Hiçbir şeye yetişemiyorum.

yanlış konuya yorum yaptım . özür

2.çocuktan bir kez daha vazgeçtim.
ALLAH'ım kendini ikna tam ediyorum hop konu gümlüyor :)
İdrakyolları benim kız da öyleydi.
Tüm günüm dışarıda geçerdi.
Çareyi böyle buldum ben.

Genetik geçişler yüzünden böyle olmuş olabilir tabi. Kendimden meydana gelmiş bir canlıdan çok normal olmasını beklemiyorum ancak ben çok yoruldum.
Bende kızıma bunu söylerim:)))))
İnanın büyüyünce bunları tebesümle hatırlayacaksınız
Ne tatlı yorgunlukmuş diyeceksiniz

Sizinle kıyaslamak olmaz kendimi ama yine de yardımcı konusunda diretmek için yazayım.
9 buçuk aylık yapışık yaşadığımız bir oğlum var, henüz ayaklanmadığı için kendisi bana iş çıkarmıyor sadece beni bırakmıyor.
15 günde yarım gün yardımcı alıyorum, ayda 120 lira bütçeyi sarsmıyor.
Ama siz ertesi gün ev aynı olacak, ne gerek var derseniz bir şey diyemem.
15 gün -hiç de utanmayarak söylüyorum- evi süpüremediğim de oluyor, birkaç günde 10 dakikada hızlıca geçtiğim de.

Yemek 8. aydan sonra yapabilmeye başladım ara ara ama hâla hazır gıda tüketme oranımız az değil.
Siz yapmak zorundasınız en azından çocugunuz için.

Verecek pek bir fikrim yokmuş meğer.

yanlış konuya yorum yaptım . özür
ay valla bişe yaptım ama ne yaptıgımı anlamadım kendi kendime yazıyorum
az önce sanki yorumum başka bir konuda gördüm gibi oldu , şimdi de doğru yerde görüyorum
neyse bişeler oldu ama anlamadım
hababam sınıfında kafası karışan müfettiş gibi oldum şuan

yazdiklarinizi o kadar iyi anliyorumki, benimde oglum 21 aylik, esim vardiyeli calisiyo bazen tüm gün evde olmuyor. Ev evlikten cikti. Biraz daha kücükken konusarak onu oyalayip en azindan makineye bulasik yerlestirebiliyordum artik kapagin üstünde zipliyor acar acmaz. Ben bi caresini bulamadim. Ama kalabaliga girince uysallastigini farkettim. Arada anneme gidip kaliyorum, teyzeside geliyor. Anneanne dede teyze ile güzel oyalaniyor ama uykusu gelince onlarida isirmaya basliyor:)
Sizde degisiklik olsun diye öyle annenize falan gitme sansiniz varmi? Bide bazen parka götürmeye kalkiyorum kalabalikta oynar enerjisini atar diye o ise yaramiyo bizde daha beter sinirlerim tepemde geliyoruz eve.

hem güldüm hem şoklara girdim yahu
ben bu konuyu okumasaydım iyiydi
halbuki kendi konumdan çocuk sahibi olmaya cesaretlenerek çıkmıştım

kızım o yaşlardayken alır sokağa çıkardım, pert olana kadar çimlerde koştuturdu, diğer çocuklarla oynardı, bazen ağlardı, tepinirdi, mahallenin kedilerini köpeklerini kovalardı, iyice yorulunca eve çıkalım derdim bir fasıl da orda tepinirdi ama eve çıkarken kucağımda uyurdu.
yazın da bütün yazı yazlıkta geçirdik iki sene boyunca sabah 9 aksam 7 plajdaydı, eve girince durduramıyordum çünkü, salıyordum bayıra yani, napim, evde dursak ya bütün gün tv karşısında onun beyni yanacak, ya da benim...
şimdi 5 yaşında akıllı uslu narin bir hanımefendi oldu, arada açıp eski videolarını izletiyorum, ne yapıyormuşum anne, neden yapıyormuşum bunları diyor

Cok tatlısınız yahu :)
butun cocuklar aynı benımde 16 aylık kızım var

Asırı duzenlı ve tıtız bırı olarak yazıyorum evım hıc bır gun bıle dagınık ve yemeksız olmadı
Isın tek sırrı herseyı anında yerıne koymak....
Temızlık gunu gunune saatı saatıne ... yemekde haftalık lıste yapılır ne yapıcam derdınden kurtulunur bol yapılıp tupperlara konulur gerekırse buzluga atılır
Utu bırıkmez gomlekler falan makınadan cıkar cıkmaz ıslakken utulenır askıda serılıp kuruyunca ayneeen yerıne konur bu sayede hem kolalı gıbı puruzsuz gıysıler hem zaman tasarrufu olur...

Dolap hep yemeklı oldugundan ani mısafırlere kelebek edasıyla kucak acılır...

Kızım kendı kendıne yemek yıyor o yerken bıcok ısımı halledıyorum ...
Dusada esım eve geldıgınde gırıyorum aksam babası kızıyla oyun oynuyor bogusuyorlar bende kendımı sımartıyorum

Offf offf yaram açılmış 4 yaşında zıpır ve aşırı zeki espri kabiliyeti olan bir kızım var banyo yapmak işkence hep sonra yapalım der beni tek sokmaz evde bağrışmalarımız olur duyan beni onu dövüyor sanar dedim kızım polis gelir seni alırlar yok böyle sinir geçen onu dövmedim kendimi dövdüm bir inat bir huysuzlanıyor sorma dün sandalyeleri bantla mış çözdürmüyor o bağırmalarımı tüm apartman duyuyordur hani derler çocuğa vurmayın şiddeti ben görüyorum yemin ediyorum çile oluyor seni anlıyorum her çocuk farklıdır buda benimki yapacak bişey yok
Dağıtılanı hemen topla benim çözümüm ertelememek dağıtma demek onun arkası dayım hep yemek kızım ne seviyorsa onu yapıp yiyoruz kızımla ikimiziz az eşya iyidir minimalist yaşam

empatinin dibini hissediyorum. Benim kızımda herşey den çabuk sıkılıyor. ama baayan olduğundan mıdır nedir yere doğru süzülüyor şuh bir şekilde ağlıyor dudaklar büzülü filan ben çok gülüyorum. Oyuncaklarla oynatken bakmıyorum bile gözgöze gelsek dahi oyuncağı bırakıp kucağıma geliyor. Ben erken kalkıyorum 7 gibi yarım saatlik zamanım var kızım uyanıncaya kadar wc yi temizliyorum mesela. Akşam uyuttuktan sonra evi toplayıp yatıyorum. Gündüz uykusuna yattığı zaman da spor yapıyorum. Tepemdeyken namaz kılıyorum. ayaklarıma koala gibi yapışıkken yemek yapıyorum. ağlamıyor mu? vuuu ne ağlama. her an dolu dolu gece uykularımız arası 1 saat daha yeni daldım derken gene uyanmış...bazen lanet ederek bazen şükrederek geçiyor günler. Çalışma hayatına dönüp rahatlamak istiyorum bu neyyy yaa

Okul döneminde çok zeki ama dikkatini asla toparlayamayan bir adet öğrenci olarak sana geri dönüyorlar bende var mesela :|

İki erkek çocuğum var şuan biri kapıyı duvara vuruyor , öteki alabildiğine bağırıyor .

Takipteyim.

enerjisini atamıyor sanki. yarım gün kreşe yollayın bence. yada bir-iki saat parka çıkarın. yorulsun biraz. eve gelincede dinlenir.ya da beraber zaman geçirin. birlikte bi saat oynasanız yorulur heralde.

ADHD gibime geldi siz boyle anlatinca.
Dikkati cabukmu dagilir?
21 ay diyince azda olsa kaleme kagida ilgi duyar biseyler karalar oturup.
Varmi hic bu?

AMİİİN

cok tatlisiniz :) ve eglenceli. eminim sizi cok seviyo cocugunuz.

Oo,prenses annesi olduğuna eminmisin,buradan eli bayraklı annesi gibi görünüyorsunBen o kanguruyu yerim.Kızlar şikrit çiciğin vir,çiciği ılmıyınlır nııpsın demiyeceğim ama,çok çabuk büyüyorlar,dayanın diyeceğim,onların bu hallerini de özleyeceksiniz.Ha bu demek değilki,oturun bekleyin,tabiki öyle değil.Ben çocuklarıma toprakla oynama fırsatı veriyordum.Hele kızım,çömlekçi ustası gibi çamura bulanıyordu.Sonra içeri alıp yıkıyordum.Ama benim avantajım,çocuklarımın birbirine arkadaş olması oldu.Başlarında ben olsam da,kendi aralarındaki paylaşımları çok farklıydı.Bu saçma görünebilir ama,düşünün,hepimiz neden buradayız,konuşacak ana babamız,kimsemiz yok mu?Var,ama kendi yaş gruplarımızda ve aynı sorunları yaşayanlarla bir şeyler paylaşmak için.Bu aynen onlar için geçerli.Hele bir şey kırıldığı zaman birbirlerini ele vermemeleri,arka çıkmaları yok mu,bayılıyordum.Ve oyun hamuruyla çok güzel oyalanıyorlar, ama çok küçükler için geçerli değil tabii.

Ne kadar guzel anlatmissiniz ,ben sizi anliyorum. Bir benzeri de bende var belki biraz daha usludur sadece,siddet gostermez ama hep meme ister hep oyun ve ilgi ister. Tuvalete banyoya gidemem,yemek yiyemem,arabam yoksa disari asla cikamam vs vs. 8yillik calisma hayatindan sonra sirf o dogdu diye evdeyim,tam 20 ay olacak bir hafta sonra. Krese veremiyorum cunku meme bagimlisi,bakici veya temizlikci tutamiyorum eve cunku param yok maddi olarak zor zamanlar gecirdik esimle. Yeni toparlaniyoruz. Ikimiz de anne baba olmaya daha alisamadik. Ozgurlugumuze ve zevklerimize olan asiri duskunlugumuz sebebiyle.
Kendimi ise yaramaz,koca parasi bekleyen bir asalak olarak gormemin yani sira pek cok psikolojik sorunum olduguna inaniyorum. Kendi kendimi iyilestirmeye calisiyorum.
Sabah cok erken kalkip camasir bulasik islerini hallediyorum. Oglum erken kalkmiyor neyse ki.kahvaltiyi dort dortluk hazirliyorum. Cogu zaman da esim hazirliyor ve kendisi yiyip cikmis oluyor oglum uyanana kadar. Zorla sinir harbiyle bir seyler yedirmeye ugrasiyorum cogunlukla. Banyo wc ovuyorum sonra. Camasirlari kurutmaya atma saati geldiginde ben mutfagi toparlamis oluyorum. Butun gun oyun oynuyoruz ve kitap okuyoruz zaten. Ogle yemeginde ayakustu bir seyler yer oglum, ben yiyemem tabiiki ogleden sonra meme esliginde uyumaya calisiriz. O uyuyunca is yapamam cunku bu saatlerde gurultuye hassas olur hemen uyanir,gunu burnumdan getirir.

En fazla iki saat uyur uyanir,o arada ben camasirlari katlamis olurum. Birlikte yemek yapmaya calisiriz. Cogu zaman elli defa yarim birakir gelir onunla oynarim. Bir iki lokma bir sey yer,sonra yine meme.

Evi mutlaka supururum. Oyuncaklari ve daginik olan her seyi toplarim. Aksam yemegi sonrasi yine ayni isleri yapacagimi bile bile

Aksam yemegini babasinin kucaginda yemeyi tercih eder her zaman. Yerler butun yemek ve ekmek kirintisi olur. Ilk zamanlar nefret ederdim simdi alistim. Yemek sonrasi ben mutfagi toplarken esim onunla oynar. Tekrar evi supururum.
Gece 12den once uyumaz. O saate kadar meyve servisini yapar babasi. O meyve illa yenecek yoksa uyumaz oglan meme esliginde uyumaya calisiriz. Ben uyutma seansindayken esim evi siler,toz alir istisnasiz her aksam. Dolaplari gozden gecirir eksiklerin listesini yazar. Bazen kendi utulerini yapar, genelde ben uyutma seansindan doner elinden utuyu alirim alirsam o yemek yapar. Gece 2-3u bulur cogu zaman uyumamiz. Bazen sarap bira iceriz birlikte. Birbirimize ayiracak baska vaktimiz yok cunku.

Bacım birtanede ablası var 4,5 yaşında.Kızımda sağolsun pek yerinde duramaz kurtlu benim çocuklar ben buna kanaat getirdim.Kurtları kaynıyor yani
Ve çalışan bir anneyim.İnan bazen level atlayıp ütü kısmına geçemiyorum.
Annem sağolsun ufaklığa bakıyor kızım kreşe gidiyor.Kadın bana acıyıp sürpriz olarak ütü felan yapıyor o derece yani.
Büyük kızım kardeşine çok düşkün burda şanslıyım biraz.Ama şu varki küçük oğlan ayaklanır ayaklanmaz ev ayaklanır eminim.Allahtan eşyam az.
Hafta sonlarını iple çekiyorum valla piknik ayağına çayıra salıyorum büyüğü:))
En büyük isteğim Allah bize bahçeli bir ev almayı nasip eder inşallah.Kızım hayvanları çok seviyor ve bahçemde kedi köpek tavuk felan olsun istiyorum.Kedilere bayılıyorum ben yaa:))
Valla oyun hamurunu geçtim artık bacım normal poğaça hamurunu yoğuruken kızımı dahil ediyorum.Biber felan doldururkende hem işe yarıyor hemde aktivite :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…