Hiçbir şeyi sevmeyen oğlum

Günde 1 saat zaten hanım efendi abartmayın uzmanlar bile tamamen yasaklayın demez
Günde bir saat tablet bence de çok ama.
Bizim tatilde iki gün tablet hakkı var. Toplamda haftada 2-3 saat giriyor yani. Ve gündüz sadece bir saat televizyon izleme hakkı var genelde yarım sabah yarım da akşam kullanıyor.
Tablet bence televizyondan daha çok bağımlılık yapıyor ve gün içinde aklı hep tablette olduğu için de hiç bir şeyden keyif alamıyorlar.
Haftaiçi tabletsiz günlerde oğlum cidden aklına getirmeden doğru düzgün oyun oynayabiliyor.
Bizim haftaiçi bir günümüz planlı ilerliyor. 9da kalkıyor ben kahvaltıyı hazırlıyorum yiyoruz saat 10. 10dan 11e kadar ödevlerini yapıyor 12 gibi evden çıkıp sporuna gidiyor. Dönüyoruz Lego falan oynuyor. Akşam yemeğinden sonra da site bahçesine iniyor bir iki saat. Akşam meyve yerken televizyon izliyor yatıyor.
Haftasonu daha gevşek tabii ama haftaiçi bu şekilde net bir programda ilerleyince hiç aklına ekran gelmiyor

Şu saatten sonra uzmanda halı yıkama elemanı çıkabilir tabi ki.Arkadaş güzel bir öneri ama bu kadar aktivite içinde bir arkadaş bulamamış.Onu dinleyecek çocuğunda kendini rahatça ifade edeceği biri olmalıki içindekini söylesin
Bundan sonra direkt hali yikamaciya gideriz.zaten cocukken hali yikardik cok iyi gelirdi 🤣🤣🤣Birde ben çocukların değilde anne babaların psikoloğa gitme taraftariyim.farketmeden kendi korkularımız i endiselerimizi çocuklarımıza aktarıyoruz.bir önceki mesajinizda yazmistiniz mesela Türkiye de bir çok olay oluyor diye.bunlari bizler çocuklarımıza aktarıyoruz malesef.

Günde bir saat tablet bence de çok ama.
Bizim tatilde iki gün tablet hakkı var. Toplamda haftada 2-3 saat giriyor yani. Ve gündüz sadece bir saat televizyon izleme hakkı var genelde yarım sabah yarım da akşam kullanıyor.
Tablet bence televizyondan daha çok bağımlılık yapıyor ve gün içinde aklı hep tablette olduğu için de hiç bir şeyden keyif alamıyorlar.
Haftaiçi tabletsiz günlerde oğlum cidden aklına getirmeden doğru düzgün oyun oynayabiliyor.
Bizim haftaiçi bir günümüz planlı ilerliyor. 9da kalkıyor ben kahvaltıyı hazırlıyorum yiyoruz saat 10. 10dan 11e kadar ödevlerini yapıyor 12 gibi evden çıkıp sporuna gidiyor. Dönüyoruz Lego falan oynuyor. Akşam yemeğinden sonra da site bahçesine iniyor bir iki saat. Akşam meyve yerken televizyon izliyor yatıyor.
Haftasonu daha gevşek tabii ama haftaiçi bu şekilde net bir programda ilerleyince hiç aklına ekran gelmiyor
Evet konu sahibi çocuklar düzeni seviyor sizde nasıl durum?

Bundan sonra direkt hali yikamaciya gideriz.zaten cocukken hali yikardik cok iyi gelirdi 🤣🤣🤣Birde ben çocukların değilde anne babaların psikoloğa gitme taraftariyim.farketmeden kendi korkularımız i endiselerimizi çocuklarımıza aktarıyoruz.bir önceki mesajinizda yazmistiniz mesela Türkiye de bir çok olay oluyor diye.bunlari bizler çocuklarımıza aktarıyoruz malesef.
Evet maalesef,istemeden de olsa bu girdaba onlarıda sokuyoruz.Benimkiler artık birer yetişkin ve geleceğe dair ümitleri,heyecanları yok.Dilerim evlatlarımızın hak ettiği o güzel zamanlar yakında gelir.

Bilmiyorum hala oyun çocuğu mu ondan mı böyle ama hiçbir şey ilgisini çekmiyor. Hani şirinlerde somurtkan şirin var ya onun gibi herseyden nefret ediyor. Bu arada 2.sinifa gidecek. Okulunu sevmiyor öğretmenini sevmiyor. Jimnastiği sevmedi kick boxu sevmedi satrancı sevmedi yüzmeyi bile sevmiyor çünkü bunlar hep kurallar ile yapılıyor o istiyor ki kafasına göre yüzsün kafasına göre kick Box yapsın. Bu arada çok sorulmuş bunları bir ay gidip bırakmadık ısrar ettim sıkılsa da gönderdim en az bir yıl ama yok. Mesela futbolda bile biliyorsunuz hoca önce önden isinma için koşu yaptirir yok hiç sevmiyor bu yüzden gitmek istemiyor. Yuzmede kurallar vardır mesela ayak hareketi falan nefret ediyor. Müzik kursuna gitmek istedi sıkıldı çünkü zannediyor ki kafasına göre yapacak ama hayır önce notalar ogreniliyor.
Eğlenceli bir yaz okuluna gidiyor yarım gün oradan bile sikiliyor. İstiyor ki hep kuralsız olsun. Rahat olsun.
Çok aradım yapmaktan zevk aldığım şeyleri ama yok oğlum “herseyden nefret ediyorum” modundan çıkamıyor.
Yaz olduğu için etkinlik kitapları yaptırıyorum nefret ediyor 🤣
Kitap okumaktan nefret ediyor 🤣
Resim yaparken bile öf diye başlıyor 🤣
nefret etmedigi şey çizgi film ve tablette oyun. Ama onda da günlük yarım saat + yarım saat hakkı olduğu için günü geri kalanında kafamızı yiyor. Bir de bisiklet sürmek. O da çok sıcak sadece akşam çıkıyoruz
Umarım bu durum geçer tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz

Bu arada yanlış anlaşılmasın mutsuz bir çocuk değil çok mutlu zıpırın teki dans etmeyi falan çok sever ama dans kursunu sevmez mesela çünkü kurallı 🫤

Bu aradasevmese de zorunda olduğu şeyler zorla gönderiyoruz. Çok sorulmuş hemen almıyoruz en az bir sene denedik çoğunu.
Bu arada çocuk konusunda Adem güneşi dinliyorum ben bana çok faydası oldu. Dinlemenizi tavsiye ederim. Aklınıza yatmayan önerileri uygulamaz aklınıza yatanı uygularsınız.

Evet maalesef,istemeden de olsa bu girdaba onlarıda sokuyoruz.Benimkiler artık birer yetişkin ve geleceğe dair ümitleri,heyecanları yok.Dilerim evlatlarımızın hak ettiği o güzel zamanlar yakında gelir.
Amin inşallah. Lise de öğretmenim gençliğimizin ana problemi o kadar tembeller ki hayalleri bile yok bir çoğunun içleri geçmiş gibi.
Beklentilerde çok yüksek malesef.su zamanda anneden babadan çocuktan hep daha fazlası isteniyor.
Biz çocukken şöyle yapardık sikilmazdik diye yazanlar olmuş ama şuan ki çocuklar okul kurs aktivite yani hiç boşluk yok.cocuklarimizin her anı planlı programlı çocuk düşünmüyor önüne her şey geliyor.
Biz çocukken canımız sıkılıncaya kadar sokaklarda oynar eve gelirdik kimse de peşimizden kosmazdi şunları yap diye.kuralda yoktu başımızı bekleyen öğretmende yoktu.

Küçük yaştan itibaren tablet ve tv maruziyeti fazla mı? Sanki odaklanamıyor ve dürtüsel bir çocuk gibi geldi anlattıklarınız. Ben olsam profesyonel birinin görmesini isterdim. İçim öyle rahat ederdi. Hani inşallah değildir ama kurallara uymak istemiyor ile geçiştirilebilecek bir durumdan fazlası var gibi geldi

Küçük yaştan itibaren tablet ve tv maruziyeti fazla mı? Sanki odaklanamıyor ve dürtüsel bir çocuk gibi geldi anlattıklarınız. Ben olsam profesyonel birinin görmesini isterdim. İçim öyle rahat ederdi. Hani inşallah değildir ama kurallara uymak istemiyor ile geçiştirilebilecek bir durumdan fazlası var gibi geldi
Bu tarz yorumları konu sahibi asla kabul etmiyor 😅 ona uymayan hersey saçma geliyor. Ya beğenmedim ya da kahkaha emojisi atıyor 😂 Buraya onaylanmak için konu açmış gibi. Çocukları konu ne olursa olsun asla kimse suclayamaz. Onlar bizim yansımamız. Ne verirsek onu yansıtır. Burdaki de bi örneği😊

Yok sürekli değil. Mesela satrancı bir sene denedik. Sonra bıraktık. Jimnastiği de bur sene denedik bıraktık. Kivk boksa hala gidiyor ama sevmeye sevmeye
Onun sevdiği aktivitelere yönlendirin. Bir şeyi de sevmiyorsa zorlamayın.

Bir de bu ilgisizliğin, sevmemesi i sürekli evde özellikle onun yanında konuşmayın. Böyle böyle ilgi görmek için de bunu kullanır.

Mesela kick boksa neden yolluyorsunuz belli ki istememiş başta.

Sevdiklerine odaklanın önce.. Saçma da olsa onun isteklerini önemseyin.

Bir de bu kadar aktiviteye ne gerek var? Bırakın çocuğunuz vaktini istediği gibi değerlendirsin. İki tane seveceği hobisi olsa yeter.

Ama Okulunu, Öğretmenini sevmemesi olmaz. Onun için elinizden geleni yapın. Yanında, onun duyacağı ortamlarda Öğretmenini, okulunu övün.. Kulağına bir su kaçırın..

Belki sıkılmasinin sebebi dikkat daginikligidir. Bunu hic dusundunuz mu ? Odaklanamamal kurallara bagliliga zorluk bunlar hep veri

Bence ekran suresi yasıtlarına göre cok iyi.cesitli kurslara göndermeniz cok cok iyi olmuş.su anda pek cok konuda temel var.
Cok güzel ilerlemissiniz ama kuralsızlık dusuncenizde biraz haksızlık var gibi bence💐
Danstan hoşlanıyor demişsiniz.o halde dışa acık kıpır kıpır bi eleman. mesela buradan gidelim..
Siz onun odasında dansla ilgili ceşitli argümanlar oluşturun.ışık , ses, dans alanı, mümkünse aynalar..onu biraz kendiyle basbasa bırakın .. cocuk olurunu ve olamayacağını deneyimlesin.
yaşı daha küçük, onlar bizim kuşaktan degil,:KK76:gerçekten cok degişikler..
Belki gittiği kurslar da ona hitap etmiyor olabilir.ogretmen öğrenci ilişkisi cok onemli.
Bu zamanda ebeveyn olmak cok zorlu stratejik bir olay.fazla bastırırsanız cocugu bozarsınız.cok bomboş bırakırsanız cocugun yeteneklerinin farkına varamazsınız.zamanla her sey yerine oturacak, siz de ona uyum sağlayın sıcaksa sıcak bisiklet sürün.birlikte olun birbirinize uyum saglayın.

Şımarık ama hemen değiştirmedim ki çoğunu 1 sene 6 ay denedik. Bazıları da bıktırırsın çocuğu hicbirseyi sevmez derslerinde başarısız olur diyor.
Denediniz olmadı yeni bir branş olmamalı bana göre. 2. Denemeden sonra.

Ben de bundan korkuyorum ama biseyler de yapsın istiyorum pırlanta yıllar bu yıllar boşa geçirmeyelim
Benim oğlum 3. sınıfa geçti ve sürekli yeni birşeyler denemek istiyor. 10 yaşa kadar çocukların sürekli farkli şeyler denemesi maymun iştahlilik degil, kendini keşfetme süreci diye birşeyler okumuştum. Ben oğlum için uzmana danıştım, istediği şeyleri denetin dendi. 10 yaş civarı sevdiği şeyleri netlestirecekmiş. Bilemiyorum, her çocuk farklı tabi.
Anladigim kadarıyla amacınız sosyalleşmesi değil, birşeyler öğrenmesi. Online İngilizce derslerini denediniz mi? Ücretsiz deneme dersi de oluyor. Belki hoşuna gider.

Benim oğlum 3. sınıfa geçti ve sürekli yeni birşeyler denemek istiyor. 10 yaşa kadar çocukların sürekli farkli şeyler denemesi maymun iştahlilik degil, kendini keşfetme süreci diye birşeyler okumuştum. Ben oğlum için uzmana danıştım, istediği şeyleri denetin dendi. 10 yaş civarı sevdiği şeyleri netlestirecekmiş. Bilemiyorum, her çocuk farklı tabi.
Anladigim kadarıyla amacınız sosyalleşmesi değil, birşeyler öğrenmesi. Online İngilizce derslerini denediniz mi? Ücretsiz deneme dersi de oluyor. Belki hoşuna gider.
Herkesten çok farklı bir yorumda bulundunuz. Çocuk gelişiminde demek ki net doğrular yok kimileri diyor değiştirmesi doğru değil kimileri diyor doğru. Bana da doğru geliyor aslında kendini bulması açısından. Ama yine de çok degistirmedim dediğim gibi en az altı ay Denettirdim. Bu arada İngilizce dersi alıyor no vakit. Aman aman bir sevgisi yok ama sıkıcı da gelmiyor.

Back
X