Hiçbir şeyi sevmeyen oğlum

Çocuğun merhametli olmasının konuyla şu yönden alakası var genellikle her dediği olsun isteyen çocuklar merhamet yönünden de eksik oluyorlar. Sınıfımızda hasta bir çocuk var herkes onu dışlıyor oğlum asla dışlamaz mesela onu korur. Yani hep ben hep ben diyen bir çocuk değil sosyal ilişkileri iyi.

Okulda nasıl? Orada da kurallar var malum. Öğretmeninden olumsuz geri dönüş oluyor mu? Ya da sosyal hayatında nasıl? Toplum kurallarına uyabiliyor mu? Bunlarda sorun yoksa kurslara gitsin diye kasmayın bence.

İşte ben de merak ediyorum acaba kuzeninizi “bogmak” demeyelim de bu etkinliklere göndermeselerdi daha sağlıklı bir birey olacak mıydı ?
Sizin çocukluğunuz kurslarda mı geçti?

Bence çocuğunuz biraz tembel canını hiç sıkmıyor belliki.
Her çocuğun mizacı farklıdır anne baba olarak imkanlarımızi sunuyoruz en güzelini istiyoruz ama bazen olmuyor.benim oğlumda kuralları sevmez zora gelemez ben kabullendim artık. Sizde kabullenin zaten gönderince gitmemezlik yapmiyormus. Farkli kurslara göndermeye devam edin eminim birini sevecektir.
Tableti seviyor dediniz kodlama kursunu denediniz mi benim oğlum ona bayılıyor mesela .tabletle oyun oynadığını düşünüyor.belki sizin oglunuzda sever fiziksel bir aktivide yada yarış olmadığı için daha mutlu olabilir.

Küçük bjr yerdeyiz keşke bulsam da göndersem

Okulda nasıl? Orada da kurallar var malum. Öğretmeninden olumsuz geri dönüş oluyor mu? Ya da sosyal hayatında nasıl? Toplum kurallarına uyabiliyor mu? Bunlarda sorun yoksa kurslara gitsin diye kasmayın bence.

Sizin çocukluğunuz kurslarda mı geçti?
Yo malesef köyde imkansizlikla okudum keşke kurslar olsa paramız olsaydı da gitseydim
Bu arada okulundan bir iki olumsuz şikayet aldım ama ikinci dönem hiç almadım.

Başladığı işi asla bitirememesş bir sorun
Kurallara karşı oluşu bir sorun
Bunları sizin yönetmeniz lazım ya da lazımdı.
Çocukken sevimli gelebilir ama yaşı ilerlediğinde bunlar büyük problemler olarak çıkacak karşınıza.

Katılmıyorum size. İkisi çok farklı

Her zaman yönetmeye çalıştım çalışıyorum çözüm öneriniz var mı ?

Elinden alın tableti telefonu bak nasıl bayıla bayıla yapacak hepsini

Bir şeylerden sıkılması normalde, hepsinden sıkılıp bahane üretmesi ilginç.Sürekli bir kaçış halindeyse altında başka şeyler olabilir.İlla kötü bir şey değildir...... Gerçek diploması olan bir doktora danışmakta fayda var ....

Günde 1 saat zaten hanım efendi abartmayın uzmanlar bile tamamen yasaklayın demez
Bence yaşına göre ekran suresi gayet iyi.buradaki yorumlara göz attım çok olumsuz şeyler yazmışlar.
Çocuğunuzun dehb i yok okulda problemi yok agresif değil anladığım kadarıyla. Kuralları sevmiyor sadece Allah askina Türkiye de kim seviyor kuralları zamanla düzelir diye düşünüyorum.

Her zaman yönetmeye çalıştım çalışıyorum çözüm öneriniz var mı ?
Bir uzmanla görüşmeniz daha iyi olur. Çocuk gelişimi hassas bir konu. Danışmanlık alabilirsiniz çocuğun nasıl yönlendirilmesi gerektiği hakkında.

Bende çok aman aman bir şey beklemiyorum,en basiti Türkiye gündemi bile çocuğun psikolojisini bozmuştur,biz fark etmesekte herşeyin farkındalar hatta bizden daha iyi gündemi takip ediyorlar.Yine de bir uzman görmeli.....En azından yönlendirme yapar, gerçekten neyi sevdiğini anlar

Yeni nesil çocuklarda var bu malesef. Nedenini bilemiyorum. Gün içerisinde tablet isteyip duruyorsa aklında o var diye mızmız olabilir o durumda komple tableti evden gönderin.
Haricinde de bilemiyorum gerçeten. Geçicidir umarım. Kurs yaz diye sarmıyor olabilir. Normal yüzmeye vs götürün. Kurs olarak değil de serbest oynasın. İlerde kendisi isteyebilir şu kursa arkadaşım gidiyor ben de gideyim ve o zaman gönderirsiniz.

Yani şimdi buradakiler bana kızacak ama bence uzmanlarda pek uzman değil. Gerçekten iyisini bulmak çok zor.ortalama birine gitmekde tehlikeli.ayrica çocuk bir noktadan sonra ben zaten hastayım diyip iyice kendini serebilir. Bence ona iyi bir arkadaş lazım birlikte gider gelirler eglenirler.

Şu saatten sonra uzmanda halı yıkama elemanı çıkabilir tabi ki.Arkadaş güzel bir öneri ama bu kadar aktivite içinde bir arkadaş bulamamış.Onu dinleyecek çocuğunda kendini rahatça ifade edeceği biri olmalıki içindekini söylesin

Bacım bu kadar sıkkınlık iyi değil. Hiç mi sevdiği bir şey yok yani? Mutlaka bir pedagog ile iletişime geçin bence. İlla ki alanında uzman birisi vardır.

O yaşta benim atarim vardı (karakutu derler) günde 1 saat oynardım sonra ödevimi yapardım kitap okurdum bir şeyler boyardim ne bileyim yapacak o kadar çok şey vardı ki. Erken mi yaşı bilmiyorum da bir ilgi alanı yok mu yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…