• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim şişti...

Yasinin genc oldugu belli
Sana birde olayin arka yuzunden bakaman icin kendi hayatimdan ornek vereyim canim
ben 39 yasindayim ve 20 yasinda bir kizim var suan calisiyor
Anne olrak icimden geldigi gibi yazicam tum hissettiklerimi
Kizim bir yildir biriyle gorusuyormus bana kendi soyledi
Ben once pek ciddiye almadim zaten kendim yeterince problemli gunler gecirdim kizimda daha cok genc oldugu icin acele etme dedim daha cok insanlar karsina cikar dedim
Ama yok israrla tanistirdi bizi
Aman rabbim cocugu gorunce sok oldum valla sinirimi belli etmeyim diye sakin durmaya calistim
O genc adam kizimdan 10 cm kucuk gayet cirkin ilkokul terk biri
Kizim ise suan anaokulu ogretmenligi yapiyor ve o genc yuzunden daha 2 yilokumasi gerekirken okulu birakti
173 boyunda cok guzel mankenleri kiskandiricak fizige sahip biri
Ailesi kalabalikmis kultur farkimiz cok hemde uc noktalarda
Yazmak istedigim cok sey var ama yazmiycam istemedim karsi ciktim cok uzuldum kizimi o adama layik goremedim
Ama kizim delirdi agladi vizladi zorla soz yuzugunu takti
Birde gorumcesi olucak dengesiz gecen telde diyorki dugun olsun bir ay sonra bebek istiyoruz acil
Anca bu kadar olur dedim kizima tuhh sana dedim hatta isinide birak evde otur artik calisma dedim
Ben onu ilkokuldan beri ozel okullarda okuttum gidip bir kiroyla evlensin diyemi
Her seyleri bana garip gelior iste kizima layik gormuyorum onlari ve bebek falan bana urkutucu geliyor belkide zamana birakmam lazim
Anneni anliyorum neler hissettigini tahmin edebiliyorum

Sana birde olayin arka yuzunden bakaman icin kendi hayatimdan ornek vereyim canim
Ben once pek ciddiye almadim zaten kendim yeterince problemli gunler gecirdim kizimda daha cok genc oldugu icin acele etme dedim daha cok insanlar karsina cikar dedim
Aman rabbim cocugu gorunce sok oldum valla sinirimi belli etmeyim diye sakin durmaya calistim
Kizim ise suan anaokulu ogretmenligi yapiyor ve o genc yuzunden daha 2 yilokumasi gerekirken okulu birakti
Yazmak istedigim cok sey var ama yazmiycam istemedim karsi ciktim cok uzuldum kizimi o adama layik goremedim
Birde gorumcesi olucak dengesiz gecen telde diyorki dugun olsun bir ay sonra bebek istiyoruz acil
Anca bu kadar olur dedim kizima tuhh sana dedim hatta isinide birak evde otur artik calisma dedim
Ben onu ilkokuldan beri ozel okullarda okuttum gidip bir kiroyla evlensin diyemi
Her seyleri bana garip gelior iste kizima layik gormuyorum onlari ve bebek falan bana urkutucu geliyor belkide zamana birakmam lazim
Ben sizin endişelerinizi anlıyorum benim ailemin en baştaki yanlışı hiç tanımak istemediler ki benim eşim çok düzgün bi insan sigara bile içmez üniversite mezunu sadece yabancı olması kültür farkı falan diye ama şu an zaten onu çok seviyorlar ve huylarıni çok beğeniyorlar
Şu an ki durum çocuk yapmamı istemiyorlar ama bu benim eşimle vereceğim karar çocuk yaparken kimseye sormama gerek yok ve ben 2 senelik evliyim 3. Senemizê girdik

Ben sizin endişelerinizi anlıyorum benim ailemin en baştaki yanlışı hiç tanımak istemediler ki benim eşim çok düzgün bi insan sigara bile içmez üniversite mezunu sadece yabancı olması kültür farkı falan diye ama şu an zaten onu çok seviyorlar ve huylarıni çok beğeniyorlar
Şu an ki durum çocuk yapmamı istemiyorlar ama bu benim eşimle vereceğim karar çocuk yaparken kimseye sormama gerek yok ve ben 2 senelik evliyim 3. Senemizê girdik
anladim canim ,madem esini seviyorlar zaten cocuk sizin karariniz olucak elbette
Cocuk oluncada illaki severler
Bne seni bir kac aylik evli diye dusunmustum 3 yilina girmissin
Omur boyu mutlu olun insallah

anladim canim ,madem esini seviyorlar zaten cocuk sizin karariniz olucak elbette
Cocuk oluncada illaki severler
Bne seni bir kac aylik evli diye dusunmustum 3 yilina girmissin
Omur boyu mutlu olun insallah
Çok teşekkür ederim ablacımm... İnşallah kızının hakkında hayırlısı neyse o olsun benimde sana küçücük bi tavsiyem var ablacım çok sıkma üstüne düşme çünkü inada biner rabbım ona doğru yolu gösterir inşallah sen gönlünü ferah tutmaya çalış destek ol ne olursa olsun dinlemeye çalış kızını... Rabbim güzel kapılar açsin sana ve kızına ablacım...

Daha yaşınız 23, okulunuz bitmemiş. Bu kadar acele etmeseniz mi sanki.

Dünyada her ihtimal geliyor insanın aklına.
Ben de ilk evlendiğimde sizin gibiydim, pembe hayallerle bulutların üzerinde geziyordum mutluluktan.

Ama boşanmak zorunda kaldım.
Allah'ıma binlerce kere şükürler olsun ki elimde bir meslek vardı. İşim hem maddi hem manevi olarak iyi geldi bana.

Aileniz de önce okulunuzu bitirip mesleğinizi edinmenizi istiyorlar bence. Yarının ne getireceği belli olmuyor.

Acele etmeyin, yaşınız küçük.

Daha yaşınız 23, okulunuz bitmemiş. Bu kadar acele etmeseniz mi sanki.

Dünyada her ihtimal geliyor insanın aklına.
Ben de ilk evlendiğimde sizin gibiydim, pembe hayallerle bulutların üzerinde geziyordum mutluluktan.

Ama boşanmak zorunda kaldım.
Allah'ıma binlerce kere şükürler olsun ki elimde bir meslek vardı. İşim hem maddi hem manevi olarak iyi geldi bana.

Aileniz de önce okulunuzu bitirip mesleğinizi edinmenizi istiyorlar bence. Yarının ne getireceği belli olmuyor.

Acele etmeyin, yaşınız küçük.
Ben hayatı çok fazla planlayarak yaşayan biri değilim çünkü ne zaman bir plan yapsam o olmuyor ona bakacak olursak yarın bile belli değilken bu kadar plan niye diyorum kendime kalbimi dinleyerek evlendim ve hiç pismanlik duymadım ama ne zaman aklımı dinleyip kalbimi bastırdısam hep keşke dedim o yüzden acele ettiğimi düşünmüyorum... Zaten rabbım hayırlısı neyse onu verecektir... Biz ne kadar istesek bile...

Bitmesine 2 yıl kala okulunuzu bırakmışsınız, başka yeri kazanmışsınız ama çocuk sevdasına düştüm deyip hamile kalmışsınız bu yaşta. 2.okulunuzu bitirdiniz mi ya da okuyor musunuz?
birincisi
Okulu evlenmek için bırakmadım zaten her türlü bırakacaktım daha nişanlı bile değildim sınava tekrar hazırlandığımda
İkincisi bu yaşta çocuk sevdasına düşmüşsun derken bu benim kendimi yaş ve bedenen hazır olduğum anlamına gelir evet okuyorum 3. Sınıftayım ve derslerim de gayet başarılıygm gerçekten inanmasam ve istemesem kendime güvenmesem çocukla okulu birlikte yapabileceğime inanmasam cesaret etmezdim çocuk fikrine... Annemisiniz bilmiyorum ama değilseniz bu duyguyu bilemezsiniz...

birincisi
Okulu evlenmek için bırakmadım zaten her türlü bırakacaktım daha nişanlı bile değildim sınava tekrar hazırlandığımda
İkincisi bu yaşta çocuk sevdasına düşmüşsun derken bu benim kendimi yaş ve bedenen hazır olduğum anlamına gelir evet okuyorum 3. Sınıftayım ve derslerim de gayet başarılıygm gerçekten inanmasam ve istemesem kendime güvenmesem çocukla okulu birlikte yapabileceğime inanmasam cesaret etmezdim çocuk fikrine... Annemisiniz bilmiyorum ama değilseniz bu duyguyu bilemezsiniz...
Çocuk sevdasına düştümü siz söylemiştiniz :) İçime evlat sevgisi düştü demişsiniz ya yanlış mı okudum?
Okulunuzu bitirmeniz ve mesleğinizi elinize almanız buradaki insanları ancak memnun eder. Sevdiği adam bile olsa kimse muhtaç olmamalı birilerine. Bebek okulunuzu aksatır dondurmak zorunda kalırsınız, yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişken 23 gibi genç bir yaşta 1.5 yıl daha bekleyebileceğinizi düşündüm. Kimse size 'çocuk yapma' demiyor elbette.
Ben sizden önce hamile kaldım, düşük yaptım. Yani sizin de bebeğiniz yok benim de yok ama ikimizde aynılarını tadabildik canım. Ben de çocuk istiyorum ama yeni evliyim biraz bekleyeceğiz. Onun dışında bana okul ya da iş ya da yaş gibi engel bir unsur yok :)

insanların hayatlarına evladınız bile olsa mudahale etmeyin diyen ben ,şu yazdıklarınızı okuyunca sonuna kadar haklısınız dedim

Çocuk sevdasına düştümü siz söylemiştiniz :) İçime evlat sevgisi düştü demişsiniz ya yanlış mı okudum?
Okulunuzu bitirmeniz ve mesleğinizi elinize almanız buradaki insanları ancak memnun eder. Sevdiği adam bile olsa kimse muhtaç olmamalı birilerine. Bebek okulunuzu aksatır dondurmak zorunda kalırsınız, yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişken 23 gibi genç bir yaşta 1.5 yıl daha bekleyebileceğinizi düşündüm. Kimse size 'çocuk yapma' demiyor elbette.
Ben sizden önce hamile kaldım, düşük yaptım. Yani sizin de bebeğiniz yok benim de yok ama ikimizde aynılarını tadabildik canım. Ben de çocuk istiyorum ama yeni evliyim biraz bekleyeceğiz. Onun dışında bana okul ya da iş ya da yaş gibi engel bir unsur yok :)
Anladim fikrinize saygı duyuyorum..

Ben bile ürktüm buradan umarım kızınız cok geç olmadan bu yoldan vazgeçer.
Ben sizin durumunuzda bir anne olsam o aileye yedirmem cocugumu yirtarım etrafıda vermem.

Ben ailenin seni düşündüğü için gerçekten bu kadar müdahale ettiklerini düşünüyorum.geçmiş olsun bu arada .ama annenede kızma Allah hayırlı zamanda hayırlı bir evlat verdiğinde o zaman anlarsın analigi.

Ben ailenin seni düşündüğü için gerçekten bu kadar müdahale ettiklerini düşünüyorum.geçmiş olsun bu arada .ama annenede kızma Allah hayırlı zamanda hayırlı bir evlat verdiğinde o zaman anlarsın analigi.
Tabki beni düşündüklerini biliyorum ama sadece kararlarıma karşı birazcık daha olumlu yaklaşmalarini istiyorum :( ben bu konuyu sadece dertleşmek için açtım çünkü 3 haftadır çok zor günler geçirdim... Dün de kürtaj oldum ama şu an herkes beni eleştirir hale geldi :( bu daha üzücü çok pişman oldum içimi döktüğüme :(

Ben bile ürktüm buradan umarım kızınız cok geç olmadan bu yoldan vazgeçer.
Ben sizin durumunuzda bir anne olsam o aileye yedirmem cocugumu yirtarım etrafıda vermem.
Napabilirim canim cok tartistik ama nafile
Arafa buyuk fark var kimseyi kuculsemek icin demiyorum ama okuma yazmasi bile dogru durust yokki cocugun
Yurtdisina kacak yolla gelmis tutunmaya calisiyor
Kizim 4 dil biliyor ingilizce ve fransizcasi anadili gibi vede ispanyolcasi cok iyi derecede
Okuluna devam etse gelecegi cok parlak
Inanirmisîn gecen hafta onemli bir sinavi vardi onu ne zorla o sinava gonderdim gitmek istemedi zaten isim varya ne gerek var diyor
O gencin kafasina uyuyor onlarda kadin calismiyor ayip goruyorlarmis
Bizde asla bosanma olmaz diyorlar ya nebileyim ben hep kizimin dogu kulturundeki biriyle evlenmesinden korktum ya malesef oyle olucak
Her dogulu ayni degildir ama kultur farki inanilmaz boyutta bu ilerde illa sorun olucak
Ama malesef konus konus olmuyor bazan yasayaak gormesi lazim ki bazilarinin kafasina dank etsin
Artik hayirlisi diycem ama olmasin diyede sonuna kadar konusmaya calisicam

Tabki beni düşündüklerini biliyorum ama sadece kararlarıma karşı birazcık daha olumlu yaklaşmalarini istiyorum :KK43: ben bu konuyu sadece dertleşmek için açtım çünkü 3 haftadır çok zor günler geçirdim... Dün de kürtaj oldum ama şu an herkes beni eleştirir hale geldi :KK43: bu daha üzücü çok pişman oldum içimi döktüğüme :KK43:
Canım seni eleştirmek için yazmadım.bak benim 5 yaşında 1,5 yaşında iki çocuğum var. Ucuncuye hamileyim şimdiden yaptığım fedakarlıklar çektiğim zorluklar var evlat kolay yetişmiyor ve aklı başında her anne de evladı için herşeyin en iyisini ister zaten.benimde ilk gebeligim kürtajla sonlandirilmisti .bu yonde nde seni anlıyorum .çok geçmiş olsun .Allah hakkında hayirlisini nasip etsin.sadece annen de senin için en iyisi olsun istiyordur eminim bunu dile getirmek için yazdım sende ne olursa olsun aklından çıkarma bunu bence .

Canım seni eleştirmek için yazmadım.bak benim 5 yaşında 1,5 yaşında iki çocuğum var. Ucuncuye hamileyim şimdiden yaptığım fedakarlıklar çektiğim zorluklar var evlat kolay yetişmiyor ve aklı başında her anne de evladı için herşeyin en iyisini ister zaten.benimde ilk gebeligim kürtajla sonlandirilmisti .bu yonde nde seni anlıyorum .çok geçmiş olsun .Allah hakkında hayirlisini nasip etsin.sadece annen de senin için en iyisi olsun istiyordur eminim bunu dile getirmek için yazdım sende ne olursa olsun aklından çıkarma bunu bence .
Yanlış anlamayın ben size demedim genel konuştum tabi tecrübelisınız benden daha farklı açılardan görebiliyorsunuz teşekkür ederim desteğiniz için...

Back
X