hiçbirini sevmiyorum..

doğru flört süresi bakımından herkes benim kadar bollu bereketli değil
ama konu sahibi hali hazırda biçok şeyi irdeleyebilir diye düşünüyorum sinyaller koyu kırmızı

Kimse kimseyi sevmek yada benimsemek zorunda değildir,ama saygı duymak zorundadır.Hele de eşinizin ailesi ise...
Sonuçta eş ile yuva kurmak faiziyle gelir;eşinizin ailesi bonus olarak hayatınıza girer
Ne çok yakın,samimi olun; ne de çok uzak durun. Bu dengeli mesafeyi kurmak gerekiyor.

Sen sevmiyorsun ama seninkide cok cok bagli, dogalolarak herkes kendi ailesine baglidirda bazi erkekler cok digerleri daha az, seninki bayaaaaa, bu durumda o aileyi sevmeyip ne yapcan hayatin boyunca daralcaksin .
Moralin hep bozulacak özelikle o onlara deger verdikce, ki buda normal ailesi, ama seni hic de kolay bir zaman bir hayat beklemiyor.
Düsün derim...

Yada isinmaya calis..???

Ben bela deyince yaşı küçük, şımarık yetiştirilmiş bir kız çocuğu sandım, kusura bakma nişanlın için de pek iyi şeyler söyleyemeyeceğim. Sıkıntı yaratan başta nişanlın, bu kadar düşkünlük, her sözünü dinleme ailesinin değil nişanlının suçu. Herkes ailesine düşkündür. Aileye düşkünlük anne ve babanın her dediğini yapmak, doğruyu yanlışı görememek, sözünden çıkmamak mıdır?
O halde bende bir sorun var..

Son düzenleme:
kapını kapattıgında gormuyor duymuyorsun. gormezden gelmeyı kendı mutluluguna odaklanmayı denemelısın bence. sureklı onların negatıf yada pozıtıf elekttırıgını dusunerek hayat gecmezkı. umursamamak en guzel ceza bence...

Sonuna kadar okumadan, durup ama adam anlamazki o noktayı dedim ve sende aynı şeyi yazmişsin.
Benimkilerde eşime karşı benden daha iyilerdi ama bende senin gibi açıklayınca, yok anlamıyorlar (işlerine öğle geliyor)

sana Tafsiyem sessiz kalmak, özellikle eşin olacak erkeyin yanında.
sen iyi olsanda yararlanamazsin, kötü iken, onları sevmediğinde ne olursun Allkah bilir.

kafana takma, Altan al ve sessiz kal. Kafana takdikca bu konu üzerinde, dahada bir işkence galine gelir bu sever işin icinden çıkamazsın, bu yüzden takılma.

bir gün bakdin evliliğin tehlikeye giriyor onlar yüzünden, ozaman bağlantıyı koparır ve huzura kavuşursun. Ama şimdilik eşin için kutlanacaksın, nezaman artık gercekden sorun var ozaman kararını verirsin.

emin adımlarla ateşe yürümektesin.

Katılıyorum..
Ailesinden nefret ediyorum ama nişanlımı çok seviyorum.
Annesine ve kardeşine çok düşkün, ama en çok babasına düşkün, babasının lafını ikiletmez derken yine diğerleri suçlu oluyor..
Szin dışınızda herkese düşkün maşallah..

Nişanlın kadar ailesıde önemli madem nikah yaklaşıyor al kayınvalidenı karsına bu konuları onlarla konuş enazından konuştum dersın bazı seylerı konuşarak halletmeye çalış sonra ezerler senı ezmeye başlamışlar zaten nedemek bısey ıstıyorum burun kıvırıyorlar ne ıstıyorsun mesela burun kıvırıyorsa senı gelın ıstemıyor sdemektır konusun ailecek nıyetlerı ne ılla nısanlın ıstıyor dıye verıyorlarsa bence bunun ıcınden hayır çıkmaz hepsiyle yuzyuze sakın sakın konuş bence nişanlın yokken konuş senı benımsemeyen sevmeyen bı aıle ıle nasıl yapıcaksın peki

breathin;

Önceki konunda da dedim.
Sen bu adamla evlenirsen, çok ama çok büyük sorunlar yaşayacaksın,
sen de farkındasın, göze alıyorsan evlen...

Ne diyebiliriz ki...

Benimkiler de hiç lafını sozunu bilmez..
Karşımdaki acaba ne düşünür akıllarına bile gelmez..
Sana bir ornek vereyim..
Nişanlımla düğün yeri bakmaya gidiyoruz..Nişanlım araba kullanıyor..
Annesi ve kızkardeşi de arkada oturuyor..
Nedense nişandan açıldı konu..
Bizim akrabamız pek yoktur..o yuzden çok kalabalık bir nişan olmadı..
Annesi" zten ben sasırdım komşunuz falan yoktu..kimse gelmemişti"
Ben de "anne bizim orada komşuluk yoktur pek "dedim..
Halbukı her zaman sülale ile ovunurler.(Nişanlımın 10 tane teyzesi var falan)
Nişana sadece 1 teyzesi geldii.
Orada denecek güzel bir laf vardı ama...neyse dedim..sustum..
Komşuluk yok deyince ben kızkardeşi de demesin mi
"ayy ben zaten diyorum ankaralılar soğuk insanlar dıyeeeee"

Herşey hatır be güzelim..Beni nişanlım korur ezdirmez de ben ondan sabredıyorum..
Cevap vermeleri bana bırakmaz..Umarım seninki de oyledir..

İşte diyorum ya hep ben evlenemeyeceğim diye, hah işte tam da bu erkekler yüzünden evlenemeyeceğimi düşünüyorum.

Mesela erkek nedir sizce? Ben erkek, eş diyince, ben ne kadar kendimi koruyabilsemde, onun yanında mutlu, güvende olduğum, o varken kimsenin bana birşey diyemediği birşey yapamadığı bir insan evladı hayal ediyorum. Ailesine düşkün ama yeri geldiğinde bizim de aile oldugumuzu hatırlayacak, ve gerekirse bana da hatırlatacak bir adam istiyorum.

Yani demiyorum, annesidir uzak dursun kardeşidir görüşmesin. Hep sevsin onları elbette, ben yoktum o anne vardı. O yoktu benim annem vardı. Bir insan annesiyle eşini ayırıp kıyas yapabilir mi elbette hayır. Ama mesafe koyabilir. Sadece ailesine değil yanlış anlamayın banada.

Yani beni seçecek diye annesini, annesini seçecek diye beni atmasına gerek var mı? Zaten gerçekten bir anne oğlunun evind emutsuz olmasını istermi (bazı ruh hastası insanları konu dışı tutuyorum) yada bir kadın eşinin annesiyle görüşmemesii ister mi? (normal şartlarda)

Yani demem o ki, bunu beceremeyen erkeklerin yanında kendimi güvende hissetmiyorum ben. Her an ahaaaa annesi laf soktu ordan kardeşi atıldı bişe dedi korkusuyla her yemekte her görüşmede diken üzerinde olur mu insan?

Güvende hissetmediğim bir adamın yanında nasıl ömür geçirilir, onu çözemiyorum.

Kimseyi sevmek zorunda değilsin. Ve kimsede sana onları sevdirmek zorunda değil.

Zorbalamayla güzellik olmuyor.

Sevmiyor olabilir ama saygı duymak zorundasın.

şimdiden böyle düşünme
soğursan sevemezsin
dediğin gibi sürekli ilişkiniz olacak
çünkü onlar artık akraba ve ilişkini asla kesmemen lazım
bir de kötü olmak daha kötü unutma
sinirlensen bile düşünüp kendini doldurma
yaptıkları sana batsa da her şeyin altında kötü niyet aramazsan daha mutlu olursun
aranı ve akrabalık bağlarını bozma
aran kötü olursa eşler de ailesini savunur eşini değil

breathin;

Önceki konunda da dedim.
Sen bu adamla evlenirsen, çok ama çok büyük sorunlar yaşayacaksın,
sen de farkındasın, göze alıyorsan evlen...

Ne diyebiliriz ki...

işte malesef ki seviyorum diyorum ki kimle evlensem elbet karşımdakinin bişeylerine katlanmak zorunda olucam.bari buna katlanıyım diyorum.biliyorum çok doğru bi düşünce değil ama bi umut işte..sanırım ben çıkıp seni sevmiyoruz demelerini bekliyorum

ne tuhaf dimi durduk yere sorun işte..boş bi gerginlik..dertleri ne bunların kıymetli oğullarını alıp kaçırıp götürüyoruz sanki.

valla ben de hiç böyle hayal etmiyodum ama şunu çok net anladım ki bu kvler o kadar kıskanç oluyolar ki oğulları evliliklerinde mutluluktan uçsalar bile kıskanıp gelinlerini mutsuz ediyolar.malesef bu toplumda annesine hayır diyebilen ya da yeri geldiğinde annesine doğru düzgün laf anlatıp ikaz edebilen erkek çokk çokk az.belki yüzde iki falan. sen git istersen oxford bitir,dünya güzeli ol,istedğin kadar iyi huylu ol,ailen dünyanın en iyisi olsun yine de kvnin gözünde bi kıymetin olmuyo, oğlum da ne iyi bulmuş bu kızı demiyo kimse..kadınlık işte ya kıskanıyolar abilerini oğullarını buna bişey yapamıyosun..

haklısın aslında..ama zaten mesele art niyet değil.mesele kimsenin benim varlığımdan hoşlanmıyo olması.kabul edip onaylayan, sıcak hareketlerinin olmaması..artık mecbur biraz uğraş göstericem..o da beni bekleyen bu hayatı çekilir kılmak için..

geçim dunyası canım ,nabcan geçinmek durumundasın fazla yuzgoz olmadan mesafelı bı sekılde. ınsan esını sevdıkten sonra katlanıyo. neden cunku esınınde huzuru kaçabılıyo. yakınmamak lazım eşlerede. bende nısanlıyken ve yenı evlıyken neler cektım. gıtmek dahı ıstemıyordum baktım olmuyor sureklı esımle kavga edıyorum bu sefer. sımdı kendım dıyorum hadı lkalk gıdelım dıye. zamanla oluyor sanırım bunlar. sımdı sukur bı sorun yomk. gül geç cnm ya. valla yoksa hayat cekılmez oluyor gercekten. zamanla oturur ınsallah ılışkılerınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…