Hidrosalpenks

aslihn777

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2025
6
1
1
Herkese merhaba. Yaklaşık 6 aylık korunmasız ilişki sunucusunda gebe kalamayınca doktora gittim. Amh değerimin 0.94 olduğunu hormon dengemin fena olmadığını vs hepsine baktırdım doktorum rahim filmi çektirmek istedi. Ve benim dünyam başıma yıkıldı. Hayatımda ilk kez duyduğum Hidrosalpenks.. doktoruma göstermeden bir çok araştırma yaptım nedir nasıl tedavi edilir neden olur gibi. Tüplerin ya alınması ya da bağlanması gerektiği ve doğal yolla gebeliğin mümkün olmadığı çıkarımında bulundum kendimce. Doktor sağ tarafın kötü durumda olduğunu alınması gerektiğini ancak sol tarafın o kadar da kötü olmadığını söyledi. Ben tatmin olmadım bir başka doktora gösterdim. O da filmlere bakıp tüp bebek denemem gerektiğini ancak filmlere bakıp ben buna Hidrosalpenks demem dedi. Kafam karıştı bir doktordan daha görüş almak istiyorum size de sormak istiyorum. Hidrosalpenks olduğunu öğrenip doğal yolla hamile kalabilen ya da doktorlar arasında böyle çelişkili yorumlar yaşayan oldu mu. Şuan ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok.

Bana da denmisti
Birkac doktor sivi var siskinlik var dedi birkaci da sorun yok dedi
Ama dogal yolla gebe kaldim hemde 2 defa
Yani birden fazla doktorun onerisini almak cok onemli gercekten

Bana da denmisti
Birkac doktor sivi var siskinlik var dedi birkaci da sorun yok dedi
Ama dogal yolla gebe kaldim hemde 2 defa
Yani birden fazla doktorun onerisini almak cok onemli gercekten
Gebeliğiniz devam etti mi inşallah bebişinizi kucağınıza almışsınızdır. Genelde gebelik olur devam etmez diyorlar

Gebeliğiniz devam etti mi inşallah bebişinizi kucağınıza almışsınızdır. Genelde gebelik olur devam etmez diyorlar
Oyle demislerdi ama saglikli bir cocugum var şükür tum doktorlar evet sivi var deseydi operasyon ol derdim ama birkac doktora daha danis derim

Merhaba ben de tüp bebek tedavisine başladım. Hsg filminde sol tüpümde şişlik görünüyordu ve sağ tupum normal görünüyordu. 2 farklı doktordan görüş aldim her ikiside tupde bulunan sıvının embiryoya zarar verdiğini ve dolayısıyla gebeliğe engel olabileceğini söylediler. Ya alınmalı yada mühürlenmeli dediler. 2 gün önce bir devlet hastanesinde laporoskopik operasyon geçirdim. Operasyon sırasında sağ tupumde de sıvı birikmesi gözlemlenmiş. Her iki tüpümü de mühürlediler. Hastanede 2 gece kaldım. Operasyon hic zor değildi ve şiddetli ameliyat ağrılarım olmadı. Ben süreç boyunca cok araştırma yaptim. Doktorlarıma güveniyorum. Tüp bebek süreci kolay degil gerçekten.

Benim sol tupum de sıvı dolu. O şekilde 3 ke hamile kaldım. İlki düşük oldu. İkincisinde 6. Ayda hamile kaldım. 3. Sü kendiliğinden oldu

Merhaba, bende 6 ay kadardır gebelik deniyoruz ama gerçekleşmedi bunun üzerine eşimle birlikte doktora başvurduk eşimin sonuçlarında hiç bi sorun çıkmadı ama benim ultrason muayenemde sol tüpümde bişey gördüğünü söyledi doktor MR istedi çektirdim tabi hemen MR sonucumda da Hidrosalpenks uyumlu sıvı demişler bunun üzerine hsgde istediler onuda çektirdim ondada verilen sıvının tüplerden geçtiği tüplerimin boyutunda vs bi farklılık yada bozukluk olmadığı sol tüpten peritona geçişi sırasında göllenme izlenmekte olup 24 saat sonra yapılan kontrol incelemede azalma ile birlikte devam etmektedir diyerek kontrastlı pekvik bt yada dinamik pelvik MR önermişler tekrar ne yapmalıyım sizce net bi teşhis koyamıyorlar

Kimi doktor uçlarda tıkanıklık olabilir ama bu sıvı dolu olduğu anlamına gelmez tüp bebek deneyebilirsin direk diyor kimisi öncelikle Laparoskobi yapılıp bakılmalı diyor. Açıkçası benim durumu hazmetmem aylar aldı henüz bişeu yapmış da değilim eninde sonunda Laparoskobi yapılacak gibi düşünüyorum.

Belirsizlik çok zorluyor insanı gerçekten ama en azından tek bir doktor yorumuyla işlem yaptırmamaya karar verdim, İstanbul’da yaşıyorum ben ve birde Zeynep kamil hastanesine başvurmaya karar verdim doğrudan kadın infertilitesi bölümüne araştırma hastanesi olduğu için çok daha fazla vaka gördüklerini düşünüyorum bakalım Allah büyük pazartesi günü randevu günüm bütün sonuçlarımla birlikte birde onlardan görüş alacağım ama çok üzülüyorum gerçekten

Ben operasyonumu devlet hastanesinde oldum. Hem ozel hem de devletteki doktorlar tup bebek başarısını cok fazla etkiledigini ve tüplerin mühürlenmesi gerektiğini söyledi. Eger tup bebek düşünüyorsanız ciddi sıkıntı yaratıyor. Zaten laparoskopide bakiyorlar. Gercekten kotu durumdaysa muhurleme yapiyorlar. Ameliyat kapali olduğu icin toparlanma süreci hızlı oluyor. Doktorunuza guvenin. Yol biraz zor ama akista kalmak gerekir. Devlet hastaneleri özellikle bu konuda gerçekten iyi.

Bende öyle düşünüyorum artık çünkü yaşım 34 olacak zamana bırakıp vakit kaybetmek istemiyorum Salı günü son bir renkli ultrason muayenem var ve doktorum laparoskopi derse beklemeden yaptırmayı düşünüyorum çünkü sıkıntı sol tarafımda sağ taraf sağlam bi problem yok diyorlar ve okuduklarımdan anladığım kadarıyla zamanla sağlam tarafıda etkiliyormuş bu, sadece tek tüple gebe kalma şansım ne kadar onu bilemiyorum

Sağlıksız sıvı dolu olan bir tüp embriyoyu zehirlediği için gebe kalamıyorsunuz tek tüp ile bu günden daha çok gebe kalma ihtimaliniz olacaktır operasyonu yaptıralı 3 gün oldu bir tüpüm alındı. Doğal yolla gebelik deneyeceğiz bir kaç ay sonuç alamazsak tüp bebek …

Çok geçmiş olsun, nasıl geçti ameliyatınız ne kadar sürdü. Bende zaman kaybetmemek adına Zeynep kamilde muayenemi oldum çok ilgili bir doktordu ve oda muayene sonucu sol tüpümün içinde sıvı biriktiğini bariz bi şekilde tüpün şiştiğini söyledi ancak çok şanslısın normalde bununla birlikte başka sorunlarda olur ama ne kist ne miyom nede sağ tüpünle ilgili herhangi bir sorun görünmüyor sol tüpüne müdahale ettiğimizde hiç bi problemin kalmayacak dedi. Bende narkoz işlemleri için kanlarımı verdim ekg ve akciğer filmi çekildim şimdi 8 ekimde narkoz onayı almak için randevu aldım birde aynı gün adetimin 3-4 günü jinekolojik muayenem yapılıp ameliyat gününü verecekler sanırım aynı hafta içerisinde ameliyatıda olmuş olacağım şuanda da narkoz alıcam zor olacak mı gibi korkularım var ameliyat esnasında sağ tüpümünde sağlığından emin olmak için yıkayacaklarmış

Hic korkmayın benim ameliyattan sonra ağrım bile olmadi. Kapali ameliyat oldugu icin iyileşme süreci de cok hızlı oluyor. Ameliyata giriş ve odaya gelişim toplam 1 saat bile sürmedi. Ameliyattan sonra bir gece hastanede kaldım. Idrar çıkışına gozlemledikleri icin bir gece bekletiyorlar. Şimdiden cok geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim benzer durumu yaşayan biriyle konuşmak deneyimlerini dinlemek gerçekten rahatlatıyor inşallah kolaylıkla kucağımıza alırız yavrularımızı

Merhaba hiç ağrılı bir işlem değil merak etmeyin. Ufacık dikişler oluyor 2 adet o kadar. Beni zorlayan tek şey bir kaç gece yatakta dönememek oldu, o kadar da olsun ameliyat sonuçta laporoskopi sonrası kist miyom vs var mı net görecekler zaten varsa ona da müdahale ederler. Diğer tüpünüzde açık mı niye kontrol edecekler yıkamak dedikleri o olsa gerek.. eğer açık değilse ve şişlik değilse açarlar zaten şimdiden geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…