tuvalete banyoya gidemem,yemek yiyemem,arabam yoksa disari asla cikamam vs vs. 8yillik calisma hayatindan sonra sirf o dogdu diye evdeyim,tam 20 ay olacak bir hafta sonra. Krese veremiyorum cunku meme bagimlisi,bakici veya temizlikci tutamiyorum eve cunku param yokmaddi olarak zor zamanlar gecirdik esimle. Yeni toparlaniyoruz. Ikimiz de anne baba olmaya daha alisamadik. Ozgurlugumuze ve zevklerimize olan asiri duskunlugumuz sebebiyle.
Kendimi ise yaramaz,koca parasi bekleyen bir asalak olarak gormemin yani sira pek cok psikolojik sorunum olduguna inaniyorum. Kendi kendimi iyilestirmeye calisiyorum.
Sabah cok erken kalkip camasir bulasik islerini hallediyorum. Oglum erken kalkmiyor neyse ki.kahvaltiyi dort dortluk hazirliyorum. Cogu zaman da esim hazirliyor ve kendisi yiyip cikmis oluyor oglum uyanana kadar. Zorla sinir harbiyle bir seyler yedirmeye ugrasiyorum cogunlukla. Banyo wc ovuyorum sonra. Camasirlari kurutmaya atma saati geldiginde ben mutfagi toparlamis oluyorum. Butun gun oyun oynuyoruz ve kitap okuyoruz zaten. Ogle yemeginde ayakustu bir seyler yer oglum, ben yiyemem tabiikiogleden sonra meme esliginde uyumaya calisiriz. O uyuyunca is yapamam cunku bu saatlerde gurultuye hassas olur hemen uyanir,gunu burnumdan getirir.
En fazla iki saat uyur uyanir,o arada ben camasirlari katlamis olurum. Birlikte yemek yapmaya calisiriz. Cogu zaman elli defa yarim birakir gelir onunla oynarim. Bir iki lokma bir sey yer,sonra yine meme.
Evi mutlaka supururum. Oyuncaklari ve daginik olan her seyi toplarim. Aksam yemegi sonrasi yine ayni isleri yapacagimi bile bile
Aksam yemegini babasinin kucaginda yemeyi tercih eder her zaman. Yerler butun yemek ve ekmek kirintisi olur. Ilk zamanlar nefret ederdim simdi alistim. Yemek sonrasi ben mutfagi toplarken esim onunla oynar. Tekrar evi supururum.
Gece 12den once uyumaz. O saate kadar meyve servisini yapar babasi. O meyve illa yenecek yoksa uyumaz oglanmeme esliginde uyumaya calisiriz. Ben uyutma seansindayken esim evi siler,toz alir istisnasiz her aksam. Dolaplari gozden gecirir eksiklerin listesini yazar. Bazen kendi utulerini yapar, genelde ben uyutma seansindan doner elinden utuyu alirim alirsam o yemek yapar. Gece 2-3u bulur cogu zaman uyumamiz. Bazen sarap bira iceriz birlikte. Birbirimize ayiracak baska vaktimiz yok cunku.
yanlış konuya yorum yaptım . özür
Allah kolaylik versin ,sizi cok cok iyi anliyorum. Bir instagram annesi olamadik degil mi? Ya da hayati cocuguyla anlam kazanan mukemmel kadin. Hepsi uydurmasyon olmasina ragmen insan etkileniyor o sacmaliklardan. Takmayin. Allah size guc kuvvet saglik bir de para versin insallahBen de sizi anlıyorum su evde oturmak koca parası yemek ve kendimi işe yaramaz biri gibi hissetme konusunda. Çünkü tam olarak benim hislerimi ifade etmissiniz. Kreş önerisinde bulunanlar olmuş. Param yok yahu ne kreşi. Zaten para olsa da oğlum krese gidebilecek bir çocuk değil. Sizin avantajınız eşiniz. Benim eşim geç saatlerde geliyor ve çok yorgun oluyor. Adamın yorgunluktan yemek yiyecek hali yokken kalk bana yardım et de diyemiyorum. Yine sağolsun oyaliyor çocuğu biraz.
Bazen kendimi annelige uygun olmadigimi düşünürken buluyorum. İnşallah bu bir yanılgıdır. Tesekkur ederim kendi hayatınızdan verdiğiniz örnekler için. Her birini dikkate aliyorum. Baba kısmı bize pek uymasa da :)
Idrakyollariiltihabi sizin hamile kalma sürecinizi vs de buradan takip etmiştim, biliyorum.
Ben de tembellikten daha doğrusu üşengeçlikten muzdaribim.
Dağınıklık konusunda size tavsiyem evdeki fazlalıklardan kurtulmanız.
Gerçekten kullanmadığınız eşyaları elden çıkarın.
Bu durum işinizi çok kolaylaştıracak.
15 günde 1 kere de evi temizletmek için bir yardımcı bulun. silme süpürmeden ziyade sizin yapmakta zorlandığınız işleri ona yaptırın.
Allah kolaylik versin ,sizi cok cok iyi anliyorum. Bir instagram annesi olamadik degil mi? Ya da hayati cocuguyla anlam kazanan mukemmel kadin. Hepsi uydurmasyon olmasina ragmen insan etkileniyor o sacmaliklardan. Takmayin. Allah size guc kuvvet saglik bir de para versin insallah
Benim 1 tane kızım var ama çok yaramaz değil. Ancak ev işi için şunu söyleyebilirim. Evimde şu an dekoratif obje ve gereksiz hiç bir şey yok. Her şey kaldırıldı. Çiçek , kitaplık, pc masası. Bir sürü hurç ve koli ile baza altında. Etrafta oynayabileceği ama kıramayaçağı zararsız şeyler var. Gerçekten fazladan hiç bir şey bırakmadım. Ve ben de her gün en az iki saat disardayim. Haftada bir gün de oyun grubunda.
Amin inşallah.Ama şu yaşlarındayken onlar için istediğimiz bahçe,onlar büyüyünce bize kalıyorCanım duana yürekten koskocaman aminnnnnn diyorum.Doğayı yeşilliği hayvanları çok seviyorum.Ve çocukların apartman aralarına sıkışıp kalmasından haz etmiyorum.Bahçe işi en sevdiğim bayılırım.İnşallah mevlam herkezin gönlündeki nasip eder.
Hahahaha valla oyle. Bakin bir animi anlatayim daha cok taze, haftasonu uc aile olarak gezmeye gittik, restorandayiz yemekler geldi. Benim oglan babasinin tepesinde dur diyorsun durmuyor sus diyorsun susmuyor,yemek zaten yedirene kadar rezilligimiz dizboyu. Neymis parka gidecekmis. O parkta cocuklar kocaman,bizimki aralarinda ezilir biliyorum. Ille gidecek masada cebellesiyoruzAllam kendim gibi birini buldum. Hem de parasız :) para duasına iki kere amin. Instagram annelerinin paraları oldugundan mükemmel anne pozu verebiliyorlar. Yani dusunuyorum o makyaj ve saç evde bir bakıcı olmadan yapılması imkansız bir eylem. Sonra da "bigirmiyin ciciklirinizi psikilijiliri bizilir" la sen çocuğu sadece fotoğraf çekerken görüyorsun kime nasihat ediyorsun. Parasız kal ev işleri sana kalsın görürüm o muhteşem anneliği o zaman. Ne dolmusum yalnız :)
Offf offf yaram açılmış 4 yaşında zıpır ve aşırı zeki espri kabiliyeti olan bir kızım var banyo yapmak işkence hep sonra yapalım der beni tek sokmaz evde bağrışmalarımız olur duyan beni onu dövüyor sanar dedim kızım polis gelir seni alırlar yok böyle sinir geçen onu dövmedim kendimi dövdüm bir inat bir huysuzlanıyor sorma dün sandalyeleri bantla mış çözdürmüyor o bağırmalarımı tüm apartman duyuyordur hani derler çocuğa vurmayın şiddeti ben görüyorum yemin ediyorum çile oluyor seni anlıyorum her çocuk farklıdır buda benimki yapacak bişey yok
Dağıtılanı hemen topla benim çözümüm ertelememek dağıtma demek onun arkası dayım hep yemek kızım ne seviyorsa onu yapıp yiyoruz kızımla ikimiziz az eşya iyidir minimalist yaşam
+1000Allam kendim gibi birini buldum. Hem de parasız :) para duasına iki kere amin. Instagram annelerinin paraları oldugundan mükemmel anne pozu verebiliyorlar. Yani dusunuyorum o makyaj ve saç evde bir bakıcı olmadan yapılması imkansız bir eylem. Sonra da "bigirmiyin ciciklirinizi psikilijiliri bizilir" la sen çocuğu sadece fotoğraf çekerken görüyorsun kime nasihat ediyorsun. Parasız kal ev işleri sana kalsın görürüm o muhteşem anneliği o zaman. Ne dolmusum yalnız :)
Ben çalışma hayatına ara verdiğim için şu an söylediklerinizi karşılayacak maddi gücüm maalesef yok. Rahatlıkla söyleyebilirim ki oğlum kreş yaşında değil. Kres de oğlumu kaldırmaz zaten. Daha çok hirpalanir buna eminim.
Daha 21 aylık ve aciktigini bile soyleyemiyor. Yine de onerileriniz için teşekkür ederim.
Hahahaha valla oyle. Bakin bir animi anlatayim daha cok taze, haftasonu uc aile olarak gezmeye gittik, restorandayiz yemekler geldi. Benim oglan babasinin tepesinde dur diyorsun durmuyor sus diyorsun susmuyor,yemek zaten yedirene kadar rezilligimiz dizboyu. Neymis parka gidecekmis. O parkta cocuklar kocaman,bizimki aralarinda ezilir biliyorum. Ille gidecek masada cebellesiyoruzdiger ailenin oglu da bizimkinden 40gun buyuk. Mama sandalyesinde oturuyor adam ben alcak sesle soylendim aferin dark cocuk yapmak olaganustu iyi fikirmis senin icin dedim. Kadin bana elindeki catali sallaya sallaya din ahlak iman dersi verdi neymis allahin gucune gidermis bilmemne. Kadin dedim senin gozun gormuyor mu? Aha cektigim dedim. Aaa sonra bir baktim 1,5 yasini yeni gecmis cocuga patates kizartmasi veriyor ketcap mayoneze batirip, ustune de kola iciriyor.yemek bitti ustune bir de topitop verdi oh tam oldu.
Ben saglikli beslenme icin deliler gibi ugrasirken bana akil veren kadin cocuguna kola iciriyor. Soyledim bu cumleyi oldugu gibi. Napam onun dirdiriyla mi ugrasayim diyor,hah iste dedim. Bunu soyle ve sus.demem o ki canim, biz iyi olsun diye ugrasirken boyleleri var hep de var olacak.
Kusura bakma ama şu doğru düzgün bile yazmadığın "sikrit cicigin vir. Hiç cicigi ilmiyinlir nipsin" kelimesi varya Allah sana arattırmasın. Eşimle binbir soruna rağmen bi tane çocugumuz olsun da herşeyine ragzıyım diye dua ediyorum eden insanlar var. Derdin olabilir yada şuanki durumun sana dert olabilir ama Allah arattırmadan verdiği için kıymetini bilmiyorsun bence !Merhaba hatunlar
Benim 21 aylık, biraz değişik bir oğlum var. Bu biraz değişik yorumu da oğlum için koyabildigim teşhisin en yumuşak hali. Damarlarından annelik fışkıran kadınlar için şimdiden belirteyim, elbette oğlumu çok seviyorum.
İnanılmaz hareketli, evi dağıtmayı pek seven, nerede tehlikeli hareket varsa yapan, tüm eşyaları fırlatan, kafa atıp ısıran bir bebek. Neyse ki son günlerde biraz daha evcillesti. Kafa atma kuvveti dudak patlatmiyor şu günlerde. Parkeyi değil de halıyı isabet alıyor bir de.
Genetik geçişler yüzünden böyle olmuş olabilir tabi. Kendimden meydana gelmiş bir canlıdan çok normal olmasını beklemiyorum ancak ben çok yoruldum. Gerçekten yoruldum. Bir ara ses tonuma hakim olamiyordum. Neyse ki kendimi zor da olsa düzelttim. Şiddet görmedi ne benden ne babasından. Ancak neden bu kadar şiddete meyilli inanın anlamıyorum.
Yemek yapamıyorum. Ev zaten kalk gidelim diyor. Hiçbir şeyi tam manasıyla yapamıyorum. Dün farkında olmadan " Allah'ım su anda ölmek istiyorum lütfen" diye dua ederken buldum kendimi. Şimdi bunu okuyup "sikrit cicigin vir. Hiç cicigi ilmiyinlir nipsin" diye nasihat vermeye kalkacak arkadaşlar, lütfen rica ediyorum bana daha gerçekçi çözümler sunun.
Ne bileyim nasıl yetisiyorsunuz işlere mesela. Nasıl sabrediyorsunuz evin b.k gibi haline. Saçlarım yağdan parlayana dek duş alacak vaktim bile olmuyor. Hanı kişisel bakım hak getire.
Yaptığım şey her neyse daha iyisini yapabileceğimi düşünüp, bu hususta kendimi hirpaliyorum. Bunu deyince kafanizda mükemmeliyetçi bir şahıs canlanmasın. Çünkü benim mükemmeliyetçi yapım tembellik duvarına tosluyor. Düşüncede kalıyor, eyleme donusemiyor.
Sizden ricam, anlattığım özelliklere sahip bir bebekle yasamsal faaliyetleri nasıl yerine getirebilir, nasıl insana benzeyen bir tipe sahip olurum suallerine yanıt almak. Beynim durduysa benim çünkü. Ne yapayım daha erken mı kalkayim, ne bileyim hava ile mı besleneyim. Gerçekten köşeye sıkışmış hissediyorum kendimi.
Bu arada telefondan yazıyorum hatalar affola. En dipten not: oğluma otistik nedir bilmeden otistik mı bu diyen de oldu, hiperaktif kesin bu diye totosundan teşhis koyan da. Oğlum her oyundan çabuk sıkılan ve sürekli yeni şeyler isteyen bir çocuk. Canım sikilmasaymis o zaman iç sesiyle kafa atıyor işte sağa sola. Aynı anası.
Şimdiden her türlü oneriniz için teşekkürler.
Ben annelige cok zor adapte oldum,ki bu olmus halim dusunun iste rezilligimi anlattim size de. Umarim zamanla degisir bir seyler diye umit ediyorum. Mecburiyetler eli kolu bagliyor.Yahu zaten herkes mükemmel anne. Çocuğa sesimi yükselttim desen "ignelerle tüm vücudunu kevgire çevirip kızgın yağa attım " algiliyorlar. Zicicam zaten pek hassas anneliklerine. "İmi innisi i dihi çık kicik" diye ağzı yamulta yamulta akıl vermeleri var bir de. Hadi canım ben askerlik yaşında sanıyordum halbuki.
Ayni şekilde ben çocuk ev yemeği yesin diye asosyal yaşıyorum. Çocuğa hamburgeri dayayan pek sosyal anne "kendinizi eve kapatmayın " diyor. La durmuyor çocuk işte. Dışarıda ağzımdan yediğim burun deliklerinden çıkıyor. Stres yorgunluk da bana kalan. Bir de ne yedireyim aç kalacak dışarıda gerginliği var tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?