hiçbirini sevmiyorum..

sen gıcık olduğunu belli etme bi edersen o kıymetli olur sen cazgır emin ol aksi olmaz

aslında ben gıcık bile olmak istemiyorum mümkünse bi daha hiç görmek istemiyorum sadece.nişanlım da farkında bana devamlı laf soktuklarının ama bunu konuştuğumuzda ee ne var ki bunda diyo ben de ona sinir olup hiç adım atmıyorum bana bi kere haklısın dese bu konuları konuşmayı kesicem aslında ama onun bu ee ne var bunda tavrı beni tek başıma kalmışım gibi hissettirdiği için devamlı bi kendimi anlatma isteği yaratıyo malesef.

ama o benim masum olduğumu anlamıyo ki ona göre ortada hiçbi sorun zaten yok

nişanlıyken hak vermiyorsa sonra hiç vermez söyleyim

mecburen hep alttan alıcaksın sevsen de sevmesen de diyosun yani :)
alttan alanın üstüne binen çok olur unutma:)tek tavsiyem haklıyken haksız konuma düşme onlar cazgırlık yapar sana laf sokar sen kocana yakınırsın adam derki durduk yere problem çıkarıyor yapman gereken kocana hissetirmeden yap onlar sana laf sokuyorsa sende onlara incitmeden(!)laf sok

yani hak vermemesi şöyle ona göre bişey yok bunlar konuşulmaya üstünde durulmaya değer şeyler değil
erkek milleti anlamıyor öyle şeylerden ha bi de anneleri melek melek :)onlar kötü bişey yapmazki sen yanlış anlamışsındır

valla erkekleri anlamiyorum ailesi gözumuzun icine baka baka laf söylesede eeee ne var bunda saka yapmistir der sinir oluyorum esim hala bunu söyler ve ailesini tutar yani onlara inanir onlari korur.

Seninki de böyle olacak ailesine sey gibi duskun erkekten uzak durulmali bence benim ki onlarin her lafini dinler

aynen beni anlattın.o öyle yaptıkça çok soğuyorum tamam onlar ailesi de biz de dış kapının mandalı mıyız artık

Valla ben öyleyim eger evliliginin benim gibi olmasini istemiyorsan iyi dusun cunku evlenirken sadece kocanla degil ailesiyle de evlenmis oluyor insan mecburen yuz yuze geliyorsunuz

benim kaynanam da bol bol laf sokar esim sen hep kadincaaazi yanlis anliyorsun hep kötuye cekiyorsun der

valla erkekler bunu yapıyor malesef bal gibi farkında oluyorlar laf sokulduğununda sevilmediğininde ama sana bi doğru dese ailesini kaybedeceğini arada kalacağını sanıyorlar içlerinden insaflısı çıkarsa bi zaman sonra pes artık size naptıysa yaranamadı diyor sonunda oda haklısın diyor ama burda bize çok iş düşüyor işte mantıklı kurnaz hareket etmek lazım bi kere nişanlını feth etmen lazım fena halde kendine bağlaman lazım ki en ufak bişeyde o senden önce cevabı yapıştırıp seni tutup kaldırsın çok ince bi çizgi işte zor bi durum bende çok çektim valla resmen bu işi görev edindim kendime üzerinde çalıştım :) da kurtuldum tabi eşiminde hakkını yiyemem allah yardımcın ve yardımcımız olsun

Erkekler anlaşılmıyorda, kızlar çok mu anlaşılıyor.

Şimdi bunu bile bile evlenilir mi ya? Adam şimdiden ailesine kul köle belli, kardeşine laf ettirmiyor, laf sokulunca ne demişler kiiiiii diyor. E o zaman bunu bile bile evlenilir mi? Ha yanlış anlamayın belki ben olsam bende evlenirdim bilemem, ama kendi hayatınızı bitirirsiniz böyle bir adamla evlenirsiniz. Hele çocuk falan olunca, böylede bir eşe sahip olunca kendi annenizden çok onları göreceksiniz. Kabul ederek evlenmiş olacaksınız ama evlendikten sonrada haklı olarak adamın burnundan gelecek. Her dakika bana şunu dedi bunu dedi diyeceksiniz çünkü siz anlattıkça adam inat edip hayır hayır birşey demediler diyip duracak. Ya bu evlilik mi ya?

Cidden böyle insanlarla evli olan bayanlara soruyorum, bu adamlarla evlenmeye, bu insanları çekmeye değiyor mu evlilik? Bu kadar üzülmek ezilmek sürdürmeye değiyor mu? Yani umarım değiyordur da en azından bende aynı şeyi yaparsam kocama değiyor yahu diyebileyim.

Son düzenleme:
evet canım kızda olsa erkek de olsa insanlar kardeşleriyle bile anlaşamazken, akrabalarınla bile takışırken, sana göre cok farklı kültür ve yapıya sahip bir aileyle
anlaşmak cok zordur. Çok large yani geniş olamadıkdan sonra, bircok insan derki, aşk herseyi halledermiş, cocuk olunca yuva yürürmüş. Bunların hepsi genclerin
boş hayalleri, anca insan kafasını duvara vurunca yani evlenince jeton düşüyor ama artık iş işden geciyor. Hani avrupada yaşasak , o kulturde olsak var ya
su ulkenin yarısı bi gecede boşanır. Ama bizim kültürümüzde ve özellikle dogu kültüründe bunun ayıp hatta suc gibi gorunmesi yüzünden binlerce aile acılar icinde
devam etmekde. Bir insanla anlaşmak guzeldir, ama ailesi ile anlaşamıyorsa o zaman zor. Damat'ın bu durum karşısındaki tutumu ne ? O hangi tarafa yakın ? Arabulucu
oluyormu yoksa kendi ailesini mi destekliyip seni mi sucluyor ? Böyleyse insan bana hic evlenme derim, ama senin tarafını destekliyor ve senin yanında yer alıyorsa
sorun yok demekdir. Sen ve onun ailesindeki fark sadece dusunce farkı mı yoksa kulturel farklılklar yada egitim duzeyi farkı varmı ?

farklılıklar tabiki olucak benimde anlaşamadığım konular var ki yeri geliyo insan ailesiyle çatışıyor, bende bazen söyleniyorum öyle dedi böyle dedi şu hareketleri var gibilerinden ama sakince düşününce diyorum ki en azından art niyet yok , bana kötülük yapmaya huzurumu bozmaya çalışmıyor, öyle düşününce de rahatlıyorum idare ediyoruz bir şekilde onlara sorsak bizle ilgili de kimbilir tahmin etmediğimiz ne şikayetleri vardır

Aynı dertten muzdaribiz.
Ben de evlenirken eşimin ailesini hiç sevmiyordum, bu her geçen gün artarak devam etti.Eşime hiç şikayette bulunmadım şimdiye kadar ama hatalı bi şey yaptığımı dün akşam fark ettim.
Kayınvalidemdeydik, mutfakta bişeyler kızartıyordu, sürekli belim ağrıyo kopucak şimdi deyip duruyo, ben de işten gelmişim yorgunum."Annecim sen geç içeri otur ben sofrayı hallederim daha fazla yorulma" dedim bana kurduğu cümle şu; "hayırdır hastalanıp hastaneye düşerimde bana hastane köşelerinde bakmak zorunda kalırsın diye mi korkuyorsun!!!" Şok oldum.

Sofraya oturulacak, çok fazla çeşit olduğu için çorba kimler içiyor diye sordum.Kayınvalidemden gelen cevap; "çorba içmicem de taş mı içicem.. Sen benim aç kalmamı mı istiyosun?"
Diyecek hiç bişey bulamadım.

Eve geldim, sinirim tepemde tabii.Böyle durumlarda eşim sorduğunda yok bişey der geçiştirirdim, bu sefer anlattım, annen bunları bunları dedi, böyle fesatmışım gibi davranması çok zoruma gidiyo dedim.Aynen şu cümleyi kurdu, "kadıncağızı yanlış anlıyorsun, hep söylediklerini kötüye çekiyorsun"..

Ve 27 yaşımda anca tecrübe ettim ki kan kusup kızılcık şerbeti içtim demeyeceksin, saklamayacaksın.
Bundan sonra ne yaşarsam eşimle paylaşıcam, bunu da mı yanlış anladım,bunu damı ben kötüye çektim diye ne var ne yok yüzleştiricem.

iş nişanlında bitiyor canım o seni anlar sana hak verirse çok mutlu olursun yok sen ne diyorsun o benim ailem derse bu iş olmaz. anne babasını idare edersin ama diger cevre insanı bitiriyor o yüzden nişanlının tavırları çok önemli

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Bilmem kaç yıl sonra edinilmiş bir ebeveynin korkunc bir sevgiyle sevilmemesi olası. Fakat politik olmak ve saygı duyulmak zorunda. Aile olmanın bazı gerekleri var onları yerine getir yeter.

klasik erkek cevabı annem iyi niyetinden söylüyor hani biz kötü niyetliyiz ya , benimkide direk öyle der bişi olduğunda

bendee artık bişi olduğunda kötüler gibi konuşmuyorum annen böyle böyle dedi ben anlamadım ne demek istedi diyorum ssafça oda böyle böyle demek istedi diyor o zaman diyorum ki ama şu olayın üzerine söyledi o zaman tıkanıyor ,

hatta geçen annesinin söylediği bir sözü bi arkadaşı söylemiş gibi dedim kıza demediği kalmadı kötü niyetli fesat aramızı bozmaya çalışıyor vs vs sonra dedim ki aaaa unuttum annen demişti şak diye kaldı garibimmm güldüm geçti artık napim :)

tabi niye saklıyorsun ki, ben baştan beri söylerim ailesiyle bir sorunumuz da olmadı pek çok şükür ama kimin için ne düşünüyorsan pat diye söylerim eşimde bana hep hak verir ben öyle alıştırdım hiçte haksızsın dedigini görmedim. bir konu yüzünden zıt düşmüştük daha evlenmeden olan sonra o konu gündeme geldi bana haklıymışsın bende gördüm dedi. sus sus nereye kadar. birkac yıl konuşma sonra konuş adam demez mi önceden ailem melekti de şimdi mi bozuldu hatayı kendinde ara o yüzden buna fırsat vermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…