sen gıcık olduğunu belli etme bi edersen o kıymetli olur sen cazgır emin ol aksi olmaz
hahaha aynen öyle.. valla keşke 5-10 kere atıp hiç tutmasalardı şu an çok mutlu bi hayatım olabilirdi :)
benim iki yıl önceki halim gibisin.benden sana tavsiye hiç senin aillen şöyle böyle sohbetine girme seninki yoksa, evlenseniz bile hep onların olur.bu işlerde hep masumu oyna eşine ama ailesine de kendini ezdirmeden...evlendikten sonra umarım yakın oturmayacaksın...
nişanlıyken hak vermiyorsa sonra hiç vermez söyleyimaslında ben gıcık bile olmak istemiyorum mümkünse bi daha hiç görmek istemiyorum sadece.nişanlım da farkında bana devamlı laf soktuklarının ama bunu konuştuğumuzda ee ne var ki bunda diyo ben de ona sinir olup hiç adım atmıyorum bana bi kere haklısın dese bu konuları konuşmayı kesicem aslında ama onun bu ee ne var bunda tavrı beni tek başıma kalmışım gibi hissettirdiği için devamlı bi kendimi anlatma isteği yaratıyo malesef.
öyle yaparsan eşin onların hatasını asla görmez problemli kötü gelin olursun ve de kötü eş
nişanlıyken hak vermiyorsa sonra hiç vermez söyleyim
alttan alanın üstüne binen çok olur unutma:)tek tavsiyem haklıyken haksız konuma düşme onlar cazgırlık yapar sana laf sokar sen kocana yakınırsın adam derki durduk yere problem çıkarıyor yapman gereken kocana hissetirmeden yap onlar sana laf sokuyorsa sende onlara incitmeden(!)laf sokmecburen hep alttan alıcaksın sevsen de sevmesen de diyosun yani :)
erkek milleti anlamıyor öyle şeylerden ha bi de anneleri melek melek :)onlar kötü bişey yapmazki sen yanlış anlamışsındıryani hak vermemesi şöyle ona göre bişey yok bunlar konuşulmaya üstünde durulmaya değer şeyler değil
valla erkekleri anlamiyorum ailesi gözumuzun icine baka baka laf söylesede eeee ne var bunda saka yapmistir der sinir oluyorum esim hala bunu söyler ve ailesini tutar yani onlara inanir onlari korur.
Seninki de böyle olacak ailesine sey gibi duskun erkekten uzak durulmali bencebenim ki onlarin her lafini dinler
Valla ben öyleyim eger evliliginin benim gibi olmasini istemiyorsan iyi dusun cunku evlenirken sadece kocanla degil ailesiyle de evlenmis oluyor insan mecburen yuz yuze geliyorsunuz
benim kaynanam da bol bol laf sokar esim sen hep kadincaaazi yanlis anliyorsun hep kötuye cekiyorsun der
Aynı dertten muzdaribiz.
Ben de evlenirken eşimin ailesini hiç sevmiyordum, bu her geçen gün artarak devam etti.Eşime hiç şikayette bulunmadım şimdiye kadar ama hatalı bi şey yaptığımı dün akşam fark ettim.
Kayınvalidemdeydik, mutfakta bişeyler kızartıyordu, sürekli belim ağrıyo kopucak şimdi deyip duruyo, ben de işten gelmişim yorgunum."Annecim sen geç içeri otur ben sofrayı hallederim daha fazla yorulma" dedim bana kurduğu cümle şu; "hayırdır hastalanıp hastaneye düşerimde bana hastane köşelerinde bakmak zorunda kalırsın diye mi korkuyorsun!!!" Şok oldum.
Sofraya oturulacak, çok fazla çeşit olduğu için çorba kimler içiyor diye sordum.Kayınvalidemden gelen cevap; "çorba içmicem de taş mı içicem.. Sen benim aç kalmamı mı istiyosun?"
Diyecek hiç bişey bulamadım.
Eve geldim, sinirim tepemde tabii.Böyle durumlarda eşim sorduğunda yok bişey der geçiştirirdim, bu sefer anlattım, annen bunları bunları dedi, böyle fesatmışım gibi davranması çok zoruma gidiyo dedim.Aynen şu cümleyi kurdu, "kadıncağızı yanlış anlıyorsun, hep söylediklerini kötüye çekiyorsun"..
Ve 27 yaşımda anca tecrübe ettim ki kan kusup kızılcık şerbeti içtim demeyeceksin, saklamayacaksın.
Bundan sonra ne yaşarsam eşimle paylaşıcam, bunu da mı yanlış anladım,bunu damı ben kötüye çektim diye ne var ne yok yüzleştiricem.
tabi niye saklıyorsun ki, ben baştan beri söylerim ailesiyle bir sorunumuz da olmadı pek çok şükür ama kimin için ne düşünüyorsan pat diye söylerim eşimde bana hep hak verir ben öyle alıştırdım hiçte haksızsın dedigini görmedim. bir konu yüzünden zıt düşmüştük daha evlenmeden olan sonra o konu gündeme geldi bana haklıymışsın bende gördüm dedi. sus sus nereye kadar. birkac yıl konuşma sonra konuş adam demez mi önceden ailem melekti de şimdi mi bozuldu hatayı kendinde ara o yüzden buna fırsat vermeyinAynı dertten muzdaribiz.
Ben de evlenirken eşimin ailesini hiç sevmiyordum, bu her geçen gün artarak devam etti.Eşime hiç şikayette bulunmadım şimdiye kadar ama hatalı bi şey yaptığımı dün akşam fark ettim.
Kayınvalidemdeydik, mutfakta bişeyler kızartıyordu, sürekli belim ağrıyo kopucak şimdi deyip duruyo, ben de işten gelmişim yorgunum."Annecim sen geç içeri otur ben sofrayı hallederim daha fazla yorulma" dedim bana kurduğu cümle şu; "hayırdır hastalanıp hastaneye düşerimde bana hastane köşelerinde bakmak zorunda kalırsın diye mi korkuyorsun!!!" Şok oldum.
Sofraya oturulacak, çok fazla çeşit olduğu için çorba kimler içiyor diye sordum.Kayınvalidemden gelen cevap; "çorba içmicem de taş mı içicem.. Sen benim aç kalmamı mı istiyosun?"
Diyecek hiç bişey bulamadım.
Eve geldim, sinirim tepemde tabii.Böyle durumlarda eşim sorduğunda yok bişey der geçiştirirdim, bu sefer anlattım, annen bunları bunları dedi, böyle fesatmışım gibi davranması çok zoruma gidiyo dedim.Aynen şu cümleyi kurdu, "kadıncağızı yanlış anlıyorsun, hep söylediklerini kötüye çekiyorsun"..
Ve 27 yaşımda anca tecrübe ettim ki kan kusup kızılcık şerbeti içtim demeyeceksin, saklamayacaksın.
Bundan sonra ne yaşarsam eşimle paylaşıcam, bunu da mı yanlış anladım,bunu damı ben kötüye çektim diye ne var ne yok yüzleştiricem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?