• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiçbişeyin içine sığamıyorum:(

Kilolu arkadaşlarım var benim de.
Hepsi öyle bir yemek yiyor ki, ÇOK HIZLI!
Tülin Şahin söylemişti, eğer yediğiniz şeyden kilo almamak istiyorsanız çok çiğnemeniz ve yavaş yemeniz gerekir diye.
Tabi gidipte 3 tabak yemeği yavaş yemekten bahsetmiyorum. Diyet mönüsündeki şeyleri hızlı yeme. Doyacağın varsa da midene oturur doyamazsın.
Yavaş yavaş, sindire sindire ye.
Bir kaşık mönünün içeriginden ye (örneğin fasulye)
İkinci kaşığın salatadan olsun.
Sonra meyve suyunu iç.
AMA HEPSİNİ YAVAŞ YAVAŞ AĞIRDAN ALARAK VE SALATAYI BİLE 20 KERE ÇİĞNEYEREK YE :21:
Ayrıca son bir önerim gece yatmadan önce sakın ha bir şey yeme. Sakın anında kilo yapar :52:

aslında tek sorunum o diyebilirm saat gece 10 u geçtimii ölüyorum açlıktan dayanamıyorum..kan şekerim düşüo galiba:9

Bebeğimmm seni çok iyi anlıyorum sanki beni anlatmışsın yaa :5:
Canım öncelikle pantolon meselesine değineyim.. Büyük pantolon satan yerleri bulmaya çalış.. Likralı şeyler dene veya ölçülerini alıp terziye diktir zayıflayana kadar böyle idare et canım.
Ve kendinle herşeye rağmen barışık ol, sev kendini.
İnşallah zamanı geldiğinde tahmin ettiğinden bile fazla zayıflarsın asla umudunu kaybetme ve bu durum için canını sıkma.
Beterin beteri vardır haline her zaman şükret. :16:

yok kendime ceza verdim almıycam pantolon falan...zayıflayana kadar...böyle donsuz donsuz gezcem eşofman altı falan...ama zayıflayıncaaaaaaa ............:):)

35 yaşındayken 44 bedendim. 36 yaşından beri 34-36 beden kullanıyorum. Gerçekten isteyince yapılabiliyor. Kaldı ki sen çok gençsin. Metabolizman çok daha hızlı.

Öncelikle bir endokrinolağa gitmeni öneririm. Hormonal bir problemin varsa diyet aç kalmandan başka işe yaramaz. Eğer sorun hormonal ise tedavi olursun. Değilse arkadaşların da dediği gibi diyet ve spor. Abuk subuk zayıflama ürünlerinden kaçınmalısın. Hem boş yere para harcarsın. Hem de bedenine zarar verebilirsin. İki hapla zayıflanabiliyor olsa dünyada kilolu insan kalmazdı di mi?

Diyetisyenden yardım alabilirsen al. Ama ben o şablon diyetlerle verdiğim kiloların hepsini geri aldım. En son yaptığım diyette (9 yıl önce)kuralları kendim koydum. Her şey serbest ama daha önce yediğim miktarın 1/3- ya da 1/4 ü kadar. Hiçbir yiyecek grubunu tamamen kesmedim. Vücudun hepsine ihtiyacı var.

İstediğim kiloya düşmem 1 yılı aldı. Sen de sakın acele etme. Ne kadar hızlı verirsen o kadar hızlı geri alırsın. Önemli olan beslenme alışkanlığını sabitlemek. Beslenme alışkanlığı sabitlenince kilo da sabitleniyor. Yine aynı mantıkla gidiyorum. Her şeyden ama kilolu olduğum dönemde yediğimin en fazla yarısı kadar. Zaten vücut daha fazlasını kabul etmiyor.

Tatillerde, arkadaşlarla dışarıda yemek yendiğinde ya da misafirlerim olduğunda ölçü biraz kaçabiliyor. O zaman aldığım kilonun miktarına göre bir kaç gün akşam yemeğim yoğurt elma oluyor. Kiloyu yerleşmeden vermek çok zor değil. Ama bir kaç hafta benimle kalırsa vermekte zorlanırım biliyorum. ve ben bir daha diyet yapmak istemiyorum.

Ağzıma bir şey atmadan önce düşünürüm. Önüme konan, yiyeceğim şey alacağım kaloriye değer mi? Eğer sınırları zorlayan miktarda kalori alacaksam ve bir sonraki akşam elma yoğurt ikilisine talim edeceksem yiyeceğim şey ya çok özel, çok lezzetli olmalı ya da çok yararlı ve sağlıklı. Laf olsun diye yemem. Bisküvi vb. sıradan şeyleri yıllardır yemedim. Mis gibi kokan, taze ev yapımı bir kurabiyeye hayır demem. Ama ikinciyi yemem.

Bir de 9 yıldır her sabah tartılıyorum. Kilomu kaydediyorum.Bu da kontrol için gerekli diye düşünüyorum.

Seni motive edecek anahtar cümlem...

Hiç bir yiyecek giyecek alışverişi yaparken satış elemanına "BİR BEDEN KÜÇÜĞÜ YOK MU?" sorusunu sorabilmek kadar lezzetli değil.

bir beden küçüğü yok mu???....demeyeli uzun zaman olduu...bi defa hava olsun diyee bö gömleğin bi küçük bedenini istedimm...görevli kızz abla küçüğünü verirsem patlar dedi o da son oldu..daha da teşebbüs etmedim:):)çok gzl zayıflamışsınz bravoo...bugün başladım insallahh devamını getireblrm...

olur olur katılım olur :)tartım bozulmus olmasaydı hemen kılomusolerdım. bayramakadar hedefbelırlerdık

benim de tartım yok anneme dedim almam git eczanede tartıl diyoo ama eczanede tartı sesli tartı kimm varsaa etrafta boyunu kilonu yağ oranını öğrenioo bi kere geldi başıma apar topar terkettim o eczaneyi o gün bugün kapısından geçmem:):)

Ayy canım kıyamam ,bende bir ara 95 i görmüştüm ,allahtan şimdi 60 kilocuğum ama biraz daha vericem umarım sende zayıflarsın ,

lcw ve defacto orada hem uygun fiyata hemde büyük beden bulabilrisin ,hadi canım hem pantolonu hem kilolarını hallet :))

benim de tartım yok anneme dedim almam git eczanede tartıl diyoo ama eczanede tartı sesli tartı kimm varsaa etrafta boyunu kilonu yağ oranını öğrenioo bi kere geldi başıma apar topar terkettim o eczaneyi o gün bugün kapısından geçmem:):)

Canım tartı önemli.Tartı olmazsa insanın iş işten geçtikten sonra kendiden haberi oluyor.Annen almıyorsa kendi harçlığınla al.15-20 tl bişey.En azından kilo verdin mi aldın mı haberin olur.Kilo verdikten sonra onu korumada da tartı önemli.Kilo almaya başlayınca ben nerde yanlış yaptım diyerek hemen yediklerime çeki düzen veriyorum.

canım ben 2 yıllık ewliyim =)eşim asla we asla kilosunu söylemez ama tahmin ediyorum 120nin üstünde :D inanmıcaksınız ama walla yalan söylemiyorum biz pantolonlarını waikiki we defactodan alıyoruz tişört gömlek falan onlarıda c&a dan alıyoruz yani demek istediğim gidipte öyle adilışık batik falan oralardan alışweriş yapmaya kalkma ben 74 kiloyum bana bile olmuyo gömlekleri tişörtleri en büyük bedenleri m ne bekliyosunki.bazı markalar türkiyedeki kadınları 0 beden sanıyo.girme oralara dışardan al pazardan bile alabilirsin. hee canıma tak etti olmuyo böyle diyosan boğazını tutmayı bilceksin ölüyorum desende akşam yemek yemiceksn we düzenli spor yapcaksn tek çaren bu :17::17::17::17:

selam kızlar..yeni bir can sıkıntısıyla ben geldim..son pantolonumun da hakkın rahmetine kavusunca bir pantolon almak için bi kaç mağazaya girdim bi kaç ceket gömlek denedim ya bi insan hiç mi bişeyin içine sığamaz:(abartmıyorum ya denediğim hiçbişey olmadı bütün pantolonlar en fazla 32 beden:(mağazadaki kızlar da incecik...yandaki kabinlerdekilr giyip giyip çıkıyo her şeyi..içim eridi valla..nefret ediyorum bu yüzden kıyafet almaya çıkmaya..ve asıl sorunn iki hafta sonra okulum açılıyo....okul kapandığı günden itibaren aralıksız her pazartesi diyete başlamaya niyetlendim başlayamadım.güyya sınıftakileri şaşırtacaktım..bıktım artıkk sibel yüzün çok güzel zayıflasan manken gibi olursun laflarından..hele bi de bi gün derste 40 kişilik sınıfın önünde çocugun biri kiloma laf ettii yerin dibine geçtim..ve sevgilim de sınıftaydı...offf offf şu anda giyecek bi tane pantolonum yok.(var da okuduğum şehirde kaldı)donsuz kaldım yani...yok mu aranızda birinin sihirli değneği beni böyle incecik yapsın:(

not:kilom en son bıraktığımda 92 falan dı allah bilir şimdi kaçtırr....şimdi içinizden -eee ne yapalım yani şişkoysan diyebilir hakkı var...needeni şu yarın isveç diyetine başlayacağımm buradaki yorumlarlar çok moral verio acayip gaza geliyorum o yüzden yazdım:)
okuyup vakit harcayan herkese teşekkürlerr

sıbel asagı yukarı aynı kılolardayız ben lcw de hep pantolon hem ust bulamıyorum ılk aklıma gelen bu marka oldu. yasadıgım sehırde kucuk butık var orda da buluyorum.

pantolon dısında takıp ettıgımı yenı dıyet topıklerı var bır hafta once dıyete basladım gel bıze katıl derım

Canım bırak İsveç diyetini filan.Zayıflama topiği var burda,zayıflama takımları var.Gir bi takıma hem sağlıklı,hem kalıcı kilo ver güzelce.Bak ben de 105 kiloydum o takımlara girdiğimde,1 yıl içinde 35 kilo verdim orada.Geçici çözümler sorunu ancak erteler,kalıcı olsun hayat boyu ne seni ne mutluluğunu gölgeleyemesin kilolar...

ben de su an 110 kıloyum nekadarı odem bılmıyorum ama tartıdakı rakam bu. ben de bır hafta once dıyete basladım konumu ve kurban bayramına kadar ki konuları okuyup bızlere yardımcı olabılır mısın ordan.

Canım tartı önemli.Tartı olmazsa insanın iş işten geçtikten sonra kendiden haberi oluyor.Annen almıyorsa kendi harçlığınla al.15-20 tl bişey.En azından kilo verdin mi aldın mı haberin olur.Kilo verdikten sonra onu korumada da tartı önemli.Kilo almaya başlayınca ben nerde yanlış yaptım diyerek hemen yediklerime çeki düzen veriyorum.

bencede çok önemli ben 3-4 fazlamı vermeye çalışıyorum da eğer tartı olmasa vermek bi yana dursun alırdım bile. süreklli tartılmakta doğru değilmiş ama o zaman canım ne isterse birşey olmaz diyip yiyorum tartıya çıkınca kendime geliyorum sabahla akşam arasında bazen iki kilo fark bile oluyo çok yediğimde

canım benım arkadasların yorumlarının hepsını okuyamadım ama hala ısvec dıyetınde kararlıysan bence vazgec cok saglıksız bır dıyet o. dukan dıyetı var proteın agırlıklı. benım cevremdekı cogu ınsan o dıyetten yaptı ve kısa surede cok guzel sonuclar aldılar. benımde bırkac kılo fazlam vardı o zaman yapmıstım bu dıyetı gercekten cok saglıklı hıc ac kalmıyosun kas kıtlenı koruyorsun proteın sebze alıosun bol bol. seker tuz yok. bıde yulaf kepegı vardı ondan pogacalar yapıodum ben tarcın fılan koyuodum ıcıne harıkaydı. kesınlıkle ben onerırım. saglıgın herseyden onemlı. hala okula gıdıosun demekkı yasın kucuk. ısvec dıyetı hem fızyolojık hem psıkolojık gelısımını olumsuz yonde etkıler. google a isveç diyetinin zararları yaz görceksin zaten. bol şans tatlım

daha önce 2 defa yazıldım spor saloluna ama .......evde iyi kötü spor aleti de var dambıl leg magic mekik aleti adım sayar...ama insanın içinden gelmeyince olmuyo işte..haklısın en iyi bi diyetisyene gitmek ama oda maalesef yok anca izmire dönünce...

Sen de mi İzmir'de okuyorsun?Ege hastanesine git bence orada iyi diyetisyenler vardır.Buca'da optimum diye bir spor salonu var orası d hem uygun hem güzel.İştah meselesine gelince iradeye bağlı.Hayatından aburcuburları at.Çikolata,tatlı,cips,kola gibi şeylerden uzak dur.Zaman geçince artık canının çekmedğini görceksin

arkadaşlar spor salonunda kilo alan arkadaşlarım var benim kas yapma meselesi yüzünden hareketleri doğru yapmak önemli. o yüzden hocalarınızla iyice konuşun ki kas yapmadan kilo vermeye yönelik hareketler yapın.

Başlığı okudum ve direk yazıyorum yorumları okumadan..

Başlığın çok komik :)))))))))))))) donsuz kaldım...

önemli olan donunun olup olmaması değil..

Kendinle barışık ol yeter..

Don nasılolsa olur :))))))

arkadaşım hemen burdaki zayıflama takımlarından birine katıl. ben de bir kaç yıl önce o gruplara katılıp 4 kilo kadar vermiştim. tabi hedef kilom azdıı. şimdi tekrar katılmak için uygun zamanı bekliyorum. gerçekten takımca olunca çok güzel oluyor. herkes birbirine moral veriyor. hemen katıl hiç beklemee

selam kızlar..yeni bir can sıkıntısıyla ben geldim..son pantolonumun da hakkın rahmetine kavusunca bir pantolon almak için bi kaç mağazaya girdim bi kaç ceket gömlek denedim ya bi insan hiç mi bişeyin içine sığamaz:(abartmıyorum ya denediğim hiçbişey olmadı bütün pantolonlar en fazla 32 beden:(mağazadaki kızlar da incecik...yandaki kabinlerdekilr giyip giyip çıkıyo her şeyi..içim eridi valla..nefret ediyorum bu yüzden kıyafet almaya çıkmaya..ve asıl sorunn iki hafta sonra okulum açılıyo....okul kapandığı günden itibaren aralıksız her pazartesi diyete başlamaya niyetlendim başlayamadım.güyya sınıftakileri şaşırtacaktım..bıktım artıkk sibel yüzün çok güzel zayıflasan manken gibi olursun laflarından..hele bi de bi gün derste 40 kişilik sınıfın önünde çocugun biri kiloma laf ettii yerin dibine geçtim..ve sevgilim de sınıftaydı...offf offf şu anda giyecek bi tane pantolonum yok.(var da okuduğum şehirde kaldı)donsuz kaldım yani...yok mu aranızda birinin sihirli değneği beni böyle incecik yapsın:(

not:kilom en son bıraktığımda 92 falan dı allah bilir şimdi kaçtırr....şimdi içinizden -eee ne yapalım yani şişkoysan diyebilir hakkı var...needeni şu yarın isveç diyetine başlayacağımm buradaki yorumlarlar çok moral verio acayip gaza geliyorum o yüzden yazdım:)
okuyup vakit harcayan herkese teşekkürlerr

bencede hemen sağlıklı bi diyetle işe başla ama zayıflayacağım diye sağlığından olacak şeyler yapma

ve size şunu söylemek istiyorum bende aşırı zayıfım ve bana da mağazaki her şey büyük olur bunun ortası yok mu yaaa :14:

çok zor olmadııı..teknik belli ye ve yat:):)=)ekstra bişeye gerek yok:)

ama yiyip yatılırsa reflü olunur .mide için iyi değil ki.

kahvaltıyı dostundan kaçır öğle yemeğini arkadaşınla paylaş akşam yemeğini düşmanına ver:))

çok ilginç bir lafmış.ben akşam yemeğini kimseyle paylaşmam.fazladan bi tabak koyarım masaya.

valla kelin ilacı olsa diyecm ama....ben tv de izmiştim bi kadın kilo almak istioduu .diyetisyen siizin mideniz küçük olduğu için çabuk doyuyorsunuz az yiyorsunuz..o nedenle fındık fıstık ceviz badem vs. gibi miktarı az fakat kalorisi çok yüksek şeylerden yiyin diordu..mantıklı geldi bana..mesela bi avuç fındık yesen hem doymazsın hem de baya bi kalori alırsın ama kalkıp bi kase çorba içsen hem fazla kalori yok hem dee çabuk doyarsınn....ayy üzüldüm şimdi:(

ya sorma sibel ben bben badem fındık çok severim.ceviz kahvaltımızdan asla eksik olmaz.tatlı olan herşeyi de çok severim.çok ciddiyim bayramlarda bile gittiğim her evde ikram edilen tatlıları yerim."ay bi önceki evde yedim.çok yedim.içim dışım tatlı oldu .koymasaydın gittiğimiz başka yerlerde yiyemicem" vs. gibi şeylerde demem.anında mideye götürürüm.ama yediğimi de inkar edenlerdenim.

bence niye üzülüyosun ki sende kilo verebilirsin.diyetisyenler hep şöyle der.kesinlikle aç kalmicaksın.herşeyden yiceksin ama az yiceksin.öğün fazlalaştırıcaksın.bence sen verirsin.senden pozitif elektrik aldım.:7:

Kilolu arkadaşlarım var benim de.
Hepsi öyle bir yemek yiyor ki, ÇOK HIZLI!
Tülin Şahin söylemişti, eğer yediğiniz şeyden kilo almamak istiyorsanız çok çiğnemeniz ve yavaş yemeniz gerekir diye.
Tabi gidipte 3 tabak yemeği yavaş yemekten bahsetmiyorum. Diyet mönüsündeki şeyleri hızlı yeme. Doyacağın varsa da midene oturur doyamazsın.
Yavaş yavaş, sindire sindire ye.
Bir kaşık mönünün içeriginden ye (örneğin fasulye)
İkinci kaşığın salatadan olsun.
Sonra meyve suyunu iç.
AMA HEPSİNİ YAVAŞ YAVAŞ AĞIRDAN ALARAK VE SALATAYI BİLE 20 KERE ÇİĞNEYEREK YE :21:
Ayrıca son bir önerim gece yatmadan önce sakın ha bir şey yeme. Sakın anında kilo yapar :52:

katılıyorum.hatta bir hadis var.az lokma alıp çok çiğniceksin.birde mideyi doldurmicaksın.tam tok kalkmicaksın sofradan.çok sakıncalıymış.peygamber efendimiz (s.a.v)öyle yaparmış. hadislerde bile geçer.

ama yapan kim ? :(

Son aylarda 52'den 56-57'ye çıktım. Geçen mağazalarda hiç bir kota sığamamak beni deli etti. Büyük beden de almak istemiyorum.:37: Moralim bozuldu. Senin o kiloda bozulmaması imkansız. Hem kendi sağlığın için hem de kendine daha iyi bakmak için zayıflamalısın. Diyete başlamak kolay da sabretmek zor. Umarım pes etmezsin :50: Bir de kesinlikle tartı al. Psikolojini etkiliyor kilonu gördükçe. Ona göre yememe konusunda iradeni zorlayabilirsin.

isveç diyeti için çok şeyler söylüyorlar,çok sağlıksızmış,verdiğin kiloları fazlasıyla geri alıyormuşsun falan..ama ben bu diyeti uygulayan biri olarak kendi yaşadıklarımı sana anlatayım belki faydası olur...hamileleiğimde ve hamilelik sonrası 1 yıl çalışmadığım dönemde toplam 20 kilo aldım dediğin gibi hiçbir kıyafetimin içine giremiyordum..evde bol bol eşofmanlarla sıkıntı yoktu ama çalışma hayatına geri dönecektim peki o zaman ne olacaktı diye düşünüyordum..
isveç diyetine başaldım 83 kiloydum ,zor bir diyet kesinlikle katılıyorum ama metobolizmam da çok iyi çalışmaz benim yani öyle 1300 kalorilik diyet yapsam tövbe vermem..alışkanlıklarımıda değiştirdim evim 5. kattı ve asansör kullanmamaya başladım,aburcubura bayılırdım onlarıda bıraktım 2 haftalık iveç diyeti sonunda 8 kilo verdim geceleri açlıktan uyuyamıyordum,sinirlerimde bozuluyordu ve bebeğim olduğu için spor yapacak gücümde kalmıyordu yani sporsuz verdim..bu diyet ağır olduğundan en az 3 ay sonra tekrar yaılabiliyor bunun içinde verdiğim 8 kiloyu korumaya çalıştım,bol su içtim,karnım çok acıktığında ekmek arası bişeyler yerine büyük bir bardak ayran yapıp içtim,meyve yedim..
aburcuburu ve özelliklede şekerli gıdaları bıraktım ,1 ay sonra tartıya çıktığımda inanamadım yani kalori hesabı yapıyordum bir nevi ve 6 kilo daha vermiştim,bu şekilde devam ettim mesela 1 paket çikolata küçücük bişey ama en az 500kalori var hem onu yiyince karnımda doymuyordu onun yerine kepek ekmeğine tost yapıyordum yanındada 1 büyük bardak ayran içiyordum o sadece 200kalori civarı..bu şekilde devam ettiğimde birde baktım ki ben toplamda aldığım 20kiloyu verebilmişim..
bu diyeti yapalı 2 sene oluyor ve ben şuanda 64 kiloyum yani bu kilomu hep korudum.nasıl mı? mesela bazen 66 oldum bazen 62 ama hiçbir zaman 67 olmadım..biraz kilo aldığımda hemen kalori hesabına gittim ve yememi değiştirdim ..senin yaşında genç anladığım kadarıyla ve vaktinde var hem diyet hem spor yaparsın inan bu iş o kadarda zor değil..
öncelikle kiloyu vereyim sonra eskisi gibi yemek yiyeyim düşüncesini kaldıracaksın,bunu yaşam şekline dönüştüreceksin..ben aç kalmamak için yiyorum artık yani yaşamak için ,eskiden ağzım hiç boş durmazdı zevk için,stresten ,sevindiğimde ne bileyim hep yemek için bahanem oluyordu..bu sene ki hedefimde 2 yıldır koruduğum kilomdan artık sıkıldım 60 düşmek istiyorum..yapacağıma inanıyorum.sen de inanmakla başla bence..insanların kilonla ilgili laf etmeleri hoş değil ama bunu öncelikle sağlığın için sen düşünmelisin...dışarda yemek yerkende el kadar hamburger yerine daha sağlıklı ve az kolarili yiyecekleri seçmelisin.
öğlen arası arkadaşlarım pideler adanalar ..yerken ben evdenkepekli ekmeğime yaptığım sandviç ve 1 meyve yiyordum..ayrıca asitli içecekelri ,hazır meyve sularınıda çıkaronun yerine yoğurt ve ayran tüket farkı göreceksin...

Back
X