Hiçbir şeyi becerememek

Depresyondasınız. Hayatınızda olumlu hiç bir şey görmüyorsunuz. Psikiyatri için paranız olması gerekmiyor, devlet hastanelerinde de var. Antidepresanla sorunlarınız büyük ölçüde ortadan kalkar.
not: porçözü sakın kaynatmayın. Buharını solumak son derece zararlıdır, zehirler. Evde çaydanlık gibi kireç biriken yüzeylerde çıtırdama sesi bitene kadar 1-2 dk kullanılır. Sonra bol su ve deterjanla yıkanır.

Merhaba herkese. Çooook dertliyim destan yazabilirim :) okuyanlara yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim. Konuyu gece açacaktım ağlamaktan gözlerim bulanık görüyordu anca nasip oldu :)
27 yaşında, 11 aylık evli, atanamamış bir öğretmenim. Her konuda oldukça yeteneksizim.
Dün eşim için poğaça yaptım. Pişirirken mutfağı toplayayım dedim tencereleri in içleri berbattı. Porçöz kaynattım. Her yer o kadar dağınık ki elim değdi tüm porçöz halıya döküldü. Siyah halıda turuncu izler oluştu. O esnada poğaçalar yandı. Etraf pislikten dağınıklıktan görünmüyor. Ruhum sıkışıyor ama beceremiyorum ne ev düzenini ne temizliği nede evliliği. Sinirlerim yıprandı artık sürekli ağlamak istiyorum.
Güya pattime bir yerde çalışıyorum. 11/18 arası. Eve geldiğimde bitik oluyorum. Zar zor tek çeşit yemek yapıp yığılıyorum olduğum yere . Aldığım parada para değil. Evde çok bunalmıştım 1 ay çalışayım derken ev eksikleri işte annele günü hediyesi, kendime alışveriş şimdide kurban parası derken ayrılamadım, ne zaman ayrılacağım da muallak. işten de nefret ediyorum. 10.40 ta yataktan kendimi kazıyıp zar zor gidiyorum. Her gün aynı tekrar, her gün pis ve dağınık bir ev. Atanamadım ders çalışamıyorum, ev rezalet, iyi bir iş sahibi olamadım. Ailemle aram bozuk. Özellikle annemle eskiden kalan şeyler çok canımı yakıyor. Annem çok iyi bir insan çok iyi bir anne ama ben ona layık bir evlat asla olamadım. Asla memnun edemedim. Tel kardeşim var oda bana en büyük düşman daha bu yaşında gözünü miras ve para bulamış. Halam ve babannemle birlik oldu arkamdan yapmadıklarını bırakmadılar. Hala devam eve gelme diyor bana :) sebebi yok inanın hiç muhattap olmadım sildim onuda ama insanın canı acıyor nihayetinde kardeş. Arkadaş desen evlendiğim için geldiğim bu şehirde tek arkadaşım yok. Sosyallik sıfır. İçimden gelmiyor. Komşularımı, eşimin kuzenlerini davet edemiyorum ev o kadar kötü ki. Temizlesem 6 ay sürer galiba. Allah'tan eşim toparlıyor azıcık.
Elimin yattığı bir becerim bile yok. Hiçbir ibadetini yapamıyorum bitkinlik ve miskinlikten. Gece sürekli yemek yemek istiyorum 8 kilo almışım şimdiden gören hamil sanıyor. Neden sürekli yemek istiyorum bunu da anlamadım. Bebeğim olursa olsun belki bir renklilik gelir hayatım canlanır azıcık dedim, oda nasip olmadı henüz. Gerçi olsa bakabileceğime dair hiç inancım yo o sebepten 9 aydır eşimin ısrarlarına rağman doktora gitmiyorum. Kendime bakamıyorum daha bebek bir de . Ot gibi derler ya o aynen benim yaşantım. Hayatta ki en büyük şansım biricik eşim. Hep arkamda ama oda bunalacak.

Ben nasıl düzelir nasıl normal ev hanımı kadınlar gibi olurum. Neden bu kadar tembelim. Benim evim ne zaman derli toplu olacak, ne zaman düzgün bir işin olacak 😭😭
Depresyon bu

Merhaba herkese. Çooook dertliyim destan yazabilirim :) okuyanlara yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim. Konuyu gece açacaktım ağlamaktan gözlerim bulanık görüyordu anca nasip oldu :)
27 yaşında, 11 aylık evli, atanamamış bir öğretmenim. Her konuda oldukça yeteneksizim.
Dün eşim için poğaça yaptım. Pişirirken mutfağı toplayayım dedim tencereleri in içleri berbattı. Porçöz kaynattım. Her yer o kadar dağınık ki elim değdi tüm porçöz halıya döküldü. Siyah halıda turuncu izler oluştu. O esnada poğaçalar yandı. Etraf pislikten dağınıklıktan görünmüyor. Ruhum sıkışıyor ama beceremiyorum ne ev düzenini ne temizliği nede evliliği. Sinirlerim yıprandı artık sürekli ağlamak istiyorum.
Güya pattime bir yerde çalışıyorum. 11/18 arası. Eve geldiğimde bitik oluyorum. Zar zor tek çeşit yemek yapıp yığılıyorum olduğum yere . Aldığım parada para değil. Evde çok bunalmıştım 1 ay çalışayım derken ev eksikleri işte annele günü hediyesi, kendime alışveriş şimdide kurban parası derken ayrılamadım, ne zaman ayrılacağım da muallak. işten de nefret ediyorum. 10.40 ta yataktan kendimi kazıyıp zar zor gidiyorum. Her gün aynı tekrar, her gün pis ve dağınık bir ev. Atanamadım ders çalışamıyorum, ev rezalet, iyi bir iş sahibi olamadım. Ailemle aram bozuk. Özellikle annemle eskiden kalan şeyler çok canımı yakıyor. Annem çok iyi bir insan çok iyi bir anne ama ben ona layık bir evlat asla olamadım. Asla memnun edemedim. Tel kardeşim var oda bana en büyük düşman daha bu yaşında gözünü miras ve para bulamış. Halam ve babannemle birlik oldu arkamdan yapmadıklarını bırakmadılar. Hala devam eve gelme diyor bana :) sebebi yok inanın hiç muhattap olmadım sildim onuda ama insanın canı acıyor nihayetinde kardeş. Arkadaş desen evlendiğim için geldiğim bu şehirde tek arkadaşım yok. Sosyallik sıfır. İçimden gelmiyor. Komşularımı, eşimin kuzenlerini davet edemiyorum ev o kadar kötü ki. Temizlesem 6 ay sürer galiba. Allah'tan eşim toparlıyor azıcık.
Elimin yattığı bir becerim bile yok. Hiçbir ibadetini yapamıyorum bitkinlik ve miskinlikten. Gece sürekli yemek yemek istiyorum 8 kilo almışım şimdiden gören hamil sanıyor. Neden sürekli yemek istiyorum bunu da anlamadım. Bebeğim olursa olsun belki bir renklilik gelir hayatım canlanır azıcık dedim, oda nasip olmadı henüz. Gerçi olsa bakabileceğime dair hiç inancım yo o sebepten 9 aydır eşimin ısrarlarına rağman doktora gitmiyorum. Kendime bakamıyorum daha bebek bir de . Ot gibi derler ya o aynen benim yaşantım. Hayatta ki en büyük şansım biricik eşim. Hep arkamda ama oda bunalacak.

Ben nasıl düzelir nasıl normal ev hanımı kadınlar gibi olurum. Neden bu kadar tembelim. Benim evim ne zaman derli toplu olacak, ne zaman düzgün bir işin olacak 😭😭
Ilk once kansizlik anemi gibi durumunuz ola bilir. D vitaminine, demire baktirin. Vitamin takviyesi alin. Insanda olan bu halsizlik psikolojik nedenden değilse muhakkak altinda yatam bir neden vardir. Ikinci olarak. Kendine ben twmbelim yapamiyorum dediyin surece yapamiycaksin. Cunki deyismek iatiyorsan eyer yapamiyorum yapamiycam demek yerine neden yapamiyorum? Yapicam demen gerek. Evi toparlamaya gelince. Aniden evi toparlamaya kalksa evet yetisemezsin. Ben hamilelikde çok aksattim evi. 3 ay derin temizlik yapamafim. Annem ablalarim gelir yapardi ama onlar da işinde gucunde insanlar o yuzdem sadece sil supur yapin derdim. Asiri bel agrim ve dusuk tehdidim vardiki sonra dusdu. Neyse.ben duwukden sonra evi derinden toparlama karari aldim. Bir kagida evde yapilacaklati yazdim. Mesela 1.giysilerim toplanacak. 2 mutfak temizlemecek 3.buzdolabinin ici duzenlenecek ve saire. Hergun birini yaptim. Bazen ara verdim ama yavas yabas yaptim. 1 hafta sonra derinden temizliyim bitmisdi. Guzel sarki ya da dizi koy internetde dinleyerek yap. Ayrilsakda beraberize bakarak yapardim. Toparlanmamda çok rolu oldu o dizinim. Eski gunlerimi hatirlattigi icin. Yeni hiçbirseye bakamiyorum. Yedi numara en son babalar duyar ikinci bahar falan bu dizilet arasinda dolaniyotum 😄 eşin için suslen. Guzel karşila. En azindan kendini buna zorla. Işten gelince gulen yuz mutlu aileyi eşin hakediyordur. Anladigim kadafiyla iyi bir eş

Her işi ayna anda yapmaya başlarsanız yetişmez yetişmediği gibi sonuda gelmez.

İki kişi çağırın temizlik için. Sonra üçünüz temizliğe girişin. Ev tertemiz olduğunda bir program yapın mesela her gün evin bir bölümünü süpürüp silmek gibi. Elinizin gitmediği canınızın istemediği yerlerde mesela cam silmek gibi, ayda bir yine bir kişiyi alın eve camlar için.
Ev düzenli olunca insanın keyfi yerine geliyor. Ev dağınık olduğunda ister istemez bunalıyoruz.

Kpss'yi yetistirebilecekseniz işten çıkın sınava çalışın, yok bu yıl olmaz diyorsanız Eylül gibi işten çıkıp kpssye odaklanın.
İş+ders bir arada götürebilirim diyorsanız o başka o zaman tabi ikisini birlikte yapın.

Balık burcum. Etkiliyor mudur sizce ?
Bence etkiliyor bitane Nuray sayar diye bayan balık burcu hanımların evi çok pistir dağınıktır hayal dünyaları genistirdiye yorum yapmıştı.hicbisey için geç değil temizlik ve düzen için mutlaka yardım al.para ile yardımcı tut ve durumunu anlat çok faydası oluyor,bu arada böyle olmanın en büyük nedeni annen ile kardeşin ile sorunlarından kaynaklanıyor dikkatini işe güce veremiyorsun onlara üzülüp düşünmekten.

Evliliğimin ilk zamanları benim de kendime güvenim sıfırdı senin gibi. Evim kirliydi, ben beceriksizdim, misafir çağırmaya cesaretim yoktu. Birçok kişiden benzer hikayeler duydum. Evini temiz tutmakla ve yılmamakla başlayabilirsin.

Ne zaman düzeleceksin biliyor musun kendine inandığın önüne hedefler koyduğun zaman... Ben senin karakterinin tam tersiyim bende öğretmenim mezun olduktan 1 sene sonra atandım hem de çok yüksek puanla. Peki nasıl oldu önce önüme hedef koydum başaracağım dedim ve o yıl haftada 40 saat derse girmeme rağmen deli gibi ders çalışıyordum. Kitabın başında uyukladığım sonra uyanıp ders çalıştığım çok oldu. Millet öğle tatillerinde çay sohbet yaparken ben paragraf sorusu çözerdim. Atandıktan 3 yıl sonra evlendim. Uzaktan eğitim vs o kadar yorucu oluyor ki anlatamam bir de eşim vardiyalı çalışıyor. Sağolsun hiç de yardımcı olmaz ders aralarında yemek karıştırdığım soğan doğradığım oluyor. Beceri dersen bende becerikli bir insan değilim ama halı kirlettim kek yandı diyip hayıflanmıyorum. 2. Kez yapıyorum olmadı 3. Kez sonra zaten öğrenmiş oluyorsun. Önce bir terapiste gidin sonra da önünüze hedefler koyun

Bence önce sağlık ocağına gidip kan testi yaptırın belki kan değerlerinde düşüklük vardır o yüzden miskinlik hiçbir şey yapmama hissi olmuş olabilir. Eğer kanda sorun çıkmazsa psikologla online görüşün elbette yardımı olacaktır.

Psikoloji kısma girmiyorum orasi zaten herkesin dediği gibi. Sabah erken kalkmaya çalışın. Yemeğinizi sabah yapın . Halıları halı yıkama çağırın. Bir tane temizlik için kadın tutun iyice evi temizlesin paklasin. En azından gözünüzde büyüttüğünuz 6 aylık pislik gider. Çocuk için bişey diyemiyorum. Kendinize güvenince yapın. Hemen hemen sizinle aynı durumdayım. Başka şehir, işsizlik, depresyon. Ama inanın bişeyler yaptıkça azalıyor o stres

branş ne

yaptığınız part time iş ne

yani atanabilirliğiniz var mı

yılda 10-20alınan bir bölüm ve puanlarınız yüksek değilse gerçekleşebilir hedefler koyun

mesela bu sene kaç özel okul ile görüştünüz, kurs dershane her ne varsa branşınızda

part time işiniz aslında güzel

zira 8.30 18 30 arasında çalışan insanlara göre sizin ekstra zamanınız var

siz neden 13.30,17.30 çalışıyormuş diğer insanlar gibi düşünüyorsunuz mesela

sabah kalkın 7 de demeyin hadi 8 de gayet kahvaltı yapılırken akşam yemeği de pişer

çıkarken atarsınız çamaşırı bulaşığı makineye siz gelinceye kadar yıkanır

bitiş saatini eve giriş saatiniz olarak ayarlar gelince asarsınız

evin çok kirli olduğunu düşünmüyorum öyle yıllanmış kirler vs yoktur zira daha yıl olmamış

evdeki gereksiz cici gelin eşyalarını kaldırın

mutfakta hem de siyah halı ne gereği var

zaten lekelenmiş atın gitsin

karoları silmek halıyı temizlemekten kolaydır hatta su dökülür atarsın iki yaprak kağıt havlu olur biter

yine biblo ıncık cıncık varsa azalt atamıyorsan kutula

giyecekleri de azalt, ortada 5bin tane tişört olmasın ya da kışın hırka

evde giyilecek bir hırka olursa ortada gider nerede bıraktı isen onu alırsın ama hırkayı çıkarıp olduğun yerde bırakıp gidip tekrar dolaptan alırsan olmaz

sonra yetişemiyorum diye değil, yetişmem gerekir mi diye düşünmek lazım

mesela anneniz tüm gün evde miydi, o neler yapardı

ya da çalışıyorsa o nasıl planlardı, bunları düşünün

o tezgahı bugün bir milyonuncu kez sildim diyenleri yahut sürekli temizlik yapıyorum diye foto atanları takipten çıkın

eşinizle durumu paylaşın

eşim topluyor demişsiniz ya mesela neyi topluyor

yani dağınıklığın içinde ne var

bulaşık makinesini aktif kullanın

eşyalarınız muhtemelen yeni, 11 ayda çelik tencereye ne olur ki

koyuyorum makineye pırıl pırıl çıkıyor

hatalı bir uygulamamı yapıyorsunuz

mesela elimde çay kaşığı bile yıkamam ona ayıracağım zamanda boş boş otururum daha iyi

beklentilerinizi kendinize göre ayarlayın

tencereleri porçözle kaynatacak kadar ne olmuş olabilir?
sürekli yemek mi yakıyorsunuz?

yakıyorsanız
neden mesela?
bir işe başlayınca unutup başka bir işe mi girişiyorsunuz? dağınık olabilir misiniz?

kendinize basit rutinler düzenlemeye çalışın.
mesela 10.40'ta değil biraz erken kalkın

kahvaltı yapmaya çalışın
mesela kahvaltı için yumurta haşlarken atıyorum akşama pişirmek için mercimek de haşlayın, salata malzemesini de yıkayın, ayıklayın, bunlar olurken altını kapatmadan, bitirmeden mutfaktan çıkmayın, gibi.

poğaça filan yapmayın zaten kilo aldım diyorsunuz.

salata sebze yemeği gibi şeylere ağırlık verin zaten yaz geldi, mesela program yapın dolaba asın, sabah evden çıkmadan ön hazırlığını yapın, gibi.
severseniz yulaf-mısır gevreği süt düşünebilirsiniz hem pratik hem çeşit olur. hem de yıkama yakma sıkıntısı yok.

ev işlerini deliler gibi yapmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. daha 1 sene oturulmamış evde 6 ay temizlyecek ne olabilir. kaç oda bu ev?

başlamazsanız hiç bitmez ki.
gözünüzde büyütmeden ufak ufak deneseniz?
oda oda temizleyin mesela?
ya da sadece 1er parça iş yapmayı deneyin belki öyle başlama cesareti bulursunuz? mesela yarın işe gitmeden süpürge tutun.
öbür gün varsa balkonları yıkayın
diğer gün silip toz alın
diğer gün banyo-tuvalet temizleyin.
yani bunları yapınca evde daha ne kadar iş olabilir aklım basmadı. sadece kapı pencere kalıyor onları ben de sürekli silmiyorum. her gün her gün ev silinip çamaşır suyu filan yapılmaz zaten. 2 kişisizin yahu epi topu...

çocuk için acele etmenizin bi anlamı yok yaşınız genç.

giymediğiniz kıyafet filan varsa (özellikle şimdi hem mevsim geçişi hem kilo aldım diyorsunuz) onları kaldırabilirsiniz, yatağınız bazalıysa mesela giymediğiniz kıyafet, çeyizlik olup kulanılmayan eşyalar, fazla nevresrim vs vs bunları hurçlara koyun kaldırın kalabalık olmasın.

neyse esas mesela şu ki:
siz hayattan ne istiyorsunuz?
atanma gibi bir hedefiniz var mı?
part time işinizi sevmiyormuşsunuz başka iş bakacak mısınız?
hayatınıza "renk" gelsin diye değil gerçekten çocuk istiyor musunuz?
motive olacak bir şey bulamamışsınız sanki.

Kardeşim depresyondasin bence. Bende bu şeyleri yaşadım. Tedavi oluyorum hala. Biraz atlattım sayılır. Çıkmak istersen depresyondan sana elimden geldiğince kendi tecrubelerimle yardımcı olurum
Ne gibi destek olursunuz ben artık nefes alamıyorum ne doktorlar ne prof lar bence artık beni bu hale antidepresan lar getieid

Ay güzelim sen kronik depresyondasın dur kurban olayım evliliğe alışma sürende biriktirmişsin. Bak ben yeni evliyim ve sürekli çalışıyorum sabah 7 de kalkıyor akşam 7 8 evde. Yorgun musun akşam yapma güzem yemek makarna yiyin meyvesuyuyla. Meyve yiyin. Hamburger söyleyin. Evdeyken izin gününde eşine de ki bana yardım et sadece evi süpürün silin ve toz alın bir de tuvalet banyo zor öı geldi yemek yapma güzelim onuda yapma. Neden yüklendin ki bu kadar ? Biz kaç senelik evliler gibi iş yapamayız. Sen depresyondasn yoksa imkansız böyle olması psikoloğa git.

Destek şart belliki psikolojiniz taban..gidin doktora kullanın ilaçları birkaç ay sonra yazın buradan😏

Benim gibi sizin de el yeteneğiniz yok anlaşılan, geçen gün limonlu kek yapayım dedim 84847585 bulaşık çıktı çıkmasını geçtim tadı da berbattı, bu kaçıncı denemem hesaplayamıyorum artık ama yok olmuyor :olamaz: çocuk için daha gençsiniz, üzülmeyin hem de daha yeni evlisiniz, ben sizin yerinizde olsam işten çıkar kpss çalışırdım, yemek yapmada ve temizlikte eşiniz de yardımcı oluyormuş zaten üzülmeyin, annenize gelince size neden sinirli anlayamadım :KK43:
Benimde el becerim yoktur bende mutfağı toplayacağım derken yemek geç olur elim ağır pratik değil onun icin yemek yapmak çok zor geliyor saatlerce dikiliyorum ayaklarım ağrıyo😀

Şu konuyu ben yazsam ancak bu kadar net anlatabilirdim.
Ev dağınık, bulaşıklar birikmiş, ütü bekliyor, hiç bir ibadetimi yapamıyorum,tonla para verip aldığım cilt bakım ürünlerinin ambalajları bile açılmadı. Yoğun çalışıyorum yorgunum ama bahane değil. Hiç bir zaman annemin beni gururla anlatacağını düşünmüyorum. Temelde bir eksiklik var, o yoksunluk motivasyonu da enerjiyi de alıp götürüyor. Ben de sizde de sebebin aynı olduğunu düşündüm. O da kariyerimizdeki boşluk, olmamislik

Back
X