Hiçkimsenin bana Güzel olduğumu söylememesi içimde ukde yarattı..

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
merhaba arkadaşlar...aslında diğer insanların dertleri yanında bu da dert mi diyeceksiniz belki ama...evet benim için büyük bir dert....hatta içimi yiyip bitiriyor...sanırım hiçkimseden benim hakkımda " güzel" dediklerini duymadan bu dünyadan göçüp gidecekmişim de içimde uhde kalıcakmış gibi geliyor...bu sihirli kelimeyi duyamamk bende öyle büyük boşluklar yaralar açtı ki anlatamam...
sanırım güzel olmak veya güzel olduğumu duymak benim için imkansız ve ulaşılmaz birşey...
kendime de bakan ve giyimime maddi durumum ve fiziksel yapım elverdiği ölçüde güzel giyinmeye de gayret ederim...ama insanlar üzerinde yine de iyi izlenim bırakamıyorum...burada olumsuz olan canımı sıkan şeylerden bahsetmek istemiyorum ama bana açıkça çirkin olduğumu söyleyenler ve ima ederek söylemekten de beter olanlara rastladım....hatta bana birşey sormak için yanıma gelip de benden uzak durarak konuşup etrafa "ben onunla samimi değilim o benim ayarım değil sadece konuşmak zorunda kaldığımız için konuşuyorum" mesajı vericek şekilde yanımda öyle duranlar mı dersiniz ? örnekler say say bitmez....hayatımda güzel kelimesini kaç kere duydum derseniz bir elimin parmağını geçmez...onlar da öyle çok gönülden geçerek söyleniş şekilleri değildi....olumlu olarak en fazla duyduğum şey ise ya "tatlı" deniyor" veya "hoş" deniyor ama bunlar da bana küfürden beter gibi geliyor..çünkü güzel olmayanlara teselli babında söylenen kelimelermiş gibi geliyor bunlar bana....istediğim kelimeyi duymak bu kadar mı zordur yahu :(

güneşcim canım ahh niye bunu dert ettin ki herkesin kendine özgü bi güzelliği özelliği var bunu göremeyenler utansın rabbimin çirkin yaratması mümkün mü ..günümüzde herşey dış görüntü oldu malesef bunun sonucunu da birbirine benzeyen suratlar burunlar dudaklar kaşlar şeklinde görüyoruz bence yapmacık olmamak zaten güzelliktir

baskalarinin sizi güzel bulmasi icin önce sizin kendinizi güzel bulmaniz lazim. bunun icin kendinizde bi takim degisiklikler yapabilirsiniz
sacinizin rengini makyaj tarzinizi degistirebilirsiniz
herkesin kendine göre bir güzelligi vardir bence
sadece biraz ön pilana cikartmak lazim hic denedinizmi bunlari?

aslında çokta takılacak bişey değil. banada güzel kızsın diyen çok fazla kişi yok, genelde ay çok şirinsin tatlısın derler, erkeklerde genelde hoş kızsın diyorlar. ben senin bakış açından hiç düşünmemiştim.. bence aynaya bak ve ben güzelim alımlıyım de ve kendine gülümse, eminim öylesindir zaten

bana diyolarda noluyo canım.arkadaşım ailem hergün der .elde var 0.ne düzgün hayatım var. her şeyde şanssızım aşkta okulda.Allah güzel baht versin.üzülme sakın..:70:

güzel tavsiyeleriniz ve hoş yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar...
tabi ki saçıma başıma giyimime özen gösteriyorum...imkanlarım elverdiği ölçüde kendime özenmeye çalışıyorum yani...tip olarak da sıradan bir tipim gösterişli ve dili görünen bayanlardan değilim..kısaboylu minyon yapılıyım..makyaj yapmadığımda ise yüzüm çocuk yüzü gibidir..
güzel değilim ama çirkin denilcek kadar da berbat değilim...çok birşey aramayan insan yüzüme bakabilir yani....sıradan tipik bir türk kızıyım işte
biraz makyajla giyimle bakımla iyi kötü birşeye benziyorum..bir başkasının yüzü falan benim kadar güzel olmadığı halde ve kendisine benim kadar özenmediği halde hiç çaba göstermeden güzel olduğunun söylenmesi beni deli ediyor...ben çünkü neredeyse her detayıma hatta renk uyumlarına bile özenirim..hatta saç rengim ile kaş rengim aynı olmasın onda bile rahat edemem...
ama ne yaparsam yapayım ben olmak istediğim kategorinin grubun hep dışında kalacağım galiba...tatlı kategorisini aşıp bir türlü güzel olmaya terfi edemiyorum...insan ne yaparsa yapsın nasıl doğuyorsa ömür boyu öyle kalıyor galiba bu konuda...
30 yaşına merdiven dayadım ama beğenilmek konusunda büyük dertler yaşıyorum hala...

Son düzenleme:
baskalarinin sana guzel demesi neden bu kadar önemli ki?Yanlis anlamayin ama sanirim siz bu konuda takilmissiniz yani size cok guzelsin deselerde pek inanmiycak ve bunuda kufur olarak algiliycaksiniz gibime geldi.Önemli olan sizin kendinizi nasil gördügünüz size demeyene siz deyin ah ne kadar güzelim dimi diye:63:siz kendinizi naisl yansitirsaniz karsinizdakide sizi öyle görür ama illede birilerinden bisey duymak istiyosaniz bi sakincasi yoksa fotografinizi koyun belkide gercekten guzel oldugunuzu tarafsiz ki´silerden duyarsiniz

baskalarinin sana guzel demesi neden bu kadar önemli ki?Yanlis anlamayin ama sanirim siz bu konuda takilmissiniz yani size cok guzelsin deselerde pek inanmiycak ve bunuda kufur olarak algiliycaksiniz gibime geldi.Önemli olan sizin kendinizi nasil gördügünüz size demeyene siz deyin ah ne kadar güzelim dimi diye:63:siz kendinizi naisl yansitirsaniz karsinizdakide sizi öyle görür ama illede birilerinden bisey duymak istiyosaniz bi sakincasi yoksa fotografinizi koyun belkide gercekten guzel oldugunuzu tarafsiz ki´silerden duyarsiniz

evet bu konuda takıntım var bunu inkar etmiyorum..o yüzden sizi yanlış anlamadım merak etmeyin...dert bölümüne de bunun için açıp yazdım zaten...fotoğraf koymak gibi ilginç bir öneri getirmişsiniz...iyi güzel ama zaten güzellik konusunda dertli olan birisinin resmini görseler bile o kişinin o konuda dertli olduğunu bildikleri için yine objektif davranılmayacaktır güzelsin denicektir diye düşünüyorum...

duyuyorum bol bol ama yaşıt hemcinslerim kıskançlıktan çatlıyo devamlı kuyumu kazıyolar Allaha havale eetim hepsini de.

ayrıca güzellik başa bela güneşcim benim çevremde hiç arkadaşım kalmadı kıskançlık yüzünden hayatımda kimse yokken rahat rahat gezerken erkek arkadaşım olduktan sonra eve hapsoldum resmen bakkala bile annenle gidiceksin tek hiç biyere gidilmicek diyo bide allah çirkin şansı versin pek çok konuda şanssızım mesela istediklerim öle pat diye olmaz hiç :( bencede sen biraz değişiklik yap saçını kestir değişik bi renge boya yada giyim tarzını değiştir güvenin gelsin iyi gelir diye düşünüyorum bende.. insan kendinde olanı bildikten sonra başkasının sürekli söylemesine ihtiyaç yok bence söylemeyen kıskanıyodur zaten gül geç ne güzel çocuksu bi yüzün varmış benimde öyle yaşımızı gizler daha iyi değilmi hayatım :)

eski konunuda hatırlıyorum ben. bi fotonu koyar mısın sakıncası yoksa merak ettim seni

hangi konuydu o hatırladığın merak ettim ? yine bu konuya paralel birşey olsa gerek...foto koyma işini pek güvenli bulmuyorum..malum siteye erkekler falan da üye olabiliyor..ama ipucu olarak şu kadarını söyleyim..."hangi ünlüye benziyorsun" adı altında bir siteye kendi resmimi yüklemiştim ve bana en çok benzeyen sonuç "maite perroni" adında bir kadın çıkmıştı...tabi ben onun kadar imkanlar içinde değilim ve saçım uzun ve siyah değil...yüz çok benziyor...sen ve diğer merak eden arkadaşlar en azından yüzümün neye benzediğini o kadının resmini aratarak bakabilirsiniz...

Çok güzel olunca bütün hayatının değişeceğini mi sanıyorsun?Erkekler güzelsin,şöylesin,böylesin diyor da ne oluyor sanki?Çoğunun amacı bunu söyleyip karşıdakini ayartmak.Tatlı sözlerle kandırmak.Bana birisi güzelsin dediğinde ben artık şunu düşünüyorum:Hayırdır,çıkarı ne acaba?

Bence insanlar artık -istisnalar hariç- kendilerinden başka kimseyi sevmiyor ve iltifatları da sırf karşı tarafı elde edip kullanmak için yapıyor.

evet bu konuda takıntım var bunu inkar etmiyorum..o yüzden sizi yanlış anlamadım merak etmeyin...dert bölümüne de bunun için açıp yazdım zaten...fotoğraf koymak gibi ilginç bir öneri getirmişsiniz...iyi güzel ama zaten güzellik konusunda dertli olan birisinin resmini görseler bile o kişinin o konuda dertli olduğunu bildikleri için yine objektif davranılmayacaktır güzelsin denicektir diye düşünüyorum...

yok ben malesef oldukca acik sözlüyümdür cirkinsen cirkin derim yani:61:ama orta halli bir kiz oldugunu yazmissin ksen kendini öyle gördügüne sanirim guzele daha yakinsindir cünkü her insan kendini daha fazla elestirir daha fazla eksik arar kendinda.Yani temelin cok kötü oldugunu düsünmüyorum:34:biraz makyaj yap yapiyosan biraz tarzini degistir yani etrafindaki insanlari biraz sasirticak seyler yapki seni iyi yada kotu elestirme geregi duysunlar yani hayatinizda hep bi tekduzelik varsa mesela sürekli jeans,t-short giyoyosan sadece renk degistirmekle falan olmaz bi gun degisik bir elbise giy yada etek ki insanlar sasirip söyle bi baksin eminim senide guzel bulanlar olucaktir:64:

oyyy sevimli sey seni :))hmm bi insan birisine neden guzel oldugunu solemez?

-fesatligindan
-onun gozune guzel gelmediginden
-bazi insanlar oyle guzel seyler soyleyemez

bence seni guzel bulan birileri vardir ama sen kendi kulaginla duymadigindan sana ole geliyordur:)mesela ben birinin bana yzume "cok guzelsin" soylenmesini pek hosuam gitmiyor ama biri soylemisse guzel oldgumu onun soyledigninde bana baskasi aktarmissa ck hosuma gidiyor:)sadece guzellik konusunda degil her hangi iyi guzel bi yorum duymak hosuma gidiyor...mesela kardesim face resim yuklemisti tatilden (benim face yok kapadim) snraa bizim ufak bi kuzenimiz var 10 yaslarinda falan:)sormus neden resimlerde benim olmadigmi kardeimde istemiyor demis oda nedenki demis ck guzel ablan demis:)snraa kardesim uzerinden birkac saat snra gecince bana bunu solemisti ck hosuma gitti:)yani kardesim onu bana soylemeyede bilirdi ve ben o minik kuzenimizn boyle dusundugu bilmicektim aklimdan bile gecmemisti bole dusundugu acikcasi:)illa dile getirmek mi lazimki hem bence o kdr dile gelmeyen sozler daha gercekci:)

Arkadaşlar size gerçekten çok merak ettiğim birşeyi sormak istiyorum..
acaba sorun benim ve diğer insanların (en azından benim karşılaştığım insanların (buna ailem de dahil) acaba onların güzel kelimesinden anladıkları anlam verdikleri şey ile benim anlayışım mı zıt düşüyor da çakışıyor...sorun bu olabilir mi ?

zevkler renkler tartışılmaz derler kişisel bir mesele ama gerçekten merak ediyorum bu kadar insanla benim güzelden anlayışım neden bu kadar çelişiyor..
ben mesela çabalarımın karşılığında ortaya çıkan en iyi görünümümden emin ve memnunken neden başkaları bunu yetersiz buluyor neden güzel demiyor da hep radarın altında kalıyorum...gözden kaçırdığım atladığım birşey mi var ? yoksa güzellikten anladığım şeyleri mi değiştirmem gerekiyor...güzellik göreceli de olsa bunun mutlaka genel geçerleştirilmiş ortak bir tanımı olması lazım öyle değil mi ?

herkese göre güzellik farkli canim
bi kisinin güzel gördügügünü diger kisi saskinlikla karsilayabiliyor
bazende insanlar fesatligindan söylemiyor güzel görse bile
aslinda önemli olan senin kendini güzel bulman
baskalari söylemesede aynaya baktiginda kendini güzel buluyorsan ozaman sorun etme bence

Back
X